Παραδοσιακό ξύρισμα

Περσονα-αστρα στο τριτο ξυρισμα αρχιζουν και ψιλοσκαλωνουν με απροβλεπτες συνεπειες.
Για αυτο τα πεταω στα δυο ξυρισματα.

Τα δύο πρώτα που δοκίμασα δηλαδή :D
Και στα δύο, παρά το φέλωμα, το πρώτο ξύρισμα δεν ήταν καλό.
Άμα μόνο το δεύτερο είναι καλό, πάνε για κάδο δηλαδή

Δοκιμασε polsilver. Λιγο ακριβοτερα αλλα μια κατηγορια παραπανω,
χωρις να ειναι νυστερια οπως τα feather. Βγαζουν και τριτο ξυρισμα.

Polsilver έβαλα σήμερα και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Τρελοί ερεθισμοί με το personna, τόσο που φοβόμουν να ξαναξυριστώ σε εκείνο το σημείο, αλλά το polsilver το πήρε βούτυρο.
Μένουν Gillette Silver Blue, Gillette 7 days και Wilkinson να δω ακόμη.
Προς το παρόν, μάλλον το Polsilver είναι το No1 για μένα.

K72 -T3?
Εγώ για KT88 ξέρω. :p

Όχι. Τα αγόρασα κανονικά ως καινούργια. Αλλά παίζουν μια χαρά για πρώτο ξύρισμα.

Γενικά χρησιμοποιώ τα ξυραφάκια 3 φορές. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με Personna ούτε με Astra. Τα Polsilver βέβαια μια κατηγορία πάνω.

Ξυρίστικα σήμερα (πριν λίγο) πρώτη φορά με Merkur Futur (Satin - πανέμορφη!) + Personna Platinum. Πρώτες εντυπώσεις: με δυο περάσματα απ' τα πιο βαθιά ξυρίσματα που έχω κάνει. Κάτω απ' τη μύτη που είχα ακούσει περί δυσκολιών δεν είχα κανένα θέμα - καθάρισε εύκολα. Early verdict: πολλά υποσχόμενη!

Υποθέτω ότι εκτός του δέρματος παίζει ρόλο και η μηχανή για το τι ξυραφάκι της πάει.
Σε κρέμες, εκτός της nivea και της toobs, πήρα και την proraso να δοκιμάσω.
Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.
Αλλά τα σετάκια μου κρέμα - after shave lotion - after shave balsam τα έστησα για καθημερινό, ενδιάμεσο και πιο high καταστάσεις. ;)

Btw, όταν λέμε για επιθετικά ξυράφια -μηχανές, μιλάμε για αυτά που κάνουν πιο βαθύ ξύρισμα, οπότε, κόβουν πιο εύκολα και πρέπει να αποφεύγονται από αρχάριους;

Θα το έλεγα ανάποδα - κόβουν πιο εύκολα άρα κάνουν βαθύτερο ξύρισμα - αλλά το ίδιο λέμε. Ότι πρέπει να αποφεύγονται από αρχάριους το μόνο σίγουρο. Από την άλλη (κάποιες) δεν είναι και τόσο φοβερές όσο ακούγονται, δηλαδή ακόμα κι ένας σχετικά αρχάριος αν χρησιμοποιήσει μια επιθετική μηχανή πολύ προσεχτικά μπορεί να μην κοπεί αλλά δε θα το ευχαριστηθεί κιόλας γιατί θα πρέπει να προσέχει διπλά. Άρα δεν έχει και τόσο νόημα να δοκιμάσει.

Είναι σα να πάει νέος οδηγός να οδηγήσει ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Αν είναι προσεχτικός μπορεί να μην το τρακάρει αλλά δε θα το χαρεί (ούτε θα το χρησιμοποιήσει όπως πρέπει εννοείται) γιατί θα είναι συνέχεια με το άγχος μην κάνει κανένα λάθος.

Απλά ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω αυτό που λένε bbs σε κάποια σημεία και σκέφτομαι μήπως φταίει και η μηχανή... :p
Ξεκίνησα άγρια βέβαια με κόντρα ξύρισμα από την πρώτη μέρα.

Απλά ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω αυτό που λένε bbs σε κάποια σημεία και σκέφτομαι μήπως φταίει και η μηχανή... :p

Εαν εννοεις την 34C μου ακουγεται απολυτως λογικη η δυσκολια στο BBS.
Αυτη με το ζορι ξυριζει, για BBS ουτε λογος.
Αποτελεσε μια αποτυχημενη αγορα μου, και αποσυρθηκε παραυτα.

Δεν έχω δοκιμάσει άλλη, την 34c έχω.
Σε εύκολα σημεία, όπως είναι το μάγουλο ας πούμε, με κόντρα είναι μια χαρά.
Κάτω από τη μύτη με την καμία.
Βέβαια, πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, γιατί από το πρώτο ξύρισμα ως το χθεσινό η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.

Εγώ BBS (και κόντρα) σε ορισμένα δύσκολα σημεία έχω σταματήσει να προσπαθώ να κάνω. Είναι δεδομένο ότι θα ερεθιστώ, στη χειρότερη θα κοπώ και τέλειο BBS δε θα πετύχω. Αυτά ό,τι μηχανή ή τεχνική και να χρησιμοποήσω (με τις επιθετικές βέβαια πετυχαίνω ομολογουμένως πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά και πάλι...). Δε λέω ότι δεν έχω περιθώρια βελτίωσης αλλά νομίζω όχι τόσο σ' αυτόν τον τομέα.

Γενικά νομίζω ότι το BBS σε όλα τα σημεία δεν είναι για όλες τις επιδερμίδες και σίγουρα δεν είναι ο σκοπός του ΠΞ (άλλο που έχει γίνει λίγο "μύθος"). Το θέμα είναι να έχεις ένα βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς που να το ευχαριστιέσαι. Αν είναι και BBS ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός. Π.χ. πολλοί δε σηκώνουν την κόντρα, όσο κι αν εξελίξουν την τεχνική τους, γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζει στο δέρμα τους. Ε προφανώς δε θα το κάνουν ντε και καλά επειδή... "πρέπει". Έτσι κι αλλιώς σε σχέση με τα πλαστικά ξυραφάκια το ξύρισμα είναι ήδη πολύ βαθύτερο κι αποτελεσματικότερο. Τώρα αν είναι BBS παντού ή όχι λίγη σημασία έχει. Θέλω να πω μην τρελαίνεστε ότι πρέπει ντε και καλά να πετύχεις BBS για να θεωρήσεις ότι ξυρίζεται σωστά. Πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις το δέρμα σου και τι του ταιριάζει. IMHO φυσικά...

Last edited:
Για εμενα δεν ειναι θεμα τελειοτητας η αυτοσκοπου.
Απλως ενα bbs με την R41 με κραταει ξυρισμενο δυο 24ωρα,
που σημαινει οτι με απαλασει απο το καθημερινο ξυρισμα.
Φυσικα απολαμβανω και την αισθηση.

Μα εννοείται ότι αν σου βγαίνει το BBS είναι σαφώς επιθυμητό και καλά κάνεις και το επιδιώκεις (μιλάω γενικά όχι για κάποιον συγκεκριμένα). Λέω απλά ότι αν η επιδερμίδα σου δε σηκώνει την κόντρα, έστω και σε σημεία, δεν έχει νόημα να την ερεθίσεις μόνο και μόνο για να πεις ότι έκανες BBS. Το αν φταίει η επιδερμίδα όμως ή η τεχνική θα το καταλάβεις με την εμπειρία. Αν όμως καταλήξεις ότι φταίει η επιδερμίδα (κάποιοι έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα εκ φύσεως) πιο σημαντικό είναι ένα βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς παρά ένα BBS με ερεθισμούς, αυτό λέω. Σε αυτή την περίπτωση αναφερόμουν ότι το BBS είναι ανούσιο, όχι γενικά. Προφανώς αν μπορείς και τα δύο (BBS χωρίς ερεθισμούς) ακόμα καλύτερα, δεν το συζητάμε αυτό.

Αν εξαιρέσεις το persona που τσακωθήκαμε και μου έκανε καμιά δεκαριά nicks στο πάνω χείλος, δεν έχω θέματα ερεθισμού