Παραδοσιακό ξύρισμα

Ναι, δείχνει ολίγον φτηνιάρικο. Δεν είναι κάτι τόσο άσχημο όμως εν τέλει από κοντά.

Μίλησα τηλεφωνικά σήμερα με τον Γιώργο (από το γνωστό κατάστημα), εντάξει ο άνθρωπος μέσα σε 15' μου εξήγησε πάρα πολλά.
Του είχα ως επιλογή στείλει 3 μηχανές ρυθμιζόμενες ( Parker Variant, Merkur Futur και Rockwell S6) αλλά μου πρότεινε σαν αρχική μηχανή για ΠΞ να ξεκινήσω με μία standard closed comb και στη πορεία να πάω σε ρυθμιζόμενη αφού πρώτα εξοικειωθώ με αυτές.
Μου πρότεινε λοιπόν, όποια θέλω (με παρέπεμψε πρώτα να μετρήσω τη λαβή από το πλαστικό ξυραφάκι που έχω, ώστε να έχω 1 μέτρο σύγκρισης, και να κοιτάξω κάποια με αντίστοιχο και να μην μου φανεί μεγάλη η διαφορά στο κράτημα) μεταξύ των: Muhle, Merkur και Jagger.

Άντε πάλι από την αρχή...

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ναι, δείχνει ολίγον φτηνιάρικο. Δεν είναι κάτι τόσο άσχημο όμως εν τέλει από κοντά.

Ας πούμε ότι βλέπεις σε ένα φυλλάδιο ένα Top Model και μία άσχημη γυναίκα.
Επιλέγεις να πάρεις την άσχημη γυναίκα επειδή "δεν είναι τόσο άσχημη εν τέλει από κοντά"; :p

Του είχα ως επιλογή στείλει 3 μηχανές ρυθμιζόμενες ( Parker Variant, Merkur Futur και Rockwell S6) αλλά μου πρότεινε σαν αρχική μηχανή για ΠΞ να ξεκινήσω με μία standard closed comb και στη πορεία να πάω σε ρυθμιζόμενη αφού πρώτα εξοικειωθώ με αυτές.

Κοίτα πως έχει το θέμα...
Ως τώρα κυκλοφορούσες με αυτοκίνητο της σειράς.
Διάλεγες μεν αυτό που σου αρέσει, αυτό που φρενάρει καλύτερα, αυτό που πάει λίγο γρηγορότερα.
Τώρα πας να καταλήξεις σε μία Ferrari.
Αν τη δεις σαν τα αυτοκίνητα που είχες ως τώρα, θα σκοτωθείς.
Πρέπει να συνηθίσει το πόδι σου και το χέρι σου να την οδηγείς.
Μέχρι τότε θα πηγαίνεις με πρώτη.

Αν όμως πάρεις πρώρα ένα ενδιάμεσο αυτοκίνητο, θα συνηθίσεις πιο γρήγορα τις αντιδράσεις ενός τέτοιου και όταν θα πας στη Ferrari θα είσαι πιο σίγουρος για τις κινήσεις σου.
Δηλαδή, αν τελειοποιήσεις την τεχνική σου, το χέρι σου παίρνει μόνο του τη σωστή γωνία, δεν πιέζεις καθόλου, ότι μηχανή και να σου δώσουν μετά, θα ξυριστείς αναίμακτα.

Για να μην αγχώνεσαι με το "αναίμακτα", έχω κοπεί (που λέει ο λόγος) σε δύο σημεία, και κανένα από αυτά δεν είχε τρίχες.
Μία πάνω από το μουστάκι στις αρχές και μία πάνω στη μύτη αυτό το ΣΚ.
Με τη Futur στο 4.5, γλίστρησε από το χέρι μου και μου καρφώθηκε στη μύτη. :flipout:
Δεν έβγαλε αίμα, αλλά έτσουζε για κάποιες ώρες.
Μην νομίζεις δηλαδή ότι θα σε γράψουν οι εφημερίδες...
Πιο πολύ να φοβάσαι τις απροσεξίες και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του στυλ "μου πέφτει η μηχανή, βάζω το άλλο χέρι από κάτω να την πιάσω", παρά το ίδιο το ξύρισμα.
Ε, εκεί, αν πας να πιάσεις ξυράφι στον αέρα, θα σφαχτείς!

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ας πούμε ότι βλέπεις σε ένα φυλλάδιο ένα Top Model και μία άσχημη γυναίκα.
Επιλέγεις να πάρεις την άσχημη γυναίκα επειδή "δεν είναι τόσο άσχημη εν τέλει από κοντά"; :p

Εξαρτάται τι τη θέλεις τη γυναίκα. Αν τη θες π.χ. για να μαγειρεύει μπορεί και να επιλέξεις την πιο άσχημη. Τώρα αν μαγειρεύει καλύτερα το top model τότε έχεις πετύχει jack pot! In any case δε νομίζω ότι είναι ακριβώς ανάλογα μια γυναίκα και μια... μηχανή ξυρίσματος! Επίσης ποιος είπε ότι επέλεξα την άσχημη; Πήρα και τις δύο...

H Futur μαγειρεύει μια χαρά πάντως. :eviltongue:
Και όντως, δεν είναι το ίδιο!
Μία μηχανή δεν θα σου κάνει γκρίνιες επειδή την πήρες να μαγειρεύει και έχεις άλλη στο κρεβάτι σου! :flipout:

Εδώ ταιριάζει το "από που καταλαβαίνω ότι είμαι εθισμένος στο ΠΞ"!

Άντε, καλοξύριστη!
Πες και τίποτα όμως!
Ειδικά, σε σχέση με τα ξυραφάκια που χρησιμοποιούσες ως τώρα!

Τελευταία δοκίμασα τα σαπούνια Cella, Saponificio Varesino (το Cosmos) και το Valobra (Fougere).
Σαν σαπούνια και τα τρία πολύ καλά (το Saponificio απλά απίστευτο, ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει).
To Cella για τα λεφτά του (4.5 ) απλά καταπληκτικό. Σε άρωμα, πικραμύγδαλο, οπότε έφυγε για δώρο.
Το Valobra, και αυτό πολύ καλό σαπούνι, αλλά fougere δεν το λες σε καμία περίπτωση!
Μυρίζει απλά σαν... σαπούνι.
Το SV από άλλο πλανήτη και σαν σαπούνι και σαν άρωμα, αλλά πανάκριβο.

Το preshave της revenge τελικά, μεγάλη μούφα.
Εύκολα το χειρότερο που έχω δοκιμάσει, σε σημείο να είναι καλύτερα να μην βάλεις τίποτα!

Σήμερα ξεκίνησαν να έρχονται πραγματάκια από το Wish.
Βασικά περίμενα να έρθουν βλακείες, κινεζιές, αλλά τέτοιο fail με την καμία :flipout:

Παρήγγειλα μία βάση για πινέλα, γιατί έχω κρατήσει 5 και έχω μόνο μία βάση.
Και μου ήρθε αυτό!

brush.jpg

Για τα 5 που κόστισε δεν είναι κακό (εκτός αν μείνει το μισό), αλλά τι να το κάνω;

Αναρωτιέμαι αν θα έρθει η σαβέτα που παρήγγειλα (έπεσα στα σκληρά) ή αν θα μου έρθει τίποτα άσχετο πάλι...

View attachment 152061

Αν δείτε και έχω καιρό να γράψω, θα έχω πάει από ξύρισμα :flipout:

00247938.jpg

View attachment 152061

Αν δείτε και έχω καιρό να γράψω, θα έχω πάει από ξύρισμα :flipout:

Καλοξύριστη Μιχάλη!

Εγώ έχω αρχίσει τελευταία μ' αυτά τα δυο:

feather-artist-club-ss-razor-black-2_1024x1024.jpg

και

SHFDX2-01.jpg

Παίρνει παραπάνω χρόνο αλλά το ευχαριστιέμαι τα μάλα! Και - για την ώρα - με ελάχιστα κοψίματα.

Να είσαι καλά :smile:

Εσύ πήγες στα ακριβά με τη μία.
Εγώ είπα να δοκιμάσω πρώτα την τύχη μου με ένα φτηνό και μετά να κάνω την κίνηση.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά βέβαια...

Είναι βέβαια να σου έρθει και η όρεξη για τέτοιο ξύρισμα. Δεν το κάνεις στα πεταχτά.
Γιατί αν κάνεις κόψιμο με αυτό δεν θα είναι κανένα nick!

Κοίτα μέχρι στιγμής nicks έχω κάνει. Βέβαια προσέχω πολύ και το πάω αργά. Γι' αυτό και παίζουν κι ερεθισμοί, αφού σε ορισμένα σημεία περνάω το ξυράφι αρκετές φορές. Αλλά αρχή είναι, πού θα πάει, θα το βελτιώσω.

Πάντως δε θέλει καθόλου εφησυχασμό, εύκολα μπορείς να κάνεις βαθύ κόψιμο.

Είναι πάντως φοβερή αίσθηση! Σα να ξεκινάω ξανά με το ΠΞ!

Πρώτη δοκιμή το Σάββατο με ξυραφάκι feather μέσα (είμαι και προκλητικός).

Ένα πέρασμα, βασικά στα μάγουλα και ελάχιστα στον λαιμό (μπρρρρ) με πρόβλημα στην αριστερή πλευρά του προσώπου που περνούσα στα τυφλά.
Το χέρι μου έμπαινε μπροστά και δεν μπορούσα να δω.
Πρέπει να δω πως θα το κρατάω για να βλέπω τι κάνω εκεί πέρα!
Και εκεί που δεν είχα κάνει ούτε nick, γλυστράει μία η σαβέτα και την καρφώνω κάθετα πάνω από το χείλος! :flipout:

Ok, όχι και να πεθάνεις, αλλά σπαστικό.
Το συναίσθημα να νοιώθεις γυμνό το ξυράφι να σέρνεται στον λαιμό σου είναι λίγο spooky και πρέπει να το κάνεις πριν πιείς καφέ!

Πρώτη δοκιμή το Σάββατο με ξυραφάκι feather μέσα (είμαι και προκλητικός).

Ένα πέρασμα, βασικά στα μάγουλα και ελάχιστα στον λαιμό (μπρρρρ) με πρόβλημα στην αριστερή πλευρά του προσώπου που περνούσα στα τυφλά.
Το χέρι μου έμπαινε μπροστά και δεν μπορούσα να δω.
Πρέπει να δω πως θα το κρατάω για να βλέπω τι κάνω εκεί πέρα!
Και εκεί που δεν είχα κάνει ούτε nick, γλυστράει μία η σαβέτα και την καρφώνω κάθετα πάνω από το χείλος! :flipout:

Ok, όχι και να πεθάνεις, αλλά σπαστικό.
Το συναίσθημα να νοιώθεις γυμνό το ξυράφι να σέρνεται στον λαιμό σου είναι λίγο spooky και πρέπει να το κάνεις πριν πιείς καφέ!

To έχετε πάει σε άλλο επίπεδο!
Ρωσικη ρουλέτα! :p

Είναι περίεργη φάση.
Τόσα χρόνια είσαι συνηθισμένος να οδηγείς ένα αυτοκίνητο παραγωγής, σε λογικά όρια ταχύτητας, μέσα στην πόλη μαζί με άλλους.
Σιγά σιγά βγαίνεις στις πίστες με άλλα αυτοκίνητα και καταλήγεις με F1 τελικά.

Σίγουρα μπορείς να κάτσεις σε μία ασφαλής Feather popular ή merkur 34c και να ευχαριστιέσαι το ξύρισμα τόσο που να ψάχνεσαι για προϊόντα που θα μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σου για να έχεις να κόψεις.
Αλλά το να παίξεις με μία επιθετική μηχανή ή ακόμη πιο δυνατά με μία σαβέτα ή φαλτσέτα είναι το "Σπορ" της υπόθεσης.
Είναι το μισάωρο που μόνο αν κλειστείς στην τουαλέτα θα ευχαριστηθείς. :flipout: