Αχεμ...
Εγώ είμαι μάλλον αυτός που φταίει.
Λοιπόν. Δεν ξέρω σε τι τιμές τα πήρες, αλλά
Το πινέλο, αν το προσέχεις και το στεγνώνεις, θα σου κρατήσει μία ζωή. Οπότε δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις άλλο, εκτός αν αρχίσεις να ξυρίζεσαι μέρα παρά μέρα π.χ.
Η μηχανή, πάλι μία ζωή. Πολύ καλή επιλογή, θα αρέσει και στα εγγόνια σου.

Με τόσα ξυραφάκια που πήρες, αν ξυρίζεσαι μία φορά την εβδομάδα θα χρειαστείς ξυραφάκια πάλι κατά το τέλος του 2019.
Βέβαια, και αυτά, όπως και τα mach, πρέπει να τα στεγνώνεις και να τα προσέχεις για να μην αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να μην σκουριάσουν.
Εγώ π.χ. έχω σαν όριο τις 10 ημέρες. Κάπου εκεί αλλάζω ξυραφάκι. Αλλά ξυρίζομαι και μέρα παρά μέρα.
Το σαπούνι θα σου κρατήσει πολύ καιρό και αυτό. Καμία σχέση με τον αφρό. Απλά, πρέπει να μάθεις να κάνεις σαπουνάδα.
Η οικονομία είναι σχετική. Αν πας και πάρεις π.χ. το Cella του λίτρου, με 19 θα ξυρίζονται 2 γενιές.
Αν πάρεις τα Phoenix, με τα ίδια λεφτά θα ξυρίζεσαι για 2 μήνες.
Πάμε τώρα σε αυτά που πήρες.
Ίσως η Merkur να είναι πολύ χαλαρή για τα γένια σου, ίσως και όχι.
Μπορεί να ξυρίζεσαι όπως λες μία φορά την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.
Άλλοι στην μία εβδομάδα έχουν τα γένια που έχω εγώ σε 2-3 ημέρες.
Την τρίτη ημέρα είμαι σαν τον Μαύρο Πητ, στην εβδομάδα δεν βλέπομαι, στις δύο έχω κανονικό μούσι.
Αν ζορίστηκες να ξυριστείς, τότε ίσως να πρέπει να ξυρίζεσαι 2 φορές την εβδομάδα, ή να πάρεις μία open comb.
Τα ξυραφάκια ποιος σου τα πρότεινε;
Τα Derby με τα Feather είναι η μέρα με τη νύχτα (ή μάλλον η νύχτα με τη μέρα).
Με τα derby δεν έχω ακούσει και πολλούς να τα βολεύονται. Δεν κόβουν καλά.
Από την άλλη, τα feather, ακόμη και με την 34C μπορούν να σε κόψουν!
Είναι ότι πιο κοφτερό κυκλοφορεί στην αγορά και δεν προτείνονται σε αρχάριους για να μην φάνε κοψίματα και απογοητευτούν.
Κόψιμο βέβαια, μην το ακούς και τρελαίνεσαι, τις περισσότερες φορές, ειδικά με τις Feather είναι τόσο χειρουργικό που δεν το νοιώθεις. Απλά βλέπεις μία τελίτσα αίμα και σε τσούζει το after shave.
Αλλά τον σεβασμό της η Feather τον θέλει.
Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις τα Polsilver και τα Astra και να αφήσεις τα Feather αφού κάνεις καμιά 20αριά ξυρίσματα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι δεν πιέζουμε τη μηχανή στο πρόσωπό μας. :smile:
Καλού κακού πάρε κανένα καλό Balm να σου παίρνει τα razor burn.
Για μένα το καλύτερο είναι του Κορέ, το Καλέντουλα και Ginseng συγκεκριμένα (τα άλλα δεν λένε) και το Speick με Aloe Vera.
Το δεύτερο πάρε το μόνο αν δεν βρεις το πρώτο που είναι και πολύ πιο φτηνό (8 τα 200ml).
Καλά ξυρίσματα!