Παραδοσιακό ξύρισμα

Το χέρι μου έμπαινε μπροστά και δεν μπορούσα να δω.
Πρέπει να δω πως θα το κρατάω για να βλέπω τι κάνω εκεί πέρα!

Χεχε αυτό το πρόβλημα είχα κι εγώ στην αρχή. Εν τέλει με λίγη εξάσκηση το ξεπέρασα (αν και στο ίσιωμα της μίας φαβορίτας θέλει λίγο προσοχή ακόμα αλλά δε με προβληματίζει ιδαίτερα - με την άλλη no prob!). Βέβαια χρησιμοιώ και τα δύο χέρια που βοηθάει πολύ. Κυρίως στο πηγούνι δυσκολεύομαι, βασικά επειδή το περνάω αρκετές φορές πολύ απαλά για να μην κοπώ, αλλά έτσι δεν ξυρίζομαι και καλά με αποτέλεσμα πολλά περάσματα, άρα και ερεθισμοί. Απ' όσο διαβάζω όμως είναι απ' τα σημεία που μαθαίνονται δυσκολότερα, οπότε είμαι αισιόδοξος!

Εγώ ρε φίλε, αν προσπαθήσω να ξυριστώ με σαβέτα με το κουλό μου θα μου πέσει η μύτη στον νεροχύτη! :flipout:

Στο πηγούνι δεν είχα ποτέ θέμα.
Έχω αφήσει μία γραμμή (μουσάκι) από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και ξυρίζω γύρω γύρω.

Αυτό που παρατήρησα βέβαια είναι ότι μάλλον τα preshaves μου δημιουργούν ερεθισμούς τελικά!

Εγώ ρε φίλε, αν προσπαθήσω να ξυριστώ με σαβέτα με το κουλό μου θα μου πέσει η μύτη στον νεροχύτη! :flipout:

:flipout: Καλή τύχη με το δεξί λοιπόν!!

Στο πηγούνι δεν είχα ποτέ θέμα.
Έχω αφήσει μία γραμμή (μουσάκι) από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και ξυρίζω γύρω γύρω.

Την καλύτερη δουλειά κάνεις!

Αυτό που παρατήρησα βέβαια είναι ότι μάλλον τα preshaves μου δημιουργούν ερεθισμούς τελικά!

Δεν μπορώ να πω ότι μ' έχουν πείσει ότι δουλεύουν τα preshaves. Πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους τα χρησιμοποιώ αν δεν έχω κάνει προηγουμένως ντους.

Εμ, για αυτό σου λέω.
Αφού πληκτρολογώ και με το αριστερό, πάλι καλά να λες.
Για να ξυριστώ, με τίποτα.

Σε preshaves έχω δοκιμάσει το prorasso, το floid και το bluebeards revenge.
Το πρώτο παίζει μπαλίτσα με κρέμες μόνο. Σε σαπούνια δεν...
Το Floid είναι μια χαρά, βοηθάει πρακτικά στο γλίστρημα της λεπίδας.
Το bluebeards ούτε να το δοκιμάσεις.

Σκέφτομαι να τσιμπήσω το emulsion που είναι για pre και για post να δω τι δουλειά θα κάνει, αλλά λένε ότι έχει και αυτό μενθόλη, οπότε... δεν ξέρω.

Αν έχεις χρόνο, η μέθοδος της καυτής πετσέτας σαν κομπρέσα είναι μάλλον ότι καλύτερο για preshave. Τα άλλα είναι για να μειώσουν χρονικά τη διαδικασία και άντε να δώσουν ένα ωραίο άρωμα (όχι πάντα, κάποια λάδια δεν τα λες ότι μοσχομυρίζουν κιόλας).

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Αλήθεια είναι αυτό, αλλά καλοκαίρι και καυτή πετσέτα δεν είναι πολύ ευχάριστος συνδυασμός. Εδώ ούτε το χειμώνα δεν την αντέχω μερικές φορές. Για το λάδι έχω μερικές επιφυλάξεις γιατί διάβασα σε site της EJ ότι δε συνίσταται για τα πινέλα της (τουλάχιστον τους ασβούς). Έχουν γίνει και σχετικές συζητήσεις, π.χ. εδώ.

Το καλύτερο preshave είναι ένα ντους.
Για μένα τουλάχιστον που κάνω μπάνιο σε θερμοκρασίες που ουρλιάζουν οι αστακοί.

Μετά έρχεται η πετσέτα. :P
Βέβαια το να βάλεις καυτή πετσέτα στη μούρη σου με 40 βαθμούς το λες και μαζοχισμό.

Το κόκκινο preshave της prorasso έχει πολύ ωραία μυρωδιά και δεν είναι λάδι.
Βέβαια βλέπω διαφορά σε κρέμες κυρίως και όχι σε σαπούνια.

Σε σαπούνια, καλό preshave είναι να πλένεσαι με τα απόνερα, αν τα μουλιάζεις.

@FSword το badger είναι κάτω σήμερα και δεν μπορώ να το διαβάσω. :p
Η Simpsons τουλάχιστον, λέει να μην χρησιμοποιείς το πινέλο της για να αλοίφεις το λάδι στη μούρη σου. Όχι να μην χρησιμοποιείς γενικά preshave λάδια.
Αν βάλεις το λάδι, ο αφρός πάει από πάνω. Δεν νομίζω ότι θα πάει κάτι στο πινέλο...

Σε άλλα θέματα τώρα, μόλις τσίμπησα μεταχειρισμένο ένα Muhle συνθετικό στα 25mm και ένα SOC ασβουδάκι, 2band silvertip για να κλείσει (?) η συλλογή μου.
Και μία Aqua Velva για το καλοκαίρι γιατί παραέσφιξε η ζέστη για bay rum και sandalwood στα after shave!

Για preshave σαφώς είναι καλύτερο το μπάνιο αλλά... θέλει χρόνο. Καμιά φορά που βιάζομαι δεν προφταίνω να κάνω μπάνιο πριν. Πάντως τις περισσότερες φορές μετά από ντους ξυρίζομαι. Σχετικά με τα λοιπά preshave πράγματι το λάδι κάνει την καλύτερη δουλειά. Τώρα σε σχέση με τους ασβούς δεν ξέρω, το έχω πάρει λίγο από φόβο. Ίσως αναθεωρήσω όμως :) Καλά το να απλώνω το λάδι με πινέλο δε μου πέρασε καν απ' το μυαλό! Μια κρέμα της Proraso λευκή που έχω δοκιμάσει πάντως δεν πολυκάνει δουλεία, αντίθετα το gel της Cella είναι λίγο καλύτερο. Α χρησιμοποιώ σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σαπούνια οπότε παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Σχετικά με τα πινέλα είπα να κάνω κράτει... προσωρινά (γι' αυτό το συνθετικό πήγαινα κι εγώ ή κάποιο εφάμιλλο) δεδομένου ότι παίζω με τις Feather τώρα (σήμερα χρησιμοποίησα την SS και το ευχαριστήθηκα! Αυτό το πηγούνι θέλει λίγο εξάσκηση αλλά νωρίς είναι ακόμα).

Aqua Velva ποια πήρες και από πού;

PS:

...για να κλείσει (?) η συλλογή μου.

:flipout:

Δοκίμασε την prorasso σε μία κρέμα και θα με θυμηθείς.
Ειδικά την δική της την ανεβάζει πολλές κλίμακες πάνω.

Η ίδια η Simpsons πάντως, που είναι και λίγο ανώμαλοι με τα πινέλα τους το γράφουν στο site.

https://www.simpsonshavingbrushes.com/helpful-information/category-b/the-perfect-shave/

You are now ready to begin. Start by generously applying Simpson naturally vitalising Pre-Shave Oil to your beard which has been carefully formulated to reduce the onset of horrible razor burn and skin irritation. The oil will also allow your razor to glide across the face more smoothly.

που γράφουν στις οδηγίες να μην κάνεις ποτέ splay αλλά να απλώνεις τον αφρό σπατουλαριστά.

Της Cella δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω το floid και κάνει καλή δουλίτσα.
Μόνο μη βάλεις πάνω από 5-6 σταγόνες γιατί θα γίνεις σαν λαδοπόντικας και θα κλογκάρει και το ξυράφι σου.

Εμένα γενικά μου αρέσουν τα ασβουδάκια τελικά.
Ειδικά τα 2band που χαίρεσαι να κάνεις face lathering!
Σε συνθετικά έχω το Yaqi το Mysterious Space αλλά δεν πάει εύκολα το χέρι εκεί.
Είναι όμως συννεφάκι ακόμη και άβρεχτο!
Για αυτό βρήκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένο το Muhle και το τσίμπησα. :smile:

Σε Aqua Velva, πήρα από wellshaved την Ισπανική (αν κατάλαβα καλά).

Ε, βασικά το "για να κλείσει η συλλογή μου" το λέω για να το ακούω εγώ. :flipout:

Πες καμιά εντύπωση για το Muhle... Πώς τα πάει από backbone κτλ. Το Plissoft που έχω παραείναι μαλακό ενώ το Tuxedo έχει υπερβολικό backbone. Θα ήθελα κάτι στη μέση (περισσότερο προς το Plissoft αλλά με καλύτερο backbone). Μη φανταστείς ότι ψάχνομαι, έτσι για να γίνεται κουβέντα το λέω. :flipout:

Από wellshaved σίγουρα.
Για το αν είναι η Ισπανική δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Το δικό μου tuxedo δεν έχει πολύ backbone πάντως.
Πιο πολύ έχει το commodore της simpsons που έχω, παρά αυτό.
Μηδενικό glue, σε σημείο προβλήματος.
Το 30άρι το χάρισα για αυτό το λόγο.
Με face lathering άνοιγε μέχρι το μάτι μου!
Το Σάββατο που θα παραλάβω το muhle θα σου πω.
Αν είσαι Αθήνα κερνάω καφέ να το δεις και μόνος σου :smile:

Το Muhle εύκολα δείχνει την ανωτερότητά του απέναντι στο Yaqi τελικά.
Βέβαια μιλάμε για την τετραπλάσια τιμή, αλλά αξίζει τα λεφτά του αν το ξύρισμα δεν είναι καταναγκαστικά έργα, αλλά θέλεις να το απολαμβάνεις.
Πινέλο που σπάει με ευκολία το Mitchel's wool fat, δίνοντας την αίσθηση ότι τρίβεις ένα συνεφάκι στη μουσούδα σου.
Backbone στα μέτρα μου, την λαβή ίσως την ήθελα κάποια χιλιοστά μεγαλύτερη, αλλά θα το αντέξω.

Το μόνο κακό που έχει, όπως κάθε συνθετικό φυσικά, είναι ότι δεν κρατάει νερό, οπότε δεν κρατάει και θερμοκρασία.
Καλοκαίρι βέβαια αυτό δεν σε χαλάει, εκτός αν είσαι fan του ζεστού αφρού όλο το χρόνο.

Επόμενο είναι το Semogue 2 band που περιμένω από τον Δημήτρη και θέλω να πιστεύω ότι είμαι Ok.
Η θήκη μου άλλωστε χωράει 6 πινέλα. :smile:

semogue-owners-club-badger-cherry-wood.jpg

Καλησπερα και απο μενα. Μπαινω στο νημα, γιατι θελω να ρωτησω τον Ntinos P, ποιος ειχε την φαεινη ιδεα να ανοιξει αυτο το νημα και σε ποιον στελνω τον λογαριασμο... :flipout::flipout:

Εδω και 20+ χρονια ξυριζομαι με gilette mach και αφρους οτι να ναι και δεν εχω κανενα προβλημα, ουτε με κοψιματα, ουτε με ερεθισμους, ουτε με αλλου ειδους προβληματα. Διαβαζοντας το νημα ειπα να δοκιμασω το πινελο και τα ξυραφια, μια και ξυριζομαι μια φορα την εβδομαδα περιπου, οποτε μπορω να διαθετω λιγο χρονο παραπανω στην ολη διαδικασια.

Πηρα λοιπον τα παρακατω (ακριβα, γιατι δεν τα παρηγγειλα απο ιντερνετ αλλα απο φυσικο καταστημα, εχει ομως αλλη γλυκα η πρωτη αγορα να ειναι επι τοπου) και ελπιζω να μεινω με αυτα για χρονια και να μη το κανουμε... σηριαλ :afro: Υπ οψιν, με τα mach 3 που χρησιμοποιω τελευταια, κανω πανω απο 15-20 ξυρισματα με ενα ανταλλακτικο, οποτε σε συνδυασμο με τη συχνοτητα που ανεφερα παραπανω (ενα ξυρισμα τη βδομαδα), οικονομικο κερδος δεν προβλεπεται, ισα ισα, μαλλον για χασουρα παμε αν... ενδωσω σε αξεσουαρ και δοκιμες.

Εκανα και το πρωτο ξυρισμα σημερα και... ουτε κρυο ουτε ζεστη... κανενα κοψιμο, κανενας ερεθισμος, τρια περασματα (το ενα κοντρα) συν εξτρα περασματα για λεπτομερειες τοπικα και ολα πηγαν... καλα :2thumb22sup: Θα δουμε στη συνεχεια...

Διαβασα αυτα για στρωσιμο πινελου (ψυγεια κτλ), αλλα δεν ειχα χρονο και απλα το αφησα να μουλιασει κανα μισαωρο πριν την πρωτη χρηση.

Εξοπλισμος, η μηχανη Merkur 34c, ξυραφακια θα τα δειτε στη φωτο παρακατω, σαπουνι proraso και -εδω θελω τη βοηθεια σας- πινελο αγνωστου ταυτοτητας...:violent-smiley-030:

Στο καταστημα μου το εδωσαν με συσκευασια taylor of old bond street, αλλα δεν εχει τιποτα χαραγμενο πανω του που να το πιστοποιει και στη σελιδα της εταιρειας.... απλα δεν υπαρχει (και ηταν το πιο ακριβο απο οσα πραγματα πηρα) !!!! Μου ειπαν οτι ειναι ασβος αλλα δεν ξερω καν την κατηγορια του (η συννενοηση στα γερμανικα δεν ειναι το δυνατο μου σημειο, μου αρεσε το design).
Πολυ βαρια η βαση... μπορει και διπλασιο βαρος απο τη μηχανη και δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο... οι τριχες παντως απαλες και απλωνουν σαν... χλαπατσα οταν βουρτσιζεσαι. Τελος παντων, αν καποιος εχει καμμια ιδεα τι ειναι τελικα η αν το εχει δει πουθενα στο νετ, ας μου πει...

Αυτα και καλα μας ξυρισματα...

IMG_0596.jpg

Με το καλό στο ΠΞ!

Το πινέλο δεν ξέρω ποιο είναι αλλά στρώσιμο θέλει μόνο αν είναι χοίρος. Κι οι ασβοί θέλουν δηλαδή αλλά πολύ λιγότερο και σίγουρα δεν αξίζει να μπαίνεις σε διαδικασίες ψυγείου κτλ.

PS: με ξύρισμα μια φορά την εβδομάδα θα χρειαστείς - εν καιρώ - κάτι πιο επιθετικό της 34c (η οποία είναι άψογη για να ξεκινήσεις).

PS2: οικονομικό όφελος δεν προβλέπεται ακόμα κι αν ξυρίζεσαι κάθε μέρα κι άλλαζες τις mach κάθε 3 ξυρίσματα :-) Εκτός αν είσαι πολύ εγκρατής :-)

Αχεμ...
Εγώ είμαι μάλλον αυτός που φταίει. :flipout:

Λοιπόν. Δεν ξέρω σε τι τιμές τα πήρες, αλλά
Το πινέλο, αν το προσέχεις και το στεγνώνεις, θα σου κρατήσει μία ζωή. Οπότε δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις άλλο, εκτός αν αρχίσεις να ξυρίζεσαι μέρα παρά μέρα π.χ.
Η μηχανή, πάλι μία ζωή. Πολύ καλή επιλογή, θα αρέσει και στα εγγόνια σου. :flipout:
Με τόσα ξυραφάκια που πήρες, αν ξυρίζεσαι μία φορά την εβδομάδα θα χρειαστείς ξυραφάκια πάλι κατά το τέλος του 2019.
Βέβαια, και αυτά, όπως και τα mach, πρέπει να τα στεγνώνεις και να τα προσέχεις για να μην αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να μην σκουριάσουν.
Εγώ π.χ. έχω σαν όριο τις 10 ημέρες. Κάπου εκεί αλλάζω ξυραφάκι. Αλλά ξυρίζομαι και μέρα παρά μέρα.
Το σαπούνι θα σου κρατήσει πολύ καιρό και αυτό. Καμία σχέση με τον αφρό. Απλά, πρέπει να μάθεις να κάνεις σαπουνάδα.

Η οικονομία είναι σχετική. Αν πας και πάρεις π.χ. το Cella του λίτρου, με 19 θα ξυρίζονται 2 γενιές.
Αν πάρεις τα Phoenix, με τα ίδια λεφτά θα ξυρίζεσαι για 2 μήνες.

Πάμε τώρα σε αυτά που πήρες.

Ίσως η Merkur να είναι πολύ χαλαρή για τα γένια σου, ίσως και όχι.
Μπορεί να ξυρίζεσαι όπως λες μία φορά την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.
Άλλοι στην μία εβδομάδα έχουν τα γένια που έχω εγώ σε 2-3 ημέρες.
Την τρίτη ημέρα είμαι σαν τον Μαύρο Πητ, στην εβδομάδα δεν βλέπομαι, στις δύο έχω κανονικό μούσι.
Αν ζορίστηκες να ξυριστείς, τότε ίσως να πρέπει να ξυρίζεσαι 2 φορές την εβδομάδα, ή να πάρεις μία open comb.

Τα ξυραφάκια ποιος σου τα πρότεινε;
Τα Derby με τα Feather είναι η μέρα με τη νύχτα (ή μάλλον η νύχτα με τη μέρα).
Με τα derby δεν έχω ακούσει και πολλούς να τα βολεύονται. Δεν κόβουν καλά.
Από την άλλη, τα feather, ακόμη και με την 34C μπορούν να σε κόψουν!
Είναι ότι πιο κοφτερό κυκλοφορεί στην αγορά και δεν προτείνονται σε αρχάριους για να μην φάνε κοψίματα και απογοητευτούν.
Κόψιμο βέβαια, μην το ακούς και τρελαίνεσαι, τις περισσότερες φορές, ειδικά με τις Feather είναι τόσο χειρουργικό που δεν το νοιώθεις. Απλά βλέπεις μία τελίτσα αίμα και σε τσούζει το after shave.
Αλλά τον σεβασμό της η Feather τον θέλει.

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις τα Polsilver και τα Astra και να αφήσεις τα Feather αφού κάνεις καμιά 20αριά ξυρίσματα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι δεν πιέζουμε τη μηχανή στο πρόσωπό μας. :smile:

Καλού κακού πάρε κανένα καλό Balm να σου παίρνει τα razor burn.
Για μένα το καλύτερο είναι του Κορέ, το Καλέντουλα και Ginseng συγκεκριμένα (τα άλλα δεν λένε) και το Speick με Aloe Vera.
Το δεύτερο πάρε το μόνο αν δεν βρεις το πρώτο που είναι και πολύ πιο φτηνό (8 τα 200ml).

Καλά ξυρίσματα!

Φταις δεν φταις, τωρα η ζημια εγινε οποτε... συγχωρεμενος... :flipout::flipout:

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και το καλοσωρισμα και τους δυο σας.... σκορπια σχόλια για οποιον διαβαζει...

Η μηχανη κοστισε 45 ευρω και το πινελο.... 89 !!!!!!!! Το καταστημα δεν ειχε φτηνοτερο απο τα 50 και το συγκεκριμενο νομισα οτι ειχε 69 και μονο στο ταμειο καταλαβα το λαθος... ηταν αργα και δεν αναγνωριστηκε... :flipout:

Εκεινο που ηταν παραλογα ακριβο ηταν η κρεμα, που στην ελλαδα εχω δει να την πουλανε 4-5 ευρω, εδω στα ιντερνετομαγαζα 7 και εγω την πηρα καπου στα 13 !!!!
Επισης τα feather τα ειχε 6 ευρω.... διπλη τιμη απο ελλαδα νομιζω... τελος παντων, αυτα δεν απασχολουν τωρα, οτι ηταν να γινει, εγινε....

Τα ντερμπυ τα πηρα γιατι δεν ειχε αλλα.... ειχε μονο *feather και ντερμπυ... επειδη ξερω τη φημη των πρωτων πηρα και τα δευτερα για απαλη αρχη...

Απο το πρωτο και μοναδικο ξυρισμα μεχρι τωρα, το πινελο μου φανηκε καλο και απαλο (λιγο βαρυ βεβαια και δεν ξερω αν αυτο εξυπηρετει σε κατι πρακτικο ή ειναι απλα για... premium αισθηση), ενω ο αφρος αδιαφορος (σε σχεση με τους απλους που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα). Εκανα αφρο κατ ευθειαν στο προσωπο, μου φανηκε πιο ευκολο και γρηγορο (εχω σχετικη πειρα απο μια.... 25ετια πριν που χρησιμοποιουσα πινελο με αφρο σε σωληναριο kolynos αν θυμαμαι καλα :afro:).

Η μηχανη τωρα, θελει να τη μαθεις και -απ οτι λενε ολοι- σε συνδυασμο με το ξυραφακι που θα χρησιμοποιεις...
Οντως, τα ντερμπυ, στην πρωτη δοκιμη δεν φανηκαν ιδιαιτερα κοφτερα, ισως εφταιγε η γενειαδα μιας εβδομαδος, ισως ο φοβος μου να πιεσω τη μηχανη παραπανω... νομιζω θελει δοκιμες και πρακτικη στο ποσο την πιεζεις και στη γωνια που την κρατας... θα την ηθελα και λιγο πιο βαρια νομιζω, ωστε να μη θελει πολυ πιεση η μηχανη στο προσωπο και να ελαχιστοποιεις πιθανοτητες κοψιματος....

Τελος παντων, εχει ενα σχετικο ενδιαφερον το σπορ, ελπιζω να κρατηθει το κοστος χαμηλα και η ευχαριστηση ψηλα.... :firstprize:

Καταστημα Κορρε εχει κι εδω, θα περασω να δω αν εχει και ανδρικα προιοντα η οχι, να ενισχυσουμε και την ελληνικη επιχειρηματικοτητα...

Για να συνεισφερω κι εγω στο νημα, οσοι θελουν μια φτηνη και αριστη ενυδατικη κρεμα αν βρουν πουθενα στο νετ (ελλαδα δε νομιζω να υπαρχει) ας δουνε την indulona την μπλε την κλασσικη (αλλα και τις παραλλαγες της για κατι πιο ελαφρυ η και για τις συζυγους για καλυψη παραλλαγη :AFADF0:).
Κοστιζει το σωληναριο κατι λιγοτερο απο 2 ευρω. Φτιαχνοταν στην Τσεχοσλοβακια και δινοταν στους εργατες κατα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο για προστασια των χεριων τους (χειρωνακτικες εργασιες σε εργοστασια). Ειναι για χερια, αγκωνες κτλ αλλα εγω τη χρησιμοποιω και στο προσωπο (οι αλλες επιλογες ειναι πιο λαιτ βεβαια για προσωπο). Βαζω το βραδυ και μεχρι την αλλη μερα το πρωι ακομα... γυαλιζω... κανει δουλεια ομως για ενυδατωση... κατι νιβεα και κατι αλλες γαλλικες βαζελινες τις εχει για πλακα. Αν τις βρειτε πουθενα, δοκιμαστε τις...

Φταις δεν φταις, τωρα η ζημια εγινε οποτε... συγχωρεμενος... :flipout::flipout:

Πιστεύω ότι θα σε ανταμείψει και σε λίγο θα ξυρίζεσαι πιο συχνά. :smile:

Η μηχανη κοστισε 45 ευρω και το πινελο.... 89 !!!!!!!! Το καταστημα δεν ειχε φτηνοτερο απο τα 50 και το συγκεκριμενο νομισα οτι ειχε 69 και μονο στο ταμειο καταλαβα το λαθος... ηταν αργα και δεν αναγνωριστηκε... :flipout:

Εκεινο που ηταν παραλογα ακριβο ηταν η κρεμα, που στην ελλαδα εχω δει να την πουλανε 4-5 ευρω, εδω στα ιντερνετομαγαζα 7 και εγω την πηρα καπου στα 13 !!!!
Επισης τα feather τα ειχε 6 ευρω.... διπλη τιμη απο ελλαδα νομιζω... τελος παντων, αυτα δεν απασχολουν τωρα, οτι ηταν να γινει, εγινε....

Την μηχανή την πήρες καλά σε σχέση με την Ελλάδα.
Το πινέλο, δεν γνωρίζω τι είναι για να σου πω.
Αν είναι καλός ασβός, καλούτσικη τιμή ακούγεται.
Για το σαπούνι δεν το συζητάμε! Είναι πανάκριβο!
3.5 κάνει στην Ελλάδα!
Με 13 χτυπούσες TOoBS, Dr. Harris, Stirling...
Μιλάμε για πολύ αξιόλογα σαπούνια!

Τα ντερμπυ τα πηρα γιατι δεν ειχε αλλα.... ειχε μονο *feather και ντερμπυ... επειδη ξερω τη φημη των πρωτων πηρα και τα δευτερα για απαλη αρχη...

Επόμενες αγορές πρέπει να είναι από internetομάγαζο ή από πολύ πιο ενημερωμένο μαγαζί αν σου αρέσει η φυσική παρουσία.

Απο το πρωτο και μοναδικο ξυρισμα μεχρι τωρα, το πινελο μου φανηκε καλο και απαλο (λιγο βαρυ βεβαια και δεν ξερω αν αυτο εξυπηρετει σε κατι πρακτικο ή ειναι απλα για... premium αισθηση), ενω ο αφρος αδιαφορος (σε σχεση με τους απλους που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα). Εκανα αφρο κατ ευθειαν στο προσωπο, μου φανηκε πιο ευκολο και γρηγορο (εχω σχετικη πειρα απο μια.... 25ετια πριν που χρησιμοποιουσα πινελο με αφρο σε σωληναριο kolynos αν θυμαμαι καλα :afro:).

Όταν ξεκινάς, είναι καλό να κάνεις αφρό σε ποτήρι για να έχεις πιο πολύ τον έλεγχο του πόσο νερό θα βάλεις, πόσο θα το χτυπήσεις κλπ.
Το ότι είναι πιο μαλακό το πινέλο, είναι καθαρά θέμα αίσθησης. Σε άλλους π.χ. αρέσει περισσότερο ο χοίρος, να κάνουν απολέπιση να την ευχαριστιούνται.

Η μηχανη τωρα, θελει να τη μαθεις και -απ οτι λενε ολοι- σε συνδυασμο με το ξυραφακι που θα χρησιμοποιεις...
Οντως, τα ντερμπυ, στην πρωτη δοκιμη δεν φανηκαν ιδιαιτερα κοφτερα, ισως εφταιγε η γενειαδα μιας εβδομαδος, ισως ο φοβος μου να πιεσω τη μηχανη παραπανω... νομιζω θελει δοκιμες και πρακτικη στο ποσο την πιεζεις και στη γωνια που την κρατας... θα την ηθελα και λιγο πιο βαρια νομιζω, ωστε να μη θελει πολυ πιεση η μηχανη στο προσωπο και να ελαχιστοποιεις πιθανοτητες κοψιματος....

Σε καμία περίπτωση δεν θέλεις πίεση.
Άλλα ξυραφάκια θέλεις. :flipout:
Αν μετά από ντους, που έχουν μαλακώσει οι τρίχες, βάλεις πίεση στα feather, θα κόψεις φιλέτο.
Έχω βάλει στη σαβέτα και λίγο να ακουμπήσω το πρόσωπό μου σε λάθος γωνία, με χαρακώνει.
Για να βρεις την γωνία, βγάλε το ξυραφάκι από τη μηχανή και πέρνα την στο δέρμα σου. Με το που θα τη βρεις θα το καταλάβεις.
Με την 34C νομίζεις ότι ξυρίζεσαι και χωρίς ξυραφάκι με τον ήχο που έχει.

Τελος παντων, εχει ενα σχετικο ενδιαφερον το σπορ, ελπιζω να κρατηθει το κοστος χαμηλα και η ευχαριστηση ψηλα.... :firstprize:

Το θέμα είναι να καταλήξεις σε σετ.
Το κακό είναι ότι είναι τόσο απολαυστικό το άτιμο που καταλήγεις να στοκάρεις και για δισέγγονα σου.

Για να συνεισφερω κι εγω στο νημα, οσοι θελουν μια φτηνη και αριστη ενυδατικη κρεμα αν βρουν πουθενα στο νετ (ελλαδα δε νομιζω να υπαρχει) ας δουνε την indulona την μπλε την κλασσικη (αλλα και τις παραλλαγες της για κατι πιο ελαφρυ η και για τις συζυγους για καλυψη παραλλαγη :AFADF0:).

Χμμμ... ενδιαφέρον φαίνεται.
Θα δω αν την έχουν κάπου Ελλάδα. Γιατί με τρώνε τα χέρια μου και δεν παίρνω ποτέ μόνο ένα κατιτίς όταν ψωνίζω από έξω.

Eχμ .... δεν ξερω αν γινομαι αγενης αλλα ...

μηπως ηρθε η ωρα να ποσταρετε και τις επιδερμιδουλες σας αμεσως μετα τα ξυρισματακια σας ? :proud:

Να διαγνωσουμε skin friendly products .... και non skin friendly products. :rolleyes: