οι τριχες παντως απαλες και απλωνουν σαν... χλαπατσα οταν βουρτσιζεσαι.
Το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει πολλά στο δέρμα και να ερεθιστεί.
Το ζεστό νερό μπορεί να μαλακώνει λίγο καλύτερα τα γένια αλλά ερεθίζει περισσότερο το δέρμα (όχι σε όλους βέβαια). Κι εγώ προτιμώ πάντως ξύρισμα με κρύο νερό. Καλά για το καλοκαίρι δεν το συζητώ, είναι δυνατόν να ξυριστεί κάποιος με ζεστό; Και το χειμώνα όμως μια χαρά ταιριάζει. Ακόμα και το λίγο καλύτερο μαλάκωμα που επιτυγχάνει το ζεστό (σ' εμένα τουλάχιστον) αντισταθμίζεται μακράν με τους λιγότερους ερεθισμούς.
Όσο για το La Toja είμαι ούτως ή άλλως fan των stick οπότε το χρησιμοιώ καιρό. Πανεύκολο άφρισμα (ευκολότερο από το Tabac π.χ.) και πολύ καλή προστασία. Από τιμή δε δεν το συζητώ.
Πάντως τελευταία έχω αποθηκεύσει όλες τις DE μου και ξυρίζομαι μόνο με τις Feather (SS και DX). Η καθεμιά τους έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους (καλά ελάχιστα μειονεκτήματα, να'χουμε να λέμε) οπότε τις χρησιμοποιώ παράλληλα. Π.χ. η SS ξυρίζει ευκολότερα αλλά δε με βολεύει τόσο στο πιάσιμο (μου φαίνεται λίγο λεπτή η βάση της λάμας). Η DX είναι λίγο δυσκολότερη στο ξύρισμα (ως wedge-like "βεντουζάρει" καμιά φορά στο δέρμα) αλλά μ' αρέσει καλύτερα το ζύγισμά της και ο τρόπος που την πιάνω. Βέβαια τ' αρνητικά τους είναι λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, στην πράξη μ' έχουν βολέψει πάρα πολύ. Ακόμα και σε ταξίδι σπάνια χρησιμοποιώ DE.
Ας γραψω κι εγω μερικα σχόλια, περιπου 2 μηνες μετα την πρωτη επαφη με το...χομπυ !
Απλά γουστάρεις και το κάνεις βασανιστικά αργά από μία φάση και μετά.
τώρα παίζω με Feather shavette).
Χμ λες ε; Δεν το είχα σκεφτεί. Όταν πρωτοχρησιμοποίησα το nick δεν είχα ιδέα περί Feather, shavette κτλ. Αλλά μια χαρά προσαρμόζεται!Ε... μα τι F(eather?)Sword θα ησουν αλλοιως....![]()
Η προετοιμασία είναι το στάδιο που βαριέμαι περισσότερο. Καλώς ή κακώς όμως χρειάζεται.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.