Παραδοσιακό ξύρισμα

Έτσι μπράβο.
Και πάρε και ένα Floid after shave να καταλάβεις τι σημαίνει after shave.
Όποιο σου αρέσει σε μυρωδιά αλλά με προτίμηση στο Suave :p

Και ο Σταρόβας δικός μας είναι... :D
Το είδα εχθές το βράδυ.
Βέβαια υπάρχει Ελληνική κοινότητα για το παραδοσιακό ξύρισμα, το έμαθε από τα σχόλια.

Μέσες άκρες τα λέει μια χαρά.
Και οι δύο μηχανές είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις.
Και όπως και να το πάρεις, ακόμη και για τους βλαμμένους σαν εμένα είναι πολύ πιο οικονομικό από τις πλαστικές βλακίες.
Τελευταία φορά έκανα τη βλακεία και έδωσα 15 για λεπίδες επειδή μου άρεσαν και μετά κατάλαβα ότι πήρα λεπίδες που θα μου βγάλουν 600 με 700 ξυρίσματα, x 4 περάσματα το καθένα!
Δηλαδή αν αρχίσω να ξυρίζομαι κάθε μέρα, με διπλό πέρασμα για κόντρα, θα με βγάλουν για τα επόμενα... 5 χρόνια :flipout:

Λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου-τράπεζα-,το ξύρισμα έχει γίνει συνήθεια.
Κάθε 2 άντε 3 ημέρες.
Τα τελευταία 10 χρόνια ο τρόπος ήταν συγκεκριμένος.
Ζεστό νερό sτο πρόσωπo και κατευθείαν ξύρισμα με Gillette Simply Venus-κόστος 3,80 με 4 ευρώ τα 4 ξυραφάκια-αφού είναι τα μόνα που δεν κοβόμουν ποτέ ,το ξύρισμά τους είναι απόλυτα ικανοποιητικό και κάνω 2 ξυρίσματα με κάθε ξυραφάκι.
Ούτε αφρός,ούτε σαπούνια,τίποτα.Σκέτο νεράκι.
Αρχές Μαρτίου,κάτι η κλεισούρα,κάτι η βαρεμάρα,κάτι ο καταναλωτισμός,διάβασα το thread και είπα να ξεκινήσω.
Αγόρασα μία Mühle R89 (40ευρώ),ξυραφάκια Feather 20τμχ(6,40 ),σαπούνι ξυρίσματος Proraso με σανταλόξυλο (3,50 ),πινέλο Omega 33175 με τρίχες ασβού (32,00 )
στύψη Osma Tradition Alum Stone (7 ευρώ) και μία βάση πινέλου Muhle Rh 6 (2 ),
Σύνολο,90 ευρώ,βάλε και τα έξοδα αποστολής,πήγα στα 100ευρώ.

Λοιπόν,ίσως είναι η πιο αποτυχημένη αγορά που έχω κάνει στα 55 χρόνια μου.
Απογοήτευση και ξενέρωμα μαζί.
Έχω γ...θεί να κόβομαι...
Βρε τι περνάω το ξυραφάκι απαλά,τι πιό απαλά,τι δοκιμάζοντας διάφορες γωνίες κλίσης,σκατά.Το κόψιμο πάει σύννεφο.
Και να πεις ότι δεν προετοιμάζομαι...Τι ζεστό νερό,τι ζεστή πετσέτα να μαλακώσουν τα γένια...τζίφος.
Στύψη κι άγιος ο Θεός.
Τα γράφω σήμερα που έκανα την τελευταία προσπάθεια να ξυριστώ με τα συμπράκαλα,πας και πείσω τον εαυτό μου ότι καλά έκανα που τα αγόρασα.
Δυστυχώς-για εμένα-ήδη μπήκαν στο χρονοντούλαπο.

To να ξυρίζεσαι εν έτη 2020 με ξυραφιστικά του '60 είναι σαν να έχεις για καθημερινό σου αυτοκίνητο μέσα στη πόλη μια mustang selby GT500 του 1968, καύλα, αλλά με ένα γιάρις διετίας θα κάνεις τη δουλειά σου ΠΟΛΥ καλύτερα...

Εγω να πω την αληθεια τα φοβαμαι τα ξυραφια τα μονα , παντα κοβομουνα. Μονο με τα τριπλα/τετραπλα βρηκα την υγεια μου εχω πολυ ευαισθητο δερμα. Αλλα με ενδιαφερει το σπορ για τα υπολοιπα, λοσιον, αφτερ σειβ, ναπαλμ δερματος τετοια....

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου-τράπεζα-,το ξύρισμα έχει γίνει συνήθεια.
Κάθε 2 άντε 3 ημέρες.
Τα τελευταία 10 χρόνια ο τρόπος ήταν συγκεκριμένος.
Ζεστό νερό sτο πρόσωπo και κατευθείαν ξύρισμα με Gillette Simply Venus-κόστος 3,80 με 4 ευρώ τα 4 ξυραφάκια-αφού είναι τα μόνα που δεν κοβόμουν ποτέ ,το ξύρισμά τους είναι απόλυτα ικανοποιητικό και κάνω 2 ξυρίσματα με κάθε ξυραφάκι.
Ούτε αφρός,ούτε σαπούνια,τίποτα.Σκέτο νεράκι.
Αρχές Μαρτίου,κάτι η κλεισούρα,κάτι η βαρεμάρα,κάτι ο καταναλωτισμός,διάβασα το thread και είπα να ξεκινήσω.
Αγόρασα μία Mühle R89 (40ευρώ),ξυραφάκια Feather 20τμχ(6,40 ),σαπούνι ξυρίσματος Proraso με σανταλόξυλο (3,50 ),πινέλο Omega 33175 με τρίχες ασβού (32,00 )
στύψη Osma Tradition Alum Stone (7 ευρώ) και μία βάση πινέλου Muhle Rh 6 (2 ),
Σύνολο,90 ευρώ,βάλε και τα έξοδα αποστολής,πήγα στα 100ευρώ.

Λοιπόν,ίσως είναι η πιο αποτυχημένη αγορά που έχω κάνει στα 55 χρόνια μου.
Απογοήτευση και ξενέρωμα μαζί.
Έχω γ...θεί να κόβομαι...
Βρε τι περνάω το ξυραφάκι απαλά,τι πιό απαλά,τι δοκιμάζοντας διάφορες γωνίες κλίσης,σκατά.Το κόψιμο πάει σύννεφο.
Και να πεις ότι δεν προετοιμάζομαι...Τι ζεστό νερό,τι ζεστή πετσέτα να μαλακώσουν τα γένια...τζίφος.
Στύψη κι άγιος ο Θεός.
Τα γράφω σήμερα που έκανα την τελευταία προσπάθεια να ξυριστώ με τα συμπράκαλα,πας και πείσω τον εαυτό μου ότι καλά έκανα που τα αγόρασα.
Δυστυχώς-για εμένα-ήδη μπήκαν στο χρονοντούλαπο.
Τα feather ειναι ίσως τα πιο κοφτερά ξυράφια. Άλλαξε τα πριν παρατήσεις το άθλημα. Astra ή permasharp, εγώ έχω βολευτει με τα δεύτερα.

Οσον αφορα τα κοψιματα, μια εκδοχη λεει οτι η R89 ειναι πολυ
light και δεν παιρνει ευκολα τα γενεια με αποτελεσμα να την πιεζεις
περισσοτερο και να κοβεσαι απο το feather- νυστερι.

Φυσικα αν σου κραταει το ξυρισμα με το πλαστικο 2 μερες και
ξυριζεσαι πανευκολα και αναιμακτα μονο με νερακι, χιλιες φορες ετσι,
παρα να εχεις τον μπελα να κανεις αφρους, να βιδωνεις μηχανες,
να ξετυλιγεις ξυραφακια, και να κοβεσαι και απο πανω.

Πήγες και εσύ βρε παιδί μου στα περίεργα με τη μία! :flipout:
Πάρε για αρχή μία feather popular για να χρησιμοποιήσεις τα feather.
Κάπου στα 12 ευρώ κάνει και δεν θα σε κόβει.
Αφού δεν πήρες και την r41 να σε ψάχνουμε που εξαφανίστηκες από το Forum...
Μετά πας στην muhle με astra πράσινα και στο μυαλό σου ότι ΔΕΝ πιέζεις!
Την αφήνεις και τα κόβει με το βάρος της.

Νίκο, τα ξυράφια είναι από Tesla που οδηγάει μόνο του (colonial General) μέχρι Formula 1 που θα σε ξυρίσει με το που θα το κοιτάξεις (blackbird, r41 κλπ).
Και όχι, με τα πλαστικά, ούτε την ίδια δουλειά θα κάνεις, ούτε το ίδιο γρήγορα, ούτε τόσο καλά. :smile:

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Πήγες και εσύ βρε παιδί μου στα περίεργα με τη μία! :flipout:
Πάρε για αρχή μία feather popular για να χρησιμοποιήσεις τα feather.
Κάπου στα 12 ευρώ κάνει και δεν θα σε κόβει.
Αφού δεν πήρες και την r41 να σε ψάχνουμε που εξαφανίστηκες από το Forum...
Μετά πας στην muhle με astra πράσινα και στο μυαλό σου ότι ΔΕΝ πιέζεις!
Την αφήνεις και τα κόβει με το βάρος της.

Νίκο, τα ξυράφια είναι από Tesla που οδηγάει μόνο του (colonial General) μέχρι Formula 1 που θα σε ξυρίσει με το που θα το κοιτάξεις (blackbird, r41 κλπ).
Και όχι, με τα πλαστικά, ούτε την ίδια δουλειά θα κάνεις, ούτε το ίδιο γρήγορα, ούτε τόσο καλά. :smile:
Υποτίθεται ότι πριν αγοράσω,διάβασα και είδα.
Υποτίθεται επίσης ότι η r89 είναι για αρχάριους και δεν είναι aggressive σαν την R41.
Τρίχες κατσαρές.
Όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω,είναι μαλ...να θεωρείς πως προιόντα της δεκαετίας του 60 κανουν καλύτερη δουλειά από τα σημερινά.
Σα να λες ότι η σκάφη είναι καλύτερη απο το πλυντήριο.

Η tradere της blackland π.χ. είναι του 2020.
Αυτή τη στιγμή είναι σε preorder.
Ποιος είπε ότι σταμάτησαν να βγαίνουν καινούργιες;
Επίσης το βινύλιο του 60 παίζει καλύτερα από το mp3 του 2000... :D

Καλησπέρα κύριοι! Αν επιτρέπετε κ την δική μου άποψη για το παραδοσιακό ξυρισμα! Λόγω επαγγελματος, καθημερινο κόντρα ξύρισμα (πρόσωπο -κεφάλι) τα τελευταία 5 χρόνια με safety razor κ ξυραφια feather, ζήτημα να είχα κάποιο μικροκοψιμο 10 φορές συνολικά. Περιττό να σας πω ότι έχω ξεχάσει τι σημαίνει γυρισμενη τρίχα ή ερεθισμος, ακόμη κι αν δεν βάλω after shave. Απλά τον πρώτο καιρό θέλει υπομονή, είναι τελείως διαφορετικό το πώς πρέπει να χειρίζεσαι το ξυραφι,θέλει μόνο με το βάρος της μηχανής όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αν η Gillette είχε μείνει στα διλέπιδα ίσως και εγώ να μην είχα ασχοληθεί.
Βέβαια πάλι θα ήταν μια βαρετή ρουτίνα, χωρίς αρώματα.
Η κατάντια με τις 5 λεπίδες που οι 3 απλά σε τραβάνε οδήγησε πολύ κόσμο μακριά από αυτήν.
Τώρα έβγαλε το διλέπιδο το καινούργιο, αλλά ρε φίλε, πληρώνεις 4 ευρώ για ένα ανταλλακτικό που δεν ξυρίζει ούτε σπανό.

IMG-20200503-202135.jpg

Speed shaving.
Bowl lathering
4 περάσματα, εννοείται χωρίς κόψιμο ή ερεθισμούς.
Μαζί με το καθάρισμα και το μάζεμα, κάτι λιγότερο από 10 λεπτά (9:54).

Βέβαια η General της colonial φημίζεται για την ασφάλεια της.

Άλλη ασφαλής μηχανή είναι η 6c της rockwell.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κοπεί άνθρωπος σε ρύθμιση 1 - 3.
Βέβαια στην 1 δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να ξυριστεί... :flipout:

Το υπόλοιπο setup, full vintage, με την old spice της shulton και όχι το νερόπλυμα της p&g.

Όχι φυσικά!
Δεν κρατάω άδεια μπουκάλια.
Έχω βρει φωλιά στην Ινδία. :D

Βέβαια η old spice της Μενούνος είναι σχετικά κοντά.
Πολύ πιο κοντά από την υπάρχουσα old spice της p&g.