Παραδοσιακό ξύρισμα

Aκόμα μία προσπάθεια σήμερα με την Muhle R89,Proraso με σανταλόξυλο,τον ασβό και ξυραφάκι αντί το Astor,το Feather.
https://www.skroutz.gr/s/13809976/Feather-Platinum-Coated-Blade-10pcs.html.
Το ευχάριστο νέο είναι ότι ΔΕΝ κόπηκα πουθενά.
Βέβαια χρειαζόταν να περάσω 2 ή και 3 φορές κάθε φορά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο χέρι.
Όταν τελείωσα,ότι δεν είχε κοπεί,τα πήρα με το αγαπημένο μου πράσινο Ladies Twin της Gillette που δεν αφήνει τίποτα.
Συμπέρασμα.
Χώστε για ξυράφια,σαπούνια,αφρούς,πινέλα,στυπτικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Αφού βρίσκουν κορόιδα σαν κι εμένα και εσας,καλά μας κάνουν.

Η αληθεια ειναι οτι πολλα απο τα πολυλεπιδα πλαστικα ξυριζουν φοβερα.
Οσο ειναι καινουργια (δλδ στα 2 πρωτα ξυρισματα) ξεπερνουν ανετα
σε αποτελεσματικοτητα και ταχυτητα την muhle r41 με feather ξυραφακι.

Μιας και ξυριζομαι λιγο καιρο τωρα με κανονικη λεπιδα ειχα μια παρατηρη.

Οτι τα γενια μου ειναι πιο αγρια πλεον.

Η απαντηση σε αυτο ειναι οτι τωρα οι τριχες μου κοβονται και αρα λογικα ειναι αγρια ενω με τα πολυλεπιδα οι τριχες βιωνουν εναν συνδυασμο ξεριζοματος και κοψιματος.

Καπου ειχα δει μια συγκριτικη φωτογραφια με μικροσκοπιο που ηταν τρομακτικη.

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Aκόμα μία προσπάθεια σήμερα με την Muhle R89, Feather.

Οριστε τα βλεπεις ?

Καταφερες να μην κοπεις για πρωτη φορα ακομα και με μηχανη για αρχαριους (με πολυ κοφτερη λεπιδα ομως)

Εγω αφου περασα απο την maggards V3A την οποια παρηγγειλα και περιμενω δοκιμασα μια πολυ επιθετικη μηχανη την fatip open comb

Οχι κοψιμο, οχι nick ουτε καν ο παραμικρος ερεθισμος.

Ενα περασμα και το δευτερο κατευθειαν κοντρα Χαιρεται !!!

Αδιανοητο ξυρισμα

Κάτι μου λέει ότι ο Σωκράτης δεν έχει πιάσει ποτέ σωστή γωνία και πιάνει τη γωνία των πλαστικών.
Πρέπει να βρεθούμε για καφέ.
Ο μικρός padawan από την άλλη ξυρίστηκε κόντρα με την Fatip piccolo χωρίς nick. :flipout:
Τον βλέπω για r41 πολύ σύντομα.

Μιχαλη, αφου θα καταληξουν σε σαβετες αργα η γρηγορα, γλιτωσε τους μερικα επιπεδα... στειλτους κατ ευθειαν αδιαβαστους, εεε.... στις βινταζ σαβετες ηθελα να πω 😀😀

Οσο γι αυτο που λεει ο Ναθ εγω σε μενα παρατηρησα το ακριβως αντιθετο. Πιο μαλακα και πιο αργα βγαινουν πλεον.

Μιχαλη, αφου θα καταληξουν σε σαβετες αργα η γρηγορα, γλιτωσε τους μερικα επιπεδα... στειλτους κατ ευθειαν αδιαβαστους, εεε.... στις βινταζ σαβετες ηθελα να πω 😀😀

E αλλο επιπεδο τωρα η σαβετα. Πολυ μπρουταλ και μοβορο με την λεπιδα εξω χωρις χτενια εστω να σε προστατευουν.

Την ετρεμα την open comb αλλα τωρα οντως κοιταζω για μια R41 κεφαλη σκετη "να βρισκεται"

Aκόμα μία προσπάθεια σήμερα με την Muhle R89,Proraso με σανταλόξυλο,τον ασβό και ξυραφάκι αντί το Astor,το Feather.
https://www.skroutz.gr/s/13809976/Feather-Platinum-Coated-Blade-10pcs.html.
Βέβαια χρειαζόταν να περάσω 2 ή και 3 φορές κάθε φορά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο χέρι.
Όταν τελείωσα,ότι δεν είχε κοπεί,τα πήρα με το αγαπημένο μου πράσινο Ladies Twin της Gillette που δεν αφήνει τίποτα.
Συμπέρασμα.
Χώστε για ξυράφια,σαπούνια,αφρούς,πινέλα,στυπτικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Αφού βρίσκουν κορόιδα σαν κι εμένα και εσας,καλά μας κάνουν.

Και εγώ πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά.1ον στην τσέπη μας 2ον ένα κλικ καλύτερο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Δεν χρειάζεται πρεμουρα πιστεύω, ξύρισμα είναι όχι επιστήμη.

E αλλο επιπεδο τωρα η σαβετα. Πολυ μπρουταλ και μοβορο με την λεπιδα εξω χωρις χτενια εστω να σε προστατευουν.

Την ετρεμα την open comb αλλα τωρα οντως κοιταζω για μια R41 κεφαλη σκετη "να βρισκεται"

Aν και εχοντας. κανει ελαχιστη χρηση μεχρι τωρα, μπορω να πω οτι ειναι εντελως διαφορετικη η χρηση-αισθηση-τεχνικη-επικινδυνοτητα κτλ κτλ αναμεσα στα διαφορετικα ειδη μηχανων και λεπιδων και στους συνδυασμους τους.

Εν ολιγοις... εναλλασομενη λεπιδα, εστω και feather, με προστατευτικη μηχανη, πχ μερκουρ 34C, πρεπει να προσπαθησεις για να κοπεις.
Εναλασσομενη λεπιδα, απαλη, πχ merkur η derby με επιθετικη μηχανη, πχ merkur futur σε μεσαια ρυθμιση, κοβεσαι αν εισαι απροσεκτος.
Εναλασσομενη λεπιδα, σε σαβετα, πχ παρκερ SRB (δηλαδη χωρις καθολου υποψια safety bar μπροστα) ειτε μαλακη, ειτε επιθετικη λεπιδα βαλεις, θα κοπεις αν κανεις αποτομη/απροσεκτη κινηση.
Τελος, με κανονικη φαλτσετα, ΔΕΝ κοβεσαι οσο και να χτυπιεσαι... πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να το καταφερεις....

Η διαφορα των safety razors με τις σαβετες με εναλασσομενες λεπιδες ειναι -περαν της υπαρξης safety bar, που οσο να ναι προστατευει- οτι στις μεν πρωτες τραβας τη λεπιδα ενω στις δε δευτερες, σπρωχνεις.... πρεπει να το εχεις στο μυαλο σου και να τις χειριζεσαι αναλογα...

Στις δε φαλτσετες, σκουντας... τα λεω λιγο ποιητικα :flipout: αλλα ολες θελουν διαφορετικη τεχνικη... οπως λεει και ο pathfinder, δεν ειναι και επιστημη...:firstprize: κοβοντας ερχεται η μαθηση :flipout:

υγ... τους παραπανω συνδυασμους τους εχω δοκιμασει προσωπικα (και τα αποτελεσματα τους:antlers:)

Eιναι και αυτο που λες σωστο.

Η τεχνικη μου με τις safety ειναι πανω κατω η ιδια με πολυ προσοχη ομως απο οτι εκανα με τα πλαστικα πολυλεπιδα.

Η σαβετα ειναι εντελως αλλη κινηση που δεν την ηξερα ποτε μου και δεν νομιζω οτι θελω και να την μαθω στην ηλικια μου.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Κάτι μου λέει ότι ο Σωκράτης δεν έχει πιάσει ποτέ σωστή γωνία και πιάνει τη γωνία των πλαστικών.
Πρέπει να βρεθούμε για καφέ.
Ο μικρός padawan από την άλλη ξυρίστηκε κόντρα με την Fatip piccolo χωρίς nick. :flipout:
Τον βλέπω για r41 πολύ σύντομα.
Με μεγάλη μου χαρά να βρεθούμε για καφέ,όχι όμως για το ξύρισμα,αλλά για την παρασκευή υγρών ατμίσματος.
Το "παραδοσιακό" ξύρισμα για εμένα τελείωσε.
BTW,
απορώ γιατί το λέμε παραδοσιακό.
Εγώ που είμαι 55 χρονών,με πλαστικό BIC ξεκίνησα να ξυρίζομαι,άρα παραδοσιακό είναι μάλλον το ξύρισμα με τα πλαστικά ξυραφάκια.
Εκτός αν στο φόρουμ η πλειονότητα των μελών είναι πάνω από τα 70 έτη.
Το άλλο ίσως είναι καλύτερα να του δώσουμε άλλη ονομασία.
Π.χ. "προπολεμικό","μεταπολεμικό","αιμοσταγές","για κορόιδα" κτλ.
Παραδοσιακό πάντως δεν είναι με τίποτα.

Ναι βρε, έστω και για τον καφέ. :smile:
Στο εξωτερικό επειδή είναι πολύ διαδεδομένο το ξύρισμα με ηλεκτρικές μηχανές το λένε wet shaving.
Wet shaving όμως είναι και με τα πλαστικά ανταλλακτικά.
Εδώ που αυτό είναι το στάνταρ, κάπως έπρεπε να διαχωριστεί.
Για αυτό και ονομάστηκε "παραδοσιακό ξύρισμα".

Εναλασσομενη λεπιδα, σε σαβετα, πχ παρκερ SRB (δηλαδη χωρις καθολου υποψια safety bar μπροστα) ειτε μαλακη, ειτε επιθετικη λεπιδα βαλεις, θα κοπεις αν κανεις αποτομη/απροσεκτη κινηση.
Τελος, με κανονικη φαλτσετα, ΔΕΝ κοβεσαι οσο και να χτυπιεσαι... πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να το καταφερεις....

Σκέψου ότι η Artist club είναι εκεί ανάμεσα λοιπόν.
Επίσης στη σαβέτα/φαλτσέτα θέλεις άλλον αφρό.
Ίσα να μην τρέχει από το πρόσωπο.
Πολύ νερό για να πάρεις γλίστρημα.
Γιατί αν σου κολλήσει η σαβέτα ή κάνει πηδηματάκι και δεν δεις αίμα αμέσως, θα δεις στα επόμενα 2-3 δευτερόλεπτα.
Με την φαλτσέτα πιο πιθανό είναι να κοπείς στο ακόνισμα ή στο γυάλισμα παρά στο ξύρισμα, εκτός αν γίνει κάτι πολύ extreme (έχω φτερνιστεί).

Καπως ετσι πειθεται καποιος να βλεπει την σαβετα/φαλτσετα μονο σε ταινιες :flipout:

Κατα τα αλλα σημερα πρωτη ημερα μετα την fatip experience και ειμαι σαν τις αλλες ημερες ξυρισματος το ιδιο βραδυ....

Δεν υπαρχει τιποτα να ξυριστει για σημερα......:ADFADF1:

Άλλο πράγμα οι φαλτσέτες, άλλο οι σαβέτες βρε.
Στις σαβέτες τύπου SRB δεν ισχύει αυτό με το αίμα.

Αν σου κολλήσει αυτή, μιλάμε για ράμματα. :flipout:

Fatip/R41/Blackbird κλπ δεν είναι μηχανές για καθημερινό ξύρισμα, για αυτό το λόγο.
Δεν έχεις κάτι να ξυρίσεις την επόμενη ημέρα.
Και ειδικά στην R41/Blackbird να περιμένεις και το δέρμα σου να σου γκρινιάξει ότι δεν έχει άλλες διαθέσιμες στιβάδες αν το προσπαθήσεις.
Που παίζει να τρομάξει ακόμη και από το lathering και να σου φωνάζει "τι θες να ξυρίσεις ρε παλαβέ!"
Εκτός αν κάνεις μόνο ένα πέρασμα κάθε μέρα, κάτι που θα σου δώσει το αποτέλεσμα των 2-3 περασμάτων με μία 34C π.χ.