Παραδοσιακό ξύρισμα

Eιναι πλεον κατι παραπανω απο σιγουρο,οτι το ΠΞ δεν ειναι για αυτους που θελουν να τελειωνουν τσακ μπαμ
ΜΗΝ το δοκιμασετε καν!
Χωρις σαπουναδες και λοιπα χρονοβορα,θελει τριπλασιο χρονο απο τα πενταλεπιδα,
Αφηνει αξυριστες επιφανεις, θελει αρκετα περασματα και προσοχη.
Οσοι το απολαμβανουν καλα κανουν.
Οι υπολοιποι πολυλεπιδα και ...αντε να τελειωνουμε!!!

Eιναι πλεον κατι παραπανω απο σιγουρο,οτι το ΠΞ δεν ειναι για αυτους που θελουν να τελειωνουν τσακ μπαμ
ΜΗΝ το δοκιμασετε καν!
Αφηνει αξυριστες επιφανεις, θελει αρκετα περασματα και προσοχη.
Οσοι το απολαμβανουν καλα κανουν.
Οι υπολοιποι πολυλεπιδα και ...αντε να τελειωνουμε!!!
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αν και τα τελευταία 2 χρόνια έχω αφήσει τα πολυλεπιδα στην άκρη.

ΜΗΝ το δοκιμασετε καν!

Τι στοίχημα χάνεις; :p
Ο χρόνος που θέλω για τέσσερα περάσματα είναι κάτω από πέντε λεπτά.
Αλλά μιλάμε για πρόσωπο γυαλί! Όχι όπως σε αφήνουν τα πενταλέπιδα!
Για τέτοιο ξύρισμα, ένα λεπτάκι μου φτάνει.

Μπα, όχι...
Απλά μετά ξέρεις γωνίες, πάει μόνο του το χέρι, δεν περνάς ξανά από τα ίδια σημεία...
Άντε με καμία πολύ επιθετική να κάνω δεκάλεπτο, αλλά εκεί θα έχω τόσο βαθύ ξύρισμα που δεν θα έχω τι να ξυρίσω την επόμενη μέρα.

Συχνα χρειαζομαι απλως ενα γρηγορο ξυρισμα,
και βαριεμαι τις ιεροτελεστιες και τα συναφη.
Με ενα permasharp σε μια r41 και 2 περασματα (το δευτερο κοντρα) , κανω δεν κανω 3-4 λεπτα
μαζι με το face lathering. Με τελειο αποτελεσμα.

Εφτασε η κούτα με τα παιχνίδια, αλλά πολύ κακό timing, σήμερα το πρωί είχα meeting και ξυρίστηκα πριν τα παραλάβω. Βέβαια μη φανταστείτε κανα βαθύ ξύρισμα, αυτό που κάνει η ηλεκτρική μηχανή απλά.

a6d274710fcee35e128ced50ae30d9e0.jpg

Αν κατάλαβα καλά, για να αποφύγω την ολική αφαίμαξη, μου προτείνατε να ξεκινήσω με τη ρύθμιση 4. Αυτό προϋποθέτει γένια 2-3 ημερών, σωστά;

Καλοξύριστα καταρχήν τα εργαλεία!

Δε νομίζω ότι θα άντεχα να περιμένω τόσο πολύ για να τα δοκιμάσω, ειδικά μετά από ξύρισμα με ηλεκτρική μηχανή! Άλλωστε δυνατότητα για ρυθμίσεις έχεις, εκμεταλλεύσου τες. Και σε μια μέρα φαντάζομαι κάτι θα έχεις να ξυρίσεις, εδώ τόσος κόσμος ξυρίζεται καθημερινά με μηχανή ασφαλείας, πόσο μάλλον μετά από ηλεκτρική. Εντάξει πιο πολύ θα το απολαύσεις με γένια περισσότερων ημερών, αλλά ευκαιρίες θα έχεις πολλές. It's up to you, αλλά και μετά από 24ωρο άνετα τα χρησιμοποιείς.

Καλοξύριστα καταρχήν τα εργαλεία!

Δε νομίζω ότι θα άντεχα να περιμένω τόσο πολύ για να τα δοκιμάσω, ειδικά μετά από ξύρισμα με ηλεκτρική μηχανή! Άλλωστε δυνατότητα για ρυθμίσεις έχεις, εκμεταλλεύσου τες. Και σε μια μέρα φαντάζομαι κάτι θα έχεις να ξυρίσεις, εδώ τόσος κόσμος ξυρίζεται καθημερινά με μηχανή ασφαλείας, πόσο μάλλον μετά από ηλεκτρική. Εντάξει πιο πολύ θα το απολαύσεις με γένια περισσότερων ημερών, αλλά ευκαιρίες θα έχεις πολλές. It's up to you, αλλά και μετά από 24ωρο άνετα τα χρησιμοποιείς.

Θαενκς!

Εννοείται πως ψηνόμουν τρελά να δοκιμάσω... αλλά ποιο νουμερακι βάζουμε στη μηχανή για γένια μιας μέρας; Μήπως πρώτη φορά αυτό ερεθίσει παραπάνω;

Αυτό εξαρτάται κι απ' την επιδερμίδα, θέλω να πω όταν κάνεις καθημερινό ξύρισμα εν γένει έχεις ερεθισμούς; Πάντως κοίτα να δεις, ναι μεν έχεις πάρει μια μηχανή που φορτώνει λεπίδα και καταλαβαίνω ότι μπορεί να τη βλέπεις με ένα σχετικό ας πούμε "δέος", από την άλλη η δουλειά της είναι αυτή ακριβώς, να εκθέτει τη λεπίδα τόσο ώστε να ξυρίζει χωρίς να σφάζει (και ειδικά η συγκεκριμένη). Μη νομίζεις δηλαδή ότι με το που την ακουμπήσεις στο δέρμα σου θα τρέχουν αίματα (δεν έχεις πάρει φαλτσέτα ούτε την R41). Θυμάμαι πόσο απλό μου είχε φανεί όταν πρωτοξυρίστικα με μηχανή ασφαλείας (την 34c) σε σχέση μ' αυτό που περίμενα (άλλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο βαθύ λόγω απειρίας). Να ξέρεις ειδικά οι αρχάριοι τα πιο άσχημα κοψίματα τα κάνουν όχι στα πρώτα ξυρίσματα αλλά στα επόμενα. Στα πρώτα πας πολύ επιφυλακτικά και άντε να κάνεις κάνα nick που θα μπορούσε να γίνει και με πολυλέπιδο. Βλέποντας όμως ότι δεν είναι και καμιά επιστήμη παίρνεις αέρα κι εκεί ακριβώς είναι που την πατάς.

Με λίγα λόγια: σεβάσου τη μηχανή (και όχι μόνο στην αρχή!) αλλά μη σε αγχώνει - εν τέλει έχει σχεδιαστεί για να ξυρίζει. Τώρα για το νουμεράκι, δεν έχω τη συγκεκριμένη αλλά απ' όσο διαβάζω είναι πολύ ήπια. Θα έλεγα ξεκίνα με την 3 αλλά αν σου φανεί πολύ ήπια (διόλου απίθανο) χαλαρά πήγαινε στην 4 (εδώ ας συνδράμουν και οι κάτοχοι). Επίσης μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα από 1-2 ξυρίσματα, εννοείται ρώτα ό,τι θες αλλά μην απογοητευτείς αν δεις στην αρχή ότι με πολυλέπιδο π.χ. ξυρίζεσαι βαθύτερα.

Καλώς τα... :p
Πρώτες εντυπώσεις από το άρωμα, το βάρος της μηχανής, την κατασκευή της, την υφή του πινέλου; :smile:

Θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα πριν ξεκινήσεις να ξυρίζεσαι.
Πρώτον, να πλύνεις το πινέλο!
Στη μουσούδα σου θα το βάλεις, σε αποθήκη ήταν πριν από λίγες ημέρες!

Το βρέχεις καλά, σφίγγεις τον θύσανο να φύγει το νερό, το τινάζεις να φύγει ακόμη περισσότερο.
Κάνεις για μισό λεπτό σβούρες στο σαπούνι να φορτώσεις.
Απλώνεις το σαπούνι στο άλλο χέρι με κινήσεις βαψίματος και αρχίζεις...

10 Προσθέτεις σταγόνες νερού από τη βρύση (ή από κάποιο ποτηράκι δίπλα σου), σβουρίζεις στο χέρι σου.
20 goto 10

Αυτό το κάνεις μέχρι να γυαλίσει ο αφρός!
Να γίνει κάτι που θέλεις να βάλεις στη μουσούδα σου και όχι απλά σαπούνι.

Ξεπλένεις καλά το πινέλο, φορτώνεις πάλι σαπούνι και κάνεις το ίδιο στο πρόσωπό σου.

Αυτό το κάνουμε και κάθε φορά που παίρνουμε σαπούνι που δεν ξέρουμε, είναι το λεγόμενο test lather για αν δούμε πόσο νερό μπορεί να πάρει πριν "σπάσει".

Την Rockwell θα την έβαζα για αρχή στο 3. Εκεί δεν νομίζω ότι μπορεί να κοπεί άνθρωπος...
Αν δεις ότι δεν σε ξυρίζει σε ότι γωνία και να τη βάλεις ανεβαίνεις σιγά σιγά αλλά με προσοχή γιατί με την 5 και την 6 δεν πρέπει να πιέσεις.
Βαθιά δεν πρόκειται να σε κόψει που να χτυπιέσει (για αυτό και δεν την κράτησα).
Αλλά αν βρει σημείο που κάνει δίπλα το δέρμα ή έχεις σπυράκι/ελίτσα και πιέσεις πάνω του θα σου κάνει το nick που λέμε.
Ένα κόψιμο σαν να σε τρύπησε βελόνα.

Εδώ ο δάσκαλος δείχνει τρεις τρόπους για να φτιάξεις αφρό σε 8 λεπτά. :)

https://www.youtube.com/watch?v=Dd7Aj9vwrtc

Και εδώ δείχνει πως γίνεται αν ρίξεις παραπάνω νερό.

https://www.youtube.com/watch?v=fXVxXvv_8yk

Άλλος ωραίος είναι αυτός.

https://www.youtube.com/watch?v=ecoUdtWxQxo

Εσύ Ναθ να πας να δεις καμία Ισπανική Aqua Velva τι διαφορά έχει από αυτή που έχουμε εδώ! :D

Καλά ο τελευταίος λαδεράρει (που λένε και στο χωριό μου) σα να μην υπάρχει αύριο (γενικά όχι μόνο στο συγκεκριμένο βίντεο)!

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Χε χε και εγω το ίδιο σκεφτόμουν, το επόμενο στάδιο ειναι τα χαστούκια :slapface:

Λοιπόν, ενάντια στους φόβους μου, μόλις έκανα το καλύτερο ξύρισμα που θυμάμαι μετά το στρατό (10 ολόκληρα χρόνια πίσω δηλαδή!)

Χρησιμοποίησα τις λεπίδες που είχε μέσα η Rockwell και τη θέση 3. Κόπηκα μόνο ανεπαίσθητα (χωρίς αιμορραγία) σε ένα σπυράκι (που θα το'κοβε ακόμα και η ηλεκτρική Braun).

Αφρό δεν κατάλαβα αν έφτιαξα σωστό ή όχι, καλούτσικος φαινόταν. Το μοναδικό θέμα που είχα είναι ότι το σαπούνι είναι πρακτικά στερεό, οπότε ενώ έβαλα μια ποσότητα όπως λέει ο μπάρμπας παραπάνω όσο 1-2 αμύγδαλα, αυτά δεν εξαφανίστηκαν ποτέ (τα πέταξα δηλαδή από το μπωλάκι μετά το ξύρισμα, εννοείται μικρότερα).

Θα δούμε από αύριο πως θα πάμε από ερεθισμούς, η εμπειρία πάντως όντως είναι πολύ πιο ευχάριστη από τη φασαριόζα Braun που σου ξεριζώνει τα γένια.