Παραδοσιακό ξύρισμα

Ε, άρα ένα πέρασμα από πάνω προς τα κάτω, ένα πέρασμα οριζόντια, από τα αυτιά προς τη μύτη. :nounder:

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Σήμερα έκανα το πρώτο επιτυχές ξύρισμα με την R41 , κόπηκα μόνο 2 φορές :music-smiley-005:

Άλλαξα λεπίδα, πράσινο Astra Platinum (αντί Chrome Platinum Bic) , έφτιαξα γωνία, έβαλα μπόλικο σαπουνάκι να γλιστράει καλά και πηγε καλύτερα, ούτε εγώ τραβάω κόντρες ... μια προς τα κάτω και τέλος, πλησίασε και ξεπέρασε το διλέπιδο Gillette guard σε βάθος κοψίματος αλλά θέλει πολύ πιο προσοχή γιατί λίγο να κανεις λάθος γωνία άντε γεια :drummer:

Ξεκίνησες και εσύ λίγο άγρια βρε παιδάκι μου...
Θα μάθεις να μην πιέζεις και να προσέχεις τη γωνία σου με τον δύσκολο τρόπο.
Όταν την συνηθίσεις βέβαια, οποιαδήποτε άλλη μηχανή θα σου φαίνεται παιδική και θα αναρωτιέσαι πως καταφέρνουν να κοπούν. :flipout:

Με την R41 άνοιξε τη γωνία σου, να ακουμπάει το καπάκι πιο πολύ στο πρόσωπο παρά τα δόντια και βρέχε την σε κάθε πέρασμα και δεν θα κόβεσαι καθόλου.

το βρεξιμο με την R41 ειναι κανονας.

Το καταλαβαινεις και μονος σου πως απο οπου περναει στεγνωνει τα παντα με την διαμορφωση της κανοντας επικινδυνο το buffering.

Στο μουστάκι κόπηκα που έκανα λάθος γωνία , ολα καλά επέζησα , οταν κατέβηκα μήλο Αδαμ δεν έτρεμε πολύ το χέρι :grandpa:

στο μουστακι Κωστα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Ειναι το μονο σημειο που ποτε δεν παω κοντρα ετσι κι αλλιως.

Μονο στα ακρα του ας πουμε περναω λεπιδα πλαγιως αλλα ειδικα στην "χαραδρα" τελειωνουν οι τολμηρες κινησεις και παω μονον απο πανω προς τα κατω οπου και αρκει....

Σώπα μωρέ!
Εγώ κάνω κόντρα στο μουστάκι με τη σαβέτα!
ok, κόβομαι κάποιες φορές, αλλά και τι έγινε; :D

Σήμερα παρέλαβα αυτήν από αλί στα 6.88 φαίνεται τρομερή ποιότητα κατασκευής, σε λίγο θα γίνει και το πρώτο test.
8cba502a5e6c0aaad9763f345101d2a3.jpg

Αυτή είναι απομίμηση της merkur futur στο πιο ήπιο της.
Καλή μηχανή αλλά καλό είναι να την αλλάξεις κάποια στιγμή γιατί τα μέταλλα της δεν...
Την έχει και Ελλάδα κάπου στα 15 ευρώ μαζί με βάση

Ναι την γνωρίζω την futur που να πας κοντά , στα λεφτά που την πήρα είναι μια χαρά, την δούλεψα στο 2 και έκανε απίστευτο ξύρισμα.

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν κάθε φορά που χρειάζεσαι λεπίδες βάζεις τα λεφτά που γλυτώνεις σε έναν κουμπάρα, σε ένα χρόνο θα έχεις όποια μηχανή επιθυμείς :smile:

Δυστυχώς και οι μπλε Astra είναι ΓΤΠ.
Ξυριστικα Πέμπτη πρωί και σήμερα εχω γενειάδα:grandpa:
Την έννοια του βαθέως, ακόμη την ψάχνω.
Δεν μιλάω για απολαύσεις κλπ χαρωπά που δεν με ενδιαφέρουν ούτως ή άλλως, μέγιστη αγγαρεία το θεωρώ,αλλα για τη πρακτικότητα και το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.

Μιχαλη.

Οταν ξεκινησα μου εδωσε ενα ξυραφακι απο διαφορα ο Μιχαλης και εκανα πειραματα.

Οταν βρεθουμε θα παρεις τα κατιτι σου γιατι εισαι ακομα σε φαση δοκιμων. Εγω τωρα εχω αρχισει να σχηματιζω αποψη για το τι μου παει. Οχι να κατασταλαξω αυτο δεν υπαρχει με τοσα προιοντα. Οσο ζεις μαθαινεις και δοκιμαζεις.

Απο Αστρα εχω δοκιμασει μονο τις πρασινες και δεν θελω ουτε να τις βλεπω.

Ομως να εχεις στο βαθος του μυαλου σου οτι μπορει να φταιει και η τεχνικη σου που ακομα ειναι αγουρη. Οποτε παιρνες δοκιμαζεις κρινεις και την αφηνεις στην ακρη και για αργοτερα για δευτερη αποψη.

Ωρε , αυτό τι είναι πάλι?
https://hairmaker.gr/el/lepides-ksi...-pack-50--4902430684118.html?ref=bestprice.gr
Ίδια εταιρεία είναι τελικά?
Γιατί τα perma sharp τι είναι, θα μου πεις ?

https://www.edwinjagger.co.uk/perma-sharp-super-de-razor-blades.html

Να και ένα τεστ για τα ξυραφάκια

https://www.refinedshave.com/razor-blade-sharpness-testing/

No code has to be inserted here.Ρε δεν έπαιρνα αυτό να τελείωνα και να ήμουν και εντός θέματος και να γουσταριζε και ο Ναθ... https://www.thetwobarbers.com/index.php?route=product/product&product_id=2052&ref=bestprice.gr

Προσεχε γιατι κυκλοφορουν και μαιμουδες

Μπα οι γνησιες ειναι. Τελικα ειχα παρει 200 polsilver πριν δυομισυ χρονια, 27 ευρω απο Βουλγαρο στο ebay.
Βλεπω τωρα μου εχουν μεινει 140. (την μεγαλη σπαταλη λεπιδων την κανει ο γιοκας μου)

ΥΓ Ψαχνοντας βρηκα και μια parker 96r (πεταλουδα) που την ειχα αποσυρει λογω ατσουμπαλης επιθετικοτητας.
Τσεκουρι σκετο. Της εβαλα λοιπον μια πολσιλβερ και ευχαριστηθηκα ενα θαυμασιο ξυρισμα.
(η εν λογω μηχανη δεν συνισταται σε νεοεισερχομενους στο σπορ)

Δεν ειναι πιο μπελαλιδικη αυτη η rockwell να αλλαζεις ρυθμιση σε σχεση με μια merkur futur ? Eχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη η θεωρειται καλυτερη ?

Με τη δικη μου futur και με τα perma sharp, εκανα 5ο ξυρισμα σε γενια εβδομαδας και ολα πηγαν οπως επρεπε... με ενα περασμα εισαι ετοιμος και το δευτερο το κανεις ετσι για τη φαση (ενταξει και για τα δυσκολα σημεια/γωνιες)... βεβαια δεν θα ξαναπαρω περμα σαρπ και θα μεινω στα μερκουρ γιατι παρ ολο που εκοβαν ωραια εχουν μια πιο αγρια αισθηση στο δερμα μετα το πρωτο ξυρισμα, κατι που δεν εχουν τα μερκουρ.

Το πρωτο περασμα στο 3 και το δευτερο στο 1...

Επισης πολυ καλο το συνθετικο πινελο ωμεγα, πρακτικο, αλλα στο δευτερο περασμα αφρου, αφου εχεις κανει το πρωτο περασμα με τη μηχανη, αισθανεσαι την πλαστικουρα και ενα ελαφρυ γδαρσιμο οποτε θα επιμεινω για ασβο και ας ειναι πιο μπελαλιδικος στη χρηση.

Λέγε, να πυροβολήσω;

Να πυροβολήσεις, αλλά πρός τη σωστή μεριά... Πρός Μιχάλη και Ναθ μεριά...
Αν ήμουν διαχειριστής θα τους έριχνα μόνιμο ban, έχουν πάρει στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη εδώ μέσα... Ποτάμι ρέει το αίμα... :flipout: