Παραδοσιακό ξύρισμα

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Πάντα καθαρίζω με ζεστό νερό κάθε ξυραφια. Δεν είχα και πολλά γενιά σήμερα για να δυσκολευτεί έτσι. Την ίδια κίνηση έκανα και με τις δυο Ναθ, στη μια κύλησε η μηχανή και έκοψε βαθιά και σωστά στην άλλη γρατσουναγε το δέρμα και ένιωθα τη λεπίδα πολύ έξω έτοιμη να με πετσοκόψει, λογικά παίζει ρόλο η κεφαλή ποσο ανοιχτό έχει το ξυράφι και η εμπειρία μου που είναι ελάχιστη. Με τη R41 και feather λεπίδα που έβαλα δεν ξυρίστηκα , ίσως τη φοβαμαι , ίσως δεν ξέρω να τη χειριστώ και δεν με βολεύει για την ώρα.

Δεν υπάρχει λόγος για feather στην R41.
Η γωνία σου ήταν λάθος.
Άνοιξε γωνία, να ακουμπάει το καπάκι στο πρόσωπο και όχι τα δόντια.
Τον Μιχάλη τον χάσαμε; :flipout:

R41 και λεπιδα Bic δεν ταιριαζουν με τιποτα. Ειναι απο διαφορετικους κοσμους.

Θα βάλω Astor που εχω επίσης, αρχικά ειχε ενα feather αλλά το εβγαλα γιατι ο Μιχάλης με φοβισε. Θα δοκιμάσω να αυξήσω την γωνία, που θα μου πάει το πολύ πολυ το ένα μάγουλο να είναι μισό :flipout:

Καλα ειμαι απο υγεια...ολος ενα κομματι :laugh:
Ψιλοαπογοητευμενος ειμαι απο το αποτελεσμα.
Εβαλα το πρασινο astra στην 34c και την lucky tiger molle για κρεμα ξυρισματος.
ΔΕΝ κοπηκα πουθενα αλλα ΔΕΝ ξυριζομουνα κιολας!!
10 φορες τα περασα και τελικα ξυριστικα.
Η κερμα ξυρισματος ειναι μυστυρια ιστορια ,ασε που μετα θελει πιεστικο για να φυγει η γλιτσα.
Την αλλη φορα με αφρο και astra μπλε και αν με ταλαιπωρησει, μια τελευταια με feather.
Με τη πενταλεπιδη gillette τελειωνα σε χρονο dt.
O μονος λογος που ισως επιμεινω στο ΠΞ ,ειναι οτι θεωρω ληστεια το 14 που ζηταει η gillette για τα ξυραφακια της

Eλα να σου δώσω διλέπιδο Gillete που τα φέρνει ο υιος μου απο Κινα μαζικά σε πολύ καλή τιμή , θα πάθεις πλάκα και να θες να κοπείς δεν μπορεις και σε ξυρίζει αρκετά βαθιά.

Βγαζω αρκετά ξυρισματα, καμιά δεκαριά πριν το αλλάξω , ξυρίζομαι ανα 3-4 ημέρες οποτε θέλω ένα σακουλάκι πάνω κάτω τον χρόνο. θα σου γράψω με π.μ. μοντέλο μηχανής μηπως και σε βολέψει και θα ρωτήσω απο που παραγγέλνει τα ξυραφάκια.

Καλα ειμαι απο υγεια...ολος ενα κομματι :laugh:
Ψιλοαπογοητευμενος ειμαι απο το αποτελεσμα.
Εβαλα το πρασινο astra στην 34c και την lucky tiger molle για κρεμα ξυρισματος.
ΔΕΝ κοπηκα πουθενα αλλα ΔΕΝ ξυριζομουνα κιολας!!
10 φορες τα περασα και τελικα ξυριστικα.

Δεν έπιασες γωνία μάναμ!
Ένα πέρασμα θέλει και τα παίρνει όλα.
Σου είπα πως να τη βρεις τη γωνία!
Αλλιώς, χώσε την feather να σε ξουρίσει. :p

Η κερμα ξυρισματος ειναι μυστυρια ιστορια ,ασε που μετα θελει πιεστικο για να φυγει η γλιτσα.
Την αλλη φορα με αφρο και astra μπλε και αν με ταλαιπωρησει, μια τελευταια με feather.
Με τη πενταλεπιδη gillette τελειωνα σε χρονο dt.
O μονος λογος που ισως επιμεινω στο ΠΞ ,ειναι οτι θεωρω ληστεια το 14 που ζηταει η gillette για τα ξυραφακια της

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλή κρέμα ξυρίσματος αλλά παίζει να έβαλες πολύ! :flipout:
Σου είπα πάντως ότι θα σου πάρει το πρώτο ξύρισμα μισή ώρα και βάλε.
Τι γωνία έβαζες ρε φιλαράκι και δεν σε ξύριζε; Ακουμπούσε καθόλου η λεπίδα στο πρόσωπο;

Αυτο με την λαθος γωνια το κανω και εγω καμια φορα.

Βοηθα να μην ΚΟΙΤΑΤΕ καθολου ( και να μην πιεζετε)

Jedi φαση.

Ξυριζεστε ακουγοντας που κοβει το ξυραφι. Το αυτι δεν κανει λαθος οταν εχετε να εφαρμοσετε την γωνια ξυρισματος.

Ολα με βολευουν.

Αλλη απολαυση το σαπουνι με τα πινελα και τις μυρωδιες

Αλλο η κρεμα που στα γρηγορα κανει δουλεια

Αλλο ο αφρος ο ετοιμος που εγω δεν τον εχω αποκυρηξει εντελως.....

Οταν μου τελειωσουν οι αφροι ομως η λυση για ενα στα γρηγορα θαναι αυτη η κρεμα.

Κρέμα που γλιστράει είναι και καλή κρέμα.
Αν μένει, δηλαδή έχει και residual slickness είναι ακόμη καλύτερη!
Σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις ξανά από το ίδιο σημείο χωρίς να έχει πάνω κρέμα!

Σημερα ξυριστικα με κανονικο αφρο ξυρισματος και ξυραφακι Astra μπλε.
Σαφως καλυτερο απο το πρασινο, αλλα και παλι το πενταλεπιδο ειναι καλυτερο.
Την γωνια την εχω πετυχει ("ακουω" το ξυραφι να κοβει) ,αλλα πρεπει να τα περασω τρεις και τεσσερις φορες ,για να πετυχω ενα αξιοπρεπως βαθυ ξυρισμα.

Exω ,πλεον ,την επιλογη του feather και του wilkinson.
Aν και αυτα δεν με ικανοποιησουν ,πισω στα πενταλεπιδα!!

Tα πολυλεπιδα δεν κοβουν απλα την τριχα.

Την τραβανε πρωτα εξω και μετα την κοβουν και τεμαχιζουν.

Σαν να βαζεις ενα χλοοκοπτικο στο δερμα σου πανω μονο που δεν σε νοιαζει γιατι ειναι πολυ πιο ασφαλες και δεν σε πληγωνει ευκολα.

Ρε συ Ναθ , το αποτελεσμα μετραει!
Ουτε κοψιματα, ουτε τριγωνομετριες, ουτε χασιμο χρονου.
Αν δεν με ειχαν πιασει οι τσιγγουνιες μου, ουτε που θα το σκεφτομουνα.
Τες παντων ,θα κανω ακομα δυο ξυρισματα με τα feather και τα wilkinson και οψομεθα.

Πόσα περάσματα κάνεις Μάικ;
Το να πηγαίνεις στο ίδιο σημείο 4-5 φορές, με την ίδια φορά, δεν κάνεις τίποτα.
Περνάς μία φορά με τη φορά της τρίχας (προς τα κάτω; ), βάζεις σαπουνάκι, μία στο πλάι και αν θέλεις και κόντρα, βάζεις πάλι σαπουνάκι και πας κόντρα.
Γιατί βασανίζεσαι; :D

Ρε συ Ναθ , το αποτελεσμα μετραει!.

κανενα πολυλεπιδο δεν με εχει ξυρισει οπως οι λεπιδες σε μηχανη.

Οσο κοντρα και να παιζεις δεν ......

η μονη λεπιδα αντιθετα αν κανεις την σειρα που λεει ο Μιχαλης - αναλογα και τον χρονο σου εννοειται- σου δινουν δερμα μωρου παιδιου.

Ακόμη και ξερά να το πας, χωρίς να ασχοληθείς με το πως πάνε οι τρίχες, αν κάνεις ένα προς τα κάτω, ένα στο πλάι (από το αυτί προς τη μύτη) και ένα από κάτω προς τα πάνω θα είσαι jet... :nounder:
Και όχι buffing, δηλαδή να περνάει πολλές φορές από ένα σημείο η λεπίδα, ένα πέρασμα μόνο.
Ακόμη και την κόντρα μπορείς να την αποφύγεις. Μέχρι το επίπεδο του δεύτερου περάσματος με φτάνουν τα πλαστικά.