Παραδοσιακό ξύρισμα

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Έχει και μαγαζί ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ αν την θες με 1.5 ευρώ πάνω από τη χαμηλότερη τιμή sprouts , συν πλην μεταφορικά έρχεται μάλιστα φθηνότερα.

Αν τη θες οπωσδήποτε και βαριέσαι να πας θα κάνω μια επίσκεψη , δοκίμασε τη πρώτα από Ναθ νασαι σίγουρος, εγώ έχω κουτιά εδώ για δοκιμες κανενα μήνα ακόμη να τα περάσω ολα μια γύρα και μετά θα αποφασίσω... μάλλον η τεχνική μου θέλει βελτίωση γιατί για την ώρα ξυρίζομαι αλλά ψιλό παιδεύομαι και δεν το φχαριστιέμαι

Μου δώσανε αυτή την κρέμα
https://menscare.gr/product/proraso-shaving-cream-with-eucalyptus/
και μου είπαν ότι κανει την ίδια δουλειά με την lucky tiger molle.
Όντως?
Λέει τίποτα αυτή η μπράντα?

Μπορω να ξερασω και μονο με την μυρωδια....

απο προστασια αμφιβαλλω....αν ειναι σαν τα σαπουνια της.

Χρησιμοποιώ την gillette sensor exel. Αγοράζω τις 5 κεφαλές, που κάθε κεφαλή έχει διπλό ξυράφι, για 8 ευρώ από το super market. Δεν είναι φθηνές αν σκευτείς ότι κάθε κεφαλή κρατάει για 3-4 ξυρίσματα.
Αγόρασα την μηχανή Lord L6 (8 ευρώ) και χρησιμοποιήσα διάφορα ξυραφάκια Lord-Astra superior platinium-Fether black-Voskhod (σε κάθε συσκευασία 5 ξυραφάκια περίπου 1 ευρώ). Κάθε ξυράφι άλλαζε μετά κάθε ξύρισμα για να τα δοκιμάσω.
Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με αυτό τον τρόπο ξυρίσματος. Με άλλα λόγια μετά από κανονικό και κόντρα ξύρισμα οπτικά όσο και στην αφή το ξύρισμα δεν ήτα βαθύ.
Ενδεικτικά μια φορά ξυρίστικα με Astra κανονικά και τρείς φορές κόντρα χωρίς να μείνω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Εν συνεχεία, για τέταρτη φορά, χρησιμοποιήσα για το κόντρα την gillette sensor και μόνο τότε είχα βαθύ ξύρισμα. Αντί για after shave έβαλα μια ενυδατική κρέμα της Bioderma την HYdrablo που είναι φαρμακευτικό προιόν γιατί μετά 5 απανωτά ξυρίσματα το δέρμα είχε ερθιστεί.
Δεν ξέρω τι φταίει μήπως να αγοράσω καλύτερη μηχανή από την Lord?

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Έχει και μαγαζί ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ αν την θες με 1.5 ευρώ πάνω από τη χαμηλότερη τιμή sprouts , συν πλην μεταφορικά έρχεται μάλιστα φθηνότερα.

Αν τη θες οπωσδήποτε και βαριέσαι να πας θα κάνω μια επίσκεψη , δοκίμασε τη πρώτα από Ναθ νασαι σίγουρος, εγώ έχω κουτιά εδώ για δοκιμες κανενα μήνα ακόμη να τα περάσω ολα μια γύρα και μετά θα αποφασίσω... μάλλον η τεχνική μου θέλει βελτίωση γιατί για την ώρα ξυρίζομαι αλλά ψιλό παιδεύομαι και δεν το φχαριστιέμαι

Για πες ποιο και που?
Να ρίξω μια γκάζια με το χτήνος των ολάκερων 115 κυβικών,να την πάρω επιτόπου!
Με αυτή που πήρα, θα ξεθαμπώσω το φανάρι του παπιου:smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Για πες ποιο και που?
Να ρίξω μια γκάζια με το χτήνος των ολάκερων 115 κυβικών,να την πάρω επιτόπου!
Με αυτή που πήρα, θα ξεθαμπώσω το φανάρι του παπιου:smile:

https://menscare.gr/product/lucky-tiger-molle/

Βλέπω παράδοση 3-5 ημέρες, ρίξε ένα τηλέφωνο πρώτα

Χρησιμοποιώ την gillette sensor exel. Αγοράζω τις 5 κεφαλές, που κάθε κεφαλή έχει διπλό ξυράφι, για 8 ευρώ από το super market. Δεν είναι φθηνές αν σκευτείς ότι κάθε κεφαλή κρατάει για 3-4 ξυρίσματα.
Αγόρασα την μηχανή Lord L6 (8 ευρώ) και χρησιμοποιήσα διάφορα ξυραφάκια Lord-Astra superior platinium-Fether black-Voskhod (σε κάθε συσκευασία 5 ξυραφάκια περίπου 1 ευρώ). Κάθε ξυράφι άλλαζε μετά κάθε ξύρισμα για να τα δοκιμάσω.
Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με αυτό τον τρόπο ξυρίσματος. Με άλλα λόγια μετά από κανονικό και κόντρα ξύρισμα οπτικά όσο και στην αφή το ξύρισμα δεν ήτα βαθύ.
Ενδεικτικά μια φορά ξυρίστικα με Astra κανονικά και τρείς φορές κόντρα χωρίς να μείνω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Εν συνεχεία, για τέταρτη φορά, χρησιμοποιήσα για το κόντρα την gillette sensor και μόνο τότε είχα βαθύ ξύρισμα. Αντί για after shave έβαλα μια ενυδατική κρέμα της Bioderma την HYdrablo που είναι φαρμακευτικό προιόν γιατί μετά 5 απανωτά ξυρίσματα το δέρμα είχε ερθιστεί.

Αφου βρε παιδια παιρνετε φτηνες, και ηπιες μηχανες δηθεν για αρχη,
και μετα ψαχνετε για βαθια ξυρισματα χωρις ερεθισμους. Δεν ξυριζουν αυτες, μονο
παιδευουν την επιδερμιδα.
Παρτε μια ακριβουτσικη (=ασφαλης) και αποτελεσματικη (=να κοβει γενεια) μηχανη,
βαλτε και ενα κοφτερο ξυραφακια (permasharp, polsilver, feather και τιποτα αλλο)
ξυριστειτε στα 2-3 πρωτα ξυρισματα με προσοχη για να παρετε το κολαι, και στο φιναλε η θα κολησετε
για παντα η θα μισησετε το παραδοσιακο ξυρισμα.

polsilver δεν υπαρχουν ειπαμε :smash:

Παντως οντως και εγω νομιζω δεν εχει νοημα τωρα για ηπια κομματια .

Τα καλυτερα μου ξυρισματα τα εχω κανει με την R41 και feather

Δεν με λετε ωρε παληκαρια.
Aν πετυχει το πειραμα με την Wilkinson ,ποια απο τις τρεις να παρω?
Muhle, feather ή merkur?

Ποια Muhle, ποια Feather, ποια Merkur; Ειδικά η Muhle έχει από πολύ ήπια έως πολύ επιθετική.

Βρηκα τελικα την lucky tiger σε ενα μαγαζι στην Αργυρουπολη και θα παω να την παρω το απογευμα.
Σκεφτομαι να παρω και μια μηχανη απο εκει ,ετσι να την εχω!
https://hairmaker.gr/el/246-safety-razors
Αυτες εχει το καταστημα
Για ριξτε καμμια ιδεα ,στο πενηνταρικο, λεβεντες μου!

Ποια Muhle, ποια Feather, ποια Merkur; Ειδικά η Muhle έχει από πολύ ήπια έως πολύ επιθετική.

Γιατι δεν παιρνετε μια ρυθμιζομενη να τελειωνετε. Μια κλασικη Merkur progress ας πουμε. (οχι futur)
Για πολυ χοντρα δαχτυλα (σαν του Σταροβα) η μακρυλαιμη, για κανονικα χερια η κοντη.
Στο 1 ειναι αρανακι σαν την merkur34c. Στο 6 μεταμορφωνεται σε muhle r41. Στο 6+4 γινεται σαβετα.
Δοκιμαζετε για αρχη αν σας ικανοποιει η ρυθμιση 3 και μολις αισθανθειτε ανετα με την μηχανη αν θελετε ανεβαινετε.
Αλλη μηχανη σιγουρα δεν θα χρειαστειτε, εκτος και αν σας περισευουν εξτρα λεφτα για το παραδοσιακο ξυρισμα.

Μου δώσανε αυτή την κρέμα και μου είπαν ότι κανει την ίδια δουλειά με την lucky tiger molle.

Όσο κάνει την ίδια δουλειά η Ferrari με το ποδήλατο.
Και με τα δύο φτάνεις στη Λαμία. :p

Αν δεν έκανες ερεθισμούς, δεν κόπηκες, είσαι σε καλό δρόμο.
Αλλά αυτό είναι ας πούμε το "να δοκιμάσω με βοηθητικές να δω αν μπορώ να ισορροπήσω". :smile:
Αυτή είναι πολύ ήπια μηχανή, για να μάθεις να μην πιέζεις και να καταλάβεις ότι πρέπει να κρατάς τη γωνία σου σταθερή μιας και δεν έχει κινούμενη κεφαλή.
Ο Ναθ πήγε από μία Gillette Knack στην V3A του Maggards (7 η κεφαλή) και κατέληξε στην R41 της Muhle (20 η κεφαλή).
Σε αυτές έχεις την πολυτέλεια να κρατήσεις ένα handle και να αλλάζεις κεφαλή ανάλογα τα κέφια σου.
Αν πήγαινε από τα πλαστικά στην R41 θα ήθελε μετάγγιση μετά από κάθε ξύρισμα.
Και με την Lord μπορείς να ξυριστείς και αρκετά καλά, αλλά θα χρειαστείς την εμπειρία της γωνίας.
Αν έπαιρνες μηχανή που ξυρίζει βαθιά από την αρχή, θα είχες σίγουρα ερεθισμούς και κοψίματα που ίσως αποθάρρυναν περισσότερο από ένα μέτριο ξύρισμα.

Εγώ θα γίνω λίγο αιρετικός και σαν πρώτη μηχανή θα πρότεινα και μία Fine Marvel. Κάπου στα 40 έχει αλλά είναι μηχανή που θα τη βλέπουν τα τρισσέγονά σου και θα λένε "ο παππούς ήταν trekie!" :D
Αλλιώς, μία Rockwell 6c στα 50 και να ξεκινήσεις από το 3-4 και πάνω.

Δεν με λετε ωρε παληκαρια.
Aν πετυχει το πειραμα με την Wilkinson ,ποια απο τις τρεις να παρω?
Muhle, feather ή merkur?

Κάθε εταιρία έχει μηχανές από "δεν ξυρίζω ούτε με τάμα" μέχρι "την είδα και με ξύρισε"

Πάρε μία Fine Marvel (40 ), μία Rockwell 6C (50 ) που είναι ρυθμιζόμενη...

Εχω εγω βρε. Κατοσταδα ειχα παρει.-bye-

Εμένα μου έχουν μείνει καμιά 20αριά Polsilver και καμιά 60αριά Wizamet... :bigcry:

Γιατι δεν παιρνετε μια ρυθμιζομενη να τελειωνετε. Μια κλασικη Merkur progress ας πουμε. (οχι futur)
Για πολυ χοντρα δαχτυλα (σαν του Σταροβα) η μακρυλαιμη, για κανονικα χερια η κοντη.
Στο 1 ειναι αρανακι σαν την merkur34c. Στο 6 μεταμορφωνεται σε muhle r41. Στο 6+4 γινεται σαβετα.
Δοκιμαζετε για αρχη αν σας ικανοποιει η ρυθμιση 3 και μολις αισθανθειτε ανετα με την μηχανη αν θελετε ανεβαινετε.
Αλλη μηχανη σιγουρα δεν θα χρειαστειτε, εκτος και αν σας περισευουν εξτρα λεφτα για το παραδοσιακο ξυρισμα.

Χεχε δε ρωτάω για μένα, ζήτησα διευκρινήσεις απ' το φίλο παραπάνω (mdvq) που λέει ποια απ' τις 3 να πάρει. Και του λέω θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είδους μηχανή αναζητάς, δεν έχει ένα μοντέλο η κάθε εταιρία, είναι σα να λες ψάχνω αυτοκίνητο, τι να πάρω Toyota, VW ή Kia; Μα αν δε διευκρινήσεις σε τι κατηγορία κινείσαι δεν μπορεί κάποιος να σου απαντήσει :-)

By the way έχω δοκιμάσει (και απορρίψει) ρυθμιζόμενες εδώ και 2 χρόνια (δε μιλάω για τύπου Rockwell γιατί δεν είναι ρυθμιζόμενη με την κλασική έννοια, απλά αλλάζεις base plates)... Και την Progress και τη Futur και τη Variant. Ενώ στη θεωρία φαίνονται ιδανικές γιατί τα κάνουν όλα, στην πράξη δε με βολεύουν (μάλλον είμαι η εξαίρεση, δε θέλω ν' αποθαρρύνω κανένα). Μ' αρέσουν πολύ οι αποτελεσματικές/επιθετικές μηχανές γιατί ξυρίζομαι ανά 3-4 μέρες, τελευταία χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά είτε κάποια Singe Edge είτε τη Blackbird SB. Δοκίμασα να ξυριστώ με την 34c HD (πρώτη μηχανή) μετά από πολύ καιρό αλλά πλέον μου παραπέφτει ήπια, ένιωθα σα να μην ξυρίζει (που λέει ο λόγος).

Tων 50 ευρω!!:D

Εντάξει οι Muhle, Merkur πάνω κάτω εκεί κυμαίνονται (Feather βρίσκεις και πολύ ακριβή). Σ' αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα είτε την 37c/39c (είμαι fan των Slant!) είτε μια Parker closed ή open comb (closed comb αν θες κάτι πιο επιθετικό, open κάτι πιο ήπιο αλλά επίσης αποτελεσματικό - εδώ οι Parker είναι η εξαίρεση). Η Rockwell 6c που προτείνει ο Μιχάλης πρέπει να είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ο ίδιος οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω.

Merkur 34 c , omega (πλαστικαδουρα),lucky tiger molle,floid after shave,feather-astra πράσινο και άσπρο.
Το κρίμα στο λαιμό σας αν...:behead: :D

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Επιτέλους έκανα κατά το ημισυ καλό ξύρισμα σήμερα.

Στο αφρό πάλι απέτυχα παρά τις οδηγίες του Μιχάλη. Δεν εχω πετυχει να κάνω πηχτο και πλουσιο αφρό με πινελο και σκληρό σαπουνι απο 2-3 που δοκίμασα.

Ξεκινησα μετά απο πεντάλεπτο massage με το πινελο στα μέτρια σκληρά γενεια μου να πάρω το ένα μαγουλο με R41 + Bic ξυραφάκι και παρόλο που δεν πίεζα και πρόσεχα την γωνία φοβομουν να πατήσω το ξυραφι παραπάνω γιατι ενιωθα οτι θα κοπώ με την πρώτη. Ταυτοχρονα ενιωθα γρατσουνισμα και δεν ειχα και βαθυ καθαρισμα στα γενια. Ποτέ δεν κάνω κόντρα, δεν χρειάζεται αλλωστε αν ειναι καλό το ξυράφι με 1-2 περάσματα ειμαι οκ.

Σταμάτησα με την R41 και δοκιμαστικά αλλαξα μηχανή στο αλλο μάγουλο, πήρα την κινέζικη απομίμηση της Μercure Future με ξυράφι Feather χρησιμοποιημένο μια φορά απο το υιο μου (το απολυμανα με καυτό νερό), ρυθμιση στο 3.5 και ειδα φώς

το ξυράφι ετρεξε στο μαγουλο , εκοψε βαθιά και ευηχα και αμεσως το συνέχισα παντου και στα δυσκολα σημεία. Επιτελους ενα ευχαριστο και ασφαλές ξυρισμα. Το μονο σημείο που με δυσκολεψε ηταν κάτω απο την μυτη που δεν μπορουσα να το καθαρίσω σωστα, περασα αρκετες φορες τη μηχανή και ψιλοκοπηκα αφου εβρισκε η κεφαλή στην μυτη μου , τελικά πήρα την R41 και το καθάρισα σωστά.

Hμουν στο τσακ να τα παρατήσω αλλά πήρα θάρρος

Η R41 χρειαζεται συνεχες βρεξιμο.

Λες και απορροφα υγρασια.

ΠΟΤΕ δεν πατας την λεπιδα την αφηνεις και "τρεχει" πανω στο δερμα σου. Για αυτο και το βαρος και η ισορροπια της κεφαλης με την λαβη ειναι σημαντικα για το ζυγισμα.