Παραδοσιακό ξύρισμα

Αλλοι τις βγαζουν τις πλενουν τις στεγνωνουν τις βαζουν πισω στο χαρτακι τους...

μονο που το σκεφτομαι μουρχεται να τις χρησιμοποιησω να κοψω τις φλεβες μου :flipout:

Εγω "ανοιγω" λιγο την μηχανη να πλυθει καλα απο το καυτο νερο και την αφηνω ετσι λιγο ξεβιδωτη (εφοσον εχεις μηχανη 3 κομματιων οπου η λαβη σφιγγει τα δυο μερη της κεφαλης) να στεγνωσει καλα μεχρι την επομενη φορα.

Εγώ βγάζω λεπίδα, λύνω μηχανή, την αφήνω να στεγνώσει, τη λεπίδα την αφήνω κάπου ξεχωριστά, βιδώνω τη μηχανή μετά αφού έχει στεγνώσει (χωρίς λεπίδα) και την επόμενη φορά την ξαναφορτώνω. Εν ολίγης δεν αφήνω λεπίδα μέσα στη μηχανή.

Κοίτα το να περιμένεις να στεγνώσει η μηχανή (και η λεπίδα) πριν τις αποθηκεύσεις δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα υπερβολικό. Δεδομένου ότι θα έχεις λύσει τη μηχανή για να το κάνεις αυτό το αν θα ξαναβάλεις τη λεπίδα ή όχι δεν έχει εν τέλει μεγάλη διαφορά.

Αν εστιάζαμε καθαρά στην πρακτικότητα πάντως νομίζω ένα καλό σκούπισμα μετά το ξύρισμα και αποθήκευση με λεπίδα φτάνει και περισσεύει. Ok παίζει η πιθανότητα μετά από χρόνια να δεις μικροαλλοιώσεις στη μηχανή αλλά σε σχέση με την καθημερινή ευκολία δεν το σκέφτεσαι καν. Worse case scenario παίρνεις μια άλλη, οικονομία θα έχεις κάνει ούτως ή άλλως και με το παραπάνω.

Σημερα δοκιμασα την μηχανη της Wilkinson με λεπιδα της feather.
Σαφως με βολεψε πιο πολυ απο την Merkur ,αλλα ειχα μερικα κοψιματακια στο μαγουλο.
Δεν ξερω τι εφταιγε, αλλα μαλλον αυτη θα χρησιμοποιω.
Την αλλη φορα θα την δοκιμασω με λεπιδα της Wilkison και οψομεθα.

Εσεις που ξερετε αυτη η μηχανη ειναι επιθετικη?

Καλημερα παιδιά.
Σήμερα μου έρχεται η rockwell 6c.
Να κανω ερώτηση σαπούνια από που περνετε; απο Ελλάδα; η απο τον Αμερικάνο;
Γιατι τωρα εχω παραγγειλει πινελο και σαπουνι απο Αμερικάνο, αλλα τωρα θα εχω μηχανη και δεν εχω πινελο και σαπούνι ααχχαχ.βλακεια μου ναι το ξέρω

Ένα σωρό καλά σαπούνια κυκλοφορούν εδώ, νομίζω για αρχή (και όχι μόνο) δεν έχεις λόγο να ψάξεις αλλού.

Ένα σωρό καλά σαπούνια κυκλοφορούν εδώ, νομίζω για αρχή (και όχι μόνο) δεν έχεις λόγο να ψάξεις αλλού.
Αυτο κοιταω τωρα το two barbers εχει πολυ πράμα. Μια άλλη ερώτηση ο μιχαλης που πρότεινε και αγόρασα πινελο απο τον Αμερικάνο της ονομασιας του.
Απο τι ειδα ειναι συνθετικό αλλα καλής ποιότητας και για τον αρχάριο θα κανω δουλειά οσο αφορα το σαπούνι;
Γιατι βλέπω κατι βιντεακια με τον σταροβα και λεει οτι το συνθετικό δεν κανει τοσο αφρο και προτείνει χοίρου για σαπούνι.
Ισχύει; η παπατζα είναι;

Aυτη την Wilkinson ,δεν την εχει δοκιμασει κανεις ωρε παληκαρια???

Attachments

• wilkinson-sword-premium-collection--5___3.jpg
    wilkinson-sword-premium-collection--5___3.jpg
    5.4 KB · Views: 101
Γιατι ποιος ειπε οτι πηρα την s; την c πηρα βρε, χιχι

Α, Οκ!
Δεν ήθελα να σου το γράψω αλλά η C είναι καλύτερη από την S :flipout:

Ερώτηση: μετά το ξύρισμα αφήνετε τη λεπίδα πάνω στη μηχανή μέχρι την επόμενη φορά ή την ανοίγετε - πλένετε κλπ?

Εγώ την αφήνω μέσα μέχρι να έρθει η στιγμή να την αλλάξω.
Αν κάποιες λεπίδες δείχνουν σημάδια ότι μπορεί να σκουριάσουν, απλά δεν τις ξαναπαίρνω. :eviltongue:
Απλά χαλαρώνω λίγο την κεφαλή να περάσει καλά το νερό από μέσα, κλείνω, την σκουπίζω και τη βάζω στην άκρη.

Σημερα δοκιμασα την μηχανη της Wilkinson με λεπιδα της feather.
Σαφως με βολεψε πιο πολυ απο την Merkur ,αλλα ειχα μερικα κοψιματακια στο μαγουλο.
Δεν ξερω τι εφταιγε, αλλα μαλλον αυτη θα χρησιμοποιω.
Την αλλη φορα θα την δοκιμασω με λεπιδα της Wilkison και οψομεθα.

Εσεις που ξερετε αυτη η μηχανη ειναι επιθετικη?

Όλες mild είναι (μπροστά στα δρεπάνια μου) :flipout:

Απλά βελτιώνεται η τεχνική σου μάναμ.
Αλλά πάλι πιέζεις, για αυτό είχες και τα κοψίματα.

Να κανω ερώτηση σαπούνια από που περνετε; απο Ελλάδα; η απο τον Αμερικάνο;
Γιατι τωρα εχω παραγγειλει πινελο και σαπουνι απο Αμερικάνο, αλλα τωρα θα εχω μηχανη και δεν εχω πινελο και σαπούνι ααχχαχ.βλακεια μου ναι το ξέρω

Και εδώ έχει τα πάντα.
Σαπούνια, πινέλα, ότι θέλεις βρίσκεις.
Αλλά αφού περιμένεις το plissoft, μπορείς να πάρεις από εδώ ένα φτηνό γουρουνάκι, να το ξεμυρίσεις και να παίξεις με κάποια κρέμα ή σαπούνι μέχρι να έρθουν από Αμερική τα άλλα.
Μπορείς να πάρεις ένα φτηνό omega γουρουνάκι, όποιο σου αρέσει (όχι το 48 για αρχή και βάφεις μετά τοίχους με αυτό) και να παίξεις με την κρέμα της Ach Britto, το σαπούνι της Cyril, ή να πας ακόμη και στον Σκλαβενίτη να χτυπήσεις ένα Omega με μία Prosar.
Μην πάρεις Noxzema μόνο γιατί βρωμάει σαν εντατική.

Γιατι βλέπω κατι βιντεακια με τον σταροβα και λεει οτι το συνθετικό δεν κανει τοσο αφρο και προτείνει χοίρου για σαπούνι.
Ισχύει; η παπατζα είναι;

Τόσα ξέρει το παλικάρι, τόσα λέει. :smile:
Καμία σχέση.
Τα συνθετικά "σπάνε" ακόμη και τα πιο σκληρά σαπούνια πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο πινέλο.

Για να δεις τι θέλεις, πρέπει να πηγαίνεις σε όλα τα μαγαζιά και να βλέπεις τιμές.
Εκτός πια αν θέλεις κάτι πολύ φτηνό, που για 1 δεν θα κάθεσαι να το ψάχνεις σε 4 μαγαζιά!
Είναι ο twobarbers (Λάρισα νομίζω; ), o kosmosman στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα wellshaved και hairmaker.

Aυτη την Wilkinson ,δεν την εχει δοκιμασει κανεις ωρε παληκαρια???

Ναι βρε, μια χαρά είναι!
Έχω δοκιμάσει μηχανές από 3 (μία φοβερή τσίγκινη που δεν θα συμβούλευα κανέναν να τη δοκιμάσει) έως 800 (Wolfman Guerila) που πάει ο κάθε Σταρόβας και βγάζει Top 5! :flipout:

Καλά τα συνθετικά όχι απλά κάνουν αφρό, είναι τα ιδανικά πινέλα για να κάνεις μαρέγκα ακόμα και με το πιο δύσκολο σαπούνι. Το οποίο δεν είναι κανένα μυστικό, είναι γνωστό σε όσους έχουν σχέση με ΠΞ. Απορώ που λέει ότι δεν κάνουν αφρό.

Για αυτό λέω και εγώ.
Προφανώς δεν έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα.
Έβγαλε και top 5 μηχανών και παίζει να έχει δοκιμάσει 10;
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω πάνω από 10 μηχανές εδώ.
Και τι σημαίνει top μηχανή;
Για εμένα είναι top και η Blackbird που θα τη βλέπουν τα γένια μου και θα ξυρίζονται μόνα τους από το φόβο τους, top είναι και η Timeless που νομίζεις ότι ξυρίζεσαι με cartridge για να γουστάρω τα Nuavia και τα Abbate Y La Mantia που έχουν μηδενική προστασία αλλά φοβερά αρώματα!

ΣΚ στο εξοχικό και ο πιτσιρικάς με εχει jet.. εχει αφήσει εξτρα μηχανή ξυράφια και ενα πινέλο αλόγου με κρεμουλα

Το άλογο τι το πήρε καλέ;
Αυτό θέλει και χτένισμα μετά το ξύρισμα. :D
Είναι βέβαια και το μοναδικό πινέλο με φυσική τρίχα που το ζώο δεν καταλαβαίνει καν ότι του τις πήρες.
Απλά το κουρεύουν.

αυτα τα αλογου ειναι μυστηριο....κανεις δεν εχει επαρκη εμπειρια.

Για δωστο στον ΜΙχαλη να βγαλει κανα συμπερασμα

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Είστε ανυπόμονοι κάνω και φασίνα , για πείτε αξιζει να κάνω καμία δοκιμή ?

7EC409A9-39F3-4151-AF07-C2082FA91174.jpg

Χθες ξυρίστηκα , αύριο ή Κυριακή θα ρίξω μια ξούρα να τα δοκιμάσω, ποιο ξυράφι να βάλω ? Ή να παίξω ένα σε κάθε μάγουλο