Παραδοσιακό ξύρισμα

Μια και ερχονται γιορτες και κλεισμενοι μεσα δεν μπορουμε να ξοδεψουμε τα λεφτα που βγαζουμε σε χιονοδρομικα κεντρα :drummer: και λοιπα χριστουγεννιατικα, σκεφτηκα να παρω μερικα σαπουνια και λοιπα παρελκομενα, να το διασκεδασουμε λιγο... και σκεφτηκα παλια αρωματα, απο οταν ημουν πιτσιρικας και που μπορω να τα βρω σε e-shop εδω κι εκει... αλλα να αξιζουν -εστω και τα λιγα λεφτα- που ζητανε καπως και να μην ειναι εντελως σαβουρες.

Αυτα που μπορω να βρω και σκεφτομαι να παραγγειλω, ειναι...
Σαπουνι tabac και mitchell wool fat (αυτο δεν ειναι παλιο μαλλον αλλα ειναι πολυδιαφημισμενο).
Αφτερ σειβ τα ... aqua velva musk, pinaud clubman, μια 4711 (κυριως για τη συσκευασια) και ενα pino silvestre.

Aξιζει τη φασαρια καποιο απο τα παραπανω η τζαμπα ταλαιπωρια ?

Την ντενιμ, που αναφερει ο φιλος παραπανω την ειχα παρει πριν κανα 6μηνο... εμενα μου αρεσει προσωπικα γιατι τη χρησιμοποιουσα και στα 90's και πριν λιγο καιρο πηρα και μια brut, καλη ειναι για 8 ευρω.... τις old spice αν και θα ηθελα να παρω, με αυτα που λεει ο Μιχαλης και ο Ναθ εδω , οτι ειναι πλεον κινεζιες, τις αποφευγω.

Αμα εχεις διαθεση για κατι που δεν εχεις δοκιμασει ,θα σου προτεινα αυτο (ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει σε lotion)

Attachments

• 20150717164935_speick_active_lotion_100ml.jpeg
    20150717164935_speick_active_lotion_100ml.jpeg
    16.9 KB · Views: 136
Α οχι εμενα μου αρεσουν ΠΟΛΥ οι old spice του εμποριου μας.

Εχω ηδη 7 απο αυτες :damnyou:

Πιο χαρακτηρικα ωραιες ειναι η original εννοειται και μετα η captain και η Wolfthorn.

Επιφυλλασομαι να μυρισω και τις ινδικες με πρωτη επιλαχουσα αυτη με το Lime.

Oμως λογω covid υπαρχουν περιορισμοι αποστολης εδω και μηνες.

Όταν λες ότι σου αρέσουν, εννοείς αρωματικά ή από τα συστατικά τους?
Γιατί η speick μυρίζει ελαφρώς λεμονακι και σε λίγο...τίποτα!

E, από τα Old Spice, το άρωμα θα σου αρέσει, δεν έχουν και κάτι άλλο. :smile:
Τα Speick, Floid, Lucky tiger, Pitralon swiss κλπ είναι άλλη ιστορία.

Γενικά, δύσκολα θα βρεις προϊόν με πολύ καλό άρωμα και πολύ καλές ιδιότητες σε χαμηλή τιμή.
Ή το ένα θα πάρεις ή το άλλο. Αν πας και για τα δύο, θα πληρώσεις κάτι παραπάνω (Varesino, Alt Innsbruck κλπ).

Βολεύτηκα με την μηχανή Rockwell στην διαβάθμιση 3 για καθημερινό ξύρισμα. Είχα ξεκινήσει με την διαβάθμιση 4.
Πρός το παρόν χρησιμοποιώ ξυραφάκια Feather.
Τα Rockwell δεν ήταν καλά, τα Astra με κόβανε και τα Voskhod είναι καλούτσικα.
Όχι πάνω από τρία ξυρίσματα με το ίδιο ξυραφάκι αρχίζει να ερεθίζει. Σε σχέση με την exel sensor (δύο λεπίδες) προηγούμενη μηχανή μου χρειάζομαι περισσότερο χρόνο αλλά το κόστος ξυρίσματος είναι ασύγκριτα χαμηλότερο.
Κάποιες φορές έχω πετύχει ιδανικό ξύρισμα (κανονικό και κόντρα) κάποιες άλλες σε κάποιες γωνίες χρειάζονταν και τρίτο πέρασμα πράγμα που είναι ερεθιστικό.

Ερωτήματα
Χρησιμοποιώ alum block σαπούνι στύψης. Είναι ενδεχομένως βλαβερό?
Κάνω τον αφρό κατευθείαν στο πρόσωπο με κρέμα Windsor (Harris) 14 ευρώ με την οποία είμαι ευχαριστημένος. Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλύτερη?
Χρησιμοπιώ after shave του Κορρέ. Κάποια άλλη πρόταση κατά προτίμηση σε γαλακτώδη μορφή.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Κωστα το alublock απο την στιγμη που σε τσουζει ερχεται σε επαφη με μικρο/μεγαλοκοψιματα.

Εγω αν θες την αληθεια το σταματησα. Οχι επειδη δεν αντεχω τα βελονιασματα του αλλα κυριως γιατι το φοβαμαι.

Χρονια πριν ειχα εναν αδενα στο στηθος μου πρησμενο για καιρο και μετα απο τρομερες εξετασεις και ψαξιμο καταληξαμε οτι εφταιγε το ....αποσμητικο μασχαλης που ηταν μια τετοιου τυπου πετρα.

Τα σταματησα ολα και πηγα στα noxzema 0% και δεν ειχα εκτοτε κανενα προβλημα.

Μπορει να μην υπαρξει περιπτωση η alublock να κανει τετοια παρενεργεια αλλα αστην στην ακρη just in case. Παντως εγω για μονιμη χρηση δεν υπαρχει περιπτωση. Αγαπω τα αλκοολουχα after shave να κανουν την δουλεια μετα το ξυρισμα.

Ολη η απολαυση για εμενα.

Καλώς τον... :smile:
Τα Feather εμένα δεν μου βγάζουν καν τρίτο ολόκληρο ξύρισμα, μετά τα 2 τα πετάω.
Για να πετύχεις το ιδανικό ξύρισμα θα χρειαστεί να βελτιώσεις την τεχνική σου. Έχει και αυτό την χάρη του. :smile:

Σε γαλάκτωμα, θα έλεγα να πας σε speick balm. Το alum block δεν θα έλεγα ότι είναι και ότι καλύτερο, εμένα μόνο ερεθισμούς μου έδινε.
Γιατί δεν παίρνεις και ένα after shave lotion όπως το Speick; Μπορεί να μην χρειάζεσαι καν balm μετά.
Αν σου αρέσουν οι κρέμες, θα έλεγα να δοκίμαζες την Ach Britto Lavanda. Είναι κάπου στα 5 αλλά την θεωρώ καλύτερη από όλες όσες κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά (ασχέτου κόστους).

Μα εννοείται.
Αλλάζεις ποτέ player και ενισχυτή μαζί για να δεις αν κάτι παίζει καλύτερα από πριν; :flipout:

Ελα μου ντε, αυτα τα κανει μόνο ο βλαδιμηρος αχαχα

με βρεγμένη σανίδα θα σε περάσω mparaxir!!

Κωστα το alublock απο την στιγμη που σε τσουζει ερχεται σε επαφη με μικρο/μεγαλοκοψιματα.

Εγω αν θες την αληθεια το σταματησα. Οχι επειδη δεν αντεχω τα βελονιασματα του αλλα κυριως γιατι το φοβαμαι.

Χρονια πριν ειχα εναν αδενα στο στηθος μου πρησμενο για καιρο και μετα απο τρομερες εξετασεις και ψαξιμο καταληξαμε οτι εφταιγε το ....αποσμητικο μασχαλης που ηταν μια τετοιου τυπου πετρα.

Τα σταματησα ολα και πηγα στα noxzema 0% και δεν ειχα εκτοτε κανενα προβλημα.

Μπορει να μην υπαρξει περιπτωση η alublock να κανει τετοια παρενεργεια αλλα αστην στην ακρη just in case. Παντως εγω για μονιμη χρηση δεν υπαρχει περιπτωση. Αγαπω τα αλκοολουχα after shave να κανουν την δουλεια μετα το ξυρισμα.

Ολη η απολαυση για εμενα.

Το ειχα παθει και εγω χρόνια πίσω αυτό με την μασχάλη ειχε πριστει.
Γενικά αποσμητικά μασχαλης που γράφουν για μπλοκαρισμα ιδρώτα η κακοσμιας πρέπει να τα αποφεύγουμε, γιατί κλείνουν τους ιδρωτικους πόρους.
Εγω χρησιμοποιώ του κορε που δεν περιέχει μέσα αλουμίνιο που είναι οτι χειρότερο για την υγεία.

Το θέμα είναι και πόση διάρκεια έχουν. Το Sanex π.χ. είναι το μόνο που δε μου δημιουργεί ερεθισμούς όσο συχνά κι αν βάλω. Όμως διάρκεια μηδέν (ειδικά το Καλοκαίρι). Θα μου πεις τι προτιμάς, διάρκεια ή ένα αβλαβές προϊόν; Και τα δύο αν γίνεται :-)

Το καλοκαιρι - και το κλεινω γιατι ειμαστε off topic- λογω συχνων ντους και αρα επαναχρησης των αποσμητικων ειναι μια χαρα τα Sanex 0% ειτε τα 24h ειτε τα 48h που ειναι καλυτερα για το χειμωνα.

Ειναι οντως πολυ σημαντικο να ειναι ελευθερο αλουμινιου και υπολοιπων χημικων που χρησιμοποιουνται κατα κορο στα υπολοιπα της αγορας.

Εκεινο που ειχα εγω χρησιμοποιησει ηταν υποτιθεται μια πετρα φυσικη (με προσθετα σιγουρα) εξ' ου και πλεον φοβαμαι συχνες χρησεις ακομα και της alumblock στο ξυρισμα.

Eπι σειρα ετων χρησιμοποιοω το αποσμητικο της Noxzema, χωρις κανενα προβλημα.
Καποιο εποχη ειχα παρει και της Sanex, αλλα μου αρεσε πιο πολυ η μυρωδια απο το Noxzaema και το παρατησα.
Παντως ειναι πολυ καλο και αυτο.
Ομως το τελευταιο καιρο ,εχω αρχισει να φοραω μαυρα φανελακια (παντα φορουσα ασπρα ,για να τα πλενει η συζυγος στους 95 C) και βλεπω οτι κατω απο τις μασχαλες σχηματιζει κατι σαν .... ασπρη κρούστα.
Πραγμα που σημαινει οτι το ιδιο θα ισχυει και στο δερμα....κατι που δεν μου πολυαρεσει!!!

Eπι σειρα ετων χρησιμοποιοω το αποσμητικο της Noxzema, χωρις κανενα προβλημα.
Καποιο εποχη ειχα παρει και της Sanex, αλλα μου αρεσε πιο πολυ η μυρωδια απο το Noxzaema και το παρατησα.
Παντως ειναι πολυ καλο και αυτο.
Ομως το τελευταιο καιρο ,εχω αρχισει να φοραω μαυρα φανελακια (παντα φορουσα ασπρα ,για να τα πλενει η συζυγος στους 95 C) και βλεπω οτι κατω απο τις μασχαλες σχηματιζει κατι σαν .... ασπρη κρούστα.
Πραγμα που σημαινει οτι το ιδιο θα ισχυει και στο δερμα....κατι που δεν μου πολυαρεσει!!!

Πιθανόν εχει αρκετη πουδρα η κάτι παρόμοιο ετσι πιστεύω μπορει να λεω και βλακεια

Ξυριστηκα σήμερα με το nacet ξεψαρωσα. Νταξει τι να πω απίστευτο γλυστραγε στο πρόσωπο κοφτερό ακόμα και στην θέση 2 της rockweel.
Ερεθισμούς ελάχιστους έως καθόλου σε σχεση με το ξυράφι της rockweel.

Παιδιά δοκιμάστε σαπούνι Saponificio Varesino μιλάμε απλά απίστευτο πλούσιος αφρός και μυρωδιά που μένει τσιμπάει λίγο 30ευρω,αλλα εδω χαλάμε αλλού και αλλού λεφτά.

Σημερα r41 και bic chrome.
Η σφαγη του Δραμαλη....απαραδεκτο για μενα!!
Ναθ στην διαθεση σου τα υπολοιπα τεσσερα.
Οτι χειροτερο εχω χρησιμοποιησει!