Παραδοσιακό ξύρισμα

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Κάτι που είναι σημαντικό όταν δοκιμάζετε λεπίδες στην ίδια μηχανή είναι η ποιότητα, ποσότητα και υφή του αφρού να είναι πάνω κάτω η ίδια, σε εμένα που δοκιμάζω και σαπούνια έχω δει διαφορες από τον αφρό που φτιάχνω κάθε φορά και με την ίδια λεπίδα γιατί πολλές φορές αν εχεις και γένια αρκετων ημερών στομώνεις το ξυραφι πιο εύκολα αν ο αφρός είναι πιο σκληρός όσο και αν το καθαρίζεις (εξαρτάται φυσικά και από την κεφαλή αυτό).

Εγω τωρα που κανω δοκιμές στα ξυράφια, χρησιμοποιώ το ιδιο σαπούνι με τον ιδιο αφρό στο περίπου γιατι 100% καθε φορα δεν μπορείς να βγάζεις αλλα ειναι αρκετός

Ε ρε φίλε, ξανάνιωσες!
10 χρόνια τουλάχιστον! :p

Οι λεπίδες είπαμε, είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Και αν κάποιος βγαίνει και λέει "οι πέντε καλύτερες λεπίδες είναι αυτές" απλά δεν ξέρει.
Το μόνο αντικειμενικό με τις λεπίδες είναι το ποσοστό των ελαττωματικών.
Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε.
Συνδυασμοί ξυραφιών με λεπίδες είναι ίσως πιο λογικοί (όπως αυτή που πρότεινα στον Μιχάλη, R41 με Voskhod) αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που άρεσε σε εμένα θα αρέσει και στον Μιχάλη.
Όπως και η 3one6 με τις Feather.

Ε, κάποια στιγμή βρίσκεις το ζευγαράκι ξυράφι/λεπίδα που σου πάει και τελειώνει το ψάξιμο.
Απλά σε τρώει, επειδή το κόστος είναι μικρό και ξαναχώνεις ένα καινούργιο πακετάκι σε κάθε παραγγελία. :D

Ε
Απλά σε τρώει, επειδή το κόστος είναι μικρό και ξαναχώνεις ένα καινούργιο πακετάκι σε κάθε παραγγελία. :D

Ακριβως.

Και μετα στην επομενη λες δεν βαζω και μια μηχανη/κεφαλη ακομα να κανω καναν ακομα συνδυασμο να δω αν υπαρχει ακομα τελειοτερο ξυρισμα ?

Και τσουπ παλι απο την αρχη η λουπα της αναζητησης της holy safety razor :flipout:

Ένας απο τους λόγους που ακόμα δεν εχω χρησιμοποιήσει πινέλο, είναι αυτό που ανέφερε ο Κώστας.
Ίδιες συνθήκες δοκιμής.
Σήμερης r41 καιιιιιιιιιιιιιιιι feather!
Όλα καλά, κανένα κοψιμο, ωραιότατο ξύρισμα στις αγαπημένες και αυτες.
Μένει το Wilkinson και αν βρω να πάρω κανα persona και τέλος και γω απο ξουραφια .

E ρε ξουρες.....:a0210:

Ναι το ειδα και εγω μου εστηλε μυνημα, βρε παιδες εχω συνθετικό πινέλο αυτο που μου προτεινε να παρω ο Μιχάλης πολυ ευχαριστημένος είμαι. Τώρα που έμαθα να παω και σε ενα χοίρου η ασβου; ευκαιρία που εβγαλε ο Αμερικανός αλλα τι; ποιο; η να το αφήσω ακόμα; υ. Γ βρε μιχαλη ωραιο το πινελο που μου πρότεινες αλλα πολυ μπλοκι εινα μιλαμε τωρα με την καραντινα που εχουν κλεισει και τα γυμναστήρια εχω φτιάξει απο το ενα χέρι γαμω τους δικεφαλους αχαχ

Να μάθεις να κάνεις lathering και με το άλλο χέρι! :flipout:
Σε χοίρο, φτηνό και καλό πας σε Omega, αν θέλεις κάτι ακριβό (20-25 ), Zenith.
Semogue άστα στην άκρη.
Για ασβό ξεκινάς από τα Yaqi (κάπου στα 30 ), που το handle τους θα σου θυμίσει το συνθετικό που έχεις (αν όχι πιο μεγάλο), πας σε Semogue Owners Club κάπου στα 60 και ανεβαίνεις μέχρι τα 700 - 750 για τα Plisson.
Σε τι επίπεδο τιμής θέλεις να παίξεις; :D

Εσύ ρε Μάικ τελικά, ατσαλόσυρμα έχεις για γένια; :flipout:

r41 + feather λεει.

Στα χναρια μου ειναι αυτος και ακομα χειροτερος.:flipout:

Μιχαλη ετοιμασου να παμε για ιδιαιτερα σαβετας σιγα σιγα.

Να μάθεις να κάνεις lathering και με το άλλο χέρι! :flipout:
Σε χοίρο, φτηνό και καλό πας σε Omega, αν θέλεις κάτι ακριβό (20-25 ), Zenith.
Semogue άστα στην άκρη.
Για ασβό ξεκινάς από τα Yaqi (κάπου στα 30 ), που το handle τους θα σου θυμίσει το συνθετικό που έχεις (αν όχι πιο μεγάλο), πας σε Semogue Owners Club κάπου στα 60 και ανεβαίνεις μέχρι τα 700 - 750 για τα Plisson.
Σε τι επίπεδο τιμής θέλεις να παίξεις; :D

Εσύ ρε Μάικ τελικά, ατσαλόσυρμα έχεις για γένια; :flipout:

Ε μέγιστο κανενα 60αρι;αλλα για σαπουνι τι βολευει χοίρου η ασβου; λεω απο Αμερική που θα βγαλει αυτος black friday προσφορές εξαλλου δεν το βιάζομαι και να αργήσει αφου εχω το συνθετικό

Μια χαρά βολεύει και ασβού για σαπούνι. Επιλογές διάφορες, Semogue SOC, κάποιο Oumo από Κίνα (aliexpress), Yaqi Moka 2band, Maseto (ebay)...

Ρε παιδιά ,τελικά πρέπει να έχω πολυ σκληρα γένια.
Με την feather, αλήθεια το ευχαριστήθηκα.
Βέβαια πρόσεχα τα μάλα !

Κλασική αξία! Πολύ καλό για τα λεφτά του και όχι μόνο. Επίσης πολύ όμορφο (υποκειμενικό αυτό) με ιδιαίτερα εργονομική λαβή.

Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει είναι ότι "κλέβει" λίγο αφρό, αλλά προσωπικά δεν το έχω παρατηρήσει, τουλάχιστον σε σημείο που να ενοχλεί. Θα το αγόραζα άφοβα.

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν μιλούσα για ασβό της Semogue. ;)
Πολύ καλό πινέλο, εγγύηση στα λεφτά του, αν δεν σου αρέσει αυτό, δεν σου αρέσουν οι ασβοί γενικά.

Προβλήματα δεν πρόκειται να έχεις σε κανένα σαπούνι.
Αν είναι πολύ σκληρό σαπούνι απλά πρέπει να φορτώσεις παραπάνω.
Αλλά σκληρά σαπούνια υπάρχουν πολύ λίγα, τα περισσότερα είναι ανάμεσα σε κρέμα και σαπούνι.

Ρε παιδιά ,τελικά πρέπει να έχω πολυ σκληρα γένια.
Με την feather, αλήθεια το ευχαριστήθηκα.
Βέβαια πρόσεχα τα μάλα !

Ο συνδιασμός είναι αρκετά επικίνδυνος, δεν συγχωρεί ιδιαίτερα, αλλά θα σου κάνει ξυρισματάρα.
Το κακό της feather είναι ότι δεν βγάζει πολλά ξυρίσματα. Εμένα π.χ. δεν μου βγάζει καν τρίτο καλά καλά.
Πράγμα που την κάνει ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Αλλά αυτό θα το δεις στο δικό σου πρόσωπο.
Το "ακριβό" σχετικό, τα 0.3 που κάνει η μία φαίνεται αστείο μπροστά στα 3-4 που δίναμε για κάθε πλαστικό.

Μπα....στις Gillette και voskhod με βλέπω να καταλήγω.
Απλά τις feather δεν θα τις πετάξω!
Astra, permasharp, bic πετάγμα ή χάρισμα.
Έχω και μια muhle που ειχε μέσα η μηχανή.
Θα την δοκιμάσω και αυτή.

Εγω παρηγγειλα και μια ...ηπια muhle την R89 να δω τι λεει για πιο συχνο ξυρισμα.

Μαζι με πρασινες 7clock (και κιτρινες κλασικες πλεον) . Αυτη που δεν βρισκω σταθερα ειναι η rubie

Σήμερα είχαμε R41 και wilkinson sword μαύρα.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα.
Μην τα σνομπαρουμε καθόλου,αν και ψιλοακριβα (1,85)
Το καλό όμως είναι ότι τα βρίσκουμε παντού.

Οι καινουργιες οι wilkinson δεν μου αρεσαν ποτε.....ισως γιατι ειχα την εμπειρια μιας wilkinson 40+ ετων που ειχα απο τον πατερα μου.

Δοκιμασα χτες πρωτη φορα με την R41 Gillette platinum (στο μπλε κουτακι)

Τοσα nicks ειχα να δω μηνες.....Η πλακα ειναι οτι δεν τα ενιωθα (το γδαρσιμο τα καταλαβαινεις) απλα ειδα το αποτελεσμα μετα.

Πηγαν στην ακρη για να τα δωσω για δοκιμη σε καναν αλλον εμενα δεν μου εκατσαν αυτες οι λεπιδες.