Παραδοσιακό ξύρισμα

Για Blackland εννοείς κυρίως ότι η Blackbird δεν παίρνει εύκολα άλλο handle επειδή έχει αυτό την εσοχή στο base plate οπότε δε θα βιδώνει μέχρι τέλους. Κατά τ' άλλα κι αυτές Μ5 σπείρωμα έχουν. Σε άλλες μηχανές της Blackland έχω βάλει άνετα άλλο handle αλλά ακόμα και η Blackbird (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) δέχεται οποιοδήποτε M5 handle ακόμα κι αν δε βιδώνει τέρμα.

Όσον αφορά τη Rockwell (τουλάχιστον την 6s) έχει σχεδόν ίδιο σπείρωμα με τις περισσότερες αλλά δεν είναι ακριβώς Μ5. Π.χ. σχετική συζήτηση εδώ:

https://www.reddit.com/r/wicked_edge/comments/47lhq6/question_will_the_rockwell_handle_work_with_an/

Άρα ξένες λαβές θα ταιριάξουν αλλά...

"Be very careful. The Rockwell handle uses 10-32 SAE thread, many modern razors use M5x0.8 thread. There's a 5% difference in diameter and a 1% difference in thread pitch. If you feel resistance, that's an opportunity to strip the threads. If you have to overcome resistance, that's not good."

Σαν σπείρωμα ναι, είναι M5x0.8.
Αλλά η Blackbird έχει την εσοχή που δεν θα βιδώσει μέχρι τέρμα και η Tatara, ακόμη χειρότερα, η λαβή μπαίνει χωνευτή στο base plate, βιδώνει στο top plate και κρατάει το base plate με μία μπίλια.
Όχι ότι δεν θα μπει λαβή, αλλά σε τέτοιες μηχανές ειδικά δεν νιώθω ασφαλής να μην βιδώνει μέχρι τέρμα το handle...

Με την Rockwell, όσο έπαιζα τουλάχιστον δεν παρατήρησα κάτι.
Αν ήταν πιο σφιχτό το σφίξιμο ή όχι, δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια.

BTW για την Tatara...
Σαν σχεδίαση, είναι φοβερή μηχανή.
Τουλάχιστον το setup που δοκίμασα (Nodachi top plate / Masamune base plate) δεν έχει σχεδόν καθόλου blade feel.
Παρ' όλα αυτά, ξυρίζει και πολύ καλά μάλιστα.
Πολύ αποδοτική μηχανή για το aggressiveness που έχει.

Τι δεν μου άρεσε τώρα...
Το Brushed steel σαν αίσθηση στο χέρι.
Και το ότι σαν μηχανή δεν έχει... πλάκα!
Δηλαδή, χωρίς blade feel, χωρίς να νιώθεις ότι θα σε δαγκώσει, πιο ασφαλής και πιο mild από μία 34C, μου έδωσε ένα πολύ καλό BBS που κράτησε αρκετές ώρες.

Μιχάλη την Tatara δεν την έχω δοκιμάσει (ανάβεις φωτιές αλλά... ύπαγε οπίσω μου :Ρ) αλλά για τη Blackbird είχε τύχει να ρωτήσω τον κατασκευαστή και μου είπε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αισθάνομαι άνετα να μη βιδώνει η λαβή ως το τέρμα οπότε χρησιμοποιώ μόνο κατάλληλες λαβές.

Κοίτα...
Αν θέλεις να έχεις πολύ καλό ξύρισμα, χωρίς blade feel, η Tatara είναι η μόνη που μου το έδωσε.
Είναι η General στις DE.
Μιλάμε για blade feel 34C με αποτέλεσμα R41.
Τουλάχιστον με τη Feather που πρόλαβα να δοκιμάσω σε γένια 2 ημερών.
Σήμερα θα δοκιμάσω με μίας ημέρας.
Απλά, είναι περάστε σκουπίστε τελειώσατε η όλη διαδικασία.

εγω παντως με βλεπω να ξαναγυριζω στην R41 ΜΟΝΙΜΩΣ και οταν βιαζομαι για κανα σβελτο φρεσκαρισμα να παιζει η R89.

Αυτες οι δυο εχουν κατσει καλυτερα στην μουτρακλα μου . Τωρα να αρχισω τις δοκιμες με μηχανες τετοιου κοστους ελοχευει ο κινδυνος της παντοφλας με τακουνι μαζι θανασiμος συνδυασμος

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Για πείτε από τα κάτωθι σαπουνάκια που ήρθαν δείγματα ποιο να πρώτο δοκιμάσω ?

4CCA1B39-8E3B-407A-BBAE-A6A8E613207B.jpg

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Εγω θα δοκίμαζα αυτα που εχουν σαν βάση το γάλα.
Δεν έχω δοκιμάσει τετοια σαπούνια και πιστεύω θα είναι ενδιαφέρον

Θέλεις σίγουρα να σου απαντήσω; :flipout:
Αφού ήθελες μωρέ δείγματα γιατί δεν ρώτησες τι να πάρεις;
Θα σου έδινα και εγώ.
Τα declaration grooming είναι ότι καλύτερο έχεις πάρει σαν βάση (milksteak). Μέτρια σαπούνια όμως.
Σε άρωμα δεν το έχουν, αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις κάποια που δεν βρωμάνε.
Μόνο το trismegistos έχω πετύχει που μυρίζει φοβερά, είναι dupe του terre d hermes.
Τα a&e είναι σαν να ξυρίζεσαι με γιαούρτι. Και τα περισσότερα μυρίζουν σαν τσίχλες. Παιδικές.
Τα barrister δεν γλιστράνε ούτε με τάμα.
Το grande chypre όμως έχει φοβερό άρωμα.
Το terror το αφήνω ασχολίαστο.
Αν το λέει η περδικούλα σου ξυρίσου με αυτό και βγες έξω τώρα που έχει κρύο!
To Bay rum ωραίο άρωμα, το captains choice δεν είναι από τα πετυχημένα όμως.
Πολύ ωραία Bay rum βγάζει ο ogallala.

Σκεφτομαι οτι πλησιαζει η ωρα να παρω καμμια πετρα και να παιδευθω με το ακονισμα. Για αρχη λεω να παρω μια με 3.000-8.000 γκριντ.... καλα θα ειμαι ? Δεν θελω να στοκαρω απο τωρα ολη τη σειρα...

Επισης, βλεπω στο αμαζον κατι φτηνες σε σετακια των 2, κοστος οσο κανει μια επωνυμη.... ειναι για τα μπαζα η ολες την ιδια δουλεια κανουν ? Ριξτε κανενα λινκ να κοιταξω...

Πονεμένη ιστορία οι πέτρες.
Για safe καταστάσεις μένεις μακριά από τις φυσικές.
Αν θέλεις να συντηρήσεις μαχαίρι παίζεις σε ένα σετ 8000 - 12000.
Πολύ καλές είναι οι naniwa.
Για να βγάλεις γλυκό κόψιμο, πρέπει να πας σε φυσική πέτρα >15.000 που μπορεί να σου βγει και 300 .
Αν έχεις φτηνό μαχαίρι να παίξεις, δοκίμασε τις φτηνές.
Αλλιώς μάλλον θα το καταστρέψεις.
Πάρε ένα gold dollar με 20 ευρώ να παίζεις με αυτές και αν δουλέψουν βάζεις και το καλό σου.

Εξαρτάται τι θα ακονίσεις... Αν είναι μαχαίρι shave ready, για αρχή χρειάζεσαι μια πέτρα με υψηλά grit ίσα για το τελείωμα. Τα 3000 - 8000 μου φαίνονται λίγα. Μάλλον γύρω στις 10000+ θες, αλλά ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος.

Τώρα αν θες ν' ακονίσεις απ' την αρχή, ανάλογα την κατάσταση της κόψης μπορεί τα 3000 να είναι καλή αρχή ή να θες και λίγο πιο κάτω ακόμα.

Καταλαβα... θα μας βγει ο κουκος αηδονι... :flipout:

Εχω ενα dovo bismarck, το πηρα περισυ τον Μαρτιο - Απριλιο αν θυμαμαι καλα, αλλα αρχισα να το χρησιμοποιω απο τα μεσα Οκτωβριου. Ξυρισμα καθε 4-5 μερες, οποτε δεν εχει και πολυ χρηση ακομα.... θεωρειται μεν shave ready, αλλα με αυτα τα μαχαιρια, παντα εχεις το νου σου οτι δεν κοβει καλα... οποτε λεω να ετοιμαζομαι σιγα σιγα...

Αρα... τα 3-8.000 grit και μετα λινο με παστα θα ειναι καλα η να ξεκινησω με τα 10.000+ και βλεπουμε ?

Απο τα λεγομενα του Μιχαλη, και οι φτηνες πετρες του Αμαζον κατι θα κανουν... το πολυ πολυ να το μετατρεψουν σε... πριονι :violent-smiley-030:

Τις naniwa τις εχω ακουστα αλλα δεν τις βρισκω ευκολα εδω, εχουν ομως κατι taidea... αυτες ειναι καλες ?

Θέλεις σίγουρα να σου απαντήσω; :flipout:
Αφού ήθελες μωρέ δείγματα γιατί δεν ρώτησες τι να πάρεις;
Θα σου έδινα και εγώ.
Τα declaration grooming είναι ότι καλύτερο έχεις πάρει σαν βάση (milksteak). Μέτρια σαπούνια όμως.
Σε άρωμα δεν το έχουν, αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις κάποια που δεν βρωμάνε.
Μόνο το trismegistos έχω πετύχει που μυρίζει φοβερά, είναι dupe του terre d hermes.
Τα a&e είναι σαν να ξυρίζεσαι με γιαούρτι. Και τα περισσότερα μυρίζουν σαν τσίχλες. Παιδικές.
Τα barrister δεν γλιστράνε ούτε με τάμα.
Το grande chypre όμως έχει φοβερό άρωμα.
Το terror το αφήνω ασχολίαστο.
Αν το λέει η περδικούλα σου ξυρίσου με αυτό και βγες έξω τώρα που έχει κρύο!
To Bay rum ωραίο άρωμα, το captains choice δεν είναι από τα πετυχημένα όμως.
Πολύ ωραία Bay rum βγάζει ο ogallala.

Τα σαπουνάκια ο μικρός τα πήρε

θα πάμε και για τρίτο ντουλάπι...

εγώ ξέρω την πηγή , θα έρθω δήθεν για καφέ και θα καβατζάρω οτι βαρέθηκες και εχεις βαλει στην άκρη :flipout:click & steal shopping!

Αν θυμάμαι καλά ,ένας φίλος από Θεσσαλονίκη είχε πει...."ρε τι κάθεστε και ασχολείστε με την 34c?"
Να 'γιάσει το στόμα του φίλου μας!
Αυτή δεν είναι ξυριστικη μηχανή......είναι παιχνιδομηχανή:operator:
Σήμερα 34c, feather ξουράφι ,Simpson πινελο και speick stick σαπουνι .
ΤΡΟΜΑΞΑ να ξυριστώ :argue:
Την κρατάω μόνο και μόνο σαν ανάμνηση ,της πρώτης μου σοβαρής ξυριστικης μηχανής .
Καταληλλη μόνο για αυτούς που έχουν....Πάρκινσον :grinning-smiley-043

Ηλία, τα 3000 είναι πολύ χαμηλά.
Αν πας εκεί θα είναι για να διαμορφώσεις κόψη από το μηδέν.
Για συντήρηση τα λιγότερα είναι τα 8 και θέλεις μια 12άρα τουλάχιστον.

Κώστα αργείς και θα βρεις πολύ μειωμένο den! :flipout:

Η 34c είναι η πρώτη μηχανή που παίρνει κάποιος για να μάθει να μην πιέζει, να μάθει γωνίες κλπ.
Και είναι και φτηνή.

.......

Κώστα αργείς και θα βρεις πολύ μειωμένο den! :flipout:

.....

Περιμένω να χιονίσει να παίξουμε και χιονοπόλεμο βρε ! Έτσι πίνεται εύκολα και ένα σφηνάκι μετά :ADFADF1:

Σιγά μην αδειάσει το σιλό , όλο και κάτι θα βρεθεί :flipout:

Η 34c είναι η πρώτη μηχανή που παίρνει κάποιος για να μάθει να μην πιέζει, να μάθει γωνίες κλπ.
Και είναι και φτηνή.
Είναι η σωστή και ασφαλής επιλογή για τους ψάρακλες και πολύ σοφά μου την πρότεινες.
Τις πρώτες φορές είχα αρκετά nick ακόμα και με αυτή, οπότε φαντάζομαι τι θα πάθαινα με την r41 .
Χθες ρε φιλε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ να κοπώ (και με feather σημειωτέον) και δεν τα κατάφερα.
Επίσης επειδή δεν κόβει βαθιά, περνάς πιο πολλές φορές και δημιουργεί ψιλοερεθισμους.
Αφού χρειάστηκε μετά το afl της lucky tiger (που δεν έχει αλκοόλ) , να βάλω και μια τζούρα afb.
Το balsam το βάζω μόνο όταν χρησιμοποιώ afl με αλκοόλ (fluid ή speick) .

Για ριξε τώρα και μια πρόταση ρε Μάικ, αντίστοιχη της r41 ,έτσι για να εχω και μία άλλη μάρκα στο ράφι.?

Τι είναι ανοιχτή χτένα ρε Ναθ?
Δεν γίνεται "σάντουιτς " το ξυράφι και έχει μόνο το πάνω κάλυμα ?

Ααα ..και κάτι άσχετο!
Μου έλεγε χθες φιλαράκι ότι θυμόταν τον παππού του ,να κάνει κάτι κόλπα με το ξυραφάκι μέσα σε γυάλινο ποτήρι.
Αλλα δεν θυμόταν το λόγο.
Να το κανει πιο κοφτερό ,να το στρωνει, να το συντηρεί,κάτι αλλο?
Ξέρει κανείς....έτσι για την ιστορία!