Παραδοσιακό ξύρισμα

Aν και η συζήτηση είναι για premium προιόντα, να πω την τελευταία εμπειρία μου για όσους έχουν κάποιο θέμα με σοβαρή ευαισθησία στο δέρμα μικρά μπιμπικάκια και τέτοια, εδώ και τρεις μήνες δοκίμασα την Gillette Skinguard Sensitive και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, ούτε το παραμικρό κόψιμο, νομίζω είναι ένα τεχνολογικό άλμα στον σχεδιασμό, και εγώ που έχω μέτριας σκληρότητας γένια, ακόμα έχω το πρώτο ανταλλακτικό 3 μήνες, με ξύρισμα μέρα παρά μέρα, έχουν εξελίξει πολύ όλα τα χαρακτηριστικά, ασφάλεια, διάρκεια και καλό βάθος στο ξύρισμα.

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Σιγά μην αδειάσει το σιλό , όλο και κάτι θα βρεθεί :flipout:

Άμα σου πω ότι τώρα που είμαι κάτω από τα 50 σαπούνια το βλέπω άδειο τι θα μου πεις; :flipout:

Είναι η σωστή και ασφαλής επιλογή για τους ψάρακλες και πολύ σοφά μου την πρότεινες.
Τις πρώτες φορές είχα αρκετά nick ακόμα και με αυτή, οπότε φαντάζομαι τι θα πάθαινα με την r41 .

Bloodbath και θα τα παρατούσες.
Πλέον η τεχνική σου έχει εξελιχθεί, δεν πιέζεις, πιάνεις σωστή γωνία, οπότε δεν έχεις θέμα να πας σε επιθετικές μηχανές.

Για ριξε τώρα και μια πρόταση ρε Μάικ, αντίστοιχη της r41 ,έτσι για να εχω και μία άλλη μάρκα στο ράφι.?

Στο ίδιο στυλ της R41 σε χαμηλό κόστος θα έλεγα ότι είναι οι κλειστές της Parker.
Οι Open comb της είναι πολύ mild όμως, μην τις πλησιάσεις καν.
Αν θέλεις να ανέβεις και να πάρεις άλλου επιπέδου μηχανές, η Ares της λ στα 150 και η Blackbird της Blackland στα 200+
Αυτές τις δύο τις έχω, οπότε και να τις σκέφτεσαι μην κάνεις κίνηση πριν σου τις δώσω να τις δοκιμάσεις.
Και πολύ αποδοτικές αλλά δεν νιώθεις επιθετικότητα είναι οι Tatara, με την Nodachi να είναι η πιο επιθετική της.
H Masamune είναι μία κατηγορία μόνη της, αρκετά αποδοτική και τόσο απαλή που νομίζεις ότι δεν έχεις βάλει μέσα λεπίδα.

Τι είναι ανοιχτή χτένα ρε Ναθ?
Δεν γίνεται "σάντουιτς " το ξυράφι και έχει μόνο το πάνω κάλυμα ?

Στης ανοιχτής χτένας (open comb) η κάτω πλάκα (το baseplate που έλεγε και η γιαγιά μου) είναι σαν χτένα, δηλαδή με δόντια.
Βασικά αλλάζει η αίσθηση, δεν έχει να κάνει με την επιθετικότητα, και το ότι με ανοιχτή ξυρίζεις και γένια 6 μηνών με ένα πέρασμα.

Ααα ..και κάτι άσχετο!
Μου έλεγε χθες φιλαράκι ότι θυμόταν τον παππού του ,να κάνει κάτι κόλπα με το ξυραφάκι μέσα σε γυάλινο ποτήρι.
Αλλα δεν θυμόταν το λόγο.
Να το κανει πιο κοφτερό ,να το στρωνει, να το συντηρεί,κάτι αλλο?
Ξέρει κανείς....έτσι για την ιστορία!

Μέσα σε γυάλινο ποτήρι, παίζει να το έβαζε μαζί με οινόπνευμα.
Πάνω σε γυάλινο ποτήρι, αν περάσεις την κόψη του ξυραφιού κάθετα στο γυαλί, θα το καταστρέψεις, το έκαναν παλιά για να τα πετάνε χύμα και να μην κόβονται.

Aν και η συζήτηση είναι για premium προιόντα, να πω την τελευταία εμπειρία μου για όσους έχουν κάποιο θέμα με σοβαρή ευαισθησία στο δέρμα μικρά μπιμπικάκια και τέτοια, εδώ και τρεις μήνες δοκίμασα την Gillette Skinguard Sensitive

Premium προϊόντα δεν τα λες... Πιο premium θεωρώ ένα ξυραφάκι που κάνει 4 όπως αυτό που λες παρά μία πεντάδα που κάνουν 1 :smile:
Το έχω δοκιμάσει και αυτό. Δεν ξυρίζει ούτε με τάμα...
Πολύ mild βέβαια και με δύο λεπίδες, δεν θα σου τσακίσει το δέρμα όπως το proglide με τις πέντε λεπίδες, αλλά βάθος κοπής μηδενικό.
Και με ξύρισμα μέρα παρά μέρα ήθελα 20 το μήνα για ανταλλακτικά σε ξυραφάκια! :D

Σε εμένα κάνει βαθύ ξύρισμα και ένα ανταλακτικό κράτησε σχεδόν 3 μήνες. Μάλλον έχω πολύ μαλακά γένια, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Τέλος πάντων το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχω κοπεί καθόλου, αν κάποιος έχει σπυράκια ερεθισμούς αλλά να έχει και μαλακά γένια μάλλον του ταιριάζει το συγκεκριμένο.

Ίσως με μαλακά γένια να παίζει.
Εμένα ούτε με ξύριζε και στα 3 ξυρίσματα άρχιζε να τραβάει.

Ήρθαν και κάποια πραγματάκια...

IMG-20210119-140700.jpg

Το Texas on fire μυρίζει κάτι σε καπνιστή σαγιονάρα, καμμένη στον ήλιο... δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Τζάκι όμως όπως λένε, σε καμία περίπτωση.
Εκτός αν εννοούν τους κάγκουρες που καίνε τα σκουπίδια τους στο τζάκι.

Ghost town barber, κλασσικό αμερικάνικο barbershop scent.
Πολύ ωραίο, μοιάζει πάρα πολύ με το El Barbero των lather bros.

Ogallala Bay rum.
Ο τύπος αγαπάει το bay rum. Ελάχιστα σαπούνια του δεν έχουν άρωμα bay rum, παίζει με bay rum + κάτι σχεδόν πάντα.
Δεν έχει και άδικο, ωραίο bay rum με κυρίαρχο άρωμα το γαρύφαλο.

Zingari watchman.
Αυτό το πήρα σε σετ.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ άρωμα! Θάλασσα!

Ουου ντροπη θα σε καταγγείλω
Που το τσίμπησες το zingari αφου ειναι εξαντλημένο στονmaggards.
Μιχάλη για πες καμία μαρκα σαπούνι να τσιμπήσω απο τον Αμερικάνο

Για αρχή να πάρεις τη φόρμουλα με τα γάλατα του γιατρού. :p
Εκπληκτικό σαπούνι.
Και αν θέλεις από maggards, κάποιο Dr Jon's.

Και το Chiselled face ήταν ωραίο, χειμωνιάτικο post shave, όχι ιδιαίτερα βαρύ, αλλά όχι πουδράτο.
Και το ogallala για τα 5 που έχει το refill είναι αξιόλογο σαπούνι.

Άντε, έφερε και watchman.
Μου το έστειλε σε email, του είπα έχω τέτοιο, να το βγάλει να πάρει και κανένας άλλος. :flipout:

Πειραματα τελος.

Eπιστροφη στην R41 και αν το παιζω jedi στα τυφλα :flipout: και στα γρηγορα με R89.

Θα χτυπησω και τατουαζ muhle:afro:

150 αρες τωρα για πιο ακριβες κεφαλες το θεωρω υπερβολη προσωπικα οταν μιλαμε για την τελεια κεφαλη.

Δεν έχουν καμία σχέση οι ακριβές κεφαλές.
Υπάρχει το όριο των 100 ευρώ που όταν το περνάς πας αλλού σε απόδοση και αίσθηση ξυρίσματος.
Tatara, Colonial razors, Blackland κλπ δεν συγκρίνονται με μηχανές μαζικής παραγωγής.
Εσένα που σου αρέσει η r41, αν δοκιμάσεις λ θα σου πέσουν τα σαγόνια.

Δεν αμφιβαλλω καθολου.

Αλλα δεν μου παει και το χερι να τα δωσω για μια μιηχανη ποσο καλυτερη απο την R41?

10%? 20%?

Αν εκανε καμια 70αρα να το καταπιω. Αλλα τετοια ποσα τωρα τετοιες εποχες δυσκολο.

Άντε, έφερε και watchman.
Μου το έστειλε σε email, του είπα έχω τέτοιο, να το βγάλει να πάρει και κανένας άλλος. :flipout:

Ναι ναι το τσιμπησα με το που εγινε διαθέσιμο. Από dr Jhon για ποιο λες;του γιατρού ναι βρε Μιχάλη τον εχω ξεχασει τελικα τοσο καλα ειναι; για του γιατρού ποια;

Invenio και Titania είναι απλά εκπληκτικά σαπούνια.
Αν από τα 500+ σαπούνια που έχουν περάσει από τα χέρια μου και έχω κρατήσει τα καλύτερα 40, αυτό είναι ίσως το number one.

Δεν έχουν καμία σχέση οι ακριβές κεφαλές.
Υπάρχει το όριο των 100 ευρώ που όταν το περνάς πας αλλού σε απόδοση και αίσθηση ξυρίσματος.
Tatara, Colonial razors, Blackland κλπ δεν συγκρίνονται με μηχανές μαζικής παραγωγής.
Εσένα που σου αρέσει η r41, αν δοκιμάσεις λ θα σου πέσουν τα σαγόνια.

Δεν ξέρω γιατί, αλλα αν υπήρχε σε κατάστημα η tatara θα την έπαιρνα ....χθες!
Έργο τέχνης.

Invenio και Titania είναι απλά εκπληκτικά σαπούνια.
Αν από τα 500+ σαπούνια που έχουν περάσει από τα χέρια μου και έχω κρατήσει τα καλύτερα 40, αυτό είναι ίσως το number one.

Αυτα ειναι του γιατρού; η του dr john; γιατι μπερδευτικα

Αυτα ειναι του γιατρού; η του dr john; γιατι μπερδευτικα

Του γιατρού :smile:

Δεν ξέρω γιατί, αλλα αν υπήρχε σε κατάστημα η tatara θα την έπαιρνα ....χθες!
Έργο τέχνης.

Τι εννοείς;
Υπάρχουν. :flipout:
Απλά δεν έχεις την επιλογή να διαλέξεις handle και επιθετικότητα.
Παίρνεις ή την πολύ χαλαρή (Masamune) ή την επιθετική της (Nodachi) με το αντίστοιχο handle.
Από Πορτογαλία, το site της εταιρίας (δεν έχει τελωνεία), μπορείς να πάρεις Nodachi με το handle της Masamune (κοντό), να επιλέξεις επιθετικότητα, κλπ κλπ.
Από ότι έχω καταλάβει από την επιθετικότητα που σου αρέσει εσύ πας για full Nodachi, με το handle της αφού δεν σου αρέσουν τα κοντά.

Εκτός βέβαια αν παραγγείλεις κατευθείαν από Tatara οπότε κάνεις το συνδυασμό που θέλεις.

Ναι, το έγραψα, αλλά όταν λέει ο Μιχάλης ότι μόνο η R41 τον ξυρίζει και το handle της 34C είναι άβολα μικρό, μάλλον η Masamune θα ήταν πεταμένα λεφτά.
Οπότε πάει για καθαρή Nodachi.

Του γιατρού :smile:

Τι εννοείς;
Υπάρχουν. :flipout:
Απλά δεν έχεις την επιλογή να διαλέξεις handle και επιθετικότητα.
Παίρνεις ή την πολύ χαλαρή (Masamune) ή την επιθετική της (Nodachi) με το αντίστοιχο handle.
Από Πορτογαλία, το site της εταιρίας (δεν έχει τελωνεία), μπορείς να πάρεις Nodachi με το handle της Masamune (κοντό), να επιλέξεις επιθετικότητα, κλπ κλπ.
Από ότι έχω καταλάβει από την επιθετικότητα που σου αρέσει εσύ πας για full Nodachi, με το handle της αφού δεν σου αρέσουν τα κοντά.

Με κατέστρεψες.:operator:
Τι μανιαμουνια και σαχλαμάρες.....Νοdachi με την μία.
Διαφθορεα....ε διαφθορεα-bye-

(Open ή close comp ρε Μάικ? )