Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα
Σιγά μην αδειάσει το σιλό , όλο και κάτι θα βρεθεί
Άμα σου πω ότι τώρα που είμαι κάτω από τα 50 σαπούνια το βλέπω άδειο τι θα μου πεις;
Είναι η σωστή και ασφαλής επιλογή για τους ψάρακλες και πολύ σοφά μου την πρότεινες.
Τις πρώτες φορές είχα αρκετά nick ακόμα και με αυτή, οπότε φαντάζομαι τι θα πάθαινα με την r41 .
Bloodbath και θα τα παρατούσες.
Πλέον η τεχνική σου έχει εξελιχθεί, δεν πιέζεις, πιάνεις σωστή γωνία, οπότε δεν έχεις θέμα να πας σε επιθετικές μηχανές.
Για ριξε τώρα και μια πρόταση ρε Μάικ, αντίστοιχη της r41 ,έτσι για να εχω και μία άλλη μάρκα στο ράφι.?
Στο ίδιο στυλ της R41 σε χαμηλό κόστος θα έλεγα ότι είναι οι κλειστές της Parker.
Οι Open comb της είναι πολύ mild όμως, μην τις πλησιάσεις καν.
Αν θέλεις να ανέβεις και να πάρεις άλλου επιπέδου μηχανές, η Ares της λ στα 150 και η Blackbird της Blackland στα 200+
Αυτές τις δύο τις έχω, οπότε και να τις σκέφτεσαι μην κάνεις κίνηση πριν σου τις δώσω να τις δοκιμάσεις.
Και πολύ αποδοτικές αλλά δεν νιώθεις επιθετικότητα είναι οι Tatara, με την Nodachi να είναι η πιο επιθετική της.
H Masamune είναι μία κατηγορία μόνη της, αρκετά αποδοτική και τόσο απαλή που νομίζεις ότι δεν έχεις βάλει μέσα λεπίδα.
Τι είναι ανοιχτή χτένα ρε Ναθ?
Δεν γίνεται "σάντουιτς " το ξυράφι και έχει μόνο το πάνω κάλυμα ?
Στης ανοιχτής χτένας (open comb) η κάτω πλάκα (το baseplate που έλεγε και η γιαγιά μου) είναι σαν χτένα, δηλαδή με δόντια.
Βασικά αλλάζει η αίσθηση, δεν έχει να κάνει με την επιθετικότητα, και το ότι με ανοιχτή ξυρίζεις και γένια 6 μηνών με ένα πέρασμα.
Ααα ..και κάτι άσχετο!
Μου έλεγε χθες φιλαράκι ότι θυμόταν τον παππού του ,να κάνει κάτι κόλπα με το ξυραφάκι μέσα σε γυάλινο ποτήρι.
Αλλα δεν θυμόταν το λόγο.
Να το κανει πιο κοφτερό ,να το στρωνει, να το συντηρεί,κάτι αλλο?
Ξέρει κανείς....έτσι για την ιστορία!
Μέσα σε γυάλινο ποτήρι, παίζει να το έβαζε μαζί με οινόπνευμα.
Πάνω σε γυάλινο ποτήρι, αν περάσεις την κόψη του ξυραφιού κάθετα στο γυαλί, θα το καταστρέψεις, το έκαναν παλιά για να τα πετάνε χύμα και να μην κόβονται.
Aν και η συζήτηση είναι για premium προιόντα, να πω την τελευταία εμπειρία μου για όσους έχουν κάποιο θέμα με σοβαρή ευαισθησία στο δέρμα μικρά μπιμπικάκια και τέτοια, εδώ και τρεις μήνες δοκίμασα την Gillette Skinguard Sensitive
Premium προϊόντα δεν τα λες... Πιο premium θεωρώ ένα ξυραφάκι που κάνει 4 όπως αυτό που λες παρά μία πεντάδα που κάνουν 1 :smile:
Το έχω δοκιμάσει και αυτό. Δεν ξυρίζει ούτε με τάμα...
Πολύ mild βέβαια και με δύο λεπίδες, δεν θα σου τσακίσει το δέρμα όπως το proglide με τις πέντε λεπίδες, αλλά βάθος κοπής μηδενικό.
Και με ξύρισμα μέρα παρά μέρα ήθελα 20 το μήνα για ανταλλακτικά σε ξυραφάκια!