Παραδοσιακό ξύρισμα

Mαλλον,μαλλον λεγω,βρεθηκε ο υποπτος........face lathering!!!
Σημερα σωστος αφρος στο μπωλ του argos,σκετο απλωμα στο προσωπο,Tatara και feather ξυραφακι και ολα ΤΕΛΕΙΑ!
Ουτε ενα τοσο δα κοψιματακι ...ισως το καλυτερο ξυρισμα που εχω κανει.
Μετα asb της Lucky Tiger και .....αγορια ετοιμα για φιλημα:firstprize:

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Και εγώ ξαναγύρισα στο μπολάκι εδώ και μια βδομάδα το καλό είναι οτι φτιάχνεις μπόλικο αφρό και εχεις απόθεμα να φρεσκάρεις πάλι περιοχές που τυχόν στεγνώνει ή για δεύτερο τρίτο πέρασμα.

Θελουν ολα τον χρόνο τους για να γίνει απολαυστικό το ξύρισμα, αν βιάζεσαι βάζεις έτοιμο αφρό και τέλος.

ηταν κατα σειρα οι ηπιες μηχανες, τα ξυραφακια που δεν ηταν κοφτερα, και το ανεπαρκες απλωμα αφρου,
σε συνδιασμο με διάφορες μετριες κρεμες.

Κλασσικά στην αρχή, από το φόβο μας μην κοπούμε (λες και θα σφαχτούμε) ξεκινάμε με ήπιες μηχανές (και καλά για πρωτάρηδες), ήπιες λεπίδες και ότι κρέμα μας αρέσει σε άρωμα.
Αυτά, έχουν άλλη φιλοσοφία από τα πλαστικά.
ΔΕΝ θα σε ξυρίσουν, αλλά θα κοντίνουν την τρίχα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 3-4 περάσματα σε διαφορετικές γωνίες, που όλο και κάπου θα ξεχαστείς και θα πιέσεις, όλο θα χάσεις τη γωνία του ξυραφιού και θα καταλήξεις ξυρισμένος τόπους τόπους και με ερεθισμούς!
Βάλε και ότι δεν κάνεις σωστό αφρό, σαν τον... πωπό της μαϊμούς καταλήγεις.
Στα πλαστικά, κανονίζουν μόνα τους τη γωνία, και να πιέσεις δεν θα κοπείς και με 3-4-5 λεπίδες που περνάνε κάθε φορά από το πρόσωπό σου, όλο και κάτι θα κόψουν, θα τραβήξουν θα ξεμαλιάσουν.

Πολύ ακριβά για το τίποτα.
Στην αγορά υπάρχουν μηχανές με χαρακτήρα, οι ATT δεν είναι ανάμεσά τους. :smile:

Mαλλον,μαλλον λεγω,βρεθηκε ο υποπτος........face lathering!!!

Εμ, δεν θέλεις να ακούσεις!
Όταν θα μάθεις να κάνεις σωστό αφρό στο μπολ (πολύ πιο εύκολο από το πρόσωπο), θα ξέρεις και τι να περιμένεις στο face lathering.

Εμ, δεν θέλεις να ακούσεις!
Όταν θα μάθεις να κάνεις σωστό αφρό στο μπολ (πολύ πιο εύκολο από το πρόσωπο), θα ξέρεις και τι να περιμένεις στο face lathering.

Μα,τελικα,αν κανεις σωστο αφρο στο μπωλ (και το εκανα ο φουστης) ειναι περιττο να ταλαιπωρης το προσωπο σου.
Αντι να βαλεις ετοιμο αφρο,απλωνεις τον αφρο αποτο μπων και εισαι κομπλε.
Απορω γιατι κανουν ΚΑΙ ενα καρο ζβουριγματα ,πανω στο προσωπο τους.
Εμενα αυτο μου "αγριευε" το προσωπο ,με αποτελεσμα ενα καρο μικροκοψιματα.
Σαμπως με τον ετοιμο αφρο,κανεις face lathering?

Με το face lathering γίνεται πολύ καλύτερη προετοιμασία του προσώπου για ξύρισμα. Αφενώς ανασηκώνει τις τρίχες για ευκολότερο κόψιμο, αφετέρου υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό preshave/ντους εφόσον ο αφρός δρα στο πρόσωπο περισσότερη ώρα και σε μεγαλύτερο "βάθος". Σε κάποιους βέβαια δημιουργεί και ερεθισμούς λόγω της extra "ταλαιπωρίας" του προσώπου. Υπό αυτή την έννοια λογικό να μην προτιμάς face lathering. Αν όμως δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα το αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Βέβαια στο μπολ ο αφρός φτιάχνεται ευκολότερα και - κατά πολλούς - είναι καλύτερος. Δε θα διαφωνήσω, ο καθένας όπως βολεύεται. Προσωπικά η ποιότητα αφρού στην περίπτωσή μου δεν αλλάζει είτε στο μπολ το κάνω είτε στο πρόσωπο, προτιμώ όμως (μακράν) το face lathering για όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά του. Αν δεν το κάνω νιώθω ότι χάνω ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας, το να φτιάχνω αλλού τον αφρό και απλά να τον περνάω με το πινέλο πάνω στο πρόσωπο μου φαίνεται "λίγο". Προσωπικές προτιμήσεις βέβαια είναι αυτά, νομίζω δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερος τρόπος.

Μα, αν δεν σβουρίσεις το necromantic στο πρόσωπο να μυρίζεις σαν πτώμα μετά από εκταφή για την υπόλοιπη ημέρα, πως θα το χαρείς ρε φίλε;

• Haha
Reactions: tom152
Με το face lathering γίνεται πολύ καλύτερη προετοιμασία του προσώπου για ξύρισμα. Αφενώς ανασηκώνει τις τρίχες για ευκολότερο κόψιμο, αφετέρου υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό preshave/ντους εφόσον ο αφρός δρα στο πρόσωπο περισσότερη ώρα και σε μεγαλύτερο "βάθος"..

α γεια σου

το ειπα και εγω το ευεργετικο μασαζ του face lathering. Μεγαλη διαφορα απο το να μην κανω καθολου και απλα να βαζω τον αφρο στο βρεγμενο δερμα

Μπορούν να γίνουν και τα δυο. Μπολάκι να φτιάξεις τον τραχανά και άπλωμα στο πρόσωπο μετά για ξουρα με δούλεμα όση ώρα θέλεις ακόμη και για να σηκωθεί σκληρή τρίχα κάγκελο. Εχεις έτσι τα καλά και των δυο κόσμων και μάλλον πιο εγγυημένο αποτέλεσμα αφού στο μπολάκι μπορείς να κανεις πιο εύκολα διορθώσεις και να εχεις και απόθεμα αφρού

με βόλευε πολύ το φόρτωμα σαπούνι και πρόσωπο αλλά έβγαλα σταδιακα το συμπέρασμα ότι δεν έχω πολύ σκληρή τρίχα για να το παιδεύω τόσο πολύ στο πρόσωπο, το πάλευα όμως υποχρεωτικα πολύ ώρα για να φτιάξω αφρό σε ποσότητα και ποιότητα και κάποιες φορές λιγότερο γιατί είτε βιαζόμουν είτε βαριόμουν είτε δεν είχα σωστή αναλογία σαπουνιού νερού και στέγνωνε γρήγορα ο αφρός ή ήταν πολύ νερουλός...

οπότε ανάλογα ποσο γρήγορα το πετυχαινα ή όχι το face lathering μπορεί να ηταν από πολύ ευχάριστο έως μαστίγωμα και σε αυτό επαιζε ρόλο μετα από λίγο και η τρίχα του πινέλου (έχω δοκιμασει πέντε έξι και με φυσική τρίχα και με συνθετική)

Καταληξα λοιπόν πάλι πίσω στο μπολάκι και θα το πάω έτσι για ένα μήνα δίμηνο και βλέπουμε.

Ίσως να φταίει και το πινέλο, που είναι πλαστικό.
Με ασβού, μπορεί να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα .
Αλλά δεν υπαρχει περιπτωση,αυτή την εποχή να κάνω τέτοιες δοκιμές.
Φτάνει μέχρις εδώ.
Ειπαμε........το υπόλοιπα κατά την συνταξιοδότηση:firstprize:

Μιχάλη έχω 7-8 πινέλα , αν θες σου δίνω να δοκιμασεις κάποια (θα τα ληστέψω από τον πιτσιρικά ....) , έχω και τις λεπίδες του Ναθ στο γραφείο ακόμη σε περιμένουν ....

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Μιχάλη έχω 7-8 πινέλα , αν θες σου δίνω να δοκιμασεις κάποια (θα τα ληστέψω από τον πιτσιρικά ....) , έχω και τις λεπίδες του Ναθ στο γραφείο ακόμη σε περιμένουν ....
Ποτε να περασω να εχεις και τα πινελα?

Ίσως να φταίει και το πινέλο, που είναι πλαστικό.

Συνθετικο? Οχι τετοια πινελα ρε συ. Αυτα δεν κρατανε νερο.
Θελουν μιση ωρα να δουλευεις τον στεγνο αφρο στο μαγουλο,
για να μαλακωσει το γενι.

Όλα πρέπει να στεγνώνουν!
Απλά το συνθετικό έχει άλλο τρόπο για να κάνεις lathering από τα άλλα.

Το έχω ξαναγράψει βρε.

1) Το μουλιάζεις σε σχετικά ζεστό νεράκι για 1-2 λεπτά.
2) Το στραγγίζεις να φύγει το νερό, ειδικά από τι βάση του
3) Φορτώνεις σαπούνι
4) Κάνεις κινήσεις βαψίματος στο πρόσωπο για να απλώσεις το σαπούνι.
5) Προσθέτεις νερό στο πινέλο και τότε ξεκινάς τις κυκλικές κινήσεις.
6) Επαναλαμβάνεις το 5 μέχρι να είναι καλά ενυδατωμένος ο αφρός στο πρόσωπο.
7) Στρώνεις τον αφρό στο πρόσωπο και είσαι έτοιμος.

Σημερα εκανα την μ@λακια να ξυριστω, με το brushless της Lucky tiger.
Θα το παρω στο εξοχικο,απλα για να μην το πεταξω......τραγωδια λεμεεεεεε:twoguns: