Παραδοσιακό ξύρισμα

Δεν εχω κανενα λογο,οπως σοφα ανεφερε ο Τζιμισκουλας, να ασχοληθω περαιτερω, με αλλα σαπουνια.
Δεν ξερω με πιο μαγικο τροπο καταφερνει το Argos του γιατρου , να σου "απαγορευει" να κανεις εστω και ενα κοψιματακι.
Μακαρι να ειναι ο ανθρωπος παντα καλα και να συνεχιζει να μας προμηθευει με αυτο το απιστευτο προϊον του.
Αφου να σκεφτειτε οτι μετα το ξυρισμα,περναω κασι ενα χεςρι "μους" , ετσι για να γουσταριζω:LOL:!!!

• Haha
Reactions: Tzimisce
Τώρα που άλλαξε και τα κουτιά και θα έχει τα πιο μεγάλα;
Και με τόσα αρώματα διαθέσιμα;
Ούτε εμένα δεν μου κάνει κέφι να δοκιμάσω άλλα σαπούνια.
Αυτό το Old Spice του... θυμίζει το παλιό καλό Old Spice! Όχι σαν το νερόπλυμα που πουλάνε στα Super Market!

Μαϊκ,
Σημερις παρηγγειλα ακομα ενα Αργος και ενα σανταλοξυλο.
Εε......κανα 2αρι χρονια θα εχω πραμα!!!(y)

Α... να και η αχρηστη ερωτηση της ημερας!!
Μαλλον λαθος ειναι ,αλλα ετσι το κανω.
Μεσα στο ιδιο κεσεδακι που ερχεται το σαπουνι ,κανω τον αφρο.
Εχω πετυχει τις αναλογιες πλεον και ολα καλα.
Πως αλλιως μπορω να το κανω μεσα σε αλλο μπωλ ,για να μην ξοδευω τζαμπα και βερεσε το προϊον?
Εσεις με τι τροπο και ποσο βαζατε σε ξεχωριστο μπωλ?

Γιατί βρε δεν πήρες ένα Old Spice ή κανένα Cuba για το καλοκαίρι και πήρες το ίδιο;

Εγώ βάζω νερό στο κουτί για 5 λεπτά, ας πούμε ένα χιλιοστό, στεγνώνω το πινέλο (αφού το έχω μουλιάσει) και φορτώνω από εκεί για 30 δευτερόλεπτα ας πούμε, χωρίς να πιέζω ιδιαίτερα το πινέλο.
Μετά, ότι νερό είναι να βάλω ή θα το βάλω σε άλλο μπολ (bowl lathering, σπάνιο για εμένα) ή στο πρόσωπο (κατά 99%)

Γιατί βρε δεν πήρες ένα Old Spice ή κανένα Cuba για το καλοκαίρι και πήρες το ίδιο;
Για το ιδιο λογο που αγοραζω εδω και καμμια 10αρια χρονια ,το αρωμα Happy της κλινικ.
Το βρισκω αξεπεραστο......:love:

Σε αυτο με βρισκεις συμφωνο. Οτι και να μου φερνει η γυναικα μου απο αρωματαρες ως και μαμω τις αρωματαρες......το happy ειναι αξεπεραστο.

Σκέφτομαι να κάνω το εξής (το είπα στο γιατρό και κάνει το ίδιο.....αναποδα).
Να παίρνω ένα κουτάλι και να ξύνω λίγο Άργος μέσα στο μπωλ.(ο γιατρός το κάνει με το στέλεχος του κουταλιού) .
Έχετε κατά νου κάποιο ανάλογο εργαλείο, με μεγαλύτερη "εξειδίκευση"?
Δηλ.να μην έχω μια κουτάλα ρε φούστη μου ,φάτσα κάρτα στα ξυριστικά μου.:mad:

Ζήτα κουταλάκια για κρέμες από το φαρμακείο, εμένα μου έδωσε καμιά 10αριά τσάμπα (είμαι πελάτης του).
Αλλά επειδή έχω χάσει τα περισσότερα, χρησιμοποιώ σκαλιστήρι για πίπες.

20200731171336_skalistiri_triplo_gia_pipa_kapnou_mado_8cm_661_6000_6616000.jpeg

Ρε φιλε.....
Ηδη εχω βαλει ενα τετοιο στο τσαντακι (παλιος καπνιστης πιπας ,που το ξαναρχισα πριν απο μια εβδομαδα)
Ελεγα μπας και υπαρχει εξειδικευμενο εργαλειο,που δεν το εχω παρει χαμπαρι!

Δεν έχω καταλάβει πάντως γιατί θες να ξύνεις σαπούνι για να το βάλεις σε άλλο μπολάκι. Ok το να μη θες να κάνεις όλη την επεξεργασία του αφρού στο δοχείο του σαπουνιού είναι λογικό γιατί χαλάς πολύ σαπούνι (όχι ότι θα τελειώσει έτσι εύκολα αλλά λέμε!). Γι' αυτό το λόγο όμως κάνουμε το φόρτωμα με το πινέλο, παίρνεις δηλαδή όσο σαπούνι χρειάζεσαι σβουρίζοντας το πινέλο και μετά φτιάχνεις τον αφρό σε ξεχωριστό μπολ. Δε σε βολεύει αυτή η διαδικασία; Αντίθετα με το να ξύνεις λίγο σαπούνι πιθανολογώ ότι πιο πολύ θα ξοδέψεις σε σχέση με το φόρτωμα. Και πάλι μιλάμε βέβαια για αστείες διαφορές και εφόσον το προτιμάς πάω πάσο, απλά δεν κατάλαβα γιατί δεν φορτώνεις με το πινέλο.

• Like
Reactions: Kosh and Tzimisce
Ψαχνω την πιο σωστη ή καλυτερα βελτιστη λυση,που και δεν θα χαλαω ασκοπα το σαπουνι και θα κανω και σωστο αφρο.
Και ολα αυτα μονο για τα γιατροσαπουνα , που δεν ειναι εμπορικα και μπορει αυριο μεθαυριο ,να μην μπορουμε να τα βρουμε.
Για τα αλλα λιγο με νοιαζει.
Οποτε θα δοκιμασω αυτο που μου λετε και σεις και οποιο δουλεψει καλυτερα.

Κοίτα να δεις, τα σαπούνια του γιατρού είναι πράγματι πάρα πολύ καλά και τα χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ συχνά. Δεν υπάρχει όμως λόγος ν' αγχώνεσαι για τέτοια θέματα, ακόμα κι αν σταματήσει να τα παράγει κάποια στιγμή (λέμε τώρα), σίγουρα κάτι θα βρεις που όχι απλά θα σε ικανοποιεί αλλά θα σου αρέσει και πολύ. Το ίδιο πάθαινα κι εγώ παλιότερα όταν έβρισκα ένα σαπούνι που μου ταίριαζε και έβγαινε φήμη ότι θα σταματήσει (ενίοτε είχε συμβεί), νόμιζα ότι δε θα βρω κάτι άλλο αλλά πάντα έβρισκα. Πλέον είναι τόσες οι επιλογές που δεν υπάρχει περίπτωση να πεις ότι δεν ξαναβρίσκω κάτι να μου ταιριάζει.

Ξέρεις τι βαριέμαι?
Τις δοκιμές και ιδιαίτερα όταν δεν έχω και τις γνώσεις να το κάνω.
Άσε που οι δοκιμές απαιτούν αγορά, άρα έξοδα, ψάξιμο,αναμονές και τέλος ,πολύ σημαντικό για μένα, χώρο αποθήκευσης (που δεν υπαρχει)!
Πχ πήρα το προβατάκι και δεν μου έκανε αίσθηση,παρότι πολλοί γράφουν τα καλύτερα.
Ευτυχώς που είναι φτηνό...είδα κάτι πενηντάρικα (και βαλε) για σαπούνια, που λυπάμαι να τα δωσω και μετα να τα πετάξω.
Προτιμώ να πάρω ένα πινέλο ή άλλη μια μηχανή,που θα μου μείνει κιόλας.

Και μια που το ανέφερες για πες κανα ισάξιο με του γιατρού ,εμπορική μάρκα όμως που μπορώ να το βρω Ελλάδα,να το έχω κατά νου.

Last edited:
Βαριεται τις δοκιμες λεει και εχει δοκιμασει 15 μηχανες και 25 πινελα.

Το εχει το ονομα μου φαινεται......εισαι ενας εκκολαπτομενος δρακουλακος και εσυ με συλλογη αιωνιων σαπουνιων.

• Haha
Reactions: mparaxir
Ξέρεις τι βαριέμαι?
Τις δοκιμές και ιδιαίτερα όταν δεν έχω και τις γνώσεις να το κάνω.
Άσε που οι δοκιμές απαιτούν αγορά, άρα έξοδα, ψάξιμο,αναμονές και τέλος ,πολύ σημαντικό για μένα, χώρο αποθήκευσης (που δεν υπαρχει)!
Πχ πήρα το προβατάκι και δεν μου έκανε αίσθηση,παρότι πολλοί γράφουν τα καλύτερα.
Ευτυχώς που είναι φτηνό...είδα κάτι πενηντάρικα (και βαλε) για σαπούνια, που λυπάμαι να τα δωσω και μετα να τα πετάξω.
Προτιμώ να πάρω ένα πινέλο ή άλλη μια μηχανή,που θα μου μείνει κιόλας.

Και μια που το ανέφερες για πες κανα ισάξιο με του γιατρού ,εμπορική μάρκα όμως που μπορώ να το βρω Ελλάδα,να το έχω κατά νου.

Δε διαφωνώ, είναι βολικό να έχεις βρει κάτι που σου ταιριάζει.

Ως προς ανάλογο σαπούνι, από πλευράς ιδιοτήτων το πρώτο που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό είναι το Saponificio Varesino Cubebe Beta 4.3 (και άλλα της ίδιας μάρκας υποθέτω, απλά δεν τα έχω δοκιμάσει). Φοβερό σαπούνι, εμπορική μάρκα, διαθέσιμο στην Ελλάδα και... αρκετά πιο ακριβό :-) Βγάζει όμως πολλά ξυρίσματα. Και υπόψιν δεν είμαι της συχνής δοκιμής σαπουνιών. Φαντάζομαι δηλαδή ο Μιχάλης θα έχει περισσότερες εναλλακτικές.

Πολύ λιγα σαπούνια είναι κακά σε εισαγωγικά.
Παρε βρε Μιχάλη soap commander να βρεις την υγεία σου, τιμιο σαπούνι με προστασία γλυστριμα στην λεπίδα και φοβερό post save. Τα σαπούνια ειναι του γιατρού ειναι φανταστικά.
Sv σαπούνι εγγύηση πανευκολη μαρέγκα φτιάχνεις ολα του φοβερα.
Το μονο σαπούνι που με εχει δυσκολέψει είναι τα zingari αλλα βρήκα την χρυσή τομή οτι θελει παραπάνω δούλεμα και αρκετό νερό.