Παραδοσιακό ξύρισμα

Εγω παντως απο τοτε που πηρα την τελευταια μου μηχανη οχι κοψιμο εχω ξεχασει τι ειναι αλλα και nick

και εχω πιασει αρκετες φορες τον εαυτο μου να τραβαει ατσαλα και παλι δεν κοβομαι (στην κατω κατω περιοχη στο μεταξυ οταν αφηνω γενια ημερων ξεκινω ΚΟΝΤΡΑ ) τι διαολο.......

το αιμοστατικο πλεον το κραταω μην χτυπησει κανα παιδι .....αλλα στο φαρμακειο εφυγε απο τα ξυριστικα μου.

Nαθ, ευτυχως που δεν υπαρχει στην Ελλαδα.
Ετοιμος ημουν, να μου την κανω δωρακι για τα Χριστουγεννα.
Αμα ερθει εδω,βλεπουμε.
Αληθεια εφοσον εχω την R41 , παλι χρηματα θα πεταξω για την Ιkon ,ή ειναι τοσο καλυτερη απο την Muhle??

Μιχαλη και με την R41 εξαιρετικα ειμουν.

Λιγα nicks που και που.

Αλλα με αυτην που ειναι και κανονικη ανοιχτη οχι υβριδικη οπως η R41 λες και κουμπωσε στην φατσα μου (σταματησα και τα πειραματα με λεπιδες βεβαια εχω κλειδωσει στις voskhod και τελος βρηκα τον ιδανικο για εμενα συνδυασμο.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κανει στο δικο σου προσωπο.

Οσον αφορα τις λεπιδες ειχα μικρυνει την λιστα σε 5-6 και σιγα σιγα κατεληξα στις τεφλον και τελος. Νομιζω οτι ετσι πρεπει να κανεις και εσυ για να καταληξεις καπου.

Ακριβώς το αντίθετο με εμένα δηλαδή.
Όπου Teflon coat εγώ μακριά!
Mike, παίζει να χαλάρωσες πολύ και να έγινες απρόσεκτος ή να μην σου κάθεται η λεπίδα.
Η bb δεν είναι και παιδική μηχανή!

Mike πράγματι ,δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Σαν να έγινε πιο λεπτή η πρωτη στιβαδα επιδερμίδας σε αυτό το σημείο , και αποκαλύπτει την κάτω επιδερμίδα που έχει και λιιιγο αιμα.
Να σου δώσω να καταλάβεις, δεν τρέχει αίμα...απλά εμφανίζεται και με λίγο νερό φεύγει.
Και αυτό συμβαινει, στο δεύτερο κόντρα πέρασμα.
Σαν να μου λέει "ώπα μεγάλε..το παρακανεις".
Θα δοκιμάσω την άλλη φορά με r41 και βλέπουμε.

R41 και τα μυαλα στα καγκελα .
Εγω την εχω κατα βολευτει βεβαια ξυριζομαι ανα 4 ημέρες και αμα θελω να ξυριστω ποιο συχνα βαζω την Rockwell 6c 4-4 πλακα και ειμαι μια χαρα.
Ασε με το μαυροπουλι ακομα εφιαλτες βλεπω μου την ειχε δανεισει ο κυριος μιχαλης.

Κανω το πρώτο ξυρισμα οο λεω ωραια αποδοτική μετα μου λεει ο κυριος μιχαλης κάνε live να σε δω κανω και εγω το πρώτο λαθος βαζω αλλη λεπίδα πετσοκοφτηκα και να λεει ο κυριος μιχαλης οχι έτσι με το base plate να το πηγαίνεις μιλαμε για αιμα.

Την ξεπλενω της κανω και μια απολυμανση με οινόπνευμα και οταν συναντηθηκαμε του λεω πάρτην και όχι ξανά 🤣🤣🤣

Εγω παντως απο τοτε που πηρα την τελευταια μου μηχανη οχι κοψιμο εχω ξεχασει τι ειναι αλλα και nick

και εχω πιασει αρκετες φορες τον εαυτο μου να τραβαει ατσαλα και παλι δεν κοβομαι (στην κατω κατω περιοχη στο μεταξυ οταν αφηνω γενια ημερων ξεκινω ΚΟΝΤΡΑ ) τι διαολο.......

το αιμοστατικο πλεον το κραταω μην χτυπησει κανα παιδι .....αλλα στο φαρμακειο εφυγε απο τα ξυριστικα μου.
Η r89 τι λεει;εναντι στην r41 δεν ξερω αμα πουλανε χωρις την λαβη σκετα τα δυο κομμάτια τα base plate

Η r89 τι λεει;εναντι στην r41 δεν ξερω αμα πουλανε χωρις την λαβη σκετα τα δυο κομμάτια τα base plate

Η r89 πουλιέται και σκεύη η κεφαλή (base και top cup ) είναι μια ήπια καλή και αποδοτική μηχανή . Με σειρά δλδ από ήπια προς επιθετική έχουμε r89 r96(Rocca) και r41

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η r89 πουλιέται και σκεύη η κεφαλή (base και top cup ) είναι μια ήπια καλή και αποδοτική μηχανή . Με σειρά δλδ από ήπια προς επιθετική έχουμε r89 r96(Rocca) και r41

Sent from my iPhone using Tapatalk
Α μαλιστα κατι σαν Rockwell να το πω ετσι οπως το καταλαβα

Mike πράγματι ,δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Σαν να έγινε πιο λεπτή η πρωτη στιβαδα επιδερμίδας σε αυτό το σημείο , και αποκαλύπτει την κάτω επιδερμίδα που έχει και λιιιγο αιμα.
Να σου δώσω να καταλάβεις, δεν τρέχει αίμα...απλά εμφανίζεται και με λίγο νερό φεύγει.

Δεν έχουμε μάναμ 1-2 στοιβάδες δέρμα, αν ήταν έτσι, όσοι ξυριζόμαστε κάθε μέρα ή κάθε δύο ημέρες θα φτάναμε κόκκαλο.
Το πιο πιθανό είναι ότι ξεθάρεψες και πιέζεις ή δεν σου έχει κάτσει η λεπίδα στο δέρμα σου.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα αγόρασα μία R89 και την κεφαλή της R41 χωριστά για να το έχω δίπορτο.
Η R89 είναι μία ήπια μηχανή, ασφαλής στη χρήση της, αλλά δεν μου έδωσε κάτι διαφορετικό ή παραπάνω από την Gillette Tech, που είναι η πρώτη χρονολογικά μηχανή μου (δώρο της μαμάς Πατρίδας, όταν παρουσιάστηκα στο Ναυτικό το '94 και παρέμεινε σφραγισμένη και ξεχασμένη μέχρι πριν 8 χρόνια περίπου, που την ξέθαψα και ανακάλυψα μαζί της το ΠΞ) και εξακολουθεί να είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη, με την προσθήκη μιας φτηνής κινέζικης bulldog ατσάλινης λαβής, που της έδωσε εντονότερη υπόσταση στο χέρι και το μάγουλο.

Η R41 είναι άλλη υπόθεση. Νιώθεις την λεπίδα σχεδόν γυμνή και σου επιβάλλει σεβασμό, αλλά δίνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, έστω και οριακά από τις άλλες. Προσέχω και δεν με έχει εκθέσει, αλλά ασφαλώς και δεν είναι η μηχανή που θα επιλέξω για ένα χαλαρό ξύρισμα.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ο συνδυασμός R89+R41 θα καλύψει επαρκώς τις ξυριστικές ανάγκες του μέσου χρήστη (έχοντας βέβαια πάντα στο νου ότι στο ξύρισμα καμία λύση δεν είναι καθολική και απόλυτη).

• Like
Reactions: Kosh and mparaxir
μα δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως.

Δεν μπορει να συγκριθει σε επιθετικοτητα η R41 με την κλειστη χτενα (εστω και εκτεθειμενη) με τα ανοιχτης χτενας γιαταγανια.

Στην τελικη δεν εχει σημασια καμια επιθετικη ξεπιθετικη κλειστη ανοιχτη (οκ αυτο εχει σημασια αν αφηνεις γενια και τα περνας μετα με το αροτρο) σημασια εχει να βρεις μια κεφαλη και λεπιδα που σου κανουν σε ικανοποιουν για τον ρυθμο που ξυριζεσαι και να μην ασχολεισαι αλλο ωστε το ξυρισμα να γινει πραγματικα μια απολαυση να ασχολεισαι με την μυρωδια και την συσταση των σαπουνιων σου και τα αρωματα των asl σου και οχι με το πιο αιμοστατικο ειναι καλυτερο.

• Like
Reactions: Christos_I
Αληθεια εφοσον εχω την R41 , παλι χρηματα θα πεταξω για την Ιkon ,ή ειναι τοσο καλυτερη απο την Muhle??

Μιχαλιο αν θες να σου δανεισω την Ikos B1 να την δοκιμασεις για κανα δυο εβδομαδες με μεγαλη μου χαρα . Παρε τηλ να το φιξαρουμε

Στην μουτσουνα μου εκατσε τελεια στην δικη σου ποιος ξερει ?

τραβηξα ενα λαχνο και μου εκατσε (ενω ειχε φημη πολυ επιθετικης)

• Like
Reactions: Tzimisce
Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτή ή κλειστή.
Οι Parker π.χ. οι κλειστές είναι πιο επιθετικές από τις ανοιχτές της ίδιας εταιρίας.
Για μένα για την blackbird ισχύει το ίδιο αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Μιχαλιο αν θες να σου δανεισω την Ikos B1 να την δοκιμασεις για κανα δυο εβδομαδες με μεγαλη μου χαρα . Παρε τηλ να το φιξαρουμε

Στην μουτσουνα μου εκατσε τελεια στην δικη σου ποιος ξερει ?

τραβηξα ενα λαχνο και μου εκατσε (ενω ειχε φημη πολυ επιθετικης)
Αύριο θα βάλω voskhod και βλέπουμε.
Αν έχω τα ίδια , θα σε επισκεφτώ!

• Like
Reactions: Kosh
Ξεψάρωσες!
Περνάς κάποια στιγμή και από αυτή τη φάση. :P
Δοκίμασε και λεπίδες που δεν σου είχαν κάτσει στην αρχή, θα εκπλαγείς.

• Like
Reactions: mdvq