Παραδοσιακό ξύρισμα

Και σήμερα για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνω την υπέροχη του speick asl.
Με ένα ξεχασμένο ruby (κορυφή) , face lather (για δεύτερη φορά και μάλλον για πάντα) με saponificio και speick στο τελείωμα,ένα από τα καλύτερα ξυρισματα που έχω κάνει.
Και τάκα τάκα...😸

• Like
Reactions: Tzimisce
Ρε Μάικ ,τι έχω πάθει με τις ""φτηνιατζουρες""??!!
Σήμερα face lather με το proraso και άλλο ευχάριστο σοκ.
Αφρός με την μία και γλιστριμα μοναδικό.
Τι παιδευομουν τόσο καιρό με τα μπωλ ???
Απορω!😄

Ακόμη παιδεύεσαι με bowl lathering???
Το prorasso είναι μια χαρά σαπούνι, απλά θέλει μπόλικο φόρτωμα.
Έχει αλλάξει η φόρμουλά του εδώ και χρόνια!
Ειδικά το πράσινο έχει και πολύ ωραίο ASL. Το κόκκινο παραείναι λαδερό...

Ακόμη παιδεύεσαι με bowl lathering???
Ξες τι γίνεται με μένα?
Δεν μπορώ να ανεχτώ πολλά πολλά στο πρόσωπο μου.
Είχα κάνει στην αρχή μερικές προσπάθειες, με κρέμες κυρίως,με παταγωδη αποτυχία.
Τις προάλλες από βιασύνη έκανα face lather και προς μεγάλη μου έκπληξη,έγινε ότι γίνεται με το μπωλ,για να μην σου πω καλύτερα.
Το δοκίμασα και με το ταπεινό proraso , εξίσου επιτυχημένα.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα ,γιατί ότι σιχαινομουνα ήταν η ιστορία με το μπωλ.
Βγάλε,πλύνε, σκούπισε, βάλε ....δεν μας χ3ζεις ρε Νταλάρα 😁.
Σώθηκα λεμεεεεεεε,🎆

• Like
Reactions: Tzimisce
Με το face lathering κάνεις και καλύτερη προετοιμασία στο πρόσωπο!
Εγώ σπάνια θα κάνω bowl.
Σε κανένα δείγμα και αν.
Την κρέμα την βάζω και την τρίβω στο πρόσωπο να απλωθεί και κάνω face lathering με λίγο πιο υγρό πινέλο.

• Like
Reactions: mdvq
Bowl lathering έχω να κάνω πολύυυυυ καιρό. Βασικά πριν κάνα εξάμηνο σκέφτομαι "τόσο καιρό έχω να κάνω, δεν το ξαναδοκιμάζω;". Ε από τότε δεν το ξανασκέφτηκα :-)

• Haha
  • Like
Reactions: mdvq and Tzimisce
Εαν μπορεις να πετυχεις την ποιοτητα αφρου απ ευθειας στο προσωπο, γλιτωνεις το μπολ, αν οχι, εχεις κακο ξυρισμα.

Εαν μπορεις να πετυχεις την ποιοτητα αφρου απ ευθειας στο προσωπο, γλιτωνεις το μπολ, αν οχι, εχεις κακο ξυρισμα.
Συμφωνώ μαζί σου και γι'αυτό τον λόγο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα μπωλ.
Όταν , τυχαία, πέτυχε το κόλπο, ε δύσκολα γυρίζω πίσω.
ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ευκολία!!

Καταγγέλλω τον κόσμο ολόκληρο και ειδικά τον Tζιμισκουλα και τον FSword που τόσο καιρό με άφηναν να παιδευομαι με τα μπωλ .
Ακόμα και με το παραπεταμένο τον τελευταίο καιρό Argus, έκανα ένα θαυμάσιο face lather και το καταευχαριστήθηκα.
ΈΠΡΕΠΕ να μου το είχατε επιβάλλει!
Αυτό είχα να πω και τίποτα άλλο 😀😀

• Like
Reactions: FSword
Αν η επιλογή σας σε ξυραφάκια ,είναι τα κίτρινα Gillette 7 o'clock ...ΜΗΝ πάρετε αυτά που είναι δεξιά στην φωτογραφία.
Μιλάμε για τραγωδία σε σύγκριση με την παρτίδα που είναι στα αριστερά .
Και πήρα ένα κάρο από τα άχρηστα, το φελεκι μου μέσα 😵‍💫😄

Attachments

• IMG_20240810_184932.jpg
    IMG_20240810_184932.jpg
    3.5 MB · Views: 42
Ασχολούμαι και εγώ με το παραδοσιακό ξύρισμα από τα τέλη Απρίλη, και από περιέργεια αν ξέρει κάποιος παλιός να μου πει, πάντα θυμάμαι τους παππούδες μου να ξυρίζονται με λεπίδα astror της βιόλες δεκαετία 80 τέλη 90 υπήρχαν και άλλες μάρκες από λεπίδες εδώ στην Ελλάδα, η οι παππούδες μας, ήξεραν μόνο την Astor, επίσης υπήρχαν τότε σαπούνια ξυρίσματος, εδώ στην Ελλάδα όπως υπάρχου τώρα, η οι παππούδες μας ήξεραν μόνο το πράσινο σαπούνι, το σπλεντιτ, και της κρέμες, προσαρ ,κολυνος κλπ

Αυτά υπήρχαν ,αυτά ξέρανε οι άνθρωποι 😀
Και τώρα στα σούπερ μάρκετ,από όπου ψωνίζει ο πιο πολύς κόσμος,αυτά υπάρχουν.
Άντε στον Hondo να βρεις κάνα Proraso .
Εμείς οι "βλαμμένοι" ψάχνουμε την λεπτομέρεια.
Μια χαρά κάνεις την δουλειά σου με κρέμα της Nivea ,μηχανή Gillette, ξυραφάκι Άστορ ή Wilkinson,πινέλο omega και after shave Nivea.
Όλα αυτά από τον Σκλαβενίτη και κόστος καμμία τριανταριά ευρώ.
Και μεις σκάμε 50αρες για ένα σαπούνι 😸

• Haha
Reactions: nicktsaf
Αυτά υπήρχαν ,αυτά ξέρανε οι άνθρωποι
Και τώρα στα σούπερ μάρκετ,από όπου ψωνίζει ο πιο πολύς κόσμος,αυτά υπάρχουν.
Άντε στον Hondo να βρεις κάνα Proraso .
Εμείς οι "βλαμμένοι" ψάχνουμε την λεπτομέρεια.
Μια χαρά κάνεις την δουλειά σου με κρέμα της Nivea ,μηχανή Gillette, ξυραφάκι Άστορ ή Wilkinson,πινέλο omega και after shave Nivea.
Όλα αυτά από τον Σκλαβενίτη και κόστος καμμία τριανταριά ευρώ.
Και μεις σκάμε 50αρες για ένα σαπούνι

Και συλλογή από σαπουνια και 50 διαφορετικές λεπίδες και μηχανές

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Haha
  • Like
Reactions: nicktsaf and mdvq
Αν ασχολείσαι μόνο με μηχανές, λεπίδες και σαπούνια είναι καλά.
Στα μαχαίρια χοντραίνει το παιχνίδι.

knives.jpg

Και περιμένω και αυτό. Που μου λένε ότι σημερινό μαχαίρι των 230€ παίζει να μην είναι τόσο καλό όσο οι από πάνω παπούδες που παίζει να έχουν σβήσει και 100 κεράκια.

boeker-manufaktur-solingen-mother-of-pearl-2-0-140556_2.jpg

Ενώ στις μηχανές παίζεις πολύ εύκολα κάτω από τα 100€ σε καινούργια, εδώ δεν το σκέφτεσαι καν.
Στα 100€ ίσως να βρεις κάποιο καλό μεταχειρισμένο αν είσαι τυχερός και έχεις φάει και τα μούτρα σου μερικές φορές.
Δεν συζητάμε μετά για λουριά, πέτρες ακονίσματος, πέτρες φινιρίσματος κλπ που οι φινιρίσματος δεν παίζουν κάτω από τα 100€, ενώ κάποιες πολύ καλές γιαπωνέζικες φτάνουν και τα 500€+
Το άλλο καλό βέβαια είναι ότι αν ακονίσεις μαχαίρι κουζίνας με αυτά που παίρνεις και την εμπειρία που αποκτάς, τα μαρουλικά ψιλοκόβονται μόλις σε βλέπουν και το βγάζεις από το συρτάρι.
Για να ακονίσεις φαλτσέτες θέλεις εκτός από δάσκαλο, μέχρι και μικροσκόπιο.

Σίγουρα δεν ανήκει στο παραδοσιακό ξύρισμα,όμως η διαφορά στην τιμή της στο Amazon.de με αυτήν στο Skroutz,με έκανε να την ανεβάσω και εδώ(την ανέβασα και στα Lagonika).
Πρόκειται για την κορυφαία ξυριστική της Philips,την S9000 prestige σε Limited Offer με τιμή μαζί με τα μεταφορικά στα 253,18€ ή 206,80€ αν έχετε λογαριασμό business,με τιμή στο Skroutz στα...652,16€!!!
Έχω εδώ και 4 μήνες περίπου την ταπεινή S5000 αγορασμένη στα 110€ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ξύρισμά της,οπότε αυτή θα είναι πολύ καλύτερη.

skroutz:

Attachments

• FireShot Capture 195 - Philips Razor S9000 Prestige - Electric Wet and Dry Shaver, Matte Bla_ ...png
    FireShot Capture 195 - Philips Razor S9000 Prestige - Electric Wet and Dry Shaver, Matte Bla_ ...png
    416.9 KB · Views: 12
Κατα λαθος πηρα μια παλια ξυριστικη με κινητη κεφαλη και 4 λεπιδες και και και ......να ξυριστω πανω στην φουρια μου μια μερα και μολις την ακουμπησα στις τριχες καταλαβα ποση διαφορα εχουν απο μια σοβαρη λεπιδα.

Οταν ξυριστεις με κανονικη κεφαλη και καλουδια δεν μπορεις να ξαναπας πισω

Μια ανάλογη αλλά πολύ πιο φτηνή, κάπου στα 150€ είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή.
Αδιάβροχη που πατούσες και ένα κουμπί και έβγαζε αφρό.
Ούτε ένα ξύρισμα δεν κατάφερα να κάνω, μου τραβούσε τις τρίχες.
Έχω βέβαια ατσαλόσυρμα για τρίχες...

Νέα παιχνίδια ήρθαν σήμερα!
Ένα wade and butcher, ένα sheffield από δαμασκηνό ατσάλι και ένα κούτσικο που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο μέγεθος! 😂

20241205_181354.jpg

20241205_181306.jpg

20241205_181445.jpg

Και λίγη ιστορία επειδή το έψαξα μετά το ξύρισμα.
Το wade and butcher είναι κατασκευή του 1890. Το να βρεις αν είναι πριν ή μετά το 1900 είναι εύκολο, μετά το 1900 η wade and butcher έγραφε made in England ή σκέτο England.
To sheffield είναι του 1910 περίπου, ο πρόγονος της σαβέτας, θεωρητικά η λεπίδα βγαίνει για να αντικατασταθεί αλλά δεν σκέφτομαι να κάνω τέτοια κίνηση.
Όχι ότι βρήκα άλλη λεπίδα άλλωστε.
Το κούτσικο είναι κανονικό straight razor, solingen του 1940.
Δεν έχω ιδέα γιατί έβγαινε σε αυτό το μέγεθος, πάντως ξυρίζει, το δοκίμασα και αυτό. 😂

• Like
Reactions: vadergr and ilias