Παρακαλώ όποιος έχει Nikon D40 ας ρίξει μια ματιά

Χαζή ερώτηση, και με συγχωρείτε προκαταβολικά, απλά επειδή είμαι λίγο υπερβολικός με ότι καινούριο αγοράζω...

Όταν κουνήσεις τη μηχανή (εννοώ τον παραμικρό κραδασμό, όχι να την κάνεις shaker :P) ακούγεται ένας ήχος, κάτι σαν να έχει μείνει μέσα καποιο μικρό κομματάκι και να κόβει βόλτες όσο κανείς την κουνάει. Έβγαλα το φακό και προσπάθησα να το "αδειάσω" αλλά δεν βγήκε τίποτα, ωστόσο ο θόρυβος εξακολουθεί, και μάλιστα από το σώμα της μηχανής. Φυσικά δε μιλάμε για κάνα σοβαρό θόρυβο, απλά ακούγεται ότι κάτι είναι εκεί μέσα.

Μια και είμαι άσχετος απο dslr, ξέρετε αν δικαιολογείται αυτός ο θόρυβος από κάποιο εξάρτημα στο εσωτερικό που είναι επίτηδες χαλαρά βιδωμένο ή κάτι τέτοιο? Απλά να ξέρω μήπως κάτι τρέχει με τη μηχανή να την πάω προς αντικατάσταση όσο είναι καιρός...

Φωτογραφίες βγάζει και υπέροχα.... απλά μόνο και μόνο για το άγχος ρωτάω... Επίσης η μηχανή ουδέποτε έχει πέσει, ή κοπανήσει ή οτιδήποτε τέτοιο, γι'αυτό και εκπλήσσομαι..

Συγγνώμη και πάλι -bye-

Last edited:
Χαζή ερώτηση, και με συγχωρείτε προκαταβολικά, απλά επειδή είμαι λίγο υπερβολικός με ότι καινούριο αγοράζω...

Όταν κουνήσεις τη μηχανή (εννοώ τον παραμικρό κραδασμό, όχι να την κάνεις shaker :P) ακούγεται ένας ήχος, κάτι σαν να έχει μείνει μέσα καποιο μικρό κομματάκι και να κόβει βόλτες όσο κανείς την κουνάει. Έβγαλα το φακό και προσπάθησα να το "αδειάσω" αλλά δεν βγήκε τίποτα, ωστόσο ο θόρυβος εξακολουθεί, και μάλιστα από το σώμα της μηχανής. Φυσικά δε μιλάμε για κάνα σοβαρό θόρυβο, απλά ακούγεται ότι κάτι είναι εκεί μέσα.

Μια και είμαι άσχετος απο dslr, ξέρετε αν δικαιολογείται αυτός ο θόρυβος από κάποιο εξάρτημα στο εσωτερικό που είναι επίτηδες χαλαρά βιδωμένο ή κάτι τέτοιο? Απλά να ξέρω μήπως κάτι τρέχει με τη μηχανή να την πάω προς αντικατάσταση όσο είναι καιρός...

Φωτογραφίες βγάζει και υπέροχα.... απλά μόνο και μόνο για το άγχος ρωτάω... Επίσης η μηχανή ουδέποτε έχει πέσει, ή κοπανήσει ή οτιδήποτε τέτοιο, γι'αυτό και εκπλήσσομαι..

Συγγνώμη και πάλι -bye-

VR φίλε μου... VR!

Και εμένα το ίδιο κάνει (και με ενοχλούσε στην αρχή). Το λέει νομίζω στο βιβλιαράκι.

Στο φακό.

Κουνάς τη μηχανή και νομίζεις πως κάτι είναι σπασμένο μέσα, αλλά πάει αργά-αργά.

Εκτός και αν είναι και οι δύο μηχανές μας χαλασμένες!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Η D40 εχει σταθεροποιηση στο σωμα; Η D60; Μαλλον εχω μια συγχυση με τους ορους. Μαλλον χρειαζομαι αρκετο διαβασμα ακομα. Γνωριζει καποιος τις διαφορες;

Χμ... οταν εβγαλα το φακο συνεχιζε να ακουγεται απο το σωμα ο ηχος...

Κάτσε να μπει κανένας γνωστός Νικονάκιας να μας πει. Πάντως διάβασα πως το VR κάνει ένα μηχανικό ήχο στη μηχανή σαν να κουνιέται αργά κάτι μέσα (σα γρανάζι). Βέβαια μόλις που το καταλαβαίνει κάποιος. Μη τρελαθούμε κιόλας.

Γιαυτό και είναι καλό να ενεργοποιείται (το Vr) ή το αντίθετο μόνο όταν είναι κλειστή η μηχανή!:grandpa:

Η D40 εχει σταθεροποιηση στο σωμα; Η D60; Μαλλον εχω μια συγχυση με τους ορους. Μαλλον χρειαζομαι αρκετο διαβασμα ακομα. Γνωριζει καποιος τις διαφορες;

Απ'όσο ξέρω όλες οι Νίκον έχουν δεν έχουν σταθεροποίηση στο σώμα (όπως και οι Canon). Έχουν pentax, Sony, Olympus.

Δοκίμασε να σηκώσεις το φλασάκι της. Δεν έχω Nikon, όμως μπορεί να είναι από τα δύο λαμάκια που το συγκρατούν, όπως συμβαίνει με την 350D που έχω (και ακούγονται ελαφρώς όταν κουνάς τη μηχανή, καθώς είναι χαλαρώς προσαρμοσμένα από κατασκευης). Σήκωσε το φλασάκι, σταθεροποίησε τα λαμάκια με το χέρι και δοκίμασε εάν ακούγεται.

Μιας και είσαι ακόμα μεσα...και στη δικια μου d40x οταν την κουνάς ακούγεται ένας πολύ χαρακτηριστικός θόρυβος, παλινδρομικό θα τον έλεγα. Όλα οκ μην ανησυχείς!

Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, send δοκίμασα να κρατάω σταθερό το φλας, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Βέβαια τα λαμάκια δεν ειναι φανερα οπότε δε μπορώ να τα σταθεροποιήσω.

Οπότε περιμένουμε τον jim να κουνήσει τη δική του :Banane0:

To VR ειναι. Και στη δικια μου K100d που εχει image stabilizer (οπως το λεει η pentax), ακουγεται ενας θορυβος αν την κουνησω.

Λοιπόν,

την κούναγα χωρίς τον φακό 5 λεπτά...
την κούνησα καμιά 15αριά φορές, γιατί μετα θεωρείται κάπως αλλιώς...:grinning-smiley-043

Κάνει τον θόρυβο που λέγαμε (σαν ένα πολύ απαλό ελατήριο να κουνιέται).

Εκτός και αν ανακοινώσει η Νίκον επανάκληση για service (sic), δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.:ADFADF1: