Παρακαλώ την βοήθεια σας!

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Δεν ξέρω πόσοι έχουν προσπαθήσει να ακολουθήσουν τους οδηγούς πρόσφατα αλλά με τις καινούριες εκδόσεις των προγραμμάτων που αναφέρονται στους οδηγούς δεν δουλεύει κανένας.

1. Με τον Zoom Player είναι αδύνατο να κάνεις full size και να βάλεις υπότιτλους.
2. Στον Theatertek δεν φορτώνει ο ffdshow με τίποτα (φορτώνει ο nVIDIA παρόλο που έχω βάλει να φορτώνει ο ffdshow)

Ο KMPlayer έχει πρόβλημα με τους υπότιτλους.

Το σύστημα που έχω είναι φρεσκότατο με XP SP2. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά εμένα δεν μου δουλεύει κανένας οδηγός και τους έχω ακολουθήσει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ!

Μόνο ο ταπεινός media player δουλεύει. Μήπως να ξαναδείτε τους οδηγούς ή τουλάχιστον να βοηθήσετε την κατάσταση? Τουλάχιστον μια υποστήριξη από τον Στράτο που τους έγραψε? Δεν μπορεί να είμαι τόσο ηλήθιος.

Ευχαριστώ!

Re: Δεν δουλεύει κανένας οδηγός!

Α και φυσικά δεν δουλεύει κανένα graph στον Theatertek όσο απλό και να είναι. Και μάλιστα έχω βάλει αυτούς που έχετε βάλει και εσείς που δουλεύουν.

Φίλτατε nektar, όσοι απο τους φίλους-μέλη έγραψαν οδηγούς για κάποια διαδικασία το έκαναν χωρίς να πληρωθούν και απο την καλή τους την καρδιά. Δεν δουλεύουν σε εταιρία της οποίας είσαι πελάτης και πρέπει να σε ακούν να τους τα χώνεις! Οι οδηγοί γράφηκαν με σκοπό να βοηθηθούν φίλοι και με ψάξιμο σε περιπτώσες να κάνουν αυτό που θέλουν. Με αυτούς τους οδηγούς λοιπόν έχουν βολευτεί πάρα πολλοί φίλοι και έχουν δουλέψει πάρα πολλές φορές άψογα. Αν δυσκολεύεσαι, ψάξτο λίγο παραπάνω και μην τα περιμένεις όλα έτοιμα. Άν δεν σου αρέσουν οι οδηγοί, φτιάξε καλύτερους και θα τους βάλουν στην θέση αυτών που ήταν έως τώρα. Μην έχεις αυτό το ύφος του μπαμπά που μαλώνει τα παιδιά του. Κόσμος αφιέρωσε χρόνο του για να σε βοηθήσει γράφωντας τους οδηγούς. Να είσαι πιό γλυκός και ήρεμος. Δεν τους αξίζει.

Για τα προβλήματα σου τώρα:
1,3: Βλέπε με mediaplayerclassic. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι για υλικό με εξ. υπότιτλους όπως και εγώ.
2: Ο οδηγός αυτός είναι σωστός και δουλεύει άψογα και σήμερα. Κάτι δεν κάνεις καλά ή κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σου. Όταν λές φορτώνει τον nvidia τί εννοείς; Αν εννοείς τον decoder σωστά κάνει και τον φορτώνει. Άλλη δουλειά ο nvidia decoder άλλη το ffdshow. Έχεις δηλώσει οτι θέλεις για post processing το ffdshow;

Φιλικότατα πάντα.

Δεν βρήκα που έχω γράψει στους οδηγούς για εξωτερικούς υπότιτλους ώστε να διορθώσω τυχόν λάθος.... Προσωπικά πα´ντως για αυτο το θέμα χρησιμοποιώ το ffdshow (έχει σχετική επιλογή για αυτό με δυνατότητα συγχρονισμού) χωρίς κανένα πρόβλημα
Έχεις επιελγμένο στο post processing στα settings του TheaterTek τα vob,ifo? Σε ΧΡ ή σε Vista το τρέχεις;

Παιδιά sorry για το ύφος μου! Δεν ήθελα να εκλάβετε έτσι το μηνυμά μου! Ίσως πάνω στα νεύρα μου δεν το έγραψα όπως έπρεπε. Απλά επειδή είχα κάνει αρκετές ερωτήσεις για τους υπότιτλους και για το theatertek (που από ότι έχω δει το χρησιμοποιείτε σχεδόν όλοι) και δεν είχα απάντηση ένιωσα λίγο ότι δεν με βοηθάει κανείς! :AFADF0:

Έχω γράψει πάρα πολλές φορές τις ευχαριστίες μου προς όλα τα παιδιά που με το μεράκι τους με έχουν βοηθήσει και νιώθω άσχημα για το μηνυμά μου! :AFADF0:

Ζητώ συγνώμη!

Στράτο και Κυριάκο το ffdshow το έχω βάλει στο post processing και έχω τσεκάρει τα αρχεία αλλά δεν μου φορτώνει στο tray (XP SP2). Εκεί βλέπω μόνο την nvidia. Επίσης το graph για το dvd που έχετε ποστάρει μου το βγάζει ότι έχει πρόβλημα. Όταν έχω χρόνο θα βάλω screenshots μήπως κάνω κάτι λάθος να με βοηθήσετε!

Καλημέρα και συγνώμη και πάλι! -bye-

Λίγο δύσκολο ν'απαντήσω χωρίς να βλέπω σκρινσοτς, αλλά να σου κάνω δύο ερωτήσεις... όταν κάνεις δεξί πλήκτρο στην οθόνη όταν παίζει ένα αρχείο και επιλέγεις να δεις τα φίλτρα που έχει φορτώσει δεν δείχνει το ffdshow;
Στις επιλογές του FFDSHOW έχεις δηλώσει ότι θέλεις να φαίνεται στο σίστεμ τρέι όταν τρέχει;;;

Λίγο δύσκολο ν'απαντήσω χωρίς να βλέπω σκρινσοτς, αλλά να σου κάνω δύο ερωτήσεις... όταν κάνεις δεξί πλήκτρο στην οθόνη όταν παίζει ένα αρχείο και επιλέγεις να δεις τα φίλτρα που έχει φορτώσει δεν δείχνει το ffdshow;
Στις επιλογές του FFDSHOW έχεις δηλώσει ότι θέλεις να φαίνεται στο σίστεμ τρέι όταν τρέχει;;;

Tο ffdshow το χρησιμοποιώ και με το zoom player και με τον media player και εμφανίζεται στο tray. Αυτή την επιλογή που λες δεν την έχω πειράξει αλλά αφού εμφανίζεται στα άλλα δεν θα πρέπει να εμφανίζεται και σε αυτό? Θα το κοιτάξω όμως.

Για το πρώτο θα σου απαντήσω το απόγευμα γιατί δεν είμαι σπίτι.

Η nvidia καλώς τρέχει τελικά ή όχι (εμφανίζεται στο tray)?

Tο ffdshow το χρησιμοποιώ και με το zoom player και με τον media player και εμφανίζεται στο tray. Αυτή την επιλογή που λες δεν την έχω πειράξει αλλά αφού εμφανίζεται στα άλλα δεν θα πρέπει να εμφανίζεται και σε αυτό? Θα το κοιτάξω όμως.

Άβυσσος η "ψυχή" του Η/Υ... Δες και πες...

Για το πρώτο θα σου απαντήσω το απόγευμα γιατί δεν είμαι σπίτι.

Η nvidia καλώς τρέχει τελικά ή όχι (εμφανίζεται στο tray)?
Πολύ καλώς...

Εγώ πάντως ακόμα και τα dvd στο mpc τα βλέπω διότι το ζουμ όταν κάνω δεξί σε φουλ σκριν δεν εμφανίζει το μενού (μάλλον φταίνε τα σβίστα)... Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να σου φτιάξω ένα λινκ με τις προρυθμίσεις για αρχεία και ένα για dvd και να τρέχεις όποιο λινκ θέλεις ανάλογα με το τι θ'ανοίξεις...

Αλήθεια τι το διαφορετικό τρέχεις στα άλλα αρχεία από αυτά που τρέχεις τα ντιβιντι που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους;;;

Εγώ πάντως ακόμα και τα dvd στο mpc τα βλέπω διότι το ζουμ όταν κάνω δεξί σε φουλ σκριν δεν εμφανίζει το μενού (μάλλον φταίνε τα σβίστα)... Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να σου φτιάξω ένα λινκ με τις προρυθμίσεις για αρχεία και ένα για dvd και να τρέχεις όποιο λινκ θέλεις ανάλογα με το τι θ'ανοίξεις...

Αλήθεια τι το διαφορετικό τρέχεις στα άλλα αρχεία από αυτά που τρέχεις τα ντιβιντι που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους;;;

Στο Mpc δεν θέλει άλλα φίλτρα για DVD και άλλα για HD αρχεία?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=111517&postcount=9

Για το Zoom που έγραψες ούτε εγώ μπορώ στα XP να μπω στο μενού σε full screen...

Ευχαριστώ!

Στράτο αν θες άλλαξε και τον τίτλο γιατί είναι λίγο "άτοπος" θα έλεγα :operator:

Και μιας και πιάσαμε και την κουβέντα για τον mpc, άντε να ρωτήσω κάτι μπας και το ξέρετε.

Έχω ενώσει κάποια ts αρχεία μιας ταινίας με το TSSplitter. Η ταινία μια χαρά παίζει αλλά βγάζει διάρκεια στον mpc 7 ώρες και κάτι :operator:. Αν το βάλω στο Powerdvd βγάζει την σωστή διάρκεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να περάσω τους υποτιτλούς μου στον mpc.

Θα στα πω λίγο "πειρατικά" τι έχω κάνει εγώ...

1) dscaler5 για να παίζει τα dvd και τα ts...
2) ffdshow video για απσκέιλινγκ... Σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου, όπου όμως το έχω ενημερώσει ότι όταν θα βλέπει αρχεία h263, x264 κ.λ.π. θα είναι disable και θα αναλαμβάνει ο coreavc...
3) dcaler5 audio για ήχο, σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου...
4) directvobsub για υπότιτλους
5) reclock σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου επίσης...

Με εξαίρεση αρχεία hd dvd και blu-ray λόγω μην κατοχής τους και αρχεία wmv9,10 που σκαλώνουν απίστευτα στον ήχο (και δεν έχω ανακαλύψει γιατί) όλα πάνε ρολόι... ΟΛΑ...

Και βλέπω και τα ντιβιντια μου απροβλημάτιστα και το 95% από τα κλιπάκια που κατεβάζω...

Υπ' όψιν ότι έχω απενεργοποιήσει όλα τα internal filters του mpc...

Για δες... Και πες...

Στο ερώτημα σου τώρα και εμένα η διάρκεια ενός αρχείου είναι 6,5 ώρες ΠΑΡ' ΌΛΑ ΑΥΤΆ όμως το εμπισι με ντιρεκτ βομπ σαμπ τους παίζει κανονικά τους υπότιτλους.... (Αλλά θα το ξανατσεκάρω μήπως έχω κάνει καμμιά αλλαγή...)

Θα στα πω λίγο "πειρατικά" τι έχω κάνει εγώ...

1) dscaler5 για να παίζει τα dvd και τα ts...
2) ffdshow video για απσκέιλινγκ... Σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου, όπου όμως το έχω ενημερώσει ότι όταν θα βλέπει αρχεία h263, x264 κ.λ.π. θα είναι disable και θα αναλαμβάνει ο coreavc...

Πως ενημερώνεις τον Mpc για κάτι τέτοιο? Εγώ όταν βάζω dvd κάνω block τον coreavc και όταν βλέπω hd τον ffdshow. Δεν ήξερα ότι γίνεται διαφορετικά.

3) dcaler5 audio για ήχο, σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου...
4) directvobsub για υπότιτλους
5) reclock σύμφωνα με τους οδηγούς του Στράτου επίσης...

Με εξαίρεση αρχεία hd dvd και blu-ray λόγω μην κατοχής τους και αρχεία wmv9,10 που σκαλώνουν απίστευτα στον ήχο (και δεν έχω ανακαλύψει γιατί) όλα πάνε ρολόι... ΟΛΑ...

Και βλέπω και τα ντιβιντια μου απροβλημάτιστα και το 95% από τα κλιπάκια που κατεβάζω...

Υπ' όψιν ότι έχω απενεργοποιήσει όλα τα internal filters του mpc...

Για δες... Και πες...

Στο ερώτημα σου τώρα και εμένα η διάρκεια ενός αρχείου είναι 6,5 ώρες ΠΑΡ' ΌΛΑ ΑΥΤΆ όμως το εμπισι με ντιρεκτ βομπ σαμπ τους παίζει κανονικά τους υπότιτλους.... (Αλλά θα το ξανατσεκάρω μήπως έχω κάνει καμμιά αλλαγή...)

Τα ίδια πράγματα χρησιμοποιώ εκτός από το directvobsub που δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια και χρησιμοποιούσα το Internal του mpc. Έχω κάποιες ερωτήσεις (με κόκκινο) αν μπορείς να με βοηθήσεις.

Ευχαριστώ.

Voila!

ffdshow_dis_x264.gif

Δημήτρη με αυτό κάνω block τα Η.264 από τον ffdshow για να μην ξεκινάει όταν παίζω τέτοια αρχεία?

Τον coreavc δεν χρειάζεται να τον κόβω οταν παίζω dvd? Τον έχω πάντα στο "prefer" στον mpc?

Δημήτρη με αυτό κάνω block τα Η.264 από τον ffdshow για να μην ξεκινάει όταν παίζω τέτοια αρχεία?

Τον coreavc δεν χρειάζεται να τον κόβω οταν παίζω dvd? Τον έχω πάντα στο "prefer" στον mpc?

Ακριβώς! Για την ακρίβεια, ο FFDshow ξεκινάει, κάνει το scaling και ότι άλλο του έχεις πει, αλλά δεν κάνει το decoding.

Τον CoreAVC δεν χρειάζεται να τον κάνεις τίποτα, γιατί δεν φορτώνει έτσι κι αλλιώς όταν παίζεις DVD. Οπότε, ή άφησέ τον στο prefer, ή βγάλε τον τελείως από τη λίστα των εξωτερικών codecs.

Ακριβώς! Για την ακρίβεια, ο FFDshow ξεκινάει, κάνει το scaling και ότι άλλο του έχεις πει, αλλά δεν κάνει το decoding.

Τον CoreAVC δεν χρειάζεται να τον κάνεις τίποτα, γιατί δεν φορτώνει έτσι κι αλλιώς όταν παίζεις DVD. Οπότε, ή άφησέ τον στο prefer, ή βγάλε τον τελείως από τη λίστα των εξωτερικών codecs.

Ok τότε θα τον αφήσω γιατί θέλω να έχω ένα setup στα external filters του mpc που να κάνει για οποιοδήποτε αρχείο παίζω. Και από ότι κατάλαβα μια χαρά γίνεται! Θα βάλω ένα screenshot το απογευμα να μου πείτε μήπως έχω κάνει καμιά λαλακία :violent-smiley-030:

-bye-

Πώς φαίνεται ο άνθρωπος με background..... γαλλικά, πιάνο (πληκτρολόγιο αλλα το ίδιο είναι). Μπαλέτο συνεχίζεις ή το παράτησες;

Το παράτησα από τότε που γράφτηκα στο AVClub.. :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

Ok τότε θα τον αφήσω γιατί θέλω να έχω ένα setup στα external filters του mpc που να κάνει για οποιοδήποτε αρχείο παίζω. Και από ότι κατάλαβα μια χαρά γίνεται! Θα βάλω ένα screenshot το απογευμα να μου πείτε μήπως έχω κάνει καμιά λαλακία :violent-smiley-030:

-bye-

Έτσι ακριβώς (Ευχαριστώ Δημήτρη) είναι το δικό μου σετάπ... όταν μπαίνει ντιβιντι (πατάω δεξί πλήκτρο στην εικόνα του βίντεο και πάω στα φιλτερς) έχω φορτωμένα τα ffdshow video (upscaling, YV12 e.t.c.), dscaler5 (weave, inverse telecine (προσωπικά δεν βλέπω διαφορά με το ινβέρς τελεσινέ είτε υπάρχει είτε όχι)), reclock, directvobsub και microsoft dvd navigator και όταν πετάω αρχεία mpg, ts, avi, wmv ανοίγουν τα ίδια ενώ όταν ρίχνω H.264 και το συνάφι σκάει ο coreavc...

Γενικά όταν βάζω κάποιο αρχείο και βλέπω ότι κάτι σκαλώνει (π.χ. ο ήχος δεν είναι ντι-τι-ες ενώ στις προδιαγραφές έλεγε ότι είναι ή πάει αργά το βίντεο...) ρίχνω το αρχείο στο graphedit, ψάχνω λίγο το ϊντερνετ για καποια βοήθεια, διαλέγω άλλα φίλτρα, κατασταλάζω σε κάποιο αξιόπιστο και "ευχάριστο" συνδυασμό και μετά πάω στο ffdshow και απενεργοποιώ το ανάλογο φορματ και φορτώνω το επιθυμητό φίλτρο...

:offtopic: Παρ' όλα αυτά δεν έχω βρει καλό συνδυασμό για κλιπάκια wmv9/10 κολλάει ο ήχος σημαντικά... Το mpc διαλέγει το dmo... υπάρχει καμμιά ιδέα;;; :offtopic: