παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

george4791

New member
29 November 2006
72
καλησπερα σε ολους τους φιλους,

προσφατα μετακομισα σε νεο σπιτι και θελω μεσα στις επομενες 2 εβδομαδες να προβω στην αγορα βιντεοπροβολεα.

ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με αυτο το ειδος και θα ηθελα παρακαλω τις γνωμες σας.
ο χωρος μου (τοιχος) στο playroom ειναι 2.20 μηκος επι 2.70 υψος με αποσταση θεασης γυρω στα 4 μετρα οποτε μου ειπαν οτι θα παω για αγορα πανιου 100''.

τα χρηματα που λεω να διαθεσω ειναι μεχρι 5.000 ευρο οποτε θα ηθελα τις προτασεις σας.

εχω σκεφτει να αγορασω τον panasonic (3.000 euro) και ενα πανι γυρο στα 1.500 ευρο και 500 ευρο τα παρελκομενα (καλωδια, εγκατασταση κτλ) αλλα μετα απο αρκετο διαβασμα στο forum ειδα οτι φθηνοτερος αλλα ιδιος ποιοτικα ειναι και ο sony hw10.

μπορει να υπαρχουν και αλλοι καλυτεροι η ισαξιοι με αυτους αλλα δεν γνωριζω και πολλα πραγματα οποτε θα ηθελα να ακουσω τις προτασεις σας. επισης δεν ξερω εαν τα 1.500 ευρο για το πανι ειναι λιγα η πολλα.

η χρηση που τον θελω ειναι προβολη mkv απο το popcorn και ps3 αλλα με ενδιαφερει να εχει ζωντανα χρωματα, ευκρινεια κτλ γιατι εχω συνηθισει με την lcd μου και φοβαμαι μηπως μου κακοφανει στην αρχη.

ευχαριστω εκ των προτερων
 
Ερωτησεις :

1. Αποσταση προβολεα - οθονης

2. Το σεναρια σταθερη οθονη, "παιζει" ?

3. Περα των 5000 που υπολογιζεις για τα παραπανω + καλωδια, εχεις ηδη καλυμενο το θεμα "ηχος" ?
 
...η χρηση που τον θελω ειναι προβολη mkv απο το popcorn και ps3 αλλα με ενδιαφερει να εχει ζωντανα χρωματα, ευκρινεια κτλ γιατι εχω συνηθισει με την lcd μου και φοβαμαι μηπως μου κακοφανει στην αρχη.

ευχαριστω εκ των προτερων

Αν δεν πάς να δείς μόνος σου δεν υπάρχει περίπτωση να σε συμβουλέψει (σωστά) κανένας εδώ μέσα αλλά και πουθενά αλλού.
Εγώ μόλις διάβασα αυτό που έχω κάνει Bold αμέσως το μυαλό μου πήγε στον BenQ 5000 στα 1700 Ε περίπου κι από "ευκρίνεια" σχεδόν LCD.
Αν όμως εσύ βλέπεις Rainbow τι γίνεται; :nounder:
 
ντινο και μπαμπη ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις,

ντινο στο 1 ο προβολεας μπορει να παει σε οτι αποσταση θελει απο την οθονη (απο 5 εως 1 μετρο), μπορει να μπει οπου θελει στο ταβανι, στην 2η ερωτηση εαν εννοεις για τοιχο (βαψιμο κτλ κτλ) οχι δεν γινεται, 3ον στο θεμα του ηχου ναι ειμαι καλυμενος με ηχεια ενισχυτες κτλ

μπαμπη σχετικα με την απαντηση σου πηγα και ειδα να παιζει ο 80αρης της sony και σε σχεση με αυτα που ακουγα δεν ενθουσιαστηκα (εκει πηγαινε και η συγκριση με την lcd tv μου), ξερω και καταλαβαινω οτι ειναι διαφορετικο να βλεπεις σε 40'' και αλλο σε 100'' αλλα ενιωσα οτι ελειπαν τα χρωματα σε σχεση με αυτα που εχω συνηθισει (και ηταν και full ρυθμισμενος).
 
Μην περιμένεις ποτέ να πάρεις από προβολέα αυτό που σου δίνει μια καλή τηλεόραση, είναι πολύ απλά αδύνατον! Θα συγκρίνεις προβολείς μεταξύ τους κατηγοριοποιώντας τους μάλιστα ανάλογα με την τιμή τους. Διαλέγεις αυτόν που σου αρέσει περισσότερο στην τιμή που προτίθεσαι να διαθέσεις, και πλέον απολαμβάνεις μεγάλη κινηματογραφική εικόνα στον χώρο σου!
Εγώ έχω "αλλοτριωθεί" αλλά και εθιστεί τόσο πολύ στην "μεγάλη" εικόνα, που πλέον μου είναι αδύνατον να δω ταινία στη 42" panasonic PX7 που διαθέτω, παρ' όλο που παίζει έστω και λίγο καλύτερα απ´τον Benq 5000, που απέκτησα πρόσφατα!


Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
 
μπαμπη σχετικα με την απαντηση σου πηγα και ειδα να παιζει ο 80αρης της sony και σε σχεση με αυτα που ακουγα δεν ενθουσιαστηκα (εκει πηγαινε και η συγκριση με την lcd tv μου), ξερω και καταλαβαινω οτι ειναι διαφορετικο να βλεπεις σε 40'' και αλλο σε 100'' αλλα ενιωσα οτι ελειπαν τα χρωματα σε σχεση με αυτα που εχω συνηθισει (και ηταν και full ρυθμισμενος).
Ακριβως γι αυτο ειπε ο Μπαμπης ότι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πρεπει να πας σε DLP για να εχεις την ευκρίνεια και τη ζωντανια μιας LCD TV.... Πρέπει όμως να αποκλεισεις το αν βλεπεις η οχι Rainbow....

Φυσικά ο BenQ 5000 εχει το λιγοτερο rainbow από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο κυκλοφορει σε DLP αυτη τη στιγμή.... Οι περισσοτεροι απο αυτους που εχουν προβλημα με το Rainbow, ενω το εχουν δει σε αλλους προβολεις DLP, στον BenQ δεν μπορουν καν να το διακρίνουν....:antlers:

Αν θες κοιτα και για καναν μεταχειρισμενο JVC HD1!
Επίσης εχει και αυτος την ευκρινεια και τη ζωντανια μιας μεγαλης LCD τηλεορασης, και εχει και πολυ φθηνη λαμπα....

Το δυσκολο ειναι να τον βρεις καπου, μιας και οσοι τον εχουν δεν τον πουλανε ευκολα, ενω σε στοκ δεν υπαρχει εδω στην Ελλαδα τουλαχιστον, μιας και δεν παρασκευαζεται πλεον σαν μοντελο...


Αναμενουμε τον καινουργιο JVC HD350, αλλα εκει πας ψηλα... 4000 ευρω περιπου ΜΟΝΟ για προβολεα...:grandpa:
 
Εγώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση ως αναφορά το πώς πρέπει να μοιραστεί το διαθέσιμο ποσό.
Πιστεύω ακράδαντα οτι την καλύτερη εικόνα θα τη δώσει ο καλύτερος προβολέας και όχι η καλύτερη οθόνη.
Αν θέλεις να πάρεις το μέγιστο από το σύστημά σου θα πρέπει να ρίξεις το μεγαλύτερο ποσό στην επιλογή του προβολέα.
Για τόσο μικρή οθόνη που σκέφτεσαι να βάλεις δεν δικαιολογείται το ποσό των 1500 .
Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα όπου ακριβές οθόνες έκαναν ζάρες μετά από λίγο καιρό και φθηνότερες να αντέχουν περισσότερο.

Εγώ για οθόνη 130+ ιντσών έδωσα 700 .

Αυτή εδώ η οθόνη μπορεί να σε καλύψει μια χαρά

http://www.projectorcenter.gr/screen_celexon_220x124hcel.htm

Μην δώσεις πολλά χρήματα για καλώδια.
Υπάρχουν καλώδια HDMI με 50 που μπορούν να σε καλύψουν άνετα χωρις να χάσεις το παραμικρό στην εικόνα .
Έχουμε κάνει και σχετικό τεστ γι αυτό αν ψάξεις εδώ μέσα θα το βρείς.

Ένα καλώδιο θα μπορούσε να είναι αυτό.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=973254&page=5&category=69977513&catalog=19

Με λίγα λόγια αξίζει να δώσεις τα περισσότερα χρήματα για τον προβολέα τον ενισχυτή σε ότι αφορά τον ήχο αλλά και τα ηχεία αν δεν έχεις.

Πήγαινε αν μπορείς να δεις ο ίδιος κάποιους προβολείς και μετά να αποφασίσεις.
Καλές αγορές!
 
ωραια, με τις απαντησεις σας αρχιζει και ξεκαθαριζει σιγα σιγα το τοπιο, οποτε εσεις λετε οτι εαν δεν εχω προβλημα rainbow να προτιμησω τον benq που ειναι dlp απο καποιον vlp γιατι εχει πιο ζωντανα χρωματα.
o benq 5000 einai full hd? και γιατι συνεχεια διαβαζω για τον 80αρη και τον 10αρη της σονυ και τον panasonic και οχι τοσο πολυ για τον benq?
 
ωραια, με τις απαντησεις σας αρχιζει και ξεκαθαριζει σιγα σιγα το τοπιο, οποτε εσεις λετε οτι εαν δεν εχω προβλημα rainbow να προτιμησω τον benq που ειναι dlp απο καποιον vlp γιατι εχει πιο ζωντανα χρωματα.
1).o benq 5000 einai full hd? και 2).γιατι συνεχεια διαβαζω για τον 80αρη και τον 10αρη της σονυ και τον panasonic και οχι τοσο πολυ για τον benq?


1). Φυσικά και είναι full hd.
2). Γιατί αυτοί είναι νέα σοδειά, μόλις κατέφτασαν, ενώ ο Benq 5000, έσκασε μύτη στις αρχές του 2000, άσχετα αν πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε κυριολεκτικά "άλλο - καινούριο μηχάνημα" με το τελευταίο firmware.

Αν δεν έχεις πρόβλημα Rainbow, μην το σκέφτεσαι, ο Benq 5000 είναι συνολικά καλύτερο μηχάνημα και από τον σόνυ 10, και από τον πάνυ 3000(και 1000 φτηνότερος από τον πάνυ). Όχι βέβαια και από τον σόνυ 80, αλλά αυτός κοστίζει περίπου τα τριπλάσια χρήματα από τον Benq, δεν είναι δυνατόν να τους συγκρίνεις!


Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
 
Ο W5000 στις αρχες του 2000????:BDGBGDB55:
Παιζει καλυτερα ταινιες η PX7 απο τον W5000???:guitarist:
 
Συνονόματε αν δεν είσαι σίγουρος και βιάζεσαι (αυτό καταλαβαίνω από το μήνυμα σου), σου προτείνω να μην δώσεις ποσό κοντά στα 3.5Κ-4Κ, αλλά να επιλέξεις κάποιον από αυτούς που ανέφερες και παίζουν γύρω ή κάτω από 2Κ.

Εκτός κι αν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο, ώστε να δεις υπό σωστές συνθήκες μηχανήματα διάφορων τεχνολογιών, ώστε να καταλήξεις τι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου.

Ένας ομοιοπαθής που ευτυχώς έχει χρόνο :D
 
φιλε μου νομιζω οτι θα κανεις ενα πολυ καλο βημα οσο αφορα την βελτιωση της οικιακης σου διασκεδασης.Σαν πρωτο σου μηχανημα θα σου προτεινα να αποφυγεις δια ροπαλου DLP υλοποιηση.Τα DLP απευθυνονται περισοτερο σε ποιο εμπειρους χρηστες.Να ξερεις οτι αρκετοι ανθρωποι δεν μπορουν να δουν σε DLP λογω ουρανιου τοξου και δεν μιλαω μονο για εσενα ή την οικογενεια σου.Επισης ειναι απλη λογικη στο γεγονος οτι οι DLP βγαζουν χρωμα βασιζομενοι στη αργη ανταποκριση του ανθρωπινου ματιου επομενως δεν ειναι και ο ποιο σωστος τεχνολογικος τροπος.Μπορει να βλεπει καποιος φιλος σου rainbow,οποτε να μην μπορεις να δεις μαζι του ταινια και γενικα να σου χαλαει το ολο κλιμα της παρεας.Αυτη τη στιγμη στα χρηματα μεχρι 3000 ευρω ο Sony ειναι μονοδρομος και στo κατω κατω ειναι και ενα αξιολογο μηχανημα που δεν προκειται να μετανιωσεις.Επισης σε προβολη HD ταινιας καμια τηλεοραση δεν μπορει να φτασει την εικονα ενος καλου(και ρυθμισμενου) HD προβολεα ακομα και αν αυτη λεγεται KURO.
Εαν θελεις να κανεις κατι καλο στον χωρο σου να μην σε απασχολει καθολου το τι μηχανημα θα αγορασεις.Ειναι το τελευταιο.Πολυ σημαντικοτερα ειναι η διαμορφωση του χωρου.

Προσπαθησε να φτιαξεις χωρο για σταθερη οθονη και οχι ηλεκτρικη (πολυ σημαντικο).Φροντισε η οθονη σου να εχει ενα πολυ μεγαλο μαυρο καδρο.Επισης φροντισε καλα τα χρωματα και τις αντανακλασεις του χωρου σου (καθρεφτες,ασπρα ταβανια ,ξυλινα πατωματα κ.τ.λ).Φροντισε καλα τον ηχο,τις πηγες σου και τα καλωδια σου και κατοπιν πιστεψε με ...και 720p μεταχειρισμενο με 500 ευρω να παρεις θα δεις μια παρα πολυ καλη εικονα.Αντιθετα με το να βαλεις ενα πολυ δυνατο μηχανημα σε celexon οθονη και σε ασπρο δωματιο που η εικονα που θα παρεις θα ειναι μετρια.

Στα λεω αυτα διοτι πριν καταλαβω την αξια του χωρου..περασαν πολα και δυνατα προβολικα απο το σαλονι μου.Οταν αποφασισα και εφτιαξα εναν χωρο αποκλειστικα και προβολη με ολα τα παραπανω που ανεφερα ήταν σαν να ξαναβλεπω για πρωτη φορα ταινια σε προβολη.

Εγω στη θεση σου θα αγοραζα τα παρακατω

οθονη σταθερη stewart 2000ευρω περιπου
Sony vw10 2000ευρω περιπου
και αλλα 2000 ευρω θα τα επενδουσα σε πραγματα που θα μου εκαναν το σαλονι μου αγνωριστο (οπτικες οινες,κρυφους φωτισμους,σωστα χρωματα κ.τ.λ)

συνολο 6000 ευρω και οπως διαπιστωσες τα λιγοτερα στον βιντεοπροβολεα (που ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα το αλλαξεις συντομα μολις μπει το μικροβιο της βιντεοπροβολης μεσα σου )

Αυτα τα λιγα..
 
φιλε geo για να καταλαβω.Βαζεις μια bluray ταινια στην 1024χ768 τηλεοραση που εχεις και βλεπεις καλυτερη εικονα απο τον W5000?Μηπως κατι κανεις λαθος?
 
φιλε geo για να καταλαβω.Βαζεις μια bluray ταινια στην 1024χ768 τηλεοραση που εχεις και βλεπεις καλυτερη εικονα απο τον W5000?Μηπως κατι κανεις λαθος?


Όχι δεν κάνω λάθος! Το πλεονέκτημα της υψηλότερης ανάλυσης του προβολέα εξανεμίζεται από τα 4,5μ περίπου θέασης, και επί πλέον η μικρότερη επιφάνεια της οθόνης της τηλεόρασης επηρεάζεται πολύ λιγότερο από τις αντανακλάσεις του χώρου. Γι´αυτό και δείχνει έστω και οριακά, καλύτερα...
Συνολικά όμως την "αίσθηση" της μεγάλης εικόνας του προβολέα δεν την αλλάζω με τίποτα, και με καμία τηλεόραση (πόσο μάλλον με την "ταπεινή" px7!)
Όσο για το rainbow του 5000, δεν είναι και τόσο τραγικό όσο το περιγράφεις, το αντίθετο μάλιστα, και αυτό το λένε άνθρωποι που το βλέπουν και όχι εγώ που δεν το έχω δεί ποτέ και πουθενά.
Και πού είσαι, τον καταρόμαξες τον άνθρωπο με τον τρόπο που παρουσίασες το "μπαμπούλα-rainbow", λίγο πιο ήπια ρε παιδί μου...
Αυτά. -bye-


Φιλικά
Γιώργος.
 
Απάντηση: Re: παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

Επισης σε προβολη HD ταινιας καμια τηλεοραση δεν μπορει να φτασει την εικονα ενος καλου(και ρυθμισμενου) HD προβολεα ακομα και αν αυτη λεγεται KURO.


Να πηδήξω τώρα απ' το μπαλκόνι ή να περιμένω λίγο ακόμα; :chinscratch:
 
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις αλλα τωρα ειμαι πιο μπερδεμενος, καποιοι λενε για dlp, o φιλος tegonik λεει για vlp, αλλοι λενε ριξε το βαρος και τα λεφτα στον βιντεοπροβολεα , ο tegonik λεει για 2.000 για πανι...
ξερω οτι θα πειτε πηγαινε δες και κρινε μονος σου αλλα αυτο που θελω να αποφυγω ειναι να παρω κατι ενω υπαρχει κατι καλυτερο αλλα απο αγνοια/αμαθεια δεν το γνωριζω.
εκτος αυτου δεν εχω και πολυ χρονο...βιαζονται και τα πιτσιρικια...
 
Re: Απάντηση: Re: παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

Να πηδήξω τώρα απ' το μπαλκόνι ή να περιμένω λίγο ακόμα; :chinscratch:


Μπάμπη ....όχι ....μή (χα,χα,χα). Ρε σύ θα με πνίξεις απ' τα γέλια...
Καλησπέρα τι κάνεις? Τιμή έμαθες? ακόμα περιμένω...
Μόλις η εθνική μας έβαλε γκολ, μπίνγκο!!!


Φιλικά
Γιώργος.
 
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις αλλα τωρα ειμαι πιο μπερδεμενος, καποιοι λενε για dlp, o φιλος tegonik λεει για vlp, αλλοι λενε ριξε το βαρος και τα λεφτα στον βιντεοπροβολεα , ο tegonik λεει για 2.000 για πανι...
ξερω οτι θα πειτε πηγαινε δες και κρινε μονος σου αλλα αυτο που θελω να αποφυγω ειναι να παρω κατι ενω υπαρχει κατι καλυτερο αλλα απο αγνοια/αμαθεια δεν το γνωριζω.
εκτος αυτου δεν εχω και πολυ χρονο...βιαζονται και τα πιτσιρικια...


Συνονόματε άσε τα πιτσιρίκια να βιάζονται, εσύ μην το κάνεις!
-(Φτού γμτ μόλις φάγαμε γκολ)-
Δες πρώτα, κρίνε και αγόρασε ψύχραιμα, μην πετάς τα λεφτά σου! Οι προτάσεις του Tegonik για διόρθωση του χώρου θέασης και την αγορά καλού πανιού είναι πολύ καλές, να τις εξετάσεις με προσοχή. Φυσικά διαφωνώ κάθετα μαζί του στο θέμα του DLP και στον "μπαμπούλα" Rainbow. Υπάρχει το ρημάδι αλλά ενοχλεί στ' αλήθεια πολύ λίγους, και ο BenQ 5000 είναι σαφώς καλύτερος του σόνυ 10 σε όλα -bye-


Φιλικά
Γιώργος.
 
ωραια, ξερει κανενας φιλος καποιο μαγαζι που μπορω να δω να παιζει ο benq 5000 και ο sony?