παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

ωραια, ξερει κανενας φιλος καποιο μαγαζι που μπορω να δω να παιζει ο benq 5000 και ο sony?

Πάρε κανένα τηλ. στις εταιρίες του χώρου και σε αυτές που διαφημίζονται στο site, όλο και κάτι θα βρείς... Αν δεν βρεις πουθενά BenQ, τα ξαναλέμε

Φιλικά
Γιώργος.

george4791 μιας και ψαχνεσε για προβολι μπες στο powerbuy και εσυ ειναι αρκετα καλη περιπτωση με την χαμηλη τιμη που θα πετυχουμε και ως προβολεας ειναι αριστος

φιλε Μπαμπη η απαντηση μου ειναι ναι!να πηδηξεις τωρα απο το μπαλκονι!μην αφηνεις τιποτα για αργοτερα ενω μπορεις να το κανεις τωρα!

φιλε Μπαμπη η απαντηση μου ειναι ναι!να πηδηξεις τωρα απο το μπαλκονι!μην αφηνεις τιποτα για αργοτερα ενω μπορεις να το κανεις τωρα!
Κάποιο λάθος πρέπει να κανεις εδω φιλε tegonic...
O Mπάμπης έχει ΗΔΗ προβολέα και μάλιστα Hi-END! (Μιλαμε απο 4500 ευρω και ανω)

+ το οτι εχει αλλαξει παρα πολλους προβολεις κατα καιρό, συμπεριλαμβανομένου και του κορυφαιου για την εποχή του JVC DILA HD1....

Για να υπερασπίζεται με τόσο δέος την KURO του, θα εχει λογο... ( ή μαλλον λογους)....

Σωστά Μπάμπη? :grinning-smiley-043

Αν μπορούσες να δεις σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο (όπως του Μπάμπη), τον Planar 8150 παράλληλα με μια Kuro, όπως ο Μπάμπης, τότε θα μπορούσες να πεις μια γνώμη που να στέκει. Τώρα μάλλον δεν μπορείς...
Επίσης καλό θα ήταν να μην γράφεις με τέτοιο επιθετικό ύφος. Εδώ μιλάμε για το χόμπι μας και ανταλλάσσουμε γνώσεις και εμπειρίες προσπαθώντας να αλληλοβοηθηθούμε, ούτε βρίζουμε ούτε απαξιώνουμε τίποτα ή κανέναν. Καλό θα ήταν λοιπόν να απευθύνεσαι στους άλλους, που έχουν διαφορετική άποψη με εσένα σε κάποιο θέμα, με ποιο κόσμιο τρόπο. Αν δεν μπορείς, τότε μη γράφεις, δεν θα μας λείψεις κιόλας, το αντίθετο...

Γιώργος Δενδρόπουλος

Απάντηση: Re: παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

Για να υπερασπίζεται με τόσο δέος την KURO του, θα εχει λογο... ( ή μαλλον λογους)....

Σωστά Μπάμπη? :grinning-smiley-043

Σωστά... Μιλάω μόνο για πράγματα που ξέρω, για τα υπόλοιπα λέω "νομίζω"...
Που θα πάει όμως... Κάποτε θα μάθω κι εγώ, με τόσους φωστήρες που έχουμε εδώ μέσα.... -bye-

Re: Απάντηση: Re: παρακαλω την γνωμη σας για αγορα βιντεοπροβολεα για πρωτη φορα

Σωστά... Μιλάω μόνο για πράγματα που ξέρω, για τα υπόλοιπα λέω "νομίζω"...
Που θα πάει όμως... Κάποτε θα μάθω κι εγώ, με τόσους φωστήρες που έχουμε εδώ μέσα.... -bye-

Μπαμπη, για οτι θελεις να μαθεις, ρωτα με, ειμαι στην διαθεση σου

:flipout::flipout::flipout:

φιλαρακι ναι...αλλα δεν απανταμε ποτε σε καποιον 'να πεσω τωρα απο το μπαλκονι ή αργοτερα'
Μαλλον ειρωνικη μου φαινεται η απαντηση παρα ουσιωδες.Ο κυριος Μπαμπης και ο καθε Κυριος Μπαμπης μπορει να εχει την προσωπικη του αποψη επι του θεματος και ειναι σεβαστη.Οχι ομως να συμπεριφερεται σαν παντογνωστης και να ειρωνευεται καποιον που εχει διαφορετικη αποψη.Και εαν θελεις να τεκμηριωσω αυτα που λεω δεχομαι να κανουμε ενα τεστακι μεταξυ kuro και hd100.Να παιξουν και οι δυο hd ταινια, στις 50 ιντσες με ελεγχομενο φωτισμο (το οποιο και εχω κανει με το vw40 που εχω στο μαγαζι μου και με kuro πουλησα σε γειτονα).Τοτε μαλλον ο 'καθε' κυριος Μπαμπης μαλλον θα πρεπει να πεσει απο το μπαλκονι του εαν οντως κυριολεκτει στις απαντησεις του.

Sorry που επεμβαινω αλλα καποιοι "οδηγουν" τον george4791 σε εντελως λαθος δρομους.Ο ανθρωπος δηλωσε απο την αρχη οτι διαθετει 5000 ευρο και του προτεινετε να αγορασει ενα προβολεα που κοστιζει 1700 ευρο?(και οχι μονο αυτο αλλα καποιοι προτεινουν να δωσει και 2000 για οθονη!)
Φιλε μου αφιερωσε 1-2 μερες και πηγαινε σε καταστηματα που ασχολουνται με προβολεις ωστε να δεις απο κοντα αυτο που θελεις να αγορασεις.Οποια πληροφορια και γνωμη και αν παρεις απο ενα forum δε προκειται ποτε να ειναι ισαξια με οτι θα δουν τα ιδια σου τα ματια.

Αυτό είναι αλήθεια, και είναι κάτι που πρέπει να γίνει στο τέλος.

Εμείς εδώ μπορούμε να σε βοηθήσουμε επισημαίνοντας τις επιμέρους παραμέτρους, ώστε όταν έρθει η ώρα να δεις και να διαλέξεις, να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που βλέπεις.

φιλαρακι ναι...αλλα δεν απανταμε ποτε σε καποιον 'να πεσω τωρα απο το μπαλκονι ή αργοτερα'
Μαλλον ειρωνικη μου φαινεται η απαντηση παρα ουσιωδες.Ο κυριος Μπαμπης και ο καθε Κυριος Μπαμπης μπορει να εχει την προσωπικη του αποψη επι του θεματος και ειναι σεβαστη.Οχι ομως να συμπεριφερεται σαν παντογνωστης και να ειρωνευεται καποιον που εχει διαφορετικη αποψη.Και εαν θελεις να τεκμηριωσω αυτα που λεω δεχομαι να κανουμε ενα τεστακι μεταξυ kuro και hd100.Να παιξουν και οι δυο hd ταινια, στις 50 ιντσες με ελεγχομενο φωτισμο (το οποιο και εχω κανει με το vw40 που εχω στο μαγαζι μου και με kuro πουλησα σε γειτονα).Τοτε μαλλον ο 'καθε' κυριος Μπαμπης μαλλον θα πρεπει να πεσει απο το μπαλκονι του εαν οντως κυριολεκτει στις απαντησεις του.

Να σου πω, μιας που εχουμε (αν δεν κανω λαθος) γνωριστει: Χαλαρωσε, ο Μπαμπης δεν σε ειρωνευτηκε. Απλα του φανηκε λιγο κουφο το σχολιο σου περι καλυτερης εικονας απο την Κουρο.
Και επειδη και εγω εχω την Κουρο και τον JVC με Lumagen μαλιστα, σε πληροφορω οτι ειναι αδυνατον καποιος προβολεας να πιασει σημερα την εικονα αυτης της τηλεορασης!
Βλεπω ταινιες στην Κουρο; Οχι, αλλα μονο επειδη δεν ειναι πολλες οι 50 ιντσες εναντι των 110 που βλεπω στο πανι.. Αλλα μακαρι να ειχα τετοια εικονα στις 110 ιντσες!
Και επι της ουσιας συμφωνω με την προταση του περι του BenQ για αυτα που ζητα ο φιλος. Το rainbow το βλεπουν ελαχιστοι και επειδη ειχα πολλα χρονια dlp προβολεις, κανεις δεν μου παραπονεθηκε ποτε, οποτε ειναι Non-issue για την πλειοψηφια.
Και στο budget αυτο θεωρω μεγαλη χαζομαρα να τα χωσεις για ακριβο πανι οπως τα stewart. Παρε ενα καλο χωρις ζαρες πανακι με gain 1,0 και καθαρισες!

καλησπερα και παλι σε ολους τους φιλους,
πηγα χθες σε καποιο μαγαζι και ειδα τον 10αρη και τον 80αρη της sony, ειδα τον panasonic.
τον benq δεν τον ειδα αλλα απο φοβο του rainbow εστω και για 1 ατομο στα 100 τον απεφυγα και τελικα παραγγειλα τον 80αρη στα 4.500 ευρο γιατι και απο οτι εχω διαβασει και απο οτι ειδα ειναι πολυ καλος παρολο που ηθελα να περιορισω το budget μου.
τωρα ψαχνω για πανι το οποιο συμφωνα με τον τεχνικο θα πρεπει να ειναι 120 inches (5-6 μετρα αποσταση θεασης) αλλα ειλικρινα δεν ξερω τι να παρω.
να δωσω 1.000 ευρο να παρω ενα καλουτσικο πανι η να δωσω 1.500/2.000 ευρο και να παρω κατι καλυτερο?
ηδη εχω ξεφυγει αρκετα μαζι με την εγκατασταση και προβληματιζομαι σχετικα με το πανι με αυτα που εχω ακουσει οτι ισως 1.000 ευρο να μην ειναι αρκετα. (με κατι γυρω στα 1.500 θα χανω πολυ απο την ποιοτητα εικονας)??

χμους

καλησπερα και παλι σε ολους τους φιλους,
πηγα χθες σε καποιο μαγαζι και ειδα τον 10αρη και τον 80αρη της sony, ειδα τον panasonic.
τον benq δεν τον ειδα αλλα απο φοβο του rainbow εστω και για 1 ατομο στα 100 τον απεφυγα και τελικα παραγγειλα τον 80αρη στα 4.500 ευρο γιατι και απο οτι εχω διαβασει και απο οτι ειδα ειναι πολυ καλος παρολο που ηθελα να περιορισω το budget μου.
τωρα ψαχνω για πανι το οποιο συμφωνα με τον τεχνικο θα πρεπει να ειναι 120 inches (5-6 μετρα αποσταση θεασης) αλλα ειλικρινα δεν ξερω τι να παρω.
να δωσω 1.000 ευρο να παρω ενα καλουτσικο πανι η να δωσω 1.500/2.000 ευρο και να παρω κατι καλυτερο?
ηδη εχω ξεφυγει αρκετα μαζι με την εγκατασταση και προβληματιζομαι σχετικα με το πανι με αυτα που εχω ακουσει οτι ισως 1.000 ευρο να μην ειναι αρκετα. (με κατι γυρω στα 1.500 θα χανω πολυ απο την ποιοτητα εικονας)??

χμους

Αρχικά συγχαρητήρια για την επιλογή σου και καλές θεάσεις. Εξαιρετικό μηχανάκι, αφού κατάφερες να κάνεις την υπέρβαση στο budjet χαλάλι σου.
Mιά ερώτηση. Σταθερή οθόνη μπορείς να βάλεις ή αποκλείεται;

οχι μπαμπη μου, το σταθερο το αποκλειω γιατι το πανι οταν θα κατεβαινει
θα καλυπτει το μισο ενος τζακιου οποτε δεν γινεται σταθερο.
λεω για ηλεκτροκινητο γιατι σε 120'' το χειροκινητο θα ειναι λιγο δυσκολο.
πες μου εαν θες την γνωμη σου γιατι απο οτι εχω καταλαβει ασχολεισαι καιρο και ξερεις αρκετα πραγματα γυρω απο αυτο τον χωρο.

οχι μπαμπη μου, το σταθερο το αποκλειω γιατι το πανι οταν θα κατεβαινει
θα καλυπτει το μισο ενος τζακιου οποτε δεν γινεται σταθερο.
λεω για ηλεκτροκινητο γιατι σε 120'' το χειροκινητο θα ειναι λιγο δυσκολο.
πες μου εαν θες την γνωμη σου γιατι απο οτι εχω καταλαβει ασχολεισαι καιρο και ξερεις αρκετα πραγματα γυρω απο αυτο τον χωρο.

Δεν θα σου πώ ποιό είναι το "σωστό", δεν θέλω να μπλέξω πάλι σε σαχλές αντιπαραθέσεις. Θα σου πώ τι θα έκανα εγώ.
Έχω αλλάξει πολλές οθόνες στο χώρο μου, και χειροκίνητες και ηλεκτρικές. Κατέληξα σε σταθερή επειδή έχω αυτή τη δυνατότητα. Εσύ που δεν μπορείς να το κάνεις αυτό θα σου πρότεινα μιά ηλεκτρική κι αν είναι δυνατόν με εντατήρες. Είναι πολές οι 120" που (σωστά) σκέφτεσαι και είναι δύσκολο να μην σου κάνει ζάρες.
Μιά οθόνη απλή με gain το πολύ 1.2-1.3 και λευκή είναι μιά χαρά. Δεν θα έβαζα πανί που γκριζάρει στον 80-άρη και σε τόσο μεγάλο μέγεθος. Θα σου λείπει φώς.

ωραια, δηλαδη με 1000/1.500 ευρο max ειμαι καλυμενος χωρις να χανω πολυ
απο την ποιοτητα της εικονας?
και τωρα διαβασμα και ψαξιμο τι ειναι αυτο το αναθεματισμενο το 'gain' (μηπως ειναι το μαυρο πλαισιο γυρω απο το πανι?)

ωραια, δηλαδη με 1000/1.500 ευρο max ειμαι καλυμενος χωρις να χανω πολυ
απο την ποιοτητα της εικονας?
και τωρα διαβασμα και ψαξιμο τι ειναι αυτο το αναθεματισμενο το 'gain' (μηπως ειναι το μαυρο πλαισιο γυρω απο το πανι?)

Κατ' αρχας, μεγειες.

Το μαυρο πλαισιο που λες, ειναι το boarder .

Για το Gain, (αυτολεξι "κερδος"), μπορεις να διαβασεις εδω (σορρυ δεν εχω χρονο να σου εξηγησω αυτην την στιγμη) http://www.projectorcentral.com/projector_screens_gain.htm

Επικεντρωσε το διαβασμα σου σε αυτο:

Gain is a measurement of the reflectivity of any screen or projection surface. The gain number represents a ratio of the light that is reflected from the screen as compared to the light reflected from a standard white (magnesium oxide) board. Therefore, a screen with a gain of 1.0 will reflect the same amount of light as that from a white board. A screen rated at 1.5 gain will reflect 50% more light as that from a white board, whereas a gray screen with an 0.8 rating will reflect 80% of the light from a white board.

Σχετικα με το πανι ειναι πολυ πονεμενη ιστορια.

Υπαρχει περιπτωση να δωσεις 2500 ευρω, και να δεις το αποτελεσμε της παρακατω φωτο.

H εικονιζομενη, ειναι 124", με εντατηρες, οι οποιο ειναι καθαρα διακοσμητικοι. Δεν κανουν απολυτως τιποτε δλδ. -bye-

ντινο ευχαριστω για το gain, καταλαβα τι ειναι, οποτε για τον sony που δεν φημιζεται και για την φωτεινοτητα του θα χρειαστω παραπανω gain, δηλαδη 1,2-1,3 που προτεινε και ο μπαμπης.

σχετικα με το πανι με εκανες... χαλια, εγω λεω να παω να δωσω 1.500 ευρο για ενα ηλεκτροκινητο και θα παω να αναψω και ενα κερακι να μου βγει καλο.

Ντινο το πανι της φωτο , δικο σου ειναι ?
Τι μαρκα ειναι ?
George4791 καλοριζικο το μηχανημα και καλες θεασεις (ειδα τον 80αρι στην εκθεση και επαθα πλακα)
Τωρα για τα πανια , ειτε ακριβο ειτε φτηνο ειναι , εαν σου κατσει θα κανει ζαρες .