Παρακληση για πιθανη αναγνωριση κακοποιων σε βιντεο

fchef

Senior Member
14 February 2008
470
Στην πολυκατοικια μας χθες 12 Μαιου 2011 και ωρα 11 το βραδυ δυο Αφρικανικης καταγωγης αντρες επιτεθηκαν και χτυπησαν ασχημα ενα κοριτσι με σκοπο να της κλεψουν τον μισθο 700 ευρω που ειχε μαζι της.
Χτυπηθηκε στο κεφαλι και της αρπαξαν την τσαντα με τα χρηματα και ολα τα χαρτια της.

Στην πολυκατοικια εχουμε καμερα και ηδη εχουμε δωσει το υλικο στην αστυνομια.στο αστυνομικο τμημα Κυψελης, Θηρας 17, Πλ.Αμερικης
Προσπαθουμε να δωσουμε αυτο το υλικο σε ενημερωτικα sites και forum μηπως τυχον σταθουμε τυχεροι και τυχον αναγνωριστουν.

Θα το εκτιμουσαμε πολυ αν μπορειτε να δειτε το βιντεο και με την ευκαιρια να δειτε πως δρουν οι κακοποιοι (ακολουθουν το θυμα και μπαινουν στην εισοδο πριν προλαβει να κλεισει η πορτα)
Αν τυχον γνωριζει κανει κατι παραπανω για αυτα τα ατομα ας επικοινωνησει με το εν λογω αστυνομικο τμημα. Ευχαριστω

http://www.youtube.com/watch?v=uUn-G2BQ0vs

φίλε μου έτσι όπως έχετε τοποθετήσει την κάμερα το μόνο που μπορείτε να δείτε
είναι το πάνω μέρος των κεφαλιών.....
εδώ καλά καλά δεν φαίνεται ούτε το πρόσωπο της κοπέλας..... (0:08 εως 0:10)

Πολύ ανόητα φέρθηκε πάντως και η κοπελιά. Μπαίνει μέσα και αντί να κλείσει η ίδια την πόρτα, την αφήνει να κλείσει μόνη της δίνοντας περιθώριο στον άλλο να μπουκάρει μέσα...

Δυστυχώς φίλε μου δεν φαίνεται τίποτα. Όπως είπε και ο kokar, η κάμερα είναι σε λάθος θέση.

Την περιοχή την ξέρω πολύ καλά γιατί εκεί μεγάλωσα και εκεί έχει μαγαζί η γυναίκα μου. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά είναι καθημερινά!

Την στήνουν έξω από την Εθνική τράπεζα στην Αγίου Μελετίου και Αχαρνών και όποτε βλέπουν γυναίκα να κάνει ανάληψη την ακολουθούν και τη στέλνουν στο νοσοκομείο για να της πάρουν τα λεφτά.

Μετά τις 6 το απόγευμα η περιοχή μεταλλάσσεται σε δοχείο αποβρασμάτων!
Μιλάμε για μία από τις μεγάλες εμπορικές περιοχές της δεκαετίας του 90 η οποία με τη βοήθεια της εκάστοτε κυβέρνησης έχει μεταλλαχθεί σε γκέτο.

Άλλη μία περιοχή που γκετοποιείται προσωρινά για να έρθουν οι μεγαλοκαρχαρίες να την αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο...

Γα*ώ αυτούς τους πού***δες...Δεν ντρέπονται και δέρνουν για λίγα χρήματα(στη συγκεκριμένη περίπτωση 700 !!!) ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Γα*ώ αυτούς τους πού***δες...Δεν ντρέπονται και δέρνουν για λίγα χρήματα(στη συγκεκριμένη περίπτωση 700 !!!) ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Κι όμως εάν αμυνόμενος βγάλεις όπλο και τους καθαρίσεις δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας (-1-) δικαστής σε αυτή τη χώρα που θα σε αθωώσει.

Αλήθεια, από πού και ως πού "αφρικανικής καταγωγής"; Δεν είναι και εδώ "δύο άγνωστοι"; :Banane0:

Εχει φτάσει στο απροχώρητο το κακό. Δυστυχώς μερικές περιοχές στο κέντρο έχουν γίνει στην κυριολεξία άλλο κράτος. και όχι τίποτ' άλλο, δεν βλέπω και φως στο τούνελ...

Απάντηση: Re: Παρακληση για πιθανη αναγνωριση κακοποιων σε βιντεο

Άλλο αυτοδικία, άλλο άμυνα. Στην αυτοδικία δεν αμύνεσαι.

Η ευκολία με την οποία είπες "να τους καθαρίσεις" μάλλον σε πρόθεση μου κάνει.

Αλλά αλλού είναι το θέμα: Όταν για 20 βγαίνει μαχαίρι στο δρόμο, τι προτείνεις? Να γίνουμε φαρ ουέστ και να οπλοφορούμε?

Re: Απάντηση: Re: Παρακληση για πιθανη αναγνωριση κακοποιων σε βιντεο

Η ευκολία με την οποία είπες "να τους καθαρίσεις" μάλλον σε πρόθεση μου κάνει.

Αλλά αλλού είναι το θέμα: Όταν για 20 βγαίνει μαχαίρι στο δρόμο, τι προτείνεις? Να γίνουμε φαρ ουέστ και να οπλοφορούμε?

Τι σχέση έχει η πρόθεση; Φυσικά υπάρχει πρόθεση στην άμυνα, δεν προσβάλλεις άλλον αμυνόμενος από αμέλεια. Υποψιάζομαι όμως ότι εννοείς "προμελέτη", που φυσικά δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.

Όσο για την οπλοφορία, εγώ δεν πρότεινα τίποτα. Είπα ότι δεν υπάρχει ελληνικό δικαστήριο να δικαιώσει κάποιον που θα σκοτώσει σε άμυνα σε περίπτωσεις όπως η παραπάνω: δηλαδή επίθεση από περισσότερους σε περιοχή με τέτοιο επίπεδο "ασφάλειας" και έλλειψης αστυνόμευσης.
Το να προστατεύει κανείς τον εαυτό του σε τέτοιες καταστάσεις παντί τρόπω είναι φυσικό δικαίωμα -όταν το κράτος απέχει. Δεν προτείνω την οπλοφορία αλλά θεωρώ ότι από ηθικής απόψεως δεν μπορεί να προσάψει κανείς τίποτα σε κάποιον που θα αναλάβει δραστικότερα μέτρα για την αυτοπροστασία του. Από ηθικής απόψεως, γιατί από νομικής.... ο νόμος και τα δικαστήρια κρίνουν ξεκινώντας από λανθασμένη παραδοχή: ότι σε όλη την ελληνική επικράτεια ισχύει και επιβάλλεται η ελληνική έννομη τάξη, κάτι που όπως είναι προφανές στην πράξη δεν ισχύει. Υπάρχουν περιοχές που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Φταίνε οι νόμοι ρε συ ή οι δικαστές?

Για την έννομη τάξη πάντως συμφωνώ. Είχαμε 44 τραυματίες αλλοδαπούς και αστυνομία συνέλαβε έναν αλλοδαπό. Φαντάζομαι επίσης ότι είδες το βίντεο που αφήνουν τα φασιστοειδή ελεύθερα.

Re: Απάντηση: Παρακληση για πιθανη αναγνωριση κακοποιων σε βιντεο

Φταίνε οι νόμοι ρε συ ή οι δικαστές?

Για την έννομη τάξη πάντως συμφωνώ. Είχαμε 44 τραυματίες αλλοδαπούς και αστυνομία συνέλαβε έναν αλλοδαπό. Φαντάζομαι επίσης ότι είδες το βίντεο που αφήνουν τα φασιστοειδή ελεύθερα.

Και η εγκληματικότητα των αλλοδαπών και οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των εύκολων θυμάτων (σιγά μην έσπασαν στο ξύλο κανένα μούτρο κακοποιό) από την ίδια απουσία της ελληνικής έννομης τάξης προκύπτουν. Απλά δεν υπάρχει κράτος στην περιοχή. Γιατί λοιπόν όποιος βγάλει όπλο στο μαχαίρι να δικαστεί με τον ελληνικό νόμο όταν ο νόμος δεν ισχύει στην περιοχή του;

Δεν υπήρχε περίπτωση να ζω -έχω και μικρά παιδιά- σε τέτοια περιοχή, εννοείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρακληση για πιθανη αναγνωριση κακοποιων σε βιντεο

Απλά δεν υπάρχει κράτος στην περιοχή. Γιατί λοιπόν όποιος βγάλει όπλο στο μαχαίρι να δικαστεί με τον ελληνικό νόμο όταν ο νόμος δεν ισχύει στην περιοχή του;
Μια χαρά, θα πάω κι εγώ να ληστέψω μια τράπεζα εκεί :Banane0::Banane0: