Παραμένεις ακόμα καπνιστής;

Παντως εγω όταν κάπνιζα (μέχρι πριν 6 χρόνια περίπου) έλεγα το εξής "χαζό" ως δικαιολογία σε όσους αντικαπνιστες μου "χώνονταν"¨:Οι καπνιστές πρέπει να επιδοτούνται απο το κρατος, αφού πεθαίνοντας 5 χρόνια νωρίτερα (κατα μέσον όρο) απο τους μη καπνιστές βοηθούν στον μετριασμό του προβλήματος των ταμείων! Αν όλοι σταματούσαν το κάπνισμα και ζούσαν 5 ολόκληρα χρόνια περισσότερα δεν νομίζετε ότι τα ταμεία θα βούλιαζαν με τη μία (ακόμη περισσότερο απο όσο ειναι τωρα δηλαδή) και θαπρεπε άμεσα να ανέβουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και οι εισφορές; Καπνίστε λοιπόν ω καπνιστές...μπας και πάρουμε κι εμείς καμιά σύνταξη κάποτε!

Φοβερο!!!! Καθως ημουν καπνιστης για παρα πολλα χρονια και τα τελευταια 6 το εχω κοψει μαχαιρι,να ξερετε πως μονο εαν το κανετε βλεπετε τα ωφελει.Σιγουρα το καυσαεριο ειναι επιβλαβες,σιγουρα το να καπνιζουν αλλοι γυρω σου ειναι κακο,ομως ΔΕΝ ΣΥΓΡΙΝΕΤΑΙ με το ποσο κακο ειναι οταν καπνιζεις εσυ ο ιδιος.Να ξερετε παντως οτι ολα ειναι δικαιολογιες επειδη δεν θελουμε να το κοψουμε και οχι επειδη δεν μπορουμε.Ημουν φανατικος καπνιστης,μου αρεσε το τσιγαρο και οπως καταλαβαινεται δεν ηθελα να το κοψω.Οταν ομως εβαλα ενα στοιχημα με την γυναικα μου οτι εναν το κοψω τα λεφτα που δινω σε τσιγαρα σε διαστημα 3 χρονων θα τα δωσω να παρω ενα συστημα,(στην συμφωνια υπηρχε και ο ορος για αναβαθμισεις:flipout::flipout:),μην πιαστουμε και κοροιδα, ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!Δεν το ηθελα.....Ολα ειναι θεμα μυαλου,πως και που θα κλειδωσει,ολα στην ζωη θελουν κινητρο,εαν το εχουμε γινονται ολα........Βεβαια δεν εφτασα στο αλλο ακρο και να το παιζω αντικαπνιστης,απλα τωρα καταλαβαινω και τους μεν και τους δε!!!

Last edited:
Φοβερο!!!! Καθως ημουν καπνιστης για παρα πολλα χρονια και τα τελευταια 6 το εχω κοψει μαχαιρι,να ξερετε πως μονο εαν το κανετε βλεπετε τα ωφελει.Σιγουρα το καυσαεριο ειναι επιβλαβες,σιγουρα το να καπνιζουν αλλοι γυρω σου ειναι κακο,ομως ΔΕΝ ΣΥΓΡΙΝΕΤΑΙ με το ποσο κακο ειναι οταν καπνιζεις εσυ ο ιδιος.Να ξερετε παντως οτι ολα ειναι δικαιολογιες επειδη δεν θελουμε να το κοψουμε και οχι επειδη δεν μπορουμε.Ημουν φανατικος καπνιστης,μου αρεσε το τσιγαρο και οπως καταλαβαινεται δεν ηθελα να το κοψω.Οταν ομως εβαλα ενα στοιχημα με την γυναικα μου οτι εναν το κοψω τα λεφτα που δινω σε τσιγαρα σε διαστημα 3 χρονων θα τα δωσω να παρω ενα συστημα,(στην συμφωνια υπηρχε και ο ορος για αναβαθμισεις:flipout::flipout:),μην πιαστουμε και κοροιδα, ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!Δεν το ηθελα.....Ολα ειναι θεμα μυαλου,πως και που θα κλειδωσει,ολα στην ζωη θελουν κινητρο,εαν το εχουμε γινονται ολα........Βεβαια δεν εφτασα στο αλλο ακρο και να το παιζω αντικαπνιστης,απλα τωρα καταλαβαινω και τους μεν και τους δε!!!

Η δική σου γυναίκα φαίνεται πως τηρεί τις συμφωνίες! Η δική μου θεωρεί δεδομένο ότι τα λεφτα που γλιτώνουμε (τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα και οι δύο μας, αφου και αυτή κάπνιζε και το έκοψε) μπαίνουν στον προυπολογισμό και τα όποια έξοδα απαιτούν εγκριση κογκρέσσου έτσι κι αλλιώς! Κοβοντας το στα 45 μου και κερδίζοντας 300 ευρώ τον μήνα, τουτέστιν 3600 ευρώ τον χρόνο (!) έχω ήδη κερδίσει "στα χαρτιά" σε 6 χρόνια 21600 ευρώ, χωρίς να υπολογίσω τόκους! (απο τα οποία τα 2/3 ήταν δικά μου, αφού ήμουν πιο θεριακλής).
Το πρόβλημα όμως είναι ότι...θα ζήσω 5 χρόνια παραπάνω απο το προβλεπόμενο εκ της μοίρας, οπότε τα λεφτά που θα έχω εξοικονομίσει θα τα φάω τότε!

Η δική σου γυναίκα φαίνεται πως τηρεί τις συμφωνίες! Η δική μου θεωρεί δεδομένο ότι τα λεφτα που γλιτώνουμε (τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα και οι δύο μας, αφου και αυτή κάπνιζε και το έκοψε) μπαίνουν στον προυπολογισμό και τα όποια έξοδα απαιτούν εγκριση κογκρέσσου έτσι κι αλλιώς! Κοβοντας το στα 45 μου και κερδίζοντας 300 ευρώ τον μήνα, τουτέστιν 3600 ευρώ τον χρόνο (!) έχω ήδη κερδίσει "στα χαρτιά" σε 6 χρόνια 21600 ευρώ, χωρίς να υπολογίσω τόκους! (απο τα οποία τα 2/3 ήταν δικά μου, αφού ήμουν πιο θεριακλής).
Το πρόβλημα όμως είναι ότι...θα ζήσω 5 χρόνια παραπάνω απο το προβλεπόμενο εκ της μοίρας, οπότε τα λεφτά που θα έχω εξοικονομίσει θα τα φάω τότε!

Οπως και ναχει παντως το καλο ειναι οτι το εκοψες και απαλλαχτηκες.!!!Απλα η δικια μου περιπτωση δειχνει καθαρα πως εαν βρεθει το κινητρο και μπεις στην διαδικασια να διαλεξεις αυτο η εκεινο,τοτε το κοβεις και σχετικα ευκολα.....Οσο για την γυναικα μου, αυτη μου εκανε την προταση για το στοιχημα.Βεβαια εγω ακομα την ευγνομονω και εκεινη ακομα το φυσαει και δεν κρυωνει!!!!!!:flipout::flipout:Παντως και απο υγεια και απο χομπυ και απο οικονομικης αποψης κερδισμενοι βγαινουμε.-bye-

Re: Απάντηση: Παραμένεις ακόμα καπνιστής;

ΚΑΘΕ πρωι που θα πινω καφε και θα καπνιζω θα ερχομε σε αυτο το θεμα :aetsch::aetsch:

To 2004 (αν θυμάμαι καλά φθινόπωρο ήταν) είχαμε μια παρόμοια συζήτηση στην Εκτός του avforum. Σφοδρότατη αντιπαράθεση, καμιά σχέση με το σήμερα. Επί 3-4 μέρες έμπαινα πρώτα σε εκείνο το θέμα να δω τί είχε γραφεί. Η γραμματέας στο χώρο που εργαζόμουν τότε ήλθε μια φορά από πάνω και κλεφτοδιάβασε. Μετά από μερικές σελίδες είπε κάτι παρόμοιο. Και όταν κάναμε μια συζήτηση πιο σοβαρή, είχε δηλώσει ότι θα κόψει το τσιγάρο μόνο όταν ο γιατρός τη βεβαιώσει ότι αν δεν το κόψει θα πεθάνει.

Δυστυχώς μας έχει αφήσει για το μεγάλο ταξίδι εδώ και δυο μήνες, όπως έμαθα (έχω αλλάξει εργασιακό χώρο), καθώς δεν πρόλαβε να κόψει το τσιγάρο. 36 χρονών κι άφησε δυο ανήλικα, 8 και 5,5 ετών.

Ζητώ συγνώμη, δεν θέλω να κάνω μακάβρια αστεία, αλλά ήταν σχεδόν αυτολεξεί η ίδια τοποθέτηση.

Re: Απάντηση: Παραμένεις ακόμα καπνιστής;

To τσιγαρο ειναι σιγουρα επιβλαβες.

Απο την αλλη ομως και τα ειρωνικα σχολια οπως και οι νουθεσιες δεν βοηθουν τους καπνιστες να κοψουν την κακη αυτη συνηθεια. Η νικοτινη ειναι πολυ εθιστικη και δεν μπορουμε να κατηγορησουμε καποιον που ισως δεν μπορει (ενω θελει) να το κοψει. Ξερω παμπολα τετοια παραδειγματα...

Εγω προσωπικα καπνιζω απο μηδεν εως 3 τσιγαρα την ημερα. Τις περισσοτερες φορες δεν εχω καν πακετο μαζι μου και κανω "τρακες" αν βρω καπου κανενα. Ειμαι μαλλον απο τους τυχερους που μπορουν και το ελεγχουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραμένεις ακόμα καπνιστής;

To 2004 (αν θυμάμαι καλά φθινόπωρο ήταν) είχαμε μια παρόμοια συζήτηση στην Εκτός του avforum. Σφοδρότατη αντιπαράθεση, καμιά σχέση με το σήμερα. Επί 3-4 μέρες έμπαινα πρώτα σε εκείνο το θέμα να δω τί είχε γραφεί. Η γραμματέας στο χώρο που εργαζόμουν τότε ήλθε μια φορά από πάνω και κλεφτοδιάβασε. Μετά από μερικές σελίδες είπε κάτι παρόμοιο. Και όταν κάναμε μια συζήτηση πιο σοβαρή, είχε δηλώσει ότι θα κόψει το τσιγάρο μόνο όταν ο γιατρός τη βεβαιώσει ότι αν δεν το κόψει θα πεθάνει.

Δυστυχώς μας έχει αφήσει για το μεγάλο ταξίδι εδώ και δυο μήνες, όπως έμαθα (έχω αλλάξει εργασιακό χώρο), καθώς δεν πρόλαβε να κόψει το τσιγάρο. 36 χρονών κι άφησε δυο ανήλικα, 8 και 5,5 ετών.

Ζητώ συγνώμη, δεν θέλω να κάνω μακάβρια αστεία, αλλά ήταν σχεδόν αυτολεξεί η ίδια τοποθέτηση.
βρε κακο που με αναμενει πτου πτου κορακα ματι θα παρω απο τωρα και αλλη φορα σε αυτο το θεμα δεν μπαινω :BXVZCBXZ6:

Το θεμα ειναι απλο. Αμα μπορεις το κοβεις, αμα δεν μπορεις συνεχισεις και φουμαρεις. Εγω τον καταλαβαινω τον καπνιστη απολυτα. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα προσπαθω διακριτικα να πεισω καθε μερα φιλους και γνωστους να το κοψουν.

Εγω 2 φορες το εχω κοψει και τις 2 χωρις τσιχλες και λοιπα υποκαταστατα. Πριν απο 4 χρονια το ειχα κοψει για 2 χρονια, απλα ξυπνησα ενα πρωι και δεν το ξαναεβαλα στο στομα μου. Λογω προβληματων και στεναχωριας το ξαναρχισα πριν 2 χρονια και το ξαναεκοψα μαχαιρι παλι πριν 3 βδομαδες, ευχομαι τωρα πια οριστικα...

Αυτη την φορα περασα σαφως χειροτερα την πρωτη βδομαδα. Ειχα κατι τρεμουλα, υπνηλια και ψιλοκαταθλιψη αλλα τωρα ολα καλα. Εβαλα και στην ζωη μου το περπατημα 4χλμ την μερα και καθε μερα μερα νιωθω ολο και καλυτερα..Βρηκα τις ανασες μου.

Κουραγιο σε αυτους που το κοψανε και καλη δυναμη σε αυτους που καπνιζουν ακομα..

Εδώ στη γειτονιά μου ήταν ένας φίλος που έπαθε καρκίνο των πνευμόνων γιατί κάπνιζε πάρα πολύ, από πολύ μικρός.
Του αφαίρεσαν τον ένα πνεύμονα (γεμάτο πίσσα) και ανέπνεε σαν μέσα από ένα καλαμάκι (του φραπέ).
Πέθανε σχετικά γρήγορα μετά την εγχείρηση.
Ερχόταν εδώ σε μένα και μου ζητούσε τσιγάρο να πάρει μια ελαφριά τζούρα μόνο και ήθελε απλώς να το κρατάει στο χέρι.
Τόσο εθισμό από το τσιγάρο δεν τον φανταζόμουν.
Εγώ τα τελευταία 25 χρόνια καπνίζω 4 - 5 τσιγάρα τη μέρα. Το χειμώνα λιγότερα.
Δεν μπορώ παραπάνω. Καπνίζω μόνο με τον καφέ, μετά το φαγητό κ.λ.π.
Θα πρέπει να υπάρχει κάποια ειδική περίπτωση για να καπνίσω παραπάνω.
Π.χ. πολύωρη διαμονή σε ένα μπαράκι, ταβέρνα κ.λ.π.
Όμως όταν έρθει η ώρα να καπνίσω, το τσιγάρο το θέλω οπωσδήποτε.
Εκεί καταλαβαίνω κάπως τον υπερβολικό εθισμό των φανατικών καπνιστών.
Πάντως αν θέλω να το κόψω, μπορώ πολύ εύκολα καθώς και χωρίς αυτό τα καταφέρνω, δεν τρελαίνομαι.

Προσωπικά περιμένω πώς και πώς την ημέρα που θα γλιτώσω απο όλη την κάπνα που με πνίγει κάφε φορά που πάω έξω. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απαγόρευση να τελειώνουμε απο αυτην την ιστορία...

Για τους καπνιστές που θέλυν να το κόψουν κυκλοφορεί και αυτό...
http://www.ezquit.com/

Παιχνίδια του μυαλού αλλά απο ότι φαίνεται μεγάλη η δύναμη της συνήθειας...
Δεν είναι τυχαίο οτι είναι το πιό δύσκολο πράγμα το να απαλλαγεί ο άνθρωπος απο τα δεσμά που τον περιορίζουν... όποια και αν είναι αυτά

:smokin::smokin::smokin:

ξενερωτάκια

μην μας πλησιάζεται ρε , θα σας πεθάνουμε και θα χάσει η κοινωνία εκλεκτά καθαρά πολιτικαλ κορεκτ μέλη
:aetsch::aetsch::eviltongue::flipout:

Το τσιγάρο είναι εμπλουτισμένο με χημικά που μεταξύ άλλων κάνουν την εξάρτηση πολύ ισχυρή μακροπρόθεσμα (δεν το ξεχνάς ποτέ). Όποιος έχει δει το "insider" καταλαβαίνει τι λέω.

Θεωρώ ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση για το πόσο μεγάλη εξάρτηση έχει κάποιος από τη νικοτίνη. Εγώ θα έλεγα ότι υπήρξα "ελαφρύς" καπνιστής.

Ξεκίνησα στα 13. Το έχω κόψει 2 φορές, τη μια 5 χρόνια, καπάκι μετά το στρατό όπου το είχα ξεφτιλίσει (1-1,5 πακέτο τη μέρα). Το ξανάρχισα λόγω κακής εμπειρίας με γυναίκα (κλισέ αλλά αλήθεια).

Εδώ και 3 χρόνια το έχω (ξανά) κόψει. Το μυστικό για μένα είναι να μην το βάλω στο στόμα μου ούτε για πλάκα. Ούτε μία τζούρα. Έτσι μόνο δεν θα το ξαναρχίσω. Ξέρω ότι το άτιμο δεν έχει φύγει από το σώμα μου τελείως, έχει πιάσει μια γωνίτσα στο μυαλό μου και περιμένει την ευκαιρία...

Στο μεταξύ προσπαθώ να πείσω 1-2 συναδέλφους να το κόψουν, ώστε να συμβάλλω λίγο στο να μπούμε άκαπνοι σαν εταιρία στην 1η Ιουλίου. Δυστυχώς παρότι αναγνωρίζουν την ανάγκη να το κόψουν και το κακό που τους κάνει, δεν είναι αρκετά δυνατοί.

Θα τους σπάσω όμως τα @@

Ιδίως μετά την 1 Ιουλίου θα γίνω κακός για όσους καπνίζουν εντός των χώρων της δουλειάς... Ούτε διακριτικά ούτε τίποτε. NO MERCY

Last edited:
Πάντως, έχω αρχίσει να ακούω τελευταία διάφορα παραθυράκια που ήδη έχουν ανακαλύψει οι ελληνάρες, οπότε κρατάω μικρό καλάθι...