Paramount drops HDDVD

εγω πιστευω οτι θα τα παρατησει η Paramount και εχει τελειωσει το ζητημα.....πιο πολυ θα επρεπε να τους απασχολει οτι οι τιμες ειναι ΠΑΡΑ πολυ ψηλα ακομα για να ασχοληθει ο περισσοτερος κοσμος σοβαρα.........

Απάντηση: Re: Paramount drops HDDVD

Όπως έχω ξαναπεί ο πόλεμος (προς τέρψιν της μιας εκ των 2 μισητών) δεν θα τελειώσει σύντομα και ίσως και ποτέ χωρίς κανέναν νικητή.

http://www.cosmo.gr/DigitalHome/World/183651.html

+1

Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως βοήθησε και η πορεία του Platen Earth box set, που προσφέρθηκε πρόσφατα σε δύο εκδόσεις, με αυτή του HD DVD να ξεπερνάει κατά πολύ σε πωλήσεις αυτή του Blu-ray.

αυτο τα λεει ολα,περα απο το τι πιστευουμε εμεις.

Αν και κάτοχος και των δύο φορμά θα έπρεπε να ήμουν αδιάφορος για την έκβαση του πολέμου ωστόσο δεν μπορώ να μην εκφράσω την προτίμησή μου στο κόκκινο στρατόπεδο.

Το φορμά είναι πλήρες (το άλλο αλλάζει συνέχεια προφίλ),η ποιότητα εξαίσια,είναι "έτοιμο", είναι οικονομικό,players όλα αναβαθμίσιμα και κυρίως είναι region free.Ισως το τελευταίο να τσούζει τις εταιρείες που στηρίζουν το blu-ray και τα κλειδώματά του.Είναι πολλά τα λεφτά βλέπεις..

παντως αυτο με την Warner τις πρωτες μερες και μετα, το θα δουμε που θα βαλουμε την υπογραφη μας τελικα,αν μην τι αλλο δειχνει ενα δισταγμο.
εαν και με αυτες τις εταιριες δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος αλλα σιγουρα δειχνει καθαρα μια υπαναχωρηση απο την αρχικη της θεση προς το παρον.

Ας ειχε το HD-DVD 100 Ευρώ στην Ελλάδα και θα σου έλεγα εγω αν ειχα αγοράσει οχι ενα αλλα 2.

Οσο όμως πηγαινω στον Κωτσόβολο και βλέπω το E1 να κανει 400 ευρω και το Bluray 450, δεν παιρνω κανενα απο τα 2 για τον απλό λογο του

>Στην σονυ δεν ξαναπληρώνω λεφτα σε ΚΑΜΙΑ μορφή, ουτε δικαιώματα ουτε τίποτα, μάλιστα θα χαρώ να χασει τα εκατομμύρια $ που εδωσε σε Warner
- New line και τα ρεστα για το δικαίωμα στο blu να επικρατήσει (τα χάλια της
3ης γενιάς στην Ελλάδα, τα 50 δισεκατομμύρια δραχμές ανα άδεια θυμήθηκα που δεν πρόκειται να βγουνε ποτε, χώρια τις αναβαθμίσεις του εξοπλισμου)

>το blu το θεωρω ΤΟΣΟ υποδεεστερο του συμβατικου DVD σαν φορμάτ που να μου χαρισεις blu ray με 10 δισκάκια θα το σκεφτώ πολύ να το πάρω.

>Οσο και να εχει υψηλη αναλυση και κορυφαια ποιότητα και χαρακτηριστικά, μου την σπάει ο βρώμικος πολεμος (το να αγοραζεις συνειδήσεις και να υποχρεωνεις τον καταναλωτη σε επιλογή), το region coding, οι πολλαπλές κρυπτοποιήσεις, τα 0,1 mm που απέχουν τα δεδομένα απο την επιφάνεια, το οτι ολοι οι τιτλοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) που θελω να δω ειναι ειτε με Mpeg2 είτε σε...HD-DVD,

Και πανω απο ολα

ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΕΣ.

καθως τόση εξελιξη για ενα φορματ ποτέ δεν πάει χαμένη ο'τι και να κάνουν τα studios και απο πλευράς backward compatibility το HD DVD ειναι μονο του, και η πιό πιθανή χρήση του φορματ θα ειναι ουτως ή άλλως τα δεδομένα, απλά περιμενω να βρωμίσει η αγορά hd dvd DL αγραφα για να παιρνω τα blu και... να τα αντιγράφω σε HD-DVD!!!!!

Last edited:

απλά περιμενω να βρωμίσει η αγορά hd dvd DL αγραφα για να παιρνω τα blu και... να τα αντιγράφω σε HD-DVD!!!!!

αυτο μου αρεσε εαν εννοουμε το ιδιο πραγμα.-bye-

Ακόμα και το Betamax που τόσο το κοροιδευουν σαν χαμένο, κρυβει μυστικά που λίγοι τα γνωρίζουν.

Λιγοι γνωριζουν π.χ. οτι το Beta εξελιγμένο, σαν BetacamSP, ηταν και σχεδόν παραμένει το κορυφαίο αναλογικό Format ποιότητας Broadcast, και οτι η βασική δομή του ειναι σχεδον ιδια με το betamax που...εχασε(!) κάποιον πόλεμο.

Το πρόβλημα με εκείνη την απώλεια ειναι το οτι δεν εφτασε η broadcast ποιότητα τον καταναλωτή, αλλά τον κόλλησε στις 230 γραμμές ανάλυση.

οποιος ειχε καμερουλες 8mm της σονυ ξέρει την διαφορά στην εικόνα με τις compact VHS.

το 8ρι της Σονυ ειναι βασισμένο στο Beta.

Αυτα απο εναν μεγάλο χαμένο που κατάφερε στο τέλος να βγεί νικητής, και με την κολώνια του να κρατά ακόμα σαν Digital8 και Betacam SX και MPEG IMX με ποιότητα εικόνας CCIR D1, 8 κανάλια ήχου και μέχρι....50MB/s transfer(!) ή ακόμα και....κρατιέστε???? 1080i !!!!!!!

Προσέξτε τις επιθυμίες σας, οσοι ευχεστε στο φορματ να ειναι "Χαμένο", Μπορεί να πραγματοποιηθουν......

http://en.wikipedia.org/wiki/Betacam#Betacam_SX

http://en.wikipedia.org/wiki/HDCAM

απλά περιμενω να βρωμίσει η αγορά hd dvd DL αγραφα για να παιρνω τα blu και... να τα αντιγράφω σε HD-DVD!!!!!

Καλά.. αλλά μέχρι τότε θα συμφέρει να κατεβάσεις κατευθείαν απο το διαδύκτιο.

το blu το θεωρω ΤΟΣΟ υποδεεστερο του συμβατικου DVD σαν φορμάτ που να μου χαρισεις blu ray με 10 δισκάκια θα το σκεφτώ πολύ να το πάρω.

>Οσο και να εχει υψηλη αναλυση και κορυφαια ποιότητα και χαρακτηριστικά, μου την σπάει ο βρώμικος πολεμος (το να αγοραζεις συνειδήσεις και να υποχρεωνεις τον καταναλωτη σε επιλογή), το region coding, οι πολλαπλές κρυπτοποιήσεις, τα 0,1 mm που απέχουν τα δεδομένα απο την επιφάνεια, το οτι ολοι οι τιτλοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) που θελω να δω ειναι ειτε με Mpeg2 είτε σε...HD-DVD,

Ενδιαφέρον ότι ενώ αναγνωρίζεις την ποιότητα και ανωτερότητα του μπλέ για λόγους 'ηθικής' και μόνο δεν το αγοράζεις. Εκτός και αν παίζει ρόλο και η τιμή. Πάντως πιστεύω ότι αν καταναλώναμε με βάση κανόνες ηθικής και όχι χρησιμότητας (και κάλυψης πραγματικών η μή αναγκών) η κοινωνία μας θα ήταν διαφορετική.

By the way το HD DVD έχει ήδη πεθάνει.. απλώς δέν το ξέρει ακόμη. Το θέμα είναι αν θα πεθάνει και το μπλέ μετά από λίγο καιρό.

Lefteris, το κατέβασμα απ το διαδίκτυο εκτός του οτι είναι παράνομο (και καλά..), δεν είναι πανάκεια για όλους.
Δεν έχουν απαραίτητα όλοι γραμμές με τρελλές ταχύτητες (στην Ελλάδα ζούμε) και ειδικά αν θες αυτούσια την ταινία ~30gb,είναι πολλάκις προβληματικό.Γεμίζεις σκληρούς στο άψε σβήσε και παίζεις με το ratio επικίνδυνα.:ears:

Η χρήση των .mkv είναι μια λύση αλλά όποιος έχει καλό & μεγάλο display θέλει την full ανάλυση,πώς να το κάνουμε..

Ενδιαφέρον ότι ενώ αναγνωρίζεις την ποιότητα και ανωτερότητα του μπλέ για λόγους 'ηθικής' και μόνο δεν το αγοράζεις. Εκτός και αν παίζει ρόλο και η τιμή. Πάντως πιστεύω ότι αν καταναλώναμε με βάση κανόνες ηθικής και όχι χρησιμότητας (και κάλυψης πραγματικών η μή αναγκών) η κοινωνία μας θα ήταν διαφορετική.

Δεν αναγνώρισα τιποτα. Λείπουν εισαγωγικά στα "κορυφαία χαρακτηριστικά" - λάθος μου μεγάλο.
Σαν κορυφαια χαρακτηριστικά εννοει το blu τις τριπλές κρυπτοποιήσεις του και τα region coding, αυτά που το σκοτώνουν δλδ.

Κοίτα - υπάρχουν single layer & dual layer DVD διακάκια στην αγορά. τα δε χωρουνε 4.5gb τα δε 9.

ενώ εχω αγοράσει 2000 εγγραψιμα DVD δεν πλήρωσα ποτέ ουτε ενα DL.
ολα ηταν μονης στρώσης.

ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα 50 gb του blu. Δεν θεωρω το blu τεχνικά ανώτερο.
ουτε βιωσιμότερο. ειναι proprietary και προσπαθουν να μας υποχρεωσουν να το ασπαστούμε. Κανουν, ομως, ενα λάθος, αυτό που αναφέρεις. Οτι ΔΕΝ εχουν μονοπώλιο. Εχουν να κάνουν και με το DVD αλλά και με το ιντερνετ.

Δημήτρη, δεν ειναι απαραίτητο να εισαι παράνομος για να αγοράσεις μια ταινία απο το Ιντερνετ. Μπορείς όμως να το γράψεις σε φτηνό media. ΔΕΝ μπορείς να το γράψεις σε ακριβό media, γιατι δεν εχει νόημα - θα το αγόραζες ουτως ή άλλως απο την αρχή σε τέτοιο, προεγγεγραμένο.

Το φθηνότερο media ανα GB αυτή την στιγμή (που να μπορεί να υποστηρίξει HD ολοκληρη ταινία)
ειναι όντως ο σκληρός δίσκος. Πρέπει να κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι για να φθηνύνει το blu, όμως πρεπει να κυλήσει λιγότερο για να φθηνύνει το hddvd.

εκτιμώ φόρμες, λειτουργικά συστήματα και συσκευές εδω και 20 χρόνια.

ημουν σίγουρος οτι το 3DO και το CD-i ηταν αποτυχίες σαν μεσα αναπαραγωγής, αφου επρεπε να βάλεις πρόσθετα τον mpeg decoder. Στενοχωρήθηκα με την βλακεία που δέρνει την Microsoft που εβγαλε το XBOX360 ημιτελες και ετσι εχασε την ευκαιρία να βγαλει παιγνίδια σε HD-DVD. Κατάλαβα οτι χάσαμε οριστικά την μάχη των μπλέ δίσκων εκεί. Ποτέ δεν θα φθηνύνουν αρκετά.

Last edited: