παρασιτα στα ηχεια

Ενας φιλος που ειπε (και φυσικα αυτο θα κανω πρωτα) να το δοκιμασω με τις μπαταριες του, δηλ χωρις τροφοδοσια γιατι αυτη μπορει να κανει την ζημια.

Καλά στα είπε… δοκίμασε χωρίς το τροφοδοτικό.

επειδη το θεμα με εχει ταλαιπωρησει και εμενα στο παρελθον...πρωτα απ ολα μην του δινετε πολυ σημασια ειδικα αν ο θορυβος δεν ακουγεται σε ενταση ακροασης. Ειχα και εγω αυτο το προβλημα στο pc. Δυστυχως τα pc ακομα και με καλα τροφοδοτικα θα τον βγαλουν τον θορυβο.
Αυτο που εκανα ηταν:
α) να παρω ενα καλο τροφοδοτικο
β) να παρω μια εξωτερικη καρτα ηχου usb (καλη ιδεα, που δεν εχω δοκιμασει, ειναι η τροφοδοσια στις usb συσκευες απο πληκτρολογιο μεχρι καρτα να ειναι εξωτερικες. Πως? Δειτε εδω
γ) με πολυμπριζο που απομονωνεις γειωσεις. Δειτε εδω (μονο αν ξερετε τι κανετε ή πληρωσετε καποιον μαστορα)
Με λιγα λογια με το τροφοδοτικο "ηρεμησε" ο θορυβος, με την καρτα usb εξαφανιστηκε, αλλα εμενε ο βομβος και παιζοντας με τις γειωσεις εφυγε και αυτος. Η καρτα εχει καποιο φιλτρο οποτε εφυγε ο ηλεκτρονικος θορυβος και με το πολυμπριζο προφανως υπηρχε καποιο ground loop που εφυγε και αυτο.
Οσον αφορα το laptop μπαταρια και παλι μπαταρια

Θα το κανω ρε Τασο μου ,αλλα ειναι λογικο????

Υποψην οτι μου το εκανε και στο καλο συστημα του σπιτιου (δηλαδη σιγουρα δεν φταινε τα ηχεια)

επειδη το θεμα με εχει ταλαιπωρησει και εμενα στο παρελθον...πρωτα απ ολα μην του δινετε πολυ σημασια ειδικα αν ο θορυβος δεν ακουγεται σε ενταση ακροασης.

Εχεις δικιο (αλλα οχι απολυτο:flipout: )

Σε ενταση ακροασης δεν ακουγεται, αλλα σε πολυ σιγανες εντασεις ειναι εως ενοχλητικο (χωρια που φοβαμαι για την υγεια των τουϊτερ!!)

Ξαναφερνω το θεμα γιατι μαλλον το προβλημα λυθηκε,τουλαχιστον στο ενα συστημα.
Μενει να το δοκιμασω και στα ενεργα ηχεια για να δω αν ειναι 100% σωστο.

Οφειλω βεβαια να πω οτι το διαβασα σε αλλο φορουμ απο ενα επαγγελματια dj.

Τοσο απλο......βαζουμε μια μονωτικη ταινια στα σιδερακια της σουκο πριζας και καθαρισαμε....μουγκα ρε φιλαρες!!!!!!

Οποιος ξερει τεχνικα τι σημαινει αυτο μας το εξηγει...σιγουρα κατι με την γειωση εχει να κανει ,αλλα τι ακριβως????

Έχει να κάνει με το ότι αυτός που το πρότεινε είναι τραγικά ανεύθυνος, για να μην πω εγκληματίας..

Αν -χτύπα ξύλο- γίνει κάποια "στραβή" στη συσκευή σου, κινδυνεύεις άμεσα με ηλεκτροπληξία. Πρέπει να αναζητήσεις αλλού λύση.

δεν ειναι σωστο και ειναι επικινδυνο γιατι μολις απεκλεισες την γειωση απο το συστημα σου. Προφανως εχεις βρογχο γειωσης σε καποιο μηχανημα σου, αυτο πρεπει να ψαξεις και οχι να κοψεις την γειωση, ειναι απαραδεκτο και οπως σου ειπα πολυ επικινδυνο
Τι συσκευες εχεις στην ιδια μπριζα?

μαζι γραφαμε Δημητρη

Κοίτα... Αν κάτι στο σύστημά σου έχει καλή γείωση τότε είσαι σχετικά ok...
Όχι ότι είναι ότι καλύτερο αλλά δουλεύει...

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν γειώνεται μία συσκευή (προενισχυτής) και όλα τα άλλα είναι αγείωτα (καθότι γειώνονται μέσω των interconnects)

Ηταν η επομενη ερωτηση μου...με προλαβατε!!!
Ηθελα να ρωτησω δουλευει μεν, αλλα δουλευει σωστα????

Μα ολες οι συσκευες ειναι γειωμενες(σε διαφορα πολυμπριζα)...μονο το λαπτοπ δουλευει με αυτο το τροπο.
Τι μπορει να παθει δεδομενου οτι εχει και μπαταριες???
Υποψη οτι ολη την ζημια την κανει το τροφοδοτικο του λαπτοπ, γιατι παιζοντας με μπαταριες δεν υπαρχει ουτε βομβος ουτε τιποτα.
Αλλα δυστυχως δεν μπορει να αντεξει ενα 5ωρο μουσικο προγραμμα!!!

Γειώνονται μέσω των interconnects μόνο αν οι συσκευές έχουν κοινό power ground και signal ground. Αυτό δεν το ξέρουμε πάντα..

Επίσης, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι σωστό να γειώνουμε (γενικά) μέσω των interconnects, ειδικά τη στιγμή που κάποια μυστήρια HiEndάδικα έχουν αστείες διατομές.

Οπότε, προσέχουμε.

Ηταν η επομενη ερωτηση μου...με προλαβατε!!!
Ηθελα να ρωτησω δουλευει μεν, αλλα δουλευει σωστα????

Μα ολες οι συσκευες ειναι γειωμενες(σε διαφορα πολυμπριζα)...μονο το λαπτοπ δουλευει με αυτο το τροπο.
Τι μπορει να παθει δεδομενου οτι εχει και μπαταριες???
Υποψη οτι ολη την ζημια την κανει το τροφοδοτικο του λαπτοπ, γιατι παιζοντας με μπαταριες δεν υπαρχει ουτε βομβος ουτε τιποτα.
Αλλα δυστυχως δεν μπορει να αντεξει ενα 5ωρο μουσικο προγραμμα!!!

εγω ετσι οπως το καταλαβα ειναι οτι μονωσες την γειωση στην πριζα του τοιχου, αρα και οτι κουβαλουσε επανω ηταν χωρις γειωση. Τωρα εαν εχεις μονο το λαπτοπ εγω δεν θα το εκανα, γιατι δεν παυει να ειναι μια συσκευη που δεχεται ρευμα. Ας μας εξηγησει καποιος που γνωριζει υπευθυνα αν αυτο που εχεις κανει εγκυμονει κινδυνους ή οχι.

εγω ετσι οπως το καταλαβα ειναι οτι μονωσες την γειωση στην πριζα του τοιχου, αρα και οτι κουβαλουσε επανω ηταν χωρις γειωση. Τωρα εαν εχεις μονο το λαπτοπ εγω δεν θα το εκανα, γιατι δεν παυει να ειναι μια συσκευη που δεχεται ρευμα. Ας μας εξηγησει καποιος που γνωριζει υπευθυνα αν αυτο που εχεις κανει εγκυμονει κινδυνους ή οχι.

Πολυ σωστα καταλαβες φιλε μου δοτι το εγραψα....λαθος!!!:violent-smiley-030:

Επρεπε να πω, οτι την μονωτικη την εβαλα στα σιδερακια του φις σουκο του λαπτοπ.

Αλλαζουν ετσι τα δεδομενα?????

Χωρίς γείωση, αν κάποιο καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα εξωτερικά ή εσωτερικά της συσκευή σου πάθει κάτι/φθαρεί και ακουμπήσει ένα μεταλλικό στέλεχος της συσκευής ή ένα αγώγιμο υλικό (π.χ. το καπάκι της συσκευής ή το πόδι του τραπεζιού που ακουμπάει) τότε αυτό το στέλεχος και όποιο άλλο είναι σε επαφή μαζί του, έχει 220V! Οπότε, με το που θα το ακουμπήσεις, κλείνεις κύκλωμα και....
http://www.geekwithlaptop.com/wp-content/uploads/2009/07/Electric-Shock.gif

Αν υπάρχει γείωση, το ρεύμα φεύγει μέσα από τη γείωση στο έδαφος, οπότε δεν υπάρχει επιστροφή στον πίνακα και αν το ρελέ σου λειτουργεί και δεν έχει κολλήσει από την αχρηστία, πέφτει και έχεις διακοπή στο ρεύμα (κάθε 6 μήνες πρέπει να πατάμε το μπλέ κουμπάκι για να ρίχνουμε μόνοι μας το ρελέ για να μην κολλάει). Αν είναι βράδυ, πρέπει να μπορείς να βρεις στα τυφλά ένα φακό για να σηκώσεις την ασφάλεια, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις πάθει ηλεκτροπληξία.

Καλό βράδυ.

Last edited:
Δηλ. για να καταλαβω...
Το Marantz 63 kis που εχω ,που ΔΕΝ εχει σουκο φις,μπορει να γινει εως επικίνδυνο???
Παιδια συγγνωμη αν κανω παιδιαστικες ερωτησεις ,αλλα λαβετε υποψην οτι εχω μαυρα μεσανυχτα απο ηλεκτρισμο!!!

Οι συσκευές που έχουν μεν μεταλλικό σασί αλλά δεν έχουν γείωση στο φις τους, έχουν γαλβανικά απομονωμένο το σασί τους από τις πηγές ρεύματος (συμπεριλαμβανομένης και της γείωσης σήματος), ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος. Πρέπει να γίνει "πολύ χοντρή στραβή" για να γίνουν επικίνδυνες.