παρασιτα στα ηχεια

adok13

AVClub Addicted Member
16 July 2008
1,323
παιδια βοηθεια.παρατηρισα εχθες οτι και απο τα 5 ηχεια ακουγεται ενας ηχος σαν παρασιτα ραδιοφονου,οχι συνεχεις.εβγαλαν τα καλωδια τα ξαναβαλα,τα απομακρυνα απο καλωδια ρευματος αλλα τα ιδια.λετε να καηκαν τα ηχεια μου;ta εχω μολις ενα μηνα.
o ενισχυτης μου ειναι ο yamaha rxv361 και τα ηχεια τα koda 800f kai 600c/ και 600/s.η πριζα που εχω συνδεσει τον ενισχυτη δεν εχει γειωση,μηπως φταιει αυτο;

τι εννοεις δεν εχει γειωση η πριζα? Αυτο που ακους απο τα ηχεια ειναι σαν "χιονι" ή βομβος...?

σαν χιονι ακουγεται και μονο στις ταινιες,εχω αλαξει καλωδιο ομοαξονικο και οπτικη ινα και εχω παιξει το dvd kai se dvd player kai sto ps3.

εξηγησε μας λιγο και αυτο με την πριζα. Η γειωση ειναι απαραιτητη

Προσωπικά δεν έχω δει ενισχυτές AV αυτής της κατηγορίας τιμής με γείωση...
Ούτε καν στην κατηγορία του διχίλιαρου.

εχεις δικιο ουτε ο δικος μου εχει γειωση,οποτε ακυρο αυτο που ειπα για την πριζα.δεν ξερω τι φταιει.παντως τα ηχεια δεν φταινε τελικα γιατι εβαλα κατι αλλα για δκιμη και μου εκαναν το ιδιο.τοχω προσεξει παντως σε 2 dvd mono απο οσα εχω δει,τα οποια ηταν γνησια.

αλλο ο ενισχυτης και αλλο η πριζα..εμενα μου ηρθε στο μυαλο μην εχεις παλια τριπολικη πριζα και εχεις μηχανηματα επανω χωρις γειωση.
δηλαδη τον θορυβο στον βγαζει μονο εαν παιζεις αυτα τα 2 dvd? εαν ναι, μην χολοσκας, εαν οχι θελει ψαξιμο, τα ηχεια σου παντως δεν φταινε

σε δυο dvd to εχω παρατηρισει μεχρι τωρα που ειχα νοικιασει.
να πω επισης οτι οταν σαυτα ta 2 dvd εβαζα το 5ch. enhacer που ειναι για να βελτιωνει την ποιοτητα σε συμπιεσμενα αρχει ηχου,σταματαγε το προβλημα.

Re: Απάντηση: παρασιτα στα ηχεια

''φυσιολογικο'' φυσημα ειναι,που βγαζουν οι περισσοτεροι ενισχυτες και μαλιστα αν ειναι AV YAMAHA.

Παρα του οτι γενικα εχεις δικιο και το φυσημα υπαρχει σ' ενα βαθμο παντου, κανονικα δε θα 'πρεπε να το κανει παντα? Κι αυτο το φυσημα δε νομιζω οτι πρεπει να ειναι ενοχλητικο/ακουστο σε νορμαλ σταθμες...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: παρασιτα στα ηχεια

Παρα του οτι γενικα εχεις δικιο και το φυσημα υπαρχει σ' ενα βαθμο παντου, κανονικα δε θα 'πρεπε να το κανει παντα? Κι αυτο το φυσημα δε νομιζω οτι πρεπει να ειναι ενοχλητικο/ακουστο σε νορμαλ σταθμες...-bye-

εγω υποπτευομαι,οτι του το κανει παντα,απλα δεν το ειχε προσεξει,ας μας πει εκεινος.
Επισης υποθετω οτι δεν ειναι και τοσο ακουστο το φυσημα,παρα μονο αν πλησιασει κοντα σε καποιο ηχειο την ωρα που δεν υπαρχει πληροφορια απο την πηγη.
Υποθετω.

οχι καμια σχεση,δεν το κανει συνεχεια.
και μαλιστα οπος ειπα το παρατηρισα σε 2 μονο dvd που ειχα νοικιασει.στο πρωτο ειπα οτι θα ειναι το dvd και δεν εδωσα σημασια και μετα το παρατηρησα και σε αλλο ενα σε 3 με 4 σκηνες.
και συγκεκριμενα το κανει σε διαλογους.επισης οπος ειπα πριν οταν το βαλω σε 5ch. enhancer δεν
το κανει καθολου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: παρασιτα στα ηχεια

Υπάρχουν...μάρτυρες για τις στάθμες-πόσο νορμάλ είναι ή πόσο (άν) παραμορφώνει ο ενισχυτής ψαλιδίζοντας;-bye-

Κάποια δισκάκια είναι που δυσκολεύεουν πολύ περισσότερο στην απόδοσή τους τα μηχανήματα,δεν είναι όλα...

μαλλον ο ενισχυτης πρεπει να φταιει,το πασχα θα χτυπησω καναν onkyo να τελειωνουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παρασιτα στα ηχεια

Υπάρχουν...μάρτυρες για τις στάθμες-πόσο νορμάλ είναι ή πόσο (άν) παραμορφώνει ο ενισχυτής ψαλιδίζοντας;-bye-

Κάποια δισκάκια είναι που δυσκολεύεουν πολύ περισσότερο στην απόδοσή τους τα μηχανήματα,δεν είναι όλα...

αυτο υπεθεσα και εγω, αν τα μπουμπουνάς τα ηχεια σε κανα δυο χολιγουντιανα dvd, τοτε οκ δεν πειραζει. Για την ιστορια απο pc παιζεις ή απο player? Εαν παιζεις απο pc δοκιμασε με τερμα την ενταση απο το software player και τα windows και ρυθμισε την ενταση μονο απο τον ενισχυτη

συνηθως απο to ps3 παιζω dvd και bluray,και καμια φορα απο ενα dvd player.και στα δυο ομος εχω το ιδιο προβλημα.

παιδια τα dvd πρεπει να ηταν.τα δοκιμασα στο laptop και μου κανε τα ιδια απλα εκει πρεπει να κολησεις το αυτι για να το παρατηρισεις.

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα εχω και γω το ιδιο προβλημα με "παρασιτα" στα ηχεια μου.
Και εξηγουμε...
Πηγη λαπτοπ, καρτα ηχου ειτε Behringer uca200 ειτε Prodigy,ηχεια ενεργα Behringer.

Παντα υπαρχει ενας βομβος στα ηχεια που μοιαζει με παρασιτο (αν θυμαστε στα ραδιοφωνα που ειχαν μεσαια και ακουγοταν σε μερικους σταθμους ενα ελαφρο παρασιτο) κατι τετοιο λοιπον.

Νομιζα οτι εφταιγε η Prodigy αλλα το κανει και η Behringer.
Μετα εριξα το φταιξιμο στη ηχεια αλλα οταν βγαζεις απο το λαπτοπ το usb δεν ακουγετε απολυτως τιποτα!!!
Μετα απο αυτο εριξα το φταιξιμο στο λαπτοπ αλλα προχθες που εβαλα ενα αλλο εκανε τα ιδια και χειροτερα!!!!!!

Το μονο που δεν εχω κανει ,δεδομενου οτι και τα δυο λαπτοπ ειναι ολιγον της πλακας (Turbox το ξενο ,Qompal (Κομπαλ) το δικο μου) ειναι να το δοκιμασω με ενα επωνυμο.

Ενας φιλος που ειπε (και φυσικα αυτο θα κανω πρωτα) να το δοκιμασω με τις μπαταριες του, δηλ χωρις τροφοδοσια γιατι αυτη μπορει να κανει την ζημια.

Καμμια ιδεα ρε παλληκαρια!!!!