Παρατεταμένο πάτημα κουμπιών τηλεχειριστηρίου

panosq

New member
18 April 2011
13
Γειά σας ,ήθελα να ρωτήσω εαν σε κανέναν απο τους κατέχοντες του technicolor 810 ,το τηλεχειριστήριο με παρατεταμένο πάτημα αλλάζει συνεχόμενα τα κανάλια.Προερχόμενος από νόβα που γίνεται αυτό ,είναι σπαστικό που δεν γίνεται και στον technicolor.Τον έχω δύο χρόνια σχεδόν και χτες για πρώτη φορά κάποιες στιγμές το έκανε.Μετά στάματησε.Παρατήρησα ότι το κοντρόλ όταν πάτουσες παρατεταμένα κάποιο κουμπί ,το φώτακι που έχει αναβώσβηνε.Σε αλλούς πέντε που έχω δει δεν αναβωσβήνει αλλά μένει συνεχόμενα ανοιχτό.Δεν ξέρω μήπως τελειώνουν οι μπαταρίες και το κάνει αυτό.Άρα είναι πρόβλημα τηλεχειριστηρίου ή αποκωδικοποιητή;Δοκίμασα το κοντρόλ που αναβωσβήνει στον kaon και αλλαζει συνεχόμενα τα κανάλια απροβλημάτιστα και συνεχώς.Μετά αμέσως το δοκίμασα στον Technicolor και ενώ το φωτάκι με παρατεταμένο πάτημα αναβώσβηνε , δεν άλλαζε συνεχόμενα τα καναλια.Τέλος ,μήπως στους νέους υβριδικούς technicolor που έχουν το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό έχει λυθεί το θέμα.Αν μπορεί καποιος ή μεσώ γνώσεων ή εμπειρίας να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.Ευχαριστώ.

Οι νέοι υβριδικοί δέκτες υποστηρίζουν συνεχόμενη αλλαγή καναλιού/αυξομείωσης της φωνής με παρατεταμένο πάτημα των αντίστοιχων κουμπιών.
Οι απλοί SAT δέκτες (DSI810 & KAON NS1110) δεν το υποστηρίζουν.
Εάν βλέπεις κάποια περίεργη συμπεριφορά μάλλον ......χαιρέτησε το τηλεκοντρόλ. Πάρε το 13888 να στο αλλάξουν.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν ειναι βέβαια να "χαλάει" και να εχει την συμπεριφορά που θα έπρεπε να είχε απο την αρχή ,τότε καλοδεχούμενη η ζημιά.Μαλλον θα το κρατήσω.Παντως με αλλαγή καινούργιων μπαταριών ,με παρατεταμένο πάτημα το φως ανάβει συνεχόμενα,χωρίς διακοπές ,όπως σε όλα τα κοντρόλ που εχω δει μέχρι στιγμής.Αρα το τελείωμα των μπαταριών κανει αυτο το αναβόσβημα που βλέπω με παρατεταμένο πάτημα.Οποτε για να αλλάζει συνεχόμενα κανάλια πρέπει όλοι να αφήσουμε τις μπαταρίες να τελειώσουν!

<trolling>
Αντί να κάνεις ζάππινγκ σαν τις γιαγιάδες ένα-ένα τα κανάλια, πάτα guide και δες τι έχει το καθένα να διαλέξεις!
</trolling>
:p

το τηλεκοντρολ δεν ειναι οτι το καλητερο πρεπει να το εχεις κατευθιαν μπροστα στο δεκτη λιξο αριστερα η δεξια δεν ακουει .....ασε που πρεπει να το πατας εντονα και αυτο
το λεω σε δεκτη 4-5 μηνων

Καταρχήν έλεγξε τις μπαταρίες, επιπλέον η απόκριση εξαρτάται και από τον δέκτη, εσύ για ποιο μοντέλο μιλάς ??

μπαταριες εχω αλαξη ..το κοντρολ του δεκτη ακουη μονο οταν βλεπη κατευθιαν μπροστα ...λιπανω να κοιταει ,η πλαγια τυποτα ....ασε που πρεπει να το
πατας επειμονα ορισμενες φορες για να ακουση.......

ειμαι ηλεκτρολογος και καταλαβαινω κατι.....εχουμε τηλεκοτρολ απο αλλες συσκευες βιντεο-τηλεωρασεις κ.λ.π,και βλεπουμε την αποκρηση καθε κοντρολ

ο δεκτης ειναι KAONMEDIA STB1110

Last edited: