Παρέα με ένα berry 1500 και έναν 906

το θεμα ειναι απλο και το εχουμε κανη δυσκολο.ο onkyo ειναι καλυτερος
ενισχυτης απο τον μπερυ αλλα και τα ηχεια σου δεν ειναι και τοσο μεγαλα
που να μην μπορη να τα κουνηση ο onkyo μονος του.

Θα συμφωνήσω με αυτό όταν πρόκειται για χαμηλες εντάσεις, όταν η στάθμη ανέβει όμως ο ονκυο χάνει τη μπαλλα...Έχοντας τον μπερρυ κατάλαβα πόσο πιο μελωδικά γίνονται τα 683...Επίσης όταν αναλαμβάνει ο μπέρρυ τα μπροστινά τα πίσω ακούγονται (ή μου φαίνεται ότι ακούγωνται) καλύτερα. Από ότι κατάλαβα μάλλον ότι μπορούσε να δώσει ο μπέρρυ το έδωσε πρέπει να τον ανεκτώ και να πάω σε κάτι άλλο ?? Τα pots τα έχω σχεδόν στο τέρμα αλλά τωρα δε προλαβαίνω να κάνω ένα νεο setup. Aυριο θα το δοκιμάσω ξανα...Αν σας έρθει καμιά ιδέα εδώ!!!!:damnyou:
Γιώργο εσύ που έχει δοκιμάσει διάφορα τα class d (nx) τα έχεις δοκιμάσει? Θα ήταν μια λύση καλή αν είναι σαν τα hypex αφού έχουν πολύ λιγότερα χρήματα...

οχι δεν τα εχω δοκιμαση.μεταξυ trupath ,ice power,hypex τα καλυτερα ηταν

τα hypex.

ο μπερυ μπορη να βελτιωθη λιγακι αλλα χλωμο να φταση τον onkyo.

δεν παιρνης το αμαξη να κανεις μια βολτα απο εδω;

Φίλε cdrov, από τις ηχητικές περιγραφές που δίνεις, μου μυρίζει ασυμφωνία φάσεων των ηχείων που οδηγεί ο Μπέρρυ σε σχέση με τα υπόλοιπα (του σαμπ συμπεριλαμβανομένου).

(Σημ: η τυχόν διαφορά ηχητικής ποιότητας Μπέρρυ-Ονκυο, κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογεί την "τραγικότητα" των περιγραφών σου, κάτι άλλο φταίει).

Last edited:
Είμαι Αθήνα Γιώργο αυτή τη περίοδο (περιμένω όπου να´ναι και μια κορούλα) μάλλον θα κατέβω στις γιορτές αλλά χωρίς αυτοκίνητο. Στη πρώτη ευκαιρία θα έρθω για καφέ όπωσδήποτε.... Και ξανά πρέπει να πω ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξη...που θα πάει δεν θα τον φτιάξω!!!! ή θα πάρω άλλον :BDGBGDB55:

επειδη μου ειπες οτι εισαι απο τη σητεια υπεθεσα οτι εκει μενης.
με το καλο να την υποδεχτης την κορουλα σου.

Καταγωγή και συγγενείς στη Σητεία. Σε ευχαριστώ πολύ γιώργο μου.

...Μήπως κάποιος από εσάς που ξέρει καλά τους μπέριδες μπορεί να μου πεί που να βάλω τα dip του ενισχυτή? Low pass, cut, etc.

Εγώ έχω ενεργοποιήσει το Low Cut φίλτρο του Μπέρυ και το έχω ρυθμίσει στα 30Hz. Και αυτό γιατί τα Soavo-1 φτάνουν θεωρητικά έως τα 35Hz και δε θέλω να τα κουράζω...

Εξάλλου, το ηχητικό αποτέλεσμα με αυτές τις ρυθμίσεις είναι πιο ικανοποιητικό για τα αυτιά μου, από αυτό με την απενεργοποίηση του φίλτρου.

Από ότι θυμάμαι, όλα αριστερά εκτός από το δεύτερο από επάνω και από κάτω δεξιά.

Εγώ έχω ενεργοποιήσει το Low Cut φίλτρο του Μπέρυ και το έχω ρυθμίσει στα 30Hz. Και αυτό γιατί τα Soavo-1 φτάνουν θεωρητικά έως τα 35Hz και δε θέλω να τα κουράζω...

Εξάλλου, το ηχητικό αποτέλεσμα με αυτές τις ρυθμίσεις είναι πιο ικανοποιητικό για τα αυτιά μου, από αυτό με την απενεργοποίηση του φίλτρου.

Από ότι θυμάμαι, όλα αριστερά εκτός από το δεύτερο από επάνω και από κάτω δεξιά.

προφανως εχεις πιο καθαρο μπασο ετσι αφου ειναι λιγοτερο και διμιουργη

λιγοτερα προβληματα χωρου.

αν ακουσης προσεκτικα ομως προσθετη λιγο γρεζι ψηλα.

προφανως εχεις πιο καθαρο μπασο ετσι αφου ειναι λιγοτερο και διμιουργη

λιγοτερα προβληματα χωρου.

αν ακουσης προσεκτικα ομως προσθετη λιγο γρεζι ψηλα.

"Φίλε backousis, ένα off topic, δεν μπορείς να βάλεις έναν ορθογράφο στο PC σου?"

... χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζω πρέπει να τον βάλεις.

Θα μας βγούνε τα μάτια.

"Φίλε backousis, ένα off topic, δεν μπορείς να βάλεις έναν ορθογράφο στο PC σου?"

... χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζω πρέπει να τον βάλεις.

Θα μας βγούνε τα μάτια.

ε πες ενα ντε να δουλευη με ελληνικα.

υ.γ.η πλακα ειναι οτι αμα γραφω με το χερι δεν κανω λαθη.

ΟΤ
Στον firefox υπάρχει Plugin. Εγώ ως super ανορθόγραφος γράφω τα πάντα πριν στο word/outlook και κάνω copy paste :-) Χαζή συνήθεια αλλά τελικά έχω βολευτεί.
/ΟΤ

Re: Απάντηση: Παρέα με ένα berry 1500 και έναν 906

Φίλε cdrov, από τις ηχητικές περιγραφές που δίνεις, μου μυρίζει ασυμφωνία φάσεων των ηχείων που οδηγεί ο Μπέρρυ σε σχέση με τα υπόλοιπα (του σαμπ συμπεριλαμβανομένου).

(Σημ: η τυχόν διαφορά ηχητικής ποιότητας Μπέρρυ-Ονκυο, κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογεί την "τραγικότητα" των περιγραφών σου, κάτι άλλο φταίει).

ωπ....
κάτι θυμήθηκα.
Αλλαξε τη φάση στα ηχεία μόνο στον μπέρυ...

μπορεί να έχει αναιρέσεις.

Αλλά φίλε cdrov μετά από κάποιες εντάσεις, ακούς τον χώρο και όχι τα μηχανήματα....

ποια παραγωγα ενδοδιαμορφωσης.

τα eq δεν δημιουργουν τετοια αλλα αλλαγη αποκρισης συχνοτητας και φασης

το οτι ακουγεται φταιη οτι πειραζη ενα ολοκληρο φασμα συχνοτητων αναλογα

το q αυτο λεω τοσες μερες αλλα τιποτα.

Όλες οι συσκευές προκαλούν ενδοδιαμόρφωση, μικρή ή μεγάλη. Κάθε ζεύγος συχνοτήτων προκαλεί ένα άλλες δύο συχνότητες (το άθροισμα και τη διαφορά τους). Όταν η μία από αυτές αυξηθεί (όπως τα 19KHz) αλλάζουν και τα παραγωγά τους. Ελάχιστη αλλαγή (της τάξης του 0.1% έως 0.01%) αλλά ακουστή τόσο ώστε, πιθανώς, να καταλαβαίνεις ότι κάτι αλλάζει στον ήχο.

Τέλος πάντων, μια εικασία είναι. Πιθανώς να είναι και λόγω του μικρού Q που μπορεί να έχουν τα φίλτρα του EQ