Παρέα με ένα berry 1500 και έναν 906

Τελευταία μου επιλογή φαίνεται να είναι η αντιστροφή των καλωδίων..Σήμερα δεν πρόλαβα αλλά μόλις βρώ 1 δευτερόλεπτο θα το κάνω και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα...

Ακόμα δεν έχω προλάβει να κάνω τις δοκιμές...αλλά μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες από το πολύ διάβασμα!!!

1) Μιας και δεν ξέρω περί "balanced kai unbalanced" εισόδους αυτό που δίνει ο ονκυο ως προενισχυτής τι είναι? Μήπως έχω πάρει λάθος μετατροπή (από RCA σε μονοφωνικό καρφί)?

2) Μήπως πρέπει να βάλω τον μπέρρυ σε Parallel inputs??

:FSGSFGS4:

αυτο ειναι unbalanced.

οχι δεν εχης παρη λαθος.

οχι το parallel inputs μετατρεπη τη μια εισοδο

σε εξοδο για να δωση σε αλλο ενισχυτη.

αφορα τους επαγγελματιες που βαζουν συστοιχιες ενισχυτων

Καλημέρα φίλοι μου... Κατάφερα λοιπόν να αρχήσουν τα δύσκολα...:rifle: Χθές πήρα απόφαση και άλλαξα τη φάση των ηχείων. Μόλις ανοίγω λοιπόν τον ενισχυτή (πρώτα ονκυο και μετα μπέρρυ) ανάβει για λίγο το κόκκινο φωτάκι στον μπέρρυ (clipping) και μόλις σβήνει αρχίζουν τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα με τον μπέρρυ να κάνουν ένα περιοδικό βόμβο. Σκεφτείται ένα τραπουλόχαρτο σε ένα ανεμιστήρα. Τα κλείνω όλα αλλάζω πάλι τα καλώδια ώστε οι πολικότητες να είναι όπως πρέπει ο βόμβος παρέμεινε.....Βγάζω το sub από την πρίζα ανοίγω πάλι τα ίδια Μπρός πίσω μέχρι τις 4 το πρωί. Ξαφνικά ανοίγω την τηλεόραση και ο βόμβος σταδιακά αρχίζει να μειώνεται. Χαμηλώνω τα ποτς του μπέρρυ και δεν ακούγεται... Τώρα επειδή έχω αρχίσει και :slapface: με το θέμα για ρίξτε καμιά ιδέα.

Α, και να μήν το ξεχάσω χωρίς να μπορώ να το δυναμώσω, αφού πλέον ήταν αργα. Παρατήρησα ότι όταν τα καλώδια ήταν ανάποδα οι μεσαίες και ψηλές συχνότητες ήταν πολύ καλύτερες από πρίν αλλά οι χαμηλές μου φάνηκαν ανήπαρκτες (σημειώνω ότι δεν είχα sub και η ένταση ήταν χαμηλή)...

Εδώ θέλω βοήθεια.....:FSGSFGS4:

μου κανη για βραχυκυκλωμα.

καποια τριχα του καλωδιου σου ξεφυγε και ακουμπαγε με το διπλανο.

ξανα αλλαξε τα και αφου παιξουν σωστα συζηταμε για τον ηχο.

Γιώργο δεν είναι βραχυκύκλωμα από τα ηχεία το έψαξα εξονυχιστικά το θέμα. Ανακάλυψα το εξής. Όταν η τηλεόραση είναι στην πρίζα το κάνει (περιδικος βόμβος - σκεφτείτε σαν ένα τραπουλόχαρτο να ακουμπάει σε ανεμιστήρα με μεγάλη συχνότητα) μόλις τη βγάλω από την πρίζα ή την ανοίξω σταματάει ή γίνεται πολύ χαμηλός....Τί γίνεται????? Ο βόμβος υτός ακούγεται μόνο από τα 2 μπροστινά ηχεία και τα οποία είναι στον τελικό...

Από ήχο είναι αρκετά καλύτερα με ανεστραμένες πολικότητες πώς εξηγείται αυτό??? Βέβαια τώρα δίνω πολύ μεγαλύτερη προσοχή στον βόμβο ο οποίος αν ακούω καλά προέρχεται από το mid...

1. Επαγωγική παρεμβολή από την τηλεόραση στα ηχεία.
2. Ο Μπέρυ αναστρέφει την πολικότητα. Αν ο Όνκυο δεν την αναστρέφει τότε έχεις ανάποδη φάση ανάμεσα στο γούφερ και το τουίτερ. Γυρνώντας ανάποδα τα καλώδια στον Μπέρυ η φάση επανέρχεται στο σωστό.

Γιώργο δεν είναι βραχυκύκλωμα από τα ηχεία το έψαξα εξονυχιστικά το θέμα. Ανακάλυψα το εξής. Όταν η τηλεόραση είναι στην πρίζα το κάνει (περιδικος βόμβος - σκεφτείτε σαν ένα τραπουλόχαρτο να ακουμπάει σε ανεμιστήρα με μεγάλη συχνότητα) μόλις τη βγάλω από την πρίζα ή την ανοίξω σταματάει ή γίνεται πολύ χαμηλός....Τί γίνεται????? Ο βόμβος υτός ακούγεται μόνο από τα 2 μπροστινά ηχεία και τα οποία είναι στον τελικό...

Από ήχο είναι αρκετά καλύτερα με ανεστραμένες πολικότητες πώς εξηγείται αυτό??? Βέβαια τώρα δίνω πολύ μεγαλύτερη προσοχή στον βόμβο ο οποίος αν ακούω καλά προέρχεται από το mid...

ο μπερυ αντιστρεφη τις πολικοτητες.

συνδεοντας αναποδα ερχεται σωστο.

αν καταλαβα καλα τον βομβο τον κανη και με τι δυο πολικοτητες;

ετσι ξαφνιικα εμφανιστηκε;

Για την αντιστροφή της φάσης αρκεί η αντιστροφή των καλωδίων ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ηχεία Σωστά?? Υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά?? αν τελικά η φάση ήταν σωστή...

Όσον αφορά το 1) είναι εύκολο να εξηγηθεί πιο απλά??

Ευχαριστώ

η γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι απο την τηλεοραση.

ακομα και αν μειωνεται πολυ οταν την κλεισης κατι αλλο

δεν παη καλα αφου δεν πρεπη να επηρεαζη το συστημα.

παρε λιγη μονωτικη ταινια και τυλιξε την γυρω απο την πριζα του μπερυ

ωστε να μην κανη η επαφη η γειωση και πες μας αν κοπηκε

ο θορυβος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΑΝ ΑΝΑΒΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΑΣΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΥ.ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΗ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΒΓΑΛΗΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΥΘΗ ΤΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ GROUND LOOP.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ

ΜΑΖΙ.

Εγώ με παρόμοια διάταξη (Yamaha RX-V1800 -> L+ R Pre-out -> EP1500 -> Soavo-1)

έχω παρατηρήσει ότι, ορισμένες φορές, κατά το ανοιγμα ή κλείσιμο διακοπτών εντός του σπιτιού, ακούγεται ένα ήχος σαν clipάρισμα, ένα "μπατς" δηλαδή, όχι έντονο, αλλά έντονα διακριτό. Μιλάω για διακόπτες φωτισμού με λαμπτήρες πυρακτώσεως αλλά και οικονομικούς και ίσως να συμβαίνει και όταν ενεργοποιείται το ψυγείο...

Αλλά, το τονίζω όχι πάντα!

Μόλις πάω σπίτι θα τα δοκιμάσω όλα...έχω τρελαθεί. Ξαφνικά γιώργο ξεκίνησε, ή πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε μόλις άλλαξα για πρώτη φορά τις πολικότητες και δεν σταμάτισε ακόμα και όταν τις ξαναγύρισα πίσω.
Μόλις ανοίξω την τηλεόραση ο βόμβος πότε μειώνεται πότε εξαφανίζεται. Αν ανοίξω και κλείσω τον ενισχυτή δεν ξαναρχίζει αλλά αν τον κλείσω περιμένω λίγα λεπτά και τον ξανανοίξω τότε πάμε πάλι από την αρχή. Το βράδυ σκοπεύω να χωρίσω και όλα τα καλώδια ρεύματος από αυτά του σήματος μήν έχω παρεμβολές από εκεί....

Ασφαλώς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον...

Last edited:
Ασφαλώς, να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον...
Γιώργο όσον αφορά το ground loop μου είναι ευκολο να το τσεκάρω, γιατί το όλο σύστημα παίρνει από μεγάλο σταθεροποιητή που πίσω έχει κλέμες και μπορώ να βγάλω τη γείωση...:grinning-smiley-043

Λοιπόν, καλώς σας βρήκα και πάλι... Ύστερα από άπειρες ώρες δοκιμών και ακροάσεων ο αδύναμος ή καλύτερα προβληματικός κρίκος βρέθηκε...

Πρίν από λίγο καιρό είχα πάρει μια νέα τηλεόραση οπότε όντας κοντά στο γνωστό κίτρινο μαγαζί βρήκα ένα HDMI καλώδιο της τάξεως των 20+€ μάρκας OEHLBACH GOLD PLATED HDMI . Κάποια στιγμή λοιπόν το έβγαλα από τον ενισχυτή, ίσως και κατά λάθος γιατί εμπόδιζε. Από εκείνη τη στιγμή ο ήχος άλλαξε πραγματικά, ο βόμβος σταμάτησε και ο μπέρρυ επιτέλους έδειξε το δυναμισμό του.. Δοκίμασα και με τις δύο πολικότητες αλλά κατέλληξα σε αυτή που δείχνει ο ενισχυτής... Μέχρι τώρα όλα καλά λοιπόν και σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.....:grinning-smiley-043

Συγγνωμη ...δεν καταλαβα....ειχες hdmi στον Behringer???? ή καπου αλλου και σου εκανε την ζημια???

Συνεχίζω τα πειράματα μόνο και μόνο για να καταλάβω τι συμβαίνει. Προφανώς κάτι βραχυκυκλώνει το καλώδιο γιατί μόλις το συνδέω στον ονκυο και την τηλεόραση ο ονκυο κανει τον γνωστο περιοδικό βομβο που έλεγα τις προάλλες. Δεν παίζέι ρόλο σε ποια θύρα είναι το καλώδιο αφού το δοκίμασα σε όλες. Επίσης αν κλείσει η τηλεόραση μετά από λίγο (όχι αμέσως ο ήχος χαλάει από τα μπροστινά ηχεία και ακούγεται τελείως φλάτ)....Πρίν από λίγο το έκανα σκοινί για μπουγάδα και είμαι :BDGBGDB55: