Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

προφανώς η αναβάθμιση πείραξε την ταχύτητα του τροχού . Ίσος μέσω του κρυφού μενού να την αυξήσεις και να στρώσει

Secret service menu= κρυμμενα μυστικα της πυραμιδας.

Δεδομενου οτι μειωση ταχυτητας τροχου (αν αυτο εκαναν) επιφερει ρισκο rbe στον χρηστη, σε τι ακριβως βελτιωση αποσκοπουν για να το κανουν .?
Ποιο το οφελος και σε ποιον τομεα υποτιθεται οτι θα ειχε θετικη βελτιωση ενας προβολεας. οταν ο τροχος γυρνα πιο αργα ?

Ερωτηση ακαδημαικου ενδιαφεροντος πιο πολυ, για να μαθαινω κι εγω καποια πραγματα.

Αρα αν στο μελλον καταφερω να ανεβασω την ταχυτητα τροχου (γιατι το rbe δεν ειναι αγαπητο) αυτο δεν θα εχει επιπτωση στην εικονα παρα μονο στη μηχανικη φθορα. Ευχαριστω.

Βεβαια δεν ειναι καταστροφικο το rbe τωρα, στην ταινια sin city δεν το εβλεπα (αραια και που) μονο στους υποτιτλους και τα γραμματα γενικα εμφανιζεται πάντα.

Last edited:
η αλήθεια είναι ότι το rbe μετά από μερικές ώρες συμβίωσης μαζί του το πιθανότερο είναι να μην το παρατηρείς καν αλλά λέμε τώρα . Να φανταστεις που εγω ειχα σοβαρο προβλημα με το rbe συνήθισα κάποτε ακομα και τον Infocus Χ1 :operator:

Ομοίως με τον Κώστα και 'γω μ' έναν Ινφόκους ΙΝ76. Το ''τόξο'' το έβλεπα αρκετά και όχι μόνο στους υπότιτλους. Μετά από λίγες εβδομάδες δεν μπορούσα πλέον να το εντοπίσω όσο και αν χτυπιόμουν (κουνούσα το κεφάλι) ακόμα και σε ταινίες σαν το Sin City.

Δυστυχως ειναι εντονοτατο (δεν ξερω γιατι) ακομα και στο δεικτη του ποντικιου οταν αυτος κινειται στο μπλε φοντο των win.
Ολοι οι υποτιτλοι, καθως και οποια λευκα γραμματα (εισαγωγη agora κλπ) κινουνται μεσα στις ταινιες.

Δεν ξερω αν θα προσαρμοστουν εν καιρω τα ματια μου, αλλα το ευτυχημα ειναι οτι δεν το βλεπω στις εγχρωμες ταινιες ακομα κι αν περιεχουν ενα τμημα λευκου/μαυρου σαν αντιθεση.

Το οτι δεν επηρρεαζεται η ποιοτητα εικονας (χρωματα κλπ) αν καταφερω στο μελλον να ανεβασω την ταχυτητα του, ηταν ευχαριστο νεο για μενα. Προτιμω την παραπανω φθορα, παρα το ενοχλητικο αυτο φαινομενο.

Θα δουμε τι θα με προλαβει πρωτο. Η προσαρμογη των ματιων ή το να βρω πως μπαινω στο service menu.

Καλοριζικος και απο μενα λιγο καθυστερημενα απλα
Σημερα ανακαλυψα το θεμα σου:smash:

Πρωσπαθωντας να μειωσω την υπερβολικη φωτεινοτητα του w7000 στις ταινιες και να εξαλειψω και το RBE που εκανε την εμφανιση του υστερα απο την αναβαθμιση του firmware, κατεληξα στο οτι πρεπει να αγορασω ενα ND2 φιλτρο.

Συγκεκριμενα, για μαρκας HOYA που ακουω καλα λογια για την τιμη τους.
Ομως εχω ενα προβλημα. Η μεγαλυτερη διαμετρος που βρισκω στο φιλτρο λεει 72mm.
Mετρησα ομως τη διαμετρο του benq στο εξωτερικο δαχτυλιδι και ειναι 12 εκατοστα (120mm)

Τωρα, πως στο καλο εχουν αγορασει αλλοι στο εξωτερικο hoya nd2 filter για τον benq w6000 ?
(Αν δεν κανω λαθος, το ιδιο σασι εχουν)
Μηπως υπολογιζω εγω κατι λαθος. ?
Μια βοηθεια βρε παιδια, εχω στραβωθει απο το φως και το rainbow.

και γιατι να βαλεις αυτο το φιλτρο και να μην σου λυσει το προβλημα η benq δεν ειναι σοβαρο και λογικο μετα απο αναβαθμισει να χαλαει η εικονα ειναι ευθυνη τους να το φτιαξουν

για εμενα τα φιλτρα και ολα τα εξτρα ειναι ημιμετρα

Στερνή μου γνώση.....
Καλορίζικος! Έκλεισες τις 10 μερες ή προλαβαίνεις;

και γιατι να βαλεις αυτο το φιλτρο και να μην σου λυσει το προβλημα η benq δεν ειναι σοβαρο και λογικο μετα απο αναβαθμιση να χαλαει η εικονα ειναι ευθυνη τους να το φτιαξουν

Δεν ξερω τι αλλαγες εχουν υπαρξει στο νεο firmware και πλεον εχει rbe, αλλα το φιλτρο θα μπει για να μειωσει την υπερβολικη φωτεινοτητα του προβολεα. Και αυτος ειναι ο πρωταρχικος του σκοπος.
Το rbe θα μειωθει οταν μειωθει και το πολυ φως.
Τωρα η αντιπροσωπεια το μονο που θα μπορουσε να κανει ειναι να βαλει το παλαιοτερο firmware που ειχα, ( για να φυγει το rbe) αλλα ετσι θα επανερχοταν τα bug και τα αρνητικα που ειχε εκεινο το firmware.

Σε οθονη 106" με τον προβολεα να παιζει οσο γινεται μακρια και λαμπα στο eco, βγαζω σχεδον 90 nits.(δεν ξερω μην ειναι και παραπανω)
Το φιλτρο πρεπει να μπει, οχι γιατι εχει προβλημα ο προβολεας, αλλα γιατι ειναι πολυ δυνατος στις 106" με gain 1 οθονη. Πολυ φως που κουραζει.

Στερνή μου γνώση.....
Καλορίζικος! Έκλεισες τις 10 μερες ή προλαβαίνεις;

Τι να προλαβω εννοεις. ?

Last edited by a moderator:
και γιατι να βαλεις αυτο το φιλτρο και να μην σου λυσει το προβλημα η benq δεν ειναι σοβαρο και λογικο μετα απο αναβαθμισει να χαλαει η εικονα ειναι ευθυνη τους να το φτιαξουν

Ποιο πρόβλημα να λύσει η Benq?? Ότι ο προβολέας είναι πολύ φωτεινός ?

Τι να προλαβω εννοεις. ?

Να προλάβεις να πάρεις κανά 9000!!!:flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα,
από όσο γνωρίζω δεν μπορεί να γίνει downgrade.
Επίσης το ND filter είναι αρκετά δύσκολο να μπεί δεδομένης της ανυπαρξίας σπειρωματος. Θα πρέπει να γίνει επιλογή τέτοια η οποία θα κοληθεί στα τοιχώματα εμπρος από τον φακό.

Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Καλησπέρα,
Επίσης το ND filter είναι αρκετά δύσκολο να μπεί δεδομένης της ανυπαρξίας σπειρωματος. Θα πρέπει να γίνει επιλογή τέτοια η οποία θα κοληθεί στα τοιχώματα εμπρος από τον φακό.

Ο φακος ειναι (περιπου) 4,5 εκ σε διαμετρο.
Αρα λοιπον θα μπορουσα να παρω ενα φιλτρο π.χ. 72mm και να προσπαθησω να το βαλω εσωτερικα απο το δακτυλιο μιας και κλεινει κωνικα. Καπου θα φρακαρει, και το θεμα μου θα ειναι μονο η σταθεροποιηση του με καποια πατεντα.

Απο τη στιγμη που το φιλτρο καλυπτει το φακο (και κατι ακομα, για τη διασπορα της δεσμης) ειμαι οκ προφανως και με εναν 72mm που βρισκω, και μενει μονο η στηριξη, σωστα. ?

Γιαννη μου στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι:ernaehrung004:

Εμ, ξέρω και 'γω...τι να πω..:D

Καλησπέρα,

Μανώλη, αν δεν εφάπτεται και μπει λίγο πιο μπροστά (έναν-δύο πόντους), θα δημιουργεί πρόβλημα?

Πάντως οι άνθρωποι της Benq υπστηρίζουν ότι τίποτα δεν άλλαξε σε τομέα που δημιουργεί θέμα RBE.
Δεν αμφιβάλλω ότι το βλέπεις αλλά σου αναφέρω λίγα από αυτά που εγώ γνωρίζω.