Παρελαβα τον sony AW15

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Κυριοι παρελαβα - εγκατεστησα τον AW15.Παιζει σε 106 dalite με πηγη playstation3 και denon 1910.Δεν σχολιαζω τιποτα για την εικονα του περα απο δυο πραγματακια που πραγματικα δεν τα εχω ξαναδει σε LCD μηχανακι.ΤΡΟΜΕΡΗ ,ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ εως ΤΕΛΕΙΑ συγκλιση των πανελς σε βαθμο που ανετα συγκρινεται με μονοτσιπο DLP (δεν ξερω εαν ειναι μονο το κομματι που μου ετυχε ή ολοι ).Mπραβο στη sony!Tο δευτερο ειναι η αυτοματη ιριδα του.Δεν εχω ξαναδει ιριδα που να παιζει στο αυτοματο και να μην την παιρνεις χαμπαραρι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αλλα παραλληλα να κανει και τοσο εκπληκτικη δουλεια στις σκοτεινες σκηνες.Μεγαλο μπραβο στην sony και παραλληλα να πω οτι το μοναδικο πραγμα που με ενοχλουσε στους LCD ( σε βαθμο που δεν μπορουσα να πρακολουθησω ταινια ηταν η συγκλιση των πανελς ) πλεον δεν υφιστατε!Καλως ηρθατε πισω LCD στη ζωη μου:award:
Συνηθως οταν εγκαταστω εναν καινουργιο προβολεα στο σπιτι μου στα πρωτα 10 λεπτα θεασης εχω ανακαλυψει καποια λεπτομερια που ´'με χαλαει'.π.χ συγκλιση ,μαυρο ,θορυβος,κινηση,φως ,μενου,ιριδα ,κατι τελοσπαντων.Εδω κυριοι θα ελεγα οτι ειναι το πρωτο μηχανημα που περασε τα προσωπικα μου τεστ αν οχι με αριστα ,χωρις να με προβληματισει τιποτα στην εικονα του (ελπιζω οσοι εχουν το μικροβιο να με καταλαβαινουν).Αναφερω τα μηχανακια που εχουν κρεμαστει στο σπιτι μου κατα περιοδους για να θεσω και το μετρο συγκρισης.
epson tw600
epson tw700
hitachi tx300
panasonic 700u
sony g70
benq 8720
sanyo z3
sanyo z4
sharp z10000
optoma h79
:smash:

Καλορίζικος και καλές θεάσεις κατ'αρχάς!tegonik σκέφτομαι και εγώ να τον αγοράσω!Με χαρά βλέπω ότι είσαι πολύ ευχαριστημένος!Άρχικα έλεγα να πάρω κάποιο από τα νέα 1080p μηχανήματα άλλα δεν ξέρω αν αξίζει τόσο να δώσω γύρω στα 1500 ευρώ παραπάνω.Η οθόνη που έχω είναι στης 120"

Last edited:
Μπράβο....... :SFGSFGSF:

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι οτι εσύ είσαι ευτυχισμένος με αυτό που βλέπεις. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε...

Last edited by a moderator:
Κυριοι σας ευχαριστω!
Φιλε ALEX τα 1080 ειναι 1080 οπως και να το κανουμε ( εστω μονο ψυχολογικα να το δεις ).Οταν ομως υπαρχουν στα 720p τοσο καλα μηχανακια και σε τοσο καλη τιμη, τοτε πραγματικα το ερωτημα εαν αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα για να πας σε 1080 εχει βασεις.Εγω μπορω να προτεινω ανετα τον AW15 σε ενα αλλα και σε οποιον ζητησει την ταπεινη μου γνωμη.Οπως παλι θα ελεγα ΜΑΚΡΙΑ απο τον ΤW700 εαν μου ζητουσες την γνωμη μου.Οσο για τα 1080 η γνωμη μου ειναι η εξης.Οταν οι ταινιες 1080 HD νοικιαζονται ευρεως στα video club (προς το παρον οι νεες κυκλοφοριες ταινιων ερχονται σε SD DVD και oχι σε HD)και οι SD αρχιζουν να αποσυρονται οπως οι βιντεοκασετες καποτε....τοτε ναι..θα προχωρησω σε αναβαθμιση σε 1080 χωρις δευτερη σκεψη.Ασε που οι τιμες θα ειναι για γελια και τα προβολια θα πετανε - βλεπε D10 Epson pannel -DC5 DLP Chip ).Τωρα να παρω HD προβολεα για να βλεπω ντοκιμαντερ απο το hitech ή κλιπακια που κατεβαζω απο το διαδυκτιο το θεωρω υπερβολη.Αυτη ειναι η γνωμη μου χωρις να θελω να υποβαθμισω τα μηχανακια 1080 που σιγουρα παιζουν καταπληκτικα,ουτε αυτους που τα εχουν αγορασει ή σκεφτονται να τα αγορασουν.:BDBDG54:

Επισης οι 120 ιντσες ειναι οριακη διασταση για προτζεκτορες σαν τον AW15.Αν ομως αναλογιστω οτι παιζω σε 106 με την λαμπα στο low και βλεπω αριστα τοτε εαν στις 120 εχεις την δυνατοτητα να παιξεις στο high και να μην εχεις προβλημα φωτεινοτητας.Βεβαια εξαρτατε και απο τον χωρο σου ( βλεπε ασπρους τοιχους,αντανακλασεις,gain κ.τ.λ):ernaehrung004:

Ευχαριστώ για την βοήθεια tegonik.Θα σκεφτώ το καλλίτερο και αναλόγως θα πράξω!Πιστεύω πάντως πώς είτε πάρω τον AW15 είτε κάποιον άπο τους 1080p θα δώ μεγάλη διαφορά απο τον παλιό μου Sanyo plv-z2!!

Καλοριζικος φιλε μας!
Τωρα, δε θελω να σε αγχωσω, αλλα τι παιζει με την αναφερομενη αιφνιδια απωλεια φωτεινοτητας του σονυ μετα απο λιγες σχετικα ωρες λειτουργιας; Ειμαι σιγουρος οτι το εχεις ψαξει.. Ειμαι πολυ κοντα στο να κλεισω εναν μεταξυ σονυ aw-15 που μολις πηρες κ του epson tw-700.. Ειμαι μπερδεμενος.. Βοηθεια!

φιλε μου απο τον Ζ2 θα δεις τεραστια διαφορα οτι μηχανημα και να παρεις.Οσο αφορα συγκριση μεταξυ TW700 και AW15 ,παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη και μιας και ειχα tw700 και tw600...απλα δεν υπαρχει συγκριση.ο SONY ειναι ανωτερος σε ολους τους τομεις.Ο tw700 ειναι ενα τιμιο σχετικα προβολι για 'αρχαριους' του ειδους.Πολυ κακη συγλιση,ιριδα που κανει θορυβο και που αλλαζει δραματικα την φωτεινοτητα του προβολεα,μαυρο για κλαματα ,φακο μετριοτατο και πολυ τριζατη πλαστικουρα ρε παιδι μου.Στη μικρη κατηγορια ο SONY ειναι μονοδρομος.Μετα πας για HD80 ,W5000 και τα σχετικα..

οσο για την πτωση φωτεινοτητας...θα δειξει..προς το παρον το μηχανημα σκοτωνει.Αλλα μεγαλη πτωση στην φωτεινοτητα ειχα δει και στον EPSON μετα τις 180-200 ωρες...:grandpa:

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

οσο για την πτωση φωτεινοτητας...θα δειξει..προς το παρον το μηχανημα σκοτωνει.Αλλα μεγαλη πτωση στην φωτεινοτητα ειχα δει και στον EPSON μετα τις 180-200 ωρες...:grandpa:

Μην αναφέρετε τα μοντέλα που έχουν μεγάλη πτώση φωτεινότητας μετά τις 200 ώρες γιατί είναι σχεδόν όλα.
Το σωστό θα είναι να λέμε σε ποιά δέν πέφτει - αισθητά - η φωτεινότητα. Άν υπάρχουν.
icon12.gif

Άλλος ένας τομέας που οφείλω να αποδώσω :grinning-smiley-043 στην Marantz!

φιλε μου απο τον Ζ2 θα δεις τεραστια διαφορα οτι μηχανημα και να παρεις.Οσο αφορα συγκριση μεταξυ TW700 και AW15 ,παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη και μιας και ειχα tw700 και tw600...απλα δεν υπαρχει συγκριση.ο SONY ειναι ανωτερος σε ολους τους τομεις.Ο tw700 ειναι ενα τιμιο σχετικα προβολι για 'αρχαριους' του ειδους.Πολυ κακη συγλιση,ιριδα που κανει θορυβο και που αλλαζει δραματικα την φωτεινοτητα του προβολεα,μαυρο για κλαματα ,φακο μετριοτατο και πολυ τριζατη πλαστικουρα ρε παιδι μου.Στη μικρη κατηγορια ο SONY ειναι μονοδρομος.Μετα πας για HD80 ,W5000 και τα σχετικα..

Φίλε tegonik ή εσύ έπεσες σε πολύ "κακό" κομμάτι Epson και ταυτόχρονα σε πολύ καλό Sony, ή εγώ έπεσα στα ακριβώς αντίθετα, δηλ πολύ "καλό" κομμάτι Epson και ταυτόχρονα σε πολύ "κακό" Sony. Διαφωνώ σε όλα όσα λές, σαν κάτοχος του TW700, και που βεβαίως είδα (σε συγκριτικό τέστ μάλιστα), τον μικρό Sony.
1).Ο Epson μου έχει πάρα πολύ καλή σύγκλιση που γίνεται σχεδόν άριστη με μέθοδο που μπορείς να διαβάσεις και να εφαρμόσεις στο "όμορο-αδελφό" Site.
2). Η ίριδά του γίνεται αντιληπτή μόνο σε πολύ "ήσυχες" σκηνές, ή αν βλέπεις ταινία με κλειστό ενισχυτή-ηχεία.
3). Η ίριδά του δεν αλλάζει δραματικά όπως αναφέρεις την φωτεινότητα του προβολέα, αντίθετα κατά την άποψή μου λειτουργεί σχεδόν όσο πρέπει σωστά, για να δημιουργήσει την απαραίτητη αντίθεση, απλά είναι λίγο αργή.(Φυσικά και έχω δεί καλύτερες ίριδες σε ακριβότερους προβολείς, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει και με την ίριδα του μικρού Sony).
4). Το μαύρο του είναι αξιοπρεπέστατο και καθ' όλα εφάμιλλο, για να μήν πώ ακόμη και καλύτερο του μικρού Sony, αφού χρωματικά ο epson είναι συνολικά πολύ καλύτερος του sony, και φυσικά ούτε λόγος για τα "κλάμματα" που αναφέρεις!!!. (Μήπως δεν τον είχες ρυθμίσει σωστά?)
5). Μπορεί ο φακός του sony να είναι κατά τι καλύτερος του epson (που έχει σαν συνέπεια την καλύτερη ευκρίνεια του sony), αλλά αυτό επ' ουδενί δεν σημαίνει ότι ο φακός του epson είναι μετριότατος. (Μήπως τον μπέρδεψες με τον φακό του600?).
6). Τα πλαστικά του δεν είναι ούτε τριζάτα ούτε ...μυρωδάτα (όπως κάποιων άλλων τελοσπάντων), και για τα λεφτά του το design του είναι απόλυτα αποδεκτό κατά την δική μου άποψη.

Όσο για τον (μοναδικό είναι αλήθεια) sony που είδα???:
Χρωματικά ήταν σκέτο "Βατερλώ". Η πάνω δεξιά γωνία του πρασίνιζε υπερβολικά, (γιατί πρασίνιζε και συνολικά η εικόνα του), η δε κάτω αριστερή γωνία του ...κιτρίνιζε ασύστολα! (Έμοιαζε με ...βάζελο που πάσχει από ...ίκτερο, όπως είχα γράψει και σε κάποιο άλλο thread). (άσε που ήταν ρυθμισμένος από γνωστό και μή εξαιρετέο Calibrator του χώρου)-(φαντάσου και να ήταν αρρύθμιστος ή out of the box όπως λέμε!!!):BDGBGDB55:
Μήπως να μιλήσουμε για εγγυήσεις? Τί σχέση έχουν φίλε μου τα ΤΡΙΑ (3) χρόνια εγγύησης της λάμπας του epson με τους 3 μήνες του Sony???
Η τα τρία (3) χρόνια συνολικά του ενός μηχανήματος, με τον 1 χρόνο του άλλου??? Μήπως ο κατασκευαστής της "τριζάτης πλαστικούρας" που αναφέρεις έχει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο προϊόν του από τον άλλον με το "βαρύγδουπο" όνομα???
Καί εδώ που τα λέμε όλα, μήπως να αναφέραμε και "κάτι" για το service των δύο εταιριών???. άσε καλύτερα για να μήν βάλουμε τα κλάμματα-bye-...
Συνολικά φίλε μου κάνεις ΜΕΓΑ λάθος καταλήγοντας ότι ο sony στα μικρά κυβικά είναι μονόδρομος, την στιγμή που ο ΆΛΛΟΣ εξακολουθεί να παράγεται κανονικά από την μαμά του, μετά από ενάμισυ σχεδόν χρόνο παρουσίας του στην (σκληρή) αγορά, άσε που έχει ξεπεράσει, προ πολλού μάλιστα, τις 7000 πωλήσεις στην "Ελλαδίτσα" μας!!! Μήπως παρ' ελπίδα ξέρεις και κανέναν άλλον που να έχει τέτοιες πωλήσεις, ή μήπως τελικά θεωρείς "βλάκες" ή κάτι παρόμοιο όλους αυτούς που τον αγόρασαν???

Ηθικόν δίδαγμα: λίγη περισσότερη προσοχή και λίγη λιγότερη απολυτότητα στις κρίσεις μας, θα ήταν ότι καλύτερο.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

ΥΓ. Sorry για το ελαφρώς επιθετικό ύφος μου, απλά μου "προέκυψε" χωρίς κακή όμως πρόθεση, ...δεν σκοπεύω φυσικά να διαπληκτιστούμε, απλά λέμε την γνώμη μας, προς γενική ενημέρωση........

Και φυσικά φίλε μου καλορίζικος και καλές θεάσεις, και μακρυά από όλα τα προβλήματα που προανέφερα. Μακάρι το συγκεκριμένο "κομμάτι" να σου βγεί διαμάντι και να τον καταχαρείς και να τον υπεραπολαύσεις!!!-bye-
Τελικά μετράει αυτό που στ' αλήθεια μας αρέσει...
Βεβαίως είσαι προσκεκλημένος μου (και όποιος άλλος καλοπροαίρετος συνφορουμίτης) για να παίξουμε με τον Epson μου όποτε θέλεις!!!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

φιλε μου δεν ξερω γιατι 'πληγωθηκες'ετσι απο την γνωμη μου για τον EPSON αλλα δεν ειπα οτι το μηχανημα ειναι για πεταμα,ουτε οσοι τον πηρα ειναι βλακες.Γιατι τοτε ειμαι ενας απο αυτους σαν πρωην κατοχος TW600 και TW700.Με τον 600 ειχα 450 ωρες και με τον 700 γυρω στις 300.Συν το γεγονος οτι δεν ειναι ο μονος TW700 που εχω δει.Αρκετοι φιλοι μου τον εχουν ακομη και παιζει.Ενα συγκριτικο σιγουρα θα μας εβαζε στις θεσεις μας και θα ηταν οτι καλυτερο.Η αποψη μου ειναι οτι ο SONY ειναι μερα και ο EPSON νυχτα οσο αφορα την αποδοση τους.Αυτο ομως ειναι προσωπικη μου εκτιμηση και δεν θα ηθελα να προσβαλω κανεναν με αυτην.Εαν το εκανα ζητω συγνωμη απλα εχω μαθει να εκφραζω την αποψη μου ελευθερα.Αυτα που ανεφερα για τον EPSON ισχυουν.Η ιριδα του ειναι θορυβωδες ( ακους πεντακαθαρα τον σεβρομηχανισμο μαζι με κατι σαν τριξιμο πλαστικων οταν δουλευει ) και πολυ αποτομη.Σε σκοτεινες σκηνες οι υποτιτλοι χανουν εντελως το λευκο τους ενω σε φωτεινες σου βγαζουν το ματι.Αυτο δεν υπαρχει στον SONY.Η ιριδα του ειναι παντελως αορατη και στο ματι αλλα και στο αυτι.Η συγκλιση σε ολα τα κοματια EPSON που εχω δει ειναι τοσο κακη που ειναι ορατη και απο μεγαλη αποσταση.Ειναι τοσο μεγαλη που επηρεαζει την οξυτητα της εικονας.Ο φακος του παλι αδυνατει να κανει focus την εικονα απο την μια της γωνια στην αλλη και μπορεις να το διαπιστωσεις ευκολα συνδεοντας τον υπολογιστη σου και παρατηροντας τα εικονιδια του desktop.Αλλου ειναι πεντακαθαρα και αλλου θολα.Συν το οτι εχει τρομερες αντανακλασεις.Εαν θελεις σε παρακαλω τραβηξε μια κοντινη φωτογραφια απο ενα πατερνακι στον EPSON σου και ανεβασε την εδω.Επισης και μια photo απο τον υπολογιστη σου.Θα κανω το ιδιο στον SONY και θα καταλαβεις τι εννοω.Επισης οταν λεω οτι το μαυρο του ειναι για κλαματα εννοω οχι το απολυτο του μαυρο.Το απολυτο μαυρο ειναι σχεδον σε ολους τους προβολεις για κλαματα.Εννοω το ποσο καλα τα καταφερνει ενα μηχανημα να αποδωσει τις πολυ δυσκολες σκοτεινες σκηνες χωρις να χανει τις λεπτομερειες και χωρις να χρειαζεται να υπερεκθεσεις το gamma,to contrast και το brightness χανοντας ετσι το καλυτερο απολυτο μαυρο που μπορει να σου δωσει το μηχανημα σου.Σε αυτον το τομεα ο SONY με τον EPSON ειναι παλι μερα με νυχτα.Εαν δεις τις αγαπημενες σου ταινιες ξανα στον SONY θα δεις πραγματα και λεπτομεριες σε σκοτεινες σκηνες που δεν ηξερες καν οτι υπηρχαν εκει.Βεβαια για να διαπιστωσεις κατι τετοιο ευκολα πρεπει να εχουν περασει απο το σπιτι σου οι προβολεις που θες να συγκρινεις και οχι απλα να τους δεις για καποια λεπτα-ωρες καπου στημενους να παιζουν.Πρεπει να τους εχεις αγορασει,να τους εχεις στησει στο σπιτι σου,να ασχοληθεις μαζι τους βρισκοντας την συθμιση που ειναι ποιο κοντα στα ματια σου και να παιξεις αρκετες ωρες με ταινιες και πατερνς μαζι τους.Μετα απο κατι τετοιο θα μπορεις ευκολα να βγαλεις (και μαλιστα με αφαλεια και σιγουρια) ποιος υπερτερει και που!σωστα?Εγω με την ιδια οθονη στον ιδιο χωρο με τον ιδιο φωτισμο και τις ιδιες αντανακλασεις και κατοπιν ψαξιματος και παιξιματος πολλων πολυπαιγμενων αγαπημενων μου σκηνων διαπιστωσα μια χαοτικη διαφορα μεταξυ τους.Την ιδια και μεγαλυτερη ειχα δει οταν ειχα βαλει και τον 8720 στο σαλονι μου στη θεση του TW700.Μεταξυ 8720 και SONY μπορει να γινει μια σχετικη συγκριση με καποια αποτελεσματα.Μεταξυ TW700 και 8720 δεν μπορει.Γιατι ειναι παλι μερα με νυχτα.Ολα τα παραπανω αποτελουν προσωπικη μου εμπειρια και αποψη που μπορει να ειναι και λαθος.Αλλα αυτα ειναι...τι να κανω...:grinning-smiley-043