Παρελαβα τον sony AW15

Μάς έχετε μπερδέψει λίγο παιδιά:BXVZCBXZ6:!!θέλω να αγοράσω αυτές τις ημέρες προβολέα άλλα δέν ξέρω τι να αποφασίσω!απο την μία έλεγα να μη δώσω πολλά χρήματα και να πάρω τον Sony AW15 με 1000 ευρώ άλλα απο την άλλη με τρώει για 1080p:p!Κλείνω περισσότερο στο Optoma HD80 άλλα έδω στή Λάρισα δέν μπορώ να τον δώ κάπου και δέν ξέρω άν θα βλέπω και αυτό το rainbow!

Αν εχεις σκοπο (και δυνατοτητα) να βλεπεις HD τοτε να πας για 1080, αν οχι τοτε οι 720 ειναι πολυ καλη και οικονομικοτερη επιλογη...

Για 120" ο οπτομα 80 έχει φως, 300w λαμπα, δυσκολος ομως σε τοποθετηση λογω ελλειψης ζουμ και shift (οπως οι περισσοτεροι dlp).

Ο δικος μου επσον 600 με 1100 ωρες σε 104" δειχνει μια χαρα (που λεει ο λογος) αλλα το δωματιο ειναι dedicated οποτε δεν εχω μεγαλες απωλειες απο ανακλασεις.

Αν δεν πεσεις σε προβληματικη λαμπα 1000+ ωριτσες θα τις χαρεις που σημαινει περιπου 2 χρονια χρησης... οχι και ασχημα... μετα βλεπουμε !!!!

Κυριοι θελω να επισημανω κατι που δεν βλεπω να απασχολει κανεναν.Επαναλαμβανω και επιμενω οτι για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για το εαν ενα μηχανημα παιζει καλυτερα απο καποιο αλλο η οχι θα πρεπει να εχουν στηθει και οι δυο στο χωρο σας(ταυτοχρονα ή σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα) και να τους επεξεργαστητε αρκετες ωρες.Κανενα αλλο συμπερασμα δεν ειναι ασφαλες.Σας μιλαω απο την προσωπικη μου εμπειρια οτι σπανια εχω βγαλει το ιδιο συμπερασμα για ενα μηχανακι που ειδα καπου αλλου και μετεπειτα αγορασα και εστησα στο σπιτι μου.Τα προταιρηματα η μειονεκτηματα ενος μηχανηματος ερχονται στην επιφανεια μονο μετα απο πολλες ωρες θεασης και ψαξιματος.Επομενως το να πας να δεις ενα μηχανημα να παιζει σε μια εκθεση μονο ασφαλη συμπερασματα δεν μπορεις να βγαλεις.Ακομη και οι γνωμες του στυλ...εχω τον EPSON και του εχω πιει το αιμα και σημερα ειδα για κανα τεταρτο τον SONY και ειναι πολυ χειροτερος ή δεν εχει φωτεινοτητα.Αυτο το συμπερασμα μονο ασφαλες δεν ειναι.Που τον ειδες?με τι ρυθμισεις?σε τι χωρο?με τι πηγη?με τι καλωδιο?με τι οθονη?απο τι αποσταση?ποσο zoom ειχε ο φακος του?τι χρηση εχει γινει στην λαμπα του?υπηρχε σταθερη ταση στο δικτυο της ΔΕΗ?Ακομη και ο καναπες μας που εχουμε συνηθησει να καθομαστε για να δουμε την ταινια μας παιζει ρολο.Επομενος μονο ενδειξεις μπορουμε να εχουμε απο μια προχειρη θεαση ενος μηχανηματος.Αποδειξεις και συμπερασματα μονο στο σαλονι μας κυριοι...:grandpa:

Οσο για το θεμα της λαμπας και της ζωης της να σας πω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο δραματικα οσο τα περιγραφετε.Σιγουρα η πρωτη πτωση φωτεινοτητας ερχεται στις 100-200 ωρες.Αλλα με επαναρυθμιση του μηχανηματος χαμπαρι δεν προκειται να παρετε.Το ιδιο και μετα τις 700-800 ωρες που πραγματι επερχεται αλλη μια αλλαγη στην κατασταση της λαμπας.Ενα μηχανημα (παντα τοποθετημενο με UPS ) με 1500 ωρες καλορυθμισμενο υπαρχει η περιπτωση να δειχνει πιο φωτεινο απο ενα μηχανημα με 200 ωρες που η ρυθμιση του ειναι κακη.Και μην ξεχνατε οτι οι προβολεις εχουν τοσους τονους ρυθμισεις σε σχεση με τις τηλεορασεις για εναν και μοναδικο σκοπο.Για να μπορεις στο περας του χρονου να βλεπεις καλη αλλα και την ιδια εικονα παρολο τις αλλαγες στο χρωματικο φασμα και στην φωτεινοτητα που επερχονται ωρα με την ωρα χρησης της λαμπας του..

Παιδιά μόλις παρέλαβα και εγώ τον Sony AW15 :BDGBGDB55:!!Τον αγόρασα απο το Πλαίσιο μαζί με το TV Tuner στα 1099 ευρώ.Σας ευχαριστώ πολυ όλους για την βοήθεια.Θα στήσω τώρα τον προβολέα και θα σας πώ της εντυπώσεις μου!

Ευχαριστώ Ηλία!τον έχω συνδέσει με το PS3 και βλέπω ότι παίζει κανονικά και στα 1080p.Ti γίνετε,είναι καλλίτερα απο το να τον έχω στα 720;Γιατί απο ότι ξέρω η φυσική του ανάλυση είναι 1280x720.Ώς πρώτη επαφή μου άρεσε παρα πολύ η εικόνα του...

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Ευχαριστώ Ηλία!τον έχω συνδέσει με το PS3 και βλέπω ότι παίζει κανονικά και στα 1080p.Ti γίνετε,είναι καλλίτερα απο το να τον έχω στα 720;Γιατί απο ότι ξέρω η φυσική του ανάλυση είναι 1280x720.Ώς πρώτη επαφή μου άρεσε παρα πολύ η εικόνα του...

Alex καλορίζικος κι από μένα.
Για να παίζει κανονικά σημαίνει οτι ο προβολέας δέχεται 1080p.
Επειδή όμως πάντα αυτό που θα βλέπεις θα είναι η φυσική του ανάλυση, δηλαδή 720p, έχεις δύο επιλογές.
1η Δίνεις απ΄το PS3 ανάλυση 1080p και τη μετατροπή την κάνει ο προβολέας.
2η Δίνεις από το PS3 ανάλυση 720p και τη μετατροπή την κάνει το PS3
Tώρα είναι δική σου απόφαση, αφού δείς το ένα και το άλλο, να αποφασίσεις ποιός κάνει καλύτερη δουλειά κι ανάλογα να επιλέξεις.

Re: Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Tώρα είναι δική σου απόφαση, αφού δείς το ένα και το άλλο, να αποφασίσεις ποιός κάνει καλύτερη δουλειά κι ανάλογα να επιλέξεις.

Όπως τα λεει ο Μπαμπης, εγω στον δικό μου (720) δίνω 1080 απο το oppo, γιατι εχω λιγότερο crop στην εικονα... και δεν βλεπω να χανω καπου αλλου...

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Έχοντας τον ιδιο προβολέα θα σου πρότεινα να τον ταΐσεις με 720 .
Σε αυτήν την ανάλυση το μηχανάκι ζωγραφίζει καλύτερα από ότι με 1080.

Βεβαια αν το κανεις αυτο μπορει να εχεις προβλήματα με την κίνηση καθως στα 720 δέχεται 60 η 50 εν αντιθεση με το 1080 που δέχεται 24.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Έχοντας τον ιδιο προβολέα θα σου πρότεινα να τον ταΐσεις με 720 .
Σε αυτήν την ανάλυση το μηχανάκι ζωγραφίζει καλύτερα από ότι με 1080.

Βεβαια αν το κανεις αυτο μπορει να εχεις προβλήματα με την κίνηση καθως στα 720 δέχεται 60 η 50 εν αντιθεση με το 1080 που δέχεται 24.

Ωραία,ευχαριστώ cinemusic.Σήμερα δεν πρόλαβα και πολύ να τον δώ αλλά σίγουρα με τον καιρό βλέποντάς τον να παίζει σε 720 και 1080 θα δώ που είναι πιο καλά.Πάντως έχοντας τον στα 1080p πρίν που τον δοκίμαζα και ενεργοποιώντας απο το PS3 την επιλογή για 24fps έβλεπα ότι ο προβολέας μου έδειχνε ότι παίζει στα 1080/60.Θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Last edited:
Το εχω δοκιμασει στο παρελθον στα 1080 /24 από pc και τα δέχτηκε κανονικα.
Από ps3 δεν το εχω δοκιμάσει αλλα αν έχεις κάνει τα απαραίτητα update της κονσόλας λογικα δεν θα εχεις πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Παρελαβα τον sony AW15

Το εχω δοκιμασει στο παρελθον στα 1080 /24 από pc και τα δέχτηκε κανονικα.
Από ps3 δεν το εχω δοκιμάσει αλλα αν έχεις κάνει τα απαραίτητα update της κονσόλας λογικα δεν θα εχεις πρόβλημα.

+1! :grandpa: