Παρίσι

Τέλειες φώτο. Μου θύμισες το Παρίσι που είχα επισκεφθεί πριν τρία χρόνια. Ελπίζω να ακολουθήσει φώτο από την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης

Είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο δωμάτιο. Θυμάμαι και τότε ο ίδιος πανικός γινόταν. Η αλήθεια είναι όταν αντικρίζεις τον πίνακα νιώθεις ένα δέος! Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν έχουν και πολύ νόημα γιατί είναι το τζάμι μπροστά και κάνει αντανάκλαση.

Τέλειες φώτο. Μου θύμισες το Παρίσι που είχα επισκεφθεί πριν τρία χρόνια. Ελπίζω να ακολουθήσει φώτο από την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης

Ευχαριστώ πολύ! Νίκη της Σαμοθράκης

Winged Victory of Samothrace
by iosif.michael, on Flickr

Καλησπέρα!
Έχω κι άλλο υλικό να ανεβάσω και θα συνεχίσω να το κάνω σταδιακά.
Ειλικρινά όμως θα με ενδιέφερε να έβλεπα και σχόλια στις φωτογραφίες που θα με βοηθούσαν να βελτιωθώ, για το κάδρο ... τις ρυθμίσεις ... την επεξεργασία ή ό,τι άλλο.

Η φωτογραφία της Νίκης είναι μετά την συντήρηση; Όταν είχα πάει τέλος Μαΐου οι εργασίες συντηρήσεις ήταν στα τελειώματα και νομίζω 3 βδομαδες μετά ξεκίνησε και παλι η ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Έχω ονομαστική πρόσκληση από το μουσείο του Λούβρου μέχρι τις 16/10 να πάω και να παρακολουθησω ειδική εκδήλωση των εργασιών αποκατάσταση και ειδικοί που κάνανε τις εργασίες απαντούν σε απορίες και επεξηγουν αναλυτικά το τι κάνανε και τι δυσκολίες αντιμετώπισαν και όλο αυτό σε μέρα όπου το μουσείο είναι κλειστό στο κόσμο (νομίζω καθε Τριτη).
Όλο αυτό βέβαια όχι γιατί εκτίμησαν τις φωτογραφίες μου αλλά γιατί συμμετείχα ως δωρητής στην διεθνή εκστρατεία που έκανε το Λούβρο κάποιους μήνες πριν για να μαζέψει τα αναγκαια χρήματα για την αποκατάσταση (νομίζω 3εκ μάζεψαν τελικα)

Αύγουστο πήγα εγώ και η πρόσβαση όπως βλέπεις και από τη φωτογραφία είναι και πάλι ελεύθερη. Πάντως αν τα καταφέρεις να πας στην εκδήλωση που έχεις πρόσκληση φαντάζει να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον... και θα καταφέρεις να βγάλεις και φωτογραφίες χωρίς ...τους θεατές :2thumb22sup:

Εγω ημουν Ιούλιο. Θυμάσαι που ακριβώς ήταν η Νικη; Γιατί δε θυμάμαι να είχε διαδρομο και απο τις 3 μεριές. :P

Καλησπέρα!
Ειλικρινά όμως θα με ενδιέφερε να έβλεπα και σχόλια στις φωτογραφίες που θα με βοηθούσαν να βελτιωθώ, για το κάδρο ... τις ρυθμίσεις ... την επεξεργασία ή ό,τι άλλο.

Έχεις δίκιο το ίδιο θέλω και εγώ κάποιες φορές αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Και η κριτική είναι δύσκολη, πρέπει να ξέρεις για να κρίνεις και ο κρινόμενος να έχει την ωριμότητα να την δεχτεί.
Πάντως καλά είμαστε στο φόρουμ από πολλές απόψεις.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως είναι δύσκολο να κρίνεις γιατί πρέπει να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις. Κάποιες φορές όμως το μάτι κάποιου μπορεί να δει και πράγματα που εκείνος που φωτογραφίζει δεν μπορεί να δει λόγω της σύνδεσης που έχει με τη φωτογραφία του.
Πάντως εγώ είμαι ανοικτός σε όλες τις κρίσεις, συμβουλές και παρατηρήσεις είτε προέρχονται από 'ειδικούς' είτε από 'μη ειδικούς'.
Καλό μήνα να έχουμε όλοι.

'Kριτικη' νομιζω οτι πολλοι λιγοι εχουν τις γνωσεις να κανουν, 'σχολιασμο' ομως μπορουμε ολοι..

Δικη συνισφορα στο νημα του φιλου με μια που εχω ξαναανεβασει (υπαρχουν και αλλες πολλες και ισως και καλυτερες αλλα ορεξη δεν εχω να τις 'πιασω'..:smash:)
2133o9k.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω ημουν Ιούλιο. Θυμάσαι που ακριβώς ήταν η Νικη; Γιατί δε θυμάμαι να είχε διαδρομο και απο τις 3 μεριές. :P

Αν θυμαμαι καλα η συντηρηση εγινε εκει οπου εκτιθονταν παντα (σκαλα Daru). Δεν την μετακινησαν λογο ογκου και ο χωρος ηταν αποκλεισμενος με πανινες πινακιδες του μουσειου.

Οι καρτποσταλ είναι σχεδόν αψογες με μοναδική "παρατήρηση" ότι ήδη σου είπε ο Παναγιώτης οταν έχεις θέμα και το χειριστείς σωστά οπως κάνεις σε όλες σχεδόν (συνθεση-καδρο κ.λ.π) η έντονη επεξεργασία μετά δεν προσθετει και πολλά.
Από εκεί και πέρα για τα δικά μου γουστα η "δρομίσια" της Μονα Λιζα και η πρώτη από το εσωτερικό του Λουβρου είναι πάρα πολύ καλές φωτογραφίες σε συνθεση και περιεχόμενο

Re: Απάντηση: Παρίσι

Εξαιρετική συγχαρητήρια !

'Kριτικη' νομιζω οτι πολλοι λιγοι εχουν τις γνωσεις να κανουν, 'σχολιασμο' ομως μπορουμε ολοι..

Δικη συνισφορα στο νημα του φιλου με μια που εχω ξαναανεβασει (υπαρχουν και αλλες πολλες και ισως και καλυτερες αλλα ορεξη δεν εχω να τις 'πιασω'..:smash:)
2133o9k.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θυμαμαι καλα η συντηρηση εγινε εκει οπου εκτιθονταν παντα (σκαλα Daru). Δεν την μετακινησαν λογο ογκου και ο χωρος ηταν αποκλεισμενος με πανινες πινακιδες του μουσειου.

Καλησπέρα!

Καλησπερα φιλε, μιας και το ζητησες να σου πω κι εγω τη γνωμη μου. Οπως διαπιστωσες κι εσυ, τη μεγαλυτερη βελτιωση μπορεις να την παρεις με την επεξεργασια. Τα καδρα σε γενικες γραμμες ειναι αρκετα καλα και φανταζομαι οτι σε καποιες φωτογραφιες που θεωρητικα θα μπορουσαν να ηταν καλυτερα, θα υπηρχαν τεχνικες δυσκολιες, οπως εμποδια.

Πιο συγκεκριμενα για την επεξεργασια, στην φωτογραφια "Arc de Triomphe" ισως εριχνα λιγο γενικα το saturation ή μονο του κιτρινου, αν εισαι ικανοποιημενος με το μπλε του ουρανου. Διαφορετικα, θα μπορουσες να παιξεις με white balance επιλεκτικα σε Aψιδα και ουρανο, χρησιμοποιωντας μασκες. Για το καδρο, θα προτιμουσα να μην ειχε κοπει η Αψιδα του Θριαμβου, αλλα φανταζομαι καποιο εμποδιο θα υπηρχε.

Στην "Pont Alexandre III", νομιζω οτι δεν συμβαδιζει τελεια η επεξεργασια του ουρανου με το υπολοιπο καδρο και πιο συγκεκριμενα με το middle ground, δηλαδη τα κτισματα, τα δεντρα κτλπ.

Η "View from Montparnasse tower " ειναι λιγο flat και αν δεν θελεις να ασχοληθεις πολυ, μπορει να βελτιωθει μονο με levels-curves και λιγο masking.

H "Place de la Concorde" εχει τραβηχτει στο χερι απ' οτι καταλαβαινω με 3200 ISO και f7.1 διαφραγμα. Πιστευω οτι η αποσταση σου απο το θεμα ηταν αρκετη, ωστε να ανοιξεις το διαφραγμα σε f3.5 και να χρησιμποιησεις ISO 800, με αποτελεσμα το βαθος πεδιου να μην αλλαξει ιδιαιτερα και να εχεις σημαντικα λιγοτερο θορυβο και περισσοτερη πληροφορια για επεξεργασια.

Η "Inside the Louvre" παλι ειναι λιγο flat, αλλα δεν νομιζω να της προσεδιδε κατι και να αυξανες το contrast.

Στην "Grande Arche de la Defense (2)" ισως να σηκωνα λιγο τα shadows, χωρις βεβαια να καταληξει τελειως flat.

Η "Montmartre Soccer Show" εχει σχολιαστει ηδη και θελει λεπτοδουλεια για να βελτιωθει.

Οι υπολοιπες ειναι πολυ καλες ως εχουν και δεν νομιζω οτι αξιζει να μπεις στο κοπο για μικροαλλαγες. Ισως σε αυτες που περιεχουν φεγγαρι, θα μπορουσες να ειχες παρει exposure και για το φεγγαρι και να τις συνδυαζες.

Φιλικα,
Γιαννης

Last edited:
Καλησπέρα φίλε Γιάννη
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Όσον αφορά στην επεξεργασία θεωρώ πως είναι το πιο αδύνατο μου σημείο και να είσαι σίγουρος πως οι εισηγήσεις σου θα με βοηθήσουν πολύ.
Για το φεγγάρι ήταν κάτι που δεν το σκέφτηκα, ώστε να έπερνα δύο φωτογραφίες και να τις 'ένωνα'. Ήταν κάτι που έμαθα εκ των υστέρων. :damnyou: Εν αναμονή της επόμενης φοράς...
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!