ΠΑΡΟΧΟΙ ADSL...

Ωχχ... μάλλον μπέρδεψα τα μπούτια μου... η αναφορά της hol σχeτίζεται με την ταχύτητα του adsl μάλλον. Άκυρο αυτό που είπα πιο πριν. Sorry.

Προσωπικη εμπειρια απο Forthnet

Εκανα την αιτηση τον Αυγουστο του 2007 και μετα απο πολλες καθυστερησεις συνδεθηκα τον Δεκεμβριο στο double play. Την ημερα της συνδεσης δεν ειχα τηλεφωνο για μερικες ωρες. Απο εκει και πέρα και μεχρι σημερα όλα δουλευουν μια χαρα. Με το τηλεφωνο δεν εχω κανενα προβλημα και απο θεμα internet συνδεομαι σταθερα περιπου στα 15-16mpbs. Δεν εχω παράπονο καθως ξερω οτι ειναι θεμα αποστασης και υπαρχοντος δικτυου χαλκου.

Λογω μη εμπειριας στην απελευθερωση του τοπικου βρογχου απο τους εναλλακτικους παροχους (ας μην ξεχναμε πως η απελευθερωση ξεκινησε το 2006 και τα πρωτα εμπορικα πακετα βγηκαν αρχες του 2007) εχουν δημιουργηθει αρκετα προβληματα που λογικα με το χρονο θα ομαλοποιηθουν. Ηδη ο μεσος χρονος απο την αιτηση μεχρι την συνδεση μειωνεται. Παντως πιστευω πως ειναι καλυτερο καπιος να παραμεινει στον ΟΤΕ για λιγο καιρο ακομα μεχρι να βελτιωθει η κατασταση ή να κινηθει προς κάποιον απο τους μεγαλυτερους ενναλλακτικους που λογω καλυτερης υποδομης ισως να μειωθει η πιθανοτητα προβληματων.

To All-in-one φίλε μας είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβρη που μας πέρασε.. Κοίτα την ημερομηνία στο Δελτίου Τύπου στο Link που μας παραπέμπεις (Σεπτέμριος 2007).

Thanks για τη διόρθωση, άλλο ήθελα να ανεβάσω και άλλο ανέβασα – ο δαίμονας το copy/paste. Από το προηγούμενο ήθελα μόνο να πάρω συνοπτικά τι θα παρέχει το πακέτο.

Το link που έλεγα:

http://www.eett.gr/opencms/sites/EETT/NewsReleases/PressReleases/DT_09_05_08.html

μάλλον όποιος προλάβει ...

To All-in-one φίλε μας είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβρη που μας πέρασε.. Κοίτα την ημερομηνία στο Δελτίου Τύπου στο Link που μας παραπέμπεις (Σεπτέμριος 2007).

Thanks για τη διόρθωση, άλλο ήθελα να ανεβάσω και άλλο ανέβασα – ο δαίμονας το copy/paste.

Συγγνώμη κι από μένα, αλλά αν φάνηκα απότομος πιο πολύ ήθελα να ειρωνευτώ τον ΟΤΕ που βγάζει δελτίο τύπου μια φορά το χρόνο.

Σχετικό - ασχετο:
Η vodafone (δίκτυο adsl της HOL, εξυπηρέτηση της vodafone) για αυτήν την βδομάδα δίνει όλα τα πακέτα της που περιλαμβάνουν adsl στη μιση τιμή!
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=3051

Vodafone Double Play Plus από 35 μόνο 17,50 / μήνα
Vodafone ADSL Χ6 από 16,50 μόνο 8,25 / μήνα
Vodafone ADSL X24 από 19,90 μόνο 9,95 / μήνα
Vodafone ADSL X24 (Full) από 32,50 μόνο 16,25 / μήνα

Oι τιμές απλά δεν παίζονται... Ειδικά τα δύο shared πακετάκια, με 8.25ε (6/1) και 9.95ε (εως24/1) είναι σούπερ.

χωρις να διαβασω ολα τα ποστ, εχω να προτεινω ΟΤΕ και παλι ΟΤΕ...τηλεφωνικη εξυπηρετηση πααααρα πολυ καλη (τουλαχιστον μεχρι τωρα) και οταν ζητησα αναβαθμιση ταχυτητας εγινε μεσα σε 6 ωρες απο την αιτηση! ακομα δεν εμπιστευομαι αλλο παροχο!

eχω ote και θα πληρωνω παγια μεχρι νεοτερας,στο τηλεφωνο εχω forthnet.
Μεγαλη Πεμπτη εκανα την αιτηση περυσι και την Τριτη του Πασχα ειχα την συνδεση κανονικα.
φετος που εκανα αναβαθμιση απο 768(οτενετ) σε 4αρα(οτε),ενεργοποιοηθηκε σε πεντε ημερες χωρις να διακοπει ουτε λεπτο.
το 134 λειτουργει παντα οπως και το 1242 και εαν πας και σε καποιο καταστημα,η εξυπηρετηση τους ειναι υποδειγματικη.

μόλις σήμερα έστειλα αίτηση στη Vivodi για τηλεφωνία Parla Parla.

Να δω σε πόσες ημέρες θα έχω απεριόριστες κλήσεις δωρεάν.

Βέβαια τον ΟΤΕ πλέον δεν τον αλλάζω με τίποτα. Αν δεν περάσουν μερικά χρονάκια να συνέλθουν λίγο οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (γιατί μόνο πάροχοι δεν είναι ακόμα).

Ακούσατε την διαφήμιση της Tellas με Wind στο ράδιο ? "θέλω να είμαι δεσμευμένος, να έχω έναν πάροχο να του μιλάω να με ακούει....." (κάπως έτσι πάει)

Να του μιλάει να με ακούει !!!! Έλεος δηλαδή, μας ειρωνεύονται ???????????

...Λοιπόν, μόλις προχτες έλεγα πως δεν είχα πρόβλημα εδώ και τρεις μήνες που έχω Conn-x. Σήμερα, εδώ και δυο ώρες που είμαι σπίτι, adsl γιόκ! (αυτή τη στιγμή δανείστηκα από το ασύρματο του γείτονα που έχει on). Να φταίει η απεργία, ή το γκαντέμιασα? Άσε που στο 1242 δεν απαντά κανείς. Εδώ δεν απαντάνε σε κανονικές μέρες θα απαντούσαν σήμερα??? Κατεβάζω καντήλια!:angry::angry::angry:

Το θέμα είναι τι ζητάει κάποιος.

Αν είσαστε με τον μετρητή στο χέρι για το πόσο κατεβάζει μια γραμμή κανένας πάροχος δεν σας κάνει. Μία ματιά στό adslgr.com φτάνει. Αρκετοί παραγνωρίζουν την σταθερότητα μίας σύνδεσης και ψάχνουν μόνο την ταχύτητα. Μαζί μ'αυτό παραγνωρίζουν και την τεχνική υποστήριξη...

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ που παραδίδουν σε όλους τους άλλους γραμμές δεν έχουν μετρήσει πουθενά πάνω απο 16Mbit και αυτό σε λίγες περιπτώσεις και ιδανικές συνθήκες.

Αν ένα πακέτο 12Mbit έχει καλή τιμή είναι το ποιό συμφέρον αλλά απαραίτητη προυπόθεση στήν σύμβαση η δυνατότητα υποβάθμισης αν η πραγματική ταχύτητα είναι αρκετά χαμηλότερη με την ανάλογη μείωση στην χρέωση.

Ολοι οι εναλλακτικοί θέλησαν να πάρουν μερίδιο απο την πίτα του double play, βγήκαν στην αγορά βιαστικά και απροετοίμαστοι και έγινε ο χαμός. Ουσιαστικά εκεί βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα και μάλλον θα κάνει 1-2 χρόνια να στρώσει.

Επειδή δε οι μετακινήσεις πελατών απο τον ένα πάροχο στον άλλον ήταν τις τάξεως των 5.000 περίπου το μήνα δεν τους ένοιαζε τίποτα παρά μόνο πόσους θα γράψουν στο 'κοντέρ'.

Κατά γενική ομολογία ο ΟΤΕ είναι ο καλύτερος και με τα λιγότερα προβλήματα αλλά υπάρχει το κερασάκι που λέγεται ΤΙΜΗ και στο πετάει ο άλλος με τα δώρα του και τα ωραία του και τις μεταξωτές κορδέλες του και ...

Θα αναφερθώ στην HOL που έχω σημαντική εμπειρία μαζί τους. Στις 150 συνδέσεις που έχω κάνει στην HOL 2-3 είχαν πρόβλημα. Γιατί μόνο τόσες λίγες ? Καμία από αυτές δεν είναι double play, οι 147 έχουν πάροχο adsl τον ΟΤΕ ( ΑΡΥΣ ) και πάροχο Internet την HOL. Oi 3 που είχαμε πρόβλημα βρίσκονται στο δίκτυο της HOL ( adsl + feed ). Μπορεί κάποιος να μου πεί ότι αυτό είναι ασύμφορο αλλά δεν είναι έτσι επειδή όλες αυτές είναι με Static IP και το αντίστοιχο πακέτο του OTE ήταν πανάκρινο/είναι ακριβό.

Εδώ και ένα χρόνο που η Intracom αγόρασε την HOL ξέρετε πόσους Διευθύνοντες Συμβούλους έχει αλλάξει ? 3 για να μην πω περί υπευθύνων πωλήσεων κλπ κλπ.
ΕΓΙΝΕ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ, το έλα να δείς. Να είσαι dealer τους και να μην μπορείς να μιλίσεις με τεχνικό για κάτι απλό επειδή θέλανε double play και μπλοκάρανε λόγω έλειψης οργάνωσης.

Ειλικρινά δεν μπορώ να πω αν υπάρχει πάροχος που να δίνει ότι υπόσχεται. Αν δεν θέλεται πειράματα με τηλεφωνία ο ΟΤΕ είναι η καλύτερη λύση αρκεί να διαλέγετε ταχύτητα στις ανάγκες σας. Βέβαια και στον ΟΤΕ σε περίπτωση προβλήματος δεν μπορείτε να μιλίσετε απευθείας με ΤΕΧΝΙΚΟ που να μπορεί να εντοπίση το πρόβλημα. Εψαχνα 3 μέρες τον προϊστάμενο adsl ΑΤΤΙΚΗΣ του ΟΤΕ αλλά μάταια.

Αν πάτε σε εναλλακτικό πάροχο για double play σε περίπτωση που στο κτίριο σας υπάρχει και άλλο καλώδιο διαθέσιμο κάντε νέα αίτηση και όχι στο υπάρχον τηλεφωνικό νούμερο, θα σας βγάλει απο πολλούς πιθανούς μπελάδες.

==============================
Με ότι έγραψε ο συνφορουμίτης amora συμφωνώ απόλυτα