Παρουσίαση : iPad

iPadPocketsize.jpg

Ipad Nano

zxasawqer2.jpg

Ipad

ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!! :flipout:

Με την παρουσίαση του iPad, πολλοί χρήστες έμειναν δυσαρεστημένοι με την έλλειψη υποστήριξης flash στη νέα συσκευή της Apple. Η μη υποστήριξη flash περιεχομένου, σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός σελίδων στο internet καθώς και πολλά online παιχνίδια και video δε θα είναι προσπελάσιμα από το iPad.

Η ομάδα του flash, δημοσίευσε στο επίσημο blog της μια καυστική ανακοίνωση πάνω στην έλλειψη αυτή: «Απ’ ότι φαίνεται η Apple συνεχίζει να θέτει περιορισμούς στις συσκευές της που έχουν αντίκτυπο όχι μόνο σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές, αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές . Οι χρήστες του iPad, στερούνται της πλήρης πρόσβασης του περιεχομένου στο διαδίκτυο καθώς και το 70% των βίντεο και παιχνιδιών σε αυτό». Ακόμα, η ανακοίνωση περιλαμβάνει και σχολιασμό στη μη υποστήριξη του ePub, του πιο διαδεδομένου τύπου αρχείων για ebooks λόγω του περιορισμού DRM.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο διαφημιστικό του iPad από την Apple, διακρίνεται η φόρτωση περιεχομένου flash στη σελίδα των New York Times. Σε αντίστοιχα διαφημιστικά του iPhone δεν είχε παρατηρηθεί κάτι ανάλογο, γεγονός που οδηγεί σε δύο πιθανά συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι τελικά η Apple θα παρέχει υποστήριξη flash στο iPad, ενώ η δεύτερη εκδοχή είναι ότι απλά το όλο θέμα έγινε μόνο και μόνο για διαφημιστικούς λόγους.

να σας πω τι θα το ηθελα εγω ?

να μπαινω στο ιντερνετ χωρις να ανοιγω τον υπολογιστη - αλλα εχω ηδη μακ ( που ανοιγει και κλεινει ΠΟΛΥ γρηγορα ) και iphone οποτε αυτο το εχω ηδη ...

να μπαινω στο ιντερνετ απο αλλα δωματια ... με το iphone αυτο ηδη γινεται ...

μουσικη ( το ιδιο )

να βλεπω στο κρεβατι μου ( η στο εξοχικο - λιγο το καλοκαιρι κανενα avi / mkv ) χωρις να κουβαλαω το θωρυβωδες τεραστιο βαρυ 17 '' windows laptop 4 ετιας που παροτι εχει κανει 2 φορματ θελει παλι - και εχει χαλασμενη οθονη ( περιπου 30 γραμμες καθετες χρωματιστες ) και χωρις να παρω netbook με win xp/ 7

ως προς τα avi μπορουσε να τα παιζει το iphone απ ευθειας . ολο αυτο με τη μετατροπη μεσω handbrake κλπ ειναι κουραστικο ...

ακομα και αν επαιζε λοιπον το iphone avi ( και το ipad ) γιατι παλι να παρω ipad ?

αν επαιζει μονο το ipad ναι ... αλλα και παλι γιατι να δωσω 500 $ για κατι που ηδη επρεπε να γινεται ?

ισως για να το συνδεω με usb με εξωτερικο δισκο ... ( που ακομη και αν επαιζε avi το iphone δε θα ειχε usb )

ουτε το ipad εχει usb ...

Με την παρουσίαση του iPad, πολλοί χρήστες έμειναν δυσαρεστημένοι με την έλλειψη υποστήριξης flash στη νέα συσκευή της Apple. Η μη υποστήριξη flash περιεχομένου, σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός σελίδων στο internet καθώς και πολλά online παιχνίδια και video δε θα είναι προσπελάσιμα από το iPad.

Αυτό το'χα ξεχάσει... Οπότε, όπως είναι τώρα τα πράγματα, το iPad είναι άχρηστο και για browsing...

...άρα σύμφωνα με όσα λέγαμε παραπάνω, κάνει μόνο για remote...

...των 500 δολλαρίων :D:D:D

Κάπως έτσι τα λέγαμε, λίγο-πολύ κ για το iPhone, αλλά πουλά ακόμα σαν τρελό...

Προσωπικά δεν βιάζομαι να βγάλω συμπέρασμα, γιατί θα φανεί σε 2 μήνες τι εστί...κ λίγο αργότερα καλύτερα, όταν θα έχουν αρχίσει να βγαίνουν για αυτό αναβαθμίσεις.

Ίδωμεν...

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

...άρα σύμφωνα με όσα λέγαμε παραπάνω, κάνει μόνο για remote...

Αυτο πάλι εγω δε το καταλαβαινω. Πως θα χειριζεται τον CAV μου και το dune? Υπαρχει αντάπτορας IR???

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Αυτο πάλι εγω δε το καταλαβαινω. Πως θα χειριζεται τον CAV μου και το dune? Υπαρχει αντάπτορας IR???

Για iphone υπάρχει προγραμματάκι της Logitech που το κάνει trackpad για οποιοδήποτε pc. Άρα η τεχνολογία υπάρχει για να γίνει και πληκτρολόγιο. Από κει και πέρα, κάτι έχει γραφτεί κάπου για IR, αλλά δε θυμάμαι που...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Για iphone υπάρχει προγραμματάκι της Logitech που το κάνει trackpad για οποιοδήποτε pc. Άρα η τεχνολογία υπάρχει για να γίνει και πληκτρολόγιο. Από κει και πέρα, κάτι έχει γραφτεί κάπου για IR, αλλά δε θυμάμαι που...

Κατάλαβα, γιαλατζι remote, για εντυπωσιασμο και χειρισμο κανενος htpc...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Ε βασικά γιαλατζί είναι οτιδήποτε απ'όσα κάνει... :flipout::flipout::flipout:

Δεν σε καταλαβαίνω....

Είναι ένα μεγάλο iPod Touch καταρχήν.

Κ σίγουρα δεν είναι υπολογιστής, που πιθανότατα θα ήθελες να είναι.

Το Touch δλδ είναι καλό κ αυτό όχι, ή κ τα δύο είναι μάπα ;

Γιατί τόση απαξίωση σε ένα προϊόν το οποίο δεν έχεις δει καν από κοντά ;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Δεν σε καταλαβαίνω....

Είναι ένα μεγάλο iPod Touch καταρχήν.

Κ σίγουρα δεν είναι υπολογιστής, που πιθανότατα θα ήθελες να είναι.

Το Touch δλδ είναι καλό κ αυτό όχι, ή κ τα δύο είναι μάπα ;

Γιατί τόση απαξίωση σε ένα προϊόν το οποίο δεν έχεις δει καν από κοντά ;;

Mιχάλη υπέροχο είναι, σαν εντυπωσιακό gadget. Τόση ώρα συζητάμε για τη χρησιμότητά του.

Το iPod touch είναι ένα εντυπωσιακότατο mp3 player, με internet, με εφαρμογούλες, στο οποίο (με χακιές) μπορείς να δεις και τα βιντεάκια σου. Με άλλα λόγια, είναι ένα mp3 player που κάνει επιπλέον και χιλιαδυο πράγματα όντας μια συσκευή στην τσέπη σου, ενώ κοστίζει και μια σχετικά λογική (αν και ακριβή) τιμή.

Το iphone είναι τα ίδια με το παραπάνω, με την προσθήκη ενός πολύ καλού τηλεφώνου, άρα με με μια συσκευούλα στην τσάντα σου έχεις όλα όσα χρειάζεσαι (ηλεκτρονικώς) στην καθημερινότητά σου. Πανάκριβο μεν, χρησιμότατο δε, οπότε ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του.

Το iPad, είναι κάτι που κουβαλάς αισθητά μαζί σου. Μια επιπλέον τσάντα, με λίγα λόγια σαν να κουβαλάς όλη μέρα μαζί σου ένα laptop, το οποίο δεν είναι laptop. Έχεις το βάρος (μικρό μεν, ουκ αμελητέο δε), έχεις τον όγκο του, έχεις την ευθύνη του ακριβού gadget πάνω σου, και τελικά ΔΕΝ έχεις τον υπολογιστή (που θα δικαιολογούσε όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις).

Με άλλα λόγια, ό,τι κάνει το iPad το κάνει είτε το touch με τα μισά λεφτά και το 1/6 του μεγέθους, είτε το iPhone με τα ίδια λεφτά αλλά σαφώς μεγαλύτερη φορητότητα και χρησιμότητα.

Τη λέξη "γιαλατζί" τη χρησιμοποίησα αφού:

Είναι κάτι σαν browsing device (χωρίς flash, αν είναι ποτέ δυνατόν----> αποτυχία)

Είναι κάτι σαν mp3 player (που χρειάζεται τσάντα για να το κουβαλάς----->αποτυχία)

Είναι κάτι σαν video player (σε κουφή aspect ratio και με... ιστορίες για να παίζει τα videάκια σου, εκτός κι αν είναι αγορασμένα απ'τη μαμά Apple---> γενικά αποτυχία)

Είναι κάτι σαν υπολογιστής (χωρίς usb, ethernet, file explorer, πληκτρολόγιο--->αποτυχία)

Είναι κάτι σαν ebook reader (με το 5% της αυτονομίας που απαιτείται, και οθόνη στην οποία μπορείς να διαβάσεις 4-5 σελίδες πριν σε πιάσει το κεφάλι σου, όχι δεν την έχω δει αλλά υπάρχει λόγος που τα kindle είναι όπως είναι, σίγουρα όχι για μόστρα----->αποτυχία).

Κάποιοι θα το πούνε και παιχνιδομηχανή. Εδώ αν εξαιρέσεις τα κουμπιά που είναι απαραίτητα για να παίζεις (κανονικά) παιχνίδια δεν έχω καμιά αντίρρηση, στο iphone ανάμεσα στις εκατοντάδες μούφες υπάρχουν και κάποια παιχνιδάκια καλά. ----->έστω επιτυχία... Όμως... 500-800 δολλάρια για παιχνιδομηχανή?

Άρα? Έχω άδικο?

Last edited:
Ξαναλέω ότι καλό είναι να το δούμε από κοντά πρωτού το κρίνουμε.

Ούτε εμένα με ενθουσίασε για να τρέξω να το αγοράσω την 1η ημέρα που θα βγει, αλλά...

Τι είναι αυτό που κάνεις με ένα netbook ; Διαδίκτυο, βίντεο, φωτό, μουσική, εμαιλς, κάνα κείμενο, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση, pdf, ίσως για λίγο κάνα παιχνίδι, άντε να διαβάσεις κάνα ηλεκτρονικό βιβλίο. Όλα αυτά αν φυσικά δεν είσαι επαγγελματίας.

Το iPad όλα τα παραπάνω τα καλύπτει.

Πληκτρολόγιο έχει κ είναι αφής.

Το flash δυστυχώς καμία συσκευή δεν το υποστηρίζει της Apple.

Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τις απόψεις του κ φυσικά καθορίζει το τι θα αγοράσει. :a0210:

Απλά ο μόνος λόγος που είμαι τόσο... ένθερμος επικριτής του, είναι ότι όταν μου το έδειξε ο αδερφός μου προχτές.... για αρκετή ώρα νόμιζα ότι ήταν κάποια φάρσα από κάποιο fan - site... δε μπορούσα να πιστέψω ότι βγήκε στην παραγωγή τέτοιο πράγμα μέχρι που είδα το site της Αpple...:D:D:D

Άντε να το πάρετε να μας πείτε. Εγώ είπα, με usb, και άμεσα προσπελάσιμο σκληρό θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αφού συμφωνώ με όσα λες περί netbook, είναι σίγουρα για lite χρήση... αλλά όπως είναι τώρα μου είναι άχρηστο..

βασικά συμφωνώ με τις ελλείψεις που αναφέρονται εδώ.

Αλλά για την τιμή αυτή νομίζω ότι είναι οριακά...χρήσιμο.

Για τη δουλειά μου μπορώ να σκεφτώ ότι μπορώ να το έχω σαν ένα virtual κατάλογο. Αντί να κουβαλάς χαρτιά μπορείς να κοτσάρεις ένα pdf αρχείο και είσαι τζετ.

Κοτσάρεις και ένα εξελόφυλλο για να βγάζεις αυτόματα προσφορές και τη στέλνεις επιτόπου στον πελάτη.

Μπορείς να βλέπεις τα email σου on the go.

Μπορείς να σερφάρεις στο κρεββάτι χωρίς ένα κάρο καλώδια και φουρφούρια. Εντάξει, και με το αηφόνι μπορείς αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Σου βγαίνουν τα μάτια. Αυτό είναι μεγαλούτσικο, ικανοποιητικό.

Αλλά ένα κλικ ακριβότερο από όσο θα έπρεπε...

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Για τη δουλειά μου μπορώ να σκεφτώ ότι μπορώ να το έχω σαν ένα virtual κατάλογο. Αντί να κουβαλάς χαρτιά μπορείς να κοτσάρεις ένα pdf αρχείο και είσαι τζετ.
Κοτσάρεις και ένα εξελόφυλλο για να βγάζεις αυτόματα προσφορές και τη στέλνεις επιτόπου στον πελάτη.

Aυτό άραγε γίνεται? Γιατί στο iPhone, μετά από 3-4 προγράμματα pdf που έχω δοκιμάσει, ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να έχω pdf files μέσα στο κινητό, τα οποία να μπορώ να διαβάζω χωρίς να συνδεθώ κάπου online ώστε να τα τραβήξω από.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Aυτό άραγε γίνεται? Γιατί στο iPhone, μετά από 3-4 προγράμματα pdf που έχω δοκιμάσει, ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να έχω pdf files μέσα στο κινητό, τα οποία να μπορώ να διαβάζω χωρίς να συνδεθώ κάπου online ώστε να τα τραβήξω από.

δοκίμασες το mobile studio?

Αυτό και το filemagnet χρησιμοποιώ.

Και τα δυο υποστηρίζουν και pdf αρχεία.

Εκτός αν δε κατάλαβα τι θες να κάνεις.

Εγώ ήδη το φαντάζομαι να βλέπει την λίστα από το itunes και να είναι το απόλυτο media controller που έχει βγει ποτέ

έχω δώσει και εγώ !! λεφτά και λεφτά για προντο logitek klp klp media players και διάφορα άλλα τέτοια

αλλά μάλλον φτάσαμε στο απόλυτο !!!

ένα μίνι μακ με ένα dac κολλημένο στο σύστημα και το ipad σαν κοντρόλ

πσσσσ γαμώ !!!

ποιος και πότε το το φέρνει ? είπαμε ?