Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Re: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

E βάλε ένα δείγμα :)

Πώς νά τό ανεβάσω?Δέν έχει επιλογή γιά επισύναψη.Εκτός άν εννοείς γιά τίς παλιές καλοκαιρινές ανευ λάμπας.

Απάντηση: Re: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

Πάτα "απάντηση στο θέμα" και μετά "επεξεργαστής κειμένου", θα βρεις επάνω στις επιλογές το ανέβασμα συνημμένων.

Αυτή είναι μέ δύο ανακλαστήρες μικρούς στά πλάγια τραβηγμένη σέ απόσταση μισού μέτρου,καί άν θυμάμαι καλά μέ πρόσθετο φωτισμό αλλά από ενσωματωμένο φλάς τής μηχανής.Τό φόντο όχι καμένο αλλά οί σκιές είναι απαλές.View attachment 98073

Απάντηση: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

Για τέτοιες δουλειές θέλεις ένα lightbox και 3 φώτα. Εδώ το πράγμα πάσχει από παντού, μέχρι και από εστιακό μήκος και γωνία λήψης.

Ναί η εστίαση δέν είναι καλή , εδώ έβαλα μιά τυχαία φωτό για νά δείξω τίς σκιές καί τό φόντο στό περίπου.Γωνία λήψης δέν έίχα περιθώρια γιατί ή επιφάνεια είναι μικρή.
Άρα λέτε τό ρίνκ φλάς δέν θά μέ καλύψει.Τά φώτα όμως θά πρέπει νά είναι 500 βατ ? γιατί αυτά πού έχω είναι 250 καί δέν μέ καλύπτουν.

Νόμιζα έλεγες για μεγάλα αντικείμενα. Για τόσο μικρά μπορείς να πάρεις μια μεγαλούτσικη light-tent και με ένα εξωτερικό flash να ξενοιάσεις.

Τότε καλύτερα τό κλασικό φλάς πού είναι γενικής χρήσης αφού τό κυκλικό είναι γιά κοντινά μόνο.Ευχαριστώ

Re: ring flash φωτογράφιση σε φόντο

Έχω κατασκευάσει δύο σοφτμποξ ένα μεγάλο καί ένα μικρό μέ ωραία νάυλον φόδρα.Επανέρχομαι καί λέω ότι οί λάμπες μέ απογοήτευσαν γιατί δέν βγάζουν αρκετό φώς άν είναι κάτω από 500 βατ ειδικά σέ λίγο μεγάλυτερες επιφάνειες τό φόντο δέν είναι ομοιόμορφο , καί επίσης όταν δέν υπάρχει αρκετό φώς εμφανίζεται θόρυβος ιδιαίτερα στά σκοτεινά όπως οί σκιές.Αυτό παρατήρησα δέν ξέρω άν είμαι υπερβολικός.Για αυτό σκέφτηκα γιά φλάς. Εκτός άν είχα μιά fullframe , εκεί δέν ξέρω.Η θά πρέπει νά πάρω μεγαλύτερα φώτα τελικά.

Remote Flash?

Καλημέρα σας, επειδή είμαι λίγο άσχετος σχετικά με το θέμα του εξωτερικού flash θέλω τη γνώμη σας.
Θέλω ένα flash για την μηχανή μου (Nikon D5000) να κάθεται πάνω στην μηχανή αλλά θέλω σαν λειτουργία να μπορεί να δουλέψει και ασύρματα.
δλδ πάνω σε ένα τρίποδο πχ μακρύτερα απο την μηχανή (για να γλυτώσω αντανακλάσεις). Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία απο την μηχανή και το flash ή αν πρέπει να
πάρω εξωτερικό remote control που όμως θα ανεβάσει το κόστος ίσως.

Γενικά λέω να διαθέσω ένα δώρο για τα Χριστούγεννα περίπου μέχρι 250 και να πάρω ένα καλό flash και να μπορώ όμως και να κάνω αυτό.
Μπορείτε να μου προτείνεται αν έχετε δοκιμάσει κάποια?
Δεν με νοιάζει αν είναι Nikon ή άλλου κατασκευαστή αρκεί να υποστηρίζει και αυτό.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Remote Flash?

Το nissin Di 866 II που εχω κανει αυτο που θελεις.Ασυρματα θα το πυροδοτεις χρησιμοποιωντας το φλας της μηχανης σου.Οταν το εχεις ασυρματα πρεπει τη λαμψη του να την ρυθμιζεις χειροκινητα δεν υποστηριζει ttl.Αυτος ειναι ο τροπος ασυρματης πυροδοτησεις μεσω φωτοκυταρου(εχει το nissin).Εδω εχει δυο ρυθμισεις αναλογα με το πως χρησιμοποιεις το φλας της μηχανης(χειροκινητα ή ttl) οποτε βαζεις στο φλας slave SF ή slave SD,στα λεω γιατι αν τυχον και το παρεις μην πεις οτι τζαπα το πηρα και δεν δουλευει,θελει την αναλογη ρυθμιση.
Υπαρχει ο τροπος ασυρματης πυροδοτησεις μεσω υπερυθρων τοτε το φλας το εξωτερικο υποστηριζει ttl αρκει να το υποστηριζει το φλας της μηχανη σου(δεν το γνωριζω).
Στις δυο πανω περιπτωσεις πρεπει να χρησημοποιεις το φλας της μηχανης σου για να πυροδοτησεις ασυρματα το εξωτερικο.
Μετα παμε στις ραδιοσυχνοτητες οπου και εκει υπαρχουν επιλογες για το αν θα υποστηριζουν ttl ή οχι.

Ή θα πάρεις δύο φλας από τα οποία το ένα θα είναι πάνω στη μηχανή και θα έχει τη δυνατότητα μάστερ, και το άλλο εκτός και θα λειτουργεί ως slave (λύση η οποία ξεφεύγει πάρα πολύ από τον προϋπολογισμό σου), είτε θα χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο φλας της μηχανής σου για να ενεργοποιεί (με τη φλασιά) κάποιο (κινέζικο) φλας με αυτή τη δυνατότητα, είτε θα φορέσεις έναν κοντρόλερ στο hot shoe της μηχανής σου, και θα χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό φλας ως slave. Μόνο με κινέζικα και μάλιστα από ebay βλέπω να είσαι εντός προϋπολογισμού στην τελευταία περίπτωση.

Re: Απάντηση: Remote Flash?

Ή θα πάρεις δύο φλας από τα οποία το ένα θα είναι πάνω στη μηχανή και θα έχει τη δυνατότητα μάστερ, και το άλλο εκτός και θα λειτουργεί ως slave (λύση η οποία ξεφεύγει πάρα πολύ από τον προϋπολογισμό σου), είτε θα χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο φλας της μηχανής σου για να ενεργοποιεί (με τη φλασιά) κάποιο (κινέζικο) φλας με αυτή τη δυνατότητα, είτε θα φορέσεις έναν κοντρόλερ στο hot shoe της μηχανής σου, και θα χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό φλας ως slave. Μόνο με κινέζικα και μάλιστα από ebay βλέπω να είσαι εντός προϋπολογισμού στην τελευταία περίπτωση.

Δυστυχώς το υπογραμμισμένο δεν ισχύει (χρήση του ενσωματωμένου φλάς σαν controller) καθότι η D5000 δεν έχει commander mode.. Οι άλλες δύο από τις προτεινόμενες λύσεις θα δουλέψουν κανονικά

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Remote Flash?

Δυστυχώς το υπογραμμισμένο δεν ισχύει (χρήση του ενσωματωμένου φλάς σαν controller) καθότι η D5000 δεν έχει commander mode.. Οι άλλες δύο από τις προτεινόμενες λύσεις θα δουλέψουν κανονικά

Μα δεν έχει να κάνει με τη μηχανή, αλλά το δεύτερο φλας. Υπάρχουν κινέζικα που ενεργοποιούνται με φλασιά, φυσικά όχι σε TTL. Και ο φίλος παραπάνω που αναφέρει το Nissin, τέτοια περίπτωση περιγράφει.

ΚΑταρχ´ςην ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Βρήκα μεταχειρισμένο το SB-800 της Nikon και είμαι εντός προϋπολογισμού. Σκοπεύω μέσα στο 2014 να αλλάξω την μηχανή με την d7100 και αυτή υποστηρίζει remote ttl απ ότι είδα.
Αν το πάρω μπορώ να κάνω την λύση με το sb800 και το ενσωματομένο? Δεν θέλω την φλασιά απο το ενσωματομένο γιατί σκάει στο αντικείμενο, οπότε αν του βάλω ένα ανακλαστήρα προς το ταβάνι πχ θα πιάνει το άλλο φλας με την ριπή του 1ου?

Re: Remote Flash?

δες και αυτα...

http://www.gadgetinfinity.com/cactus-wireless-flash-transceiver-v5-duo.html

εγω εχω τα προηγουμενα και ειναι πολυ καλα.
ΤΟ ττλ αν το δουλευεις το φλας πανω στη μηχανη χρειαζεται μερικες φορες, αλλα αν το φλας σου δεν ειναι στη μηχανη ειναι λιγο αχριστο ΙΜΗΟ

Ναι τα είδα κι αυτά παιδιά. Τελικά με λίγο ψάξιμο απο εδώ μέσα παρήγγειλα το οικονομικό METZ 44 AF-1. Θα δείξει αν έκανα καλή επιλογή. Και είδα και αυτά τα triggers που μου προτείνεται και το σκέφτομαι. Γενικά και στο net απο ψάξιμο σ αυτήν την κατηγορία τιμής και για ερασιτέχνες το metz και το nissin d622 προτείνουν.
Ευχαριστώ πάνυως για τις απαντήσεις σας.

Χρηση flash - Αμπαλος here

Μαστορια μου , θελω μερικες συμβουλες σχετικα με την χρηση του flash...εχω μια Canon 60d και μια προσφατως αποκτιθεισα Olympus EPL5.. Στην canon εχω ενα εξωτερικο flash, το 430ex (Οχι το ii).Θελω να στησω το φλασ σε ενα τριποδο, με ενα difuser και να το τριγκαρω ασυρματα, πως γινεται αυτο? δε θα θελα ομως να χρισημοποιω το built in flash Για να το τριγκαρω. ...Γινετα ταυτοχρονα να το τριγκαρει και η 60d και η epl5?

Re: Χρηση flash - Αμπαλος here

γινεται ναι:)
εγω το κανω με cactus trigers....
με αυτα εδω...
http://www.gadgetinfinity.com/cactus-wireless-flash-trigger-set-v4.html
εχουν βγει και πιο καινουριες εκδοχες αποτι βλεπω..
κουμπονεις το ενα στο φλας και το αλλο στη μηχανη
υπαρχουν και λυσεις απο σοβαρες εταιριες αλλα πανε απο 200-250ευρω και πανω ...
γινεται ταυτοχρονα ναι, απλα θες 2 πομπους, ενα στην 60δ και το αλλο στην επλ5....
οτι αλλο θες, πες