Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Re: LIGHT TENTS

Sanoto MK40

539633023_931.jpg

539633008_505.jpg

539633004_509.jpg

Re: LIGHT TENTS

OK τζο κατι βρηκα και εδω ..ενδιαφερομαι να φτιαξω σιγα σιγα και ενα χωρο που εχω σε studiaki .αν εχεις καμια ιδεα τι χρειαζεται .. εχω λιγο μπερδευτει με ολα αυτα που βλεπω δεν θελω να δοσω πολλα λεφτα απο οτι καταλαβενω χρειαζονται φοντα , 2 photo lights ( εδω δεν ξερω τι να διαλεξω ) και 2 ομπρελες ? ευχαριστω !

Mini Studio

ανοιγω νεο θεμα σε συνεχεια του light tent λιγο ποιο κατω .. βλεπω υπαρχουν και στην ελληνικη αγορα καποια mini studio αλλα χωρις leds μονο το light tent τι led λετε να παρω ?? φωτογραφιση αντικειμενων κανενα macro κτλ

Re: MINI STUDIO

Ξεχνάς συνέχεια να αναφέρεις μπάτζετ.

Το light tent/box ισχύει ή θέλεις να πάρεις τώρα φώτα για στούντιο που να τα χρησιμοποιείς και για τα μικρά αντικείμενα που έλεγες;

γεια σoy tzo ! ισχυει το light tent/box απλα βλεπω στο skroutz οτι εχουν light tents αλλα χωρις φωτα .. ισως δεν το λεω εγω καλα . δεν χρειαζεται να βαλεις αριστερα δεξια φωτα ( μικρα ) ? μεχρι 100 ευρω ας πουμε

Γι' αυτό και σου πρότεινα στο άλλο νήμα lightbox, για να μην μπλέκεις με τριποδάκια και εξωτερικά φώτα.

Στο παρόν νήμα ζητάς ιδέες για το ίδιο πράγμα ή το επεκτείνεις και για γενική χρήση, π.χ. πορτρέτα;

AAA οκ τζο ! κατσε να ξανατσεκαρω . οχι ακομα για πορτρετα στο πολυ μελλον :)

1) Tα lightbox έχουν εσωτερική λάμπα φθορίου (ή με ρυθμιζόμενα LED τα πιο ακριβά μοντέλα, π.χ. Sanoto Β270), και οι εσωτερικές τους επιφάνειες είναι ανακλαστικές, κι έτσι προσφέρουν ομοιόμορφο εσωτερικό φωτισμό.

822690054_862.jpg

2) Τα lighttent είναι απλά τέντες, που πρέπει να τις φωτίσεις από όλες τις πλευρές με εξωτερικά φώτα.

1-13061Q102460-L.jpg

3) Τα softbox μπαίνουν στα ίδια τα εξωτερικά φώτα και σε συνδυασμό με light table προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία τοποθέτησης των φώτων και εξυπηρετούν και για γενική φωτογραφική χρήση.

softBox-Still-Photography-Portable-Softbox-Photographic-Photo-Studio-Light-Tent-Kit.jpg

Για τα μικρά αντικείμενα που σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις και για το μπάτζετ που θέτεις προτείνω την (1) ως πιο κόμπακτ και πρακτική λύση και με πολύ καλό αποτέλεσμα, χωρίς πολλά-πολλά.

Last edited:
Studio Lights-Led Lights για φωτογράφηση

Ανοίγω νέο νήμα ,γιατί δεν βρήκα κάτι παρόμοιο .Εδώ μπορούμε να γράφουμε τι εξοπλισμό χρησιμοποιούμε σε studio φωτισμό ή πληροφορίες για ό,τι νέο /παλιό κυκλοφορεί για φωτογράφιση και βίντεο.

Kοιτάω τελευταία να αγοράσω led panel για εσωτερική φωτογράφιση κυρίως,αλλά δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή daylight ή bicolor σε θέμα απόδοσης.
Οι εταιρείες που υπάρχουν πολλές,η τεχνολογία σχετικά καινούργια ,από τις καλές/ακριβές έχω κοιτάξει σε Litepanel Astra ,ikan,F&V ,Dedolight (tecpro felloni) με την τελευταία να με έχει κερδίσει και από τις φθηνές η Αputure .

Last edited:
Re: Studio Lights-Led Lights

Το Rotolight Neo προτείνω για on-camera και όχι μόνο.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής Made in England, τροφοδοσία με 6 απλές ΑΑ μπαταρίες και μεγάλη αυτονομία τριών ωρών, ελαφρύ, αθόρυβο, με δύο περιστροφικούς διακόπτες για ρύθμιση έντασης και θερμοκρασίας χρώματος.

https://www.rotolight.com/product/neo/

Studio φώτα στο σπίτι

υπαρχει καμια καλη ιδεα για φωτα studio ( υπογειο σπιτιου δηλαδη :) μεχρι 200 300 euros ??

Studio στο σπίτι

Καλημέρα σε όλους! Σκέφτομαι να διαμορφώσω ενα στεγασμένο γκαράζ στο σπίτι μου σε ενα υποτυπώδες studio φωτογραφίας. Γνωρίζει κάποιος τι χρώμα ειναι προτιμότερο να βάψω τους τοίχους, οι οποίοι σημερα ειναι μπεζ; Το ταβάνι ειναι λευκό. Να πάω καινςτους τοίχους σε λευκό η κανά γκρι; Θα ηθελα να ασχοληθώ με πορτραίτα αλλα και φωτογράφηση προϊόντων.

Ευχαριστώ
Νίκος

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Φωτα studio

Ανάλογα το χωρο αλλα και τα φωτα που διαθετει κανέις.
Αν επιθυμεί πληρη έλεγχο του φωτιςμού και υπάρχει και ο εξοπλιςμός συνήθως για να αποφευχθει ανεξελεκτη διαχυση φωτος, θελει ενα σκούρο ουδετερο χρώμα, γκρι η μαύρο. Αν οχι παλι ουδετερο χρωμα αλλα σε πιο ανοικτους τόνους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπαρχει καμια καλη ιδεα για φωτα studio ( υπογειο σπιτιου δηλαδη :) μεχρι 200 300 euros ??

Για φωτό, η για βίντεο; φλασόλαμπες η συνεχούς ροής; θέμα με κατανάλωση , θερμανση υπάρχει;

Re: Studio στο σπίτι

για φωτο ..συνεχους ροης , θεματα με καταναλωση οχι , δεν θελω κατι τρελο ερασιτεχνικη χρηση

Απάντηση: Studio στο σπίτι

Απο ebay ή Ελλάδα;
Υπάρχει αρκετή διαφορα στις τιμές.
Σε θερμά tungsten
http://www.mdigitalphoto.gr/luminus-tungsten-650w-mini-it-3.html
Σε ψυχρά φθορισμού ή led
http://www.mdigitalphoto.gr/interfit-ez-lite-int-160-new.html
http://www.mdigitalphoto.gr/interfit-f5-2-head-fluorescent-lighting-kit-int502.html
Κάμια σχέση στην απόδοση lumens αλλά στις ίδιες τιμές...

Re: Studio Lights, Led Lights, Light tents, mini studio για φωτογράφηση

Πάει καιρός που είχα αγοράσει ένα led panel,αλλά αξίζει να αναφέρω ότι με το κατάστημα manioscinetools.gr στην Αθήνα είχα την καλύτερη συνεργασία απ'όλα τα καταστήματα (Ελλάδας+Εξωτερικού) που έχω αγοράσει φωτογραφικό εξοπλισμο και αξεσουάρ .Άκρως φιλική και επαγγελματική αντιμετώπιση ,για όποιον ψάχνει αποκλειστικά από Ελλάδα αγορά.

Re: Studio Lights, Led Lights, Light tents, mini studio για φωτογράφηση

Είχα αγοράσει ένα ακριβό Led, της tecpro felloni bicolor για φωτογράφιση σε εσωτερικό χώρο(ιδανικά και για βίντεο).Eίμαι ευχαριστημένος ,οι διαφορές των καλών από των φθηνών είναι δεν παρουσιάζουν flickering , δεν "πρασινίζει" το φως τους ,είναι weather sealed,Made in Germany και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που μου διαφεύγουν .Ωστόσο ,πάνε 2+ χρόνια ,λογικά η τεχνολογία θα έχει βελτιωθεί και στα φθηνά .Tecpro χρησιμοποιεί το bbc channel.Αν κάποιος ενδιαφερόταν για led panel ,δε θα πρότεινα bicolor ,αλλά daylight ,εκτός αν δουλεύει σε σύνθετες συνθήκες σαν και μένα (συνδυασμό φυσικού και τεχνητού φωτός).Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ,ότι στα bicolor η μέγιστη φωτεινότητα επιτυγχάνεται σε διαφορετική "θερμοκρασία" από τα daylight.Δηλαδή ένα daylight έχει διπλάσια lux ,όταν χρησιμοποιείται στο μέγιστο ,ενώ ένα bicolor στο μέγιστο του daylight φωτισμού έχει τα μισά ,στην ίδια απόσταση από το θέμα πάντα.Αυτό ,γιατί στο bicolor δεν ανάβουν όλα τα led στη θέση του daylight ,αλλά τα μισά.

Last edited: