Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Μιχάλη ξέρω την αγάπη που έχεις για τα MAC και το OS τους και δεν πρόκειται να πρωσπαθήσω να σε αλλάξω. Σε γενικές γραμμές και εμένα μου αρέσουν από άποψης αισθητικής και ίσως κάποιων λειτουργειών. Τα windows 7 βέβαια έχουν πλησιάσει απίστευτα κοντά.
Το μεγάλο θέμα όμως για εμένα και κύριως λόγος που δεν θα ασχοληθώ με ένα mac είναι η πολιτική της εταιρίας. Τα κλειδώματα σε κάποια πράγματα, η επιβολή του πως κάνεις κάποια πράγματα καθώς και το υψηλό κόστος σε προγράμματα με φέρνει κάθετα αντίθετο.
Σίγουρα εάν ήθελα να κάνω video editing, ή design, και γενικά εφαρμογές editing, ένα apple είναι πολύ καλύτερη λύση. Για καθημερινά όμως δεν δέχομαι την νοοτροπία της Apple.
-bye-
Δέχομαι την αποψή σου, απλά σου λέω ότι προσωπικά, αγάπησα τα mac μετά από πείραμα που έκανα αγοράζοντας ένα mac mini πριν λίγα χρόνια, μετά από χρόνια πορείας με pc 386, 486 κτλ, με windows 3.11 κ πάνω...

Δεν έχουμε συνηθίσει την νοοτροπία της Apple, γιατί βρίσκουμε κ φτιάχνουμε μόνοι μας ένα pc, πανεύκολα, αγοράζοντας κομμάτια από παντού. Αν από την άλλη, μπορούσαμε να αγοράσουμε μόνο επώνυμα pc, πχ. ibm, dell, fujitsu κτλ., τότε θα είχαμε συνηθίσει την νοοτροπία αυτή, αφού δλδ θα ήταν όλα "κλειστά".

Παρόλα αυτά, δεν κάνω εκστρατεία υπέρ της Apple.

Εκφράζω τις απόψεις μου, έχω ζήσει τα καλά κ τα κακά των windows, τα οποία τα ζω ακόμα καθημερινά στην δουλειά μου, και ζω σπίτι με Apple, το οποίο τελικά προτιμώ κ μόνο θα αγοράζω για εμένα.

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Μ Τα windows 7 βέβαια έχουν πλησιάσει απίστευτα κοντά.

Τα windows θα παραμεινουν για παντα windows. Και δεν υπαρχει περιπτωση τα 7 να πλησιασουν το mac os x. Εμφανισιακα ισως. Αλλα λειτουργικα....

Το bluray το "βλέπει" κανονικά κ το mac os x, αν είναι κ εγγραφέας τότε γράφει σε bd δισκάκι κανονικά.
Αναπαραγωγέας ταινιών δεν υπάρχει μόνο.

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Με Asus eee Box 202 στα 300 ευρώ και για εμένα πολύ πιο όμορφο σε μαύρο από ότι το mini, παίζω μέχρι και 1080p mkv και έχω full αναλυση στην Kuro. Άσε που μόλις βγει το καινούριο Asus EeeBox PC EB1501 http://www.asus.com/product.aspx?content=specifications&P_ID=JEaDVvtKZ9hHhda2 στα 400 ευρώ τότε απλά δεν θα έχει αντίπαλο.

το 202 το έχω και εγώ. Πάιζει ΚΑΠΟΙΑ 720Ρ όχι 1080Ρ μέσω συγκεκριμένων codecs και μέσω windows media player classic μόνο!

Αν έπαιζε HD δεν θα υπήρχε λόγος να βγεί το Nvidia ION.

Να 'μαι και εγώ ξανά στα πόδια σας :ciao:

Ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω στο αρχικό ποστ που είδα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του MacMini.
Εγώ έχω παραγγείλει το Apple Mac Mini MC238GR/A (πιστεύω να μην έχω κάνει κάποια γκάφα και με "κράζετε").
Στα χαρακτηριστικά με αντίθεση την εικόνα που προβάλλεται βλέπω κάποιες διαφορές :rolleyes:
Έχω καταλάβει λάθος ή αυτό που επέλεξα εγώ έχει έξοδο DVI κανονικά :confused:

Μία θύρα Mini DVI (περιλαμβάνεται αντάπτορας Mini DVI σε DVI)
Μία θύρα Mini DιsplayPort

Αγχώθηκα λίγο , για βάλτε ένα χεράκι και μετά κερνάω :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Αυτό που παράγγειλες kormos, έχει έξοδο dvi και έξοδο mini displayport, όπως δλδ πωλούνται τα μοντέλα σήμερα που μιλάμε.

Μια χαρά δλδ !!

Hohoho :BDGBGDB55: , ευχάριστο το γεγονός ότι δεν έκανα γκάφα.

Υπολογίζω με τα λεγόμενα ότι θα το έχω στα χέρια μου σε 15-20 ημέρες :drummer:

Μια χαζή ακόμα ερώτηση , το λογισμικό θα είναι προ εγκατεστημένο;Υπάρχει κάποιο CD/DVD συνοδευτικό;Το κάνεις εγκατάσταση μόνος; -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Hohoho :BDGBGDB55: , ευχάριστο το γεγονός ότι δεν έκανα γκάφα.

Υπολογίζω με τα λεγόμενα ότι θα το έχω στα χέρια μου σε 15-20 ημέρες :drummer:

Μια χαζή ακόμα ερώτηση , το λογισμικό θα είναι προ εγκατεστημένο;Υπάρχει κάποιο CD/DVD συνοδευτικό;Το κάνεις εγκατάσταση μόνος; -bye-

Είναι προεγκατεστημένο, μόλις το ανοίγεις, σε καθοδηγεί με ερωτήσεις να το "στήσεις", δλδ να φτιάξεις χρήστη, ρυθμίσεις γλώσσας, ώρα κ.α.

Με γειά !!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Είναι προεγκατεστημένο, μόλις το ανοίγεις, σε καθοδηγεί με ερωτήσεις να το "στήσεις", δλδ να φτιάξεις χρήστη, ρυθμίσεις γλώσσας, ώρα κ.α.

Με γειά !!

Ευχαριστώ :grinning-smiley-043