Παρουσίαση : Νέα iMac

Λοιπόν χθες το μεσημεράκι με πήραν από fnac που είχα κάνει κράτηση (επίσης είχα κάνει κράτηση σε Multirama και Best Deals) και πήγα και παρέλαβα ένα από τα τρία iMac 27 i7 που ήρθαν. Δεν έχει βγει ακόμα από την κούτα, αφού δουλεύω ολονυχτία (εφημερίδα), οπότε αύριο το απογευματάκι θα επιστρέψω με νέα!!!

Λοιπόν, αφού έφτιαξα καλώδια κ.λπ. έκανα όλα τα software updates και άρχισα να βάζω προγράμματα άρχισε η οθόνη να κάνει κάτι κουλά (γραμμές, θόρυβος και σβήσιμο της οθόνης). Έχω τραβήξει και βιντεάκι που θα το ανεβάσω μέχρι αύριο. Έκανα reset PRAM και δεν το έχει ξανακάνει. Γνωστό το πρόβλημα (στο Apple support έχουν γεμίσει 238 σελίδες). Από ότι διάβασα τα μηχανήματα μετά τις 5-6 Φεβρουαρίου δεν θα έχουν πρόβλημα, γι' αυτό και στο Apple Store αναφέρουν διαθεσιμότητα 3 εβδομάδες. Το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών και παρουσιάζεται σε όλα τα μοντέλα (21, 27). Πιθανόν να μην είναι hardware και να είναι drivers το θέμα. Πήρα στα Fnac και τους το ανέφερα και μου είπαν ότι αφού τους ενημέρωσα μπορούν να μου το αντικαταστήσουν και μετά το πέρας των 10 ημερών, εφόσον έχουν διαθέσιμο. Θα το αφήσω ανοιχτό συνέχεια να δω αν θα το ξανακάνει. Υπόψιν ότι μιλάμε για μηχάνημα που κατασκεύαστηκε πριν λίγες ημέρες (μέσα στον Ιανουάριο). Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είχε ούτε pixel καμμένο...

Λοιπόν αποφάσισα να το επιστρέψω. Μου παρουσίασε το flickering μόνο τη μία φορά που ανέφερα, αλλά μετά από ψάξιμο είχε και λίγο κιτρίνιασμα κάτω δεξιά (Γιάννη τσέκαρέ το, υπάρχει και τεστ online, σχεδόν όλα έχουν αυτό το θέμα). Καμμένα pixels δεν είχε, μόνο ένα stuck μπλε στο μαύρο και ένα white spot (πολύ μικρό, που όμως δεν το είχε). Αυτά. Τπέροχο μηχάνημα, αλλά...
Το κακό είναι ότι θα περιμένω πάνω από μήνα και με το ρίσκο αυτό που θα παραλάβω να είναι χειρότερο...

Περιπου σχετικο:
περασα σημερα απο systemgraph και το service ειχε αρκετους iMac 27" για επισκευη..
Σε συνδυασμο με ολα αυτα που ακουγονται, θα προτεινα να κανετε λιγο υπομονη πριν τον παρετε.

Περιπου σχετικο:
περασα σημερα απο systemgraph και το service ειχε αρκετους iMac 27" για επισκευη..
Σε συνδυασμο με ολα αυτα που ακουγονται, θα προτεινα να κανετε λιγο υπομονη πριν τον παρετε.

πρόκειται γι αυτό http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=28860.30 το πρόβλημα ή είναι άλλο;

πρόκειται γι αυτό http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=28860.30 το πρόβλημα ή είναι άλλο;
Φανταζομαι οτι θα ειναι το γνωστο προβλημα των 27"..

Γιατι μου φαινεται περιεργο να εχουν ηδη 4 μηχανηματα 27" για service σε μια ημερα στην systemgraph, οταν εχουν ερθει ελαχιστα 27" στην Ελλαδα..
Πρεπει να υπαρχει προβλημα..

Last edited:
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα επίσημα μηχανήματα προς Ελλάδα, παρουσιάζουν μηδαμινά προβλήματα...τα παράλληλης εισαγωγής που ήρθαν νωρίτερα, εμφανίζουν προβλήματα, ας τα πούμε "1ης γενιάς", αν αυτό λέει κάτι φυσικά.

Το ότι έρχονται με το σταγονόμετρο, δεν είναι πρόβλημα των μηχανημάτων, αλλά η κακή σειρά παραγωγής που υπάρχει κ τελικά δεν ήταν έτοιμη για να υποστηρίξη την τόσο μεγάλη ζήτηση.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα επίσημα μηχανήματα προς Ελλάδα, παρουσιάζουν μηδαμινά προβλήματα...τα παράλληλης εισαγωγής που ήρθαν νωρίτερα, εμφανίζουν προβλήματα, ας τα πούμε "1ης γενιάς", αν αυτό λέει κάτι φυσικά.

Αυτό όντως ισχύει. Η Apple επίσης ετοιμάζει νέο software update.

Αυτά είναι τα καλά νεά. Τα άσχημα είναι ότι νέα περίοδος ξηρασίας έρχεται.

Αλλος ενας δυστυχισμενος κατοχος imac 27 i7.

Τον παρελαβα πριν μια εβδομαδα και εχει τρελαθει στo flickering.

Εκανα update, εβαλα σκορδα, τιποτα!

Οπως λεει κι ενας φιλος λιγο πιο πισω, μαπα το καρπουζι.

Απαραδεκτη η apple που συνεχιζει και πουλαει ενα προβληματικο προιον.

Εγω παω για επιστροφη χρηματων γιατι δεν βλεπω φως.

Κριμα, γιατι κατα τα αλλα ειναι φοβερο μηχανημα.

Last edited:
Και να σκεφτεί κανείς ότι το δικό μου είναι εβδομάδας 53, δηλαδή μέσα στον Ιανουάριο (από fnac). Υπάρχουν προβλήματα και η Apple ακόμα ψάχνεται τι είναι (hardware ή software). Εγώ τον έδωσα στα fnac, οι τεχνικοί μου είπαν ότι θα το δοκιμάσουν για μία ημέρα (τους έδειξα βέβαια το βίντεο που τράβηξα) και αν δεν δουν το flickering (δεν το κάνει συνέχεια - εμένα το έκανε δύο φορές) θα το στείλουν στην αντιπροσωπία. Εγώ τους είπα ότι θέλω ένα επίσημο χαρτί (από αντιπροσωπία) που να πιστοποιεί ότι δεν έχει πρόβλημα (εφόσον δεν το δουν) και αφού ανάφερα το πρόβλημα και είμαι μέσα στο χρονικό περιθώριο αλλαγής, αν δεν μου το αντικαταστήσουν θα έχω το χαρτί και αν το ξανακάνει, θα τους το τρίψω στα μούτρα. Εννοείται ότι θα έχουν ενημέρωση να μην μπει κατσαβίδι.
Πάντως (ευτυχώς) είχα και δυο προβληματάκια (κολλημένο pixel μπλε χρώματος στο μαύρο και ένα white spot), οπότε υπάρχει θέμα έτσι κι αλλιώς. Είδωμεν...

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

 Νίκος;1090984 said:
Τα άσχημα είναι ότι νέα περίοδος ξηρασίας έρχεται.

Δηλαδή?

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Απαραδεκτη η apple που συνεχιζει και πουλαει ενα προβληματικο προιον.

Μα γιατί να μην το κάνει, αφού το πρόβλημα θα γίνει "γαργάρα" όπως όλα όσα εμφανίζονται κατά καιρούς, και θα συνεχίσει να τα πουλάει σα ζεστά ψωμάκια... Κάντε όλοι ένα πάγωμα στις αγορές και θα σου πω εγώ μετά πως την ενδιαφέρει..