Παρουσίαση : Νέα iMac

Tώρα που βγήκαν τα νέα IMAC πώς κρίνετε την αγορά ενός IMAC 24άρη καινούριου στα 2,93 MHz κλπ. στα 1100 ευρώ σε σχέση με τα νέα μοντέλα; Το ίδιο το μόνιτορ έχει διαφορά στην ποιότητα; Οι ταχύτητες;

Βλάση, νομίζω ότι τα νέα iMac εκτός των πολύ καλών επεξεργαστών i5/i7, ατού τους είναι η νέα τους led οθόνη με τις πολύ υψηλές αναλύσεις. Η τιμή που το βρίσκεις το παλιότερο πάντως δεν είναι κ πολύ χαμηλή για να πεις Ω τι ευκαιρία...είναι απλά καλή.

Απλά το πλεονέκτιμα του 2,93 είναι η καλή κάρτα γραφικών για το photoshop σε σχέση με το βασικό 21,5".
Ομως αν πάρεις με λίγα παραπάνω το 21,5" με την ATI θα είναι καλύτερα τα πράγματα από το 2,93. Βέβαια είναι και 300+ αλλά αξίζει γιατί είναι ποιό γρήγορο, καλύτερη οθόνη και παίρνει μέχρι 16GB μνήμης για αργότερα βλ.CS5.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

 Νίκος;1050922 said:
Απλά το πλεονέκτιμα του 2,93 είναι η καλή κάρτα γραφικών για το photoshop σε σχέση με το βασικό 21,5".
Ομως αν πάρεις με λίγα παραπάνω το 21,5" με την ATI θα είναι καλύτερα τα πράγματα από το 2,93. Βέβαια είναι και 300+ αλλά αξίζει γιατί είναι ποιό γρήγορο, καλύτερη οθόνη και παίρνει μέχρι 16GB μνήμης για αργότερα βλ.CS5.

η οθόνη του 21,5 είναι καλύτερη από του 24αριού;

Φίλοι μου χρόνια Πολλά!!!

Τα μηνύματα παραπάνω μου άνοιξαν την όρεξη να γράψω κάποια πράγματα…

Λοιπόν σήμερα ο 24άρης iMac μου έχει γενέθλια…γίνεται ενός έτους!!!….να τον χαίρομαι λοιπόν!!!

Για να σας φρεσκάρω λίγο την μνήμη ιδού και το θέμα που είχα ανοίξει την Πρωτοχρονιά:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38304&highlight=%C1%E9+%C2%E1%F3%DF%EB%E7%F2

Στις 365 ημέρες-που έχουμε ζήσει μαζί-έκανα τόσα πράγματα όσα δεν έχω κάνει από τότε που ασχολούμαι με τα pc και ούτε καν μπορούσα να φανταστώ!!!

Όλο αυτό το διάστημα δούλευε ακούραστα ,χωρίς ούτε μια φορά να δυσανασχετήσει ή να αρνηθεί να εκτελέσει μια εντολή μου!!!

Ούτε κόλλησε ποτέ ,ούτε μου έβγαλε ποτέ error….και αρκετές φορές με διόρθωνε «συγχωρώντας μου» τα λάθη…όλα γίνονταν γρήγορα, όμορφα και απλά!!!.. με μια λέξη:πολιτισμός!!!

Δουλεύω το Pages, το Keynote, το iMovie, το iPhoto, το Aperture και τώρα δειλά-δειλά δουλεύω το Final Cut Studio….και βέβαια και αρκετές άλλες εφαρμογές λιγότερο σημαντικές για μένα…

Έχω βοηθήσει και φίλους μου σε επαγγελματικές δουλειές τους….όχι μόνο για διασκέδαση δηλαδή….

Αν χρειαζόμουν τώρα υπολογιστή θα αγόραζα με κλειστά μάτια τον 27άρη iMac του Γιάννη….δεν το συζητώ!!!

Τώρα κάποια παρατήρηση σε σχέση με αυτά που ρώτησε -παραπάνω-ο Βλάσης…Νίκο και Μιχάλη δεν θα συμφωνήσω μαζί σας…η 24άρα οθόνη-σε σχέση με την 21,5-είναι καλύτερη….καμιά σχέση-στην αίσθηση-πάνω στην δουλειά…ο αέρας και η άνεση που σου προσφέρει είναι «άλλο πράγμα»…

Εκτός του ότι-σε πρώτη θέαση τουλάχιστον-εντυπωσιάζει πιο πολύ και από την Kuro!!!

Φίλοι μου Size does matter !!!….μπορεί τεχνολογικά-η 21,5 -σαν led νάναι πιο μπροστά ,αλλά σαν μέγεθος δεν συγκρίνεται…επίσης έχουν την ίδια ανάλυση, άρα δεν μπορείς να πεις ότι υστερεί η 24άρα από την 21,5…άρα που είναι καλύτερη???

την έχω δει…και την 24άρα δεν την αλλάζω με τίποτα!!!

Τώρα επειδή γνωρίζω ότι ο Βλάσης δουλεύει σαν επαγγελματίας με τις φωτογραφίες δεν ξέρω τις ανάγκες του σε σχέση με το Photoshop…δηλαδή το CS4 δεν το καλύπτει, του χρειάζεται το CS5 και χρειάζεται περισσότερη RAM???….η λογική είναι βέβαια πιο γρήγορα….πιο δυνατά κλπ…αλλά κάπου πρέπει να βλέπουμε τις ανάγκες μας σε σχέση με τα χρήματα που θέλουμε να δώσουμε…αυτό δεν το γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω αν τα 1,100 ευρώ-που έγραψε παραπάνω ο Βλάσης- είναι πολλά!!!.. για να το λέτε κάτι θα ξέρετε…όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά-εννοείται!!!

Συμπερασματικά πάντως: την 24άρα δεν την αλλάζω με τίποτα σε σχέση με την 21,5!!!

Χρόνια Πολλά και πάλι σε όλους!!!

Νάσο καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Πούλα τον και πάρε το 27"άρι . Θα πάθεις πλάκα με την οθόνη.

Eιναι οντως εντυπωσιακη η 27αρα !!!
Οποιος την εχει δει , δε πιστεευι οτι υπαρχει τεταοια οθονη (και μεσα της τετιο κτηνος !!!).
Εχω βαλει και 8GB RAM και πεταει !!!

όλα αυτά βέβαια-που λέμε-αφορούν για την 27άρα..όχι την 21,5 " οθόνη που γι αυτήν έκανα την τοποθέτησή μου σε σχέση με την 24άρα...

Φίλε Νάσο, η 24άρα οθόνη κερδίζει λόγω μεγέθους, ενώ η 21.5 λόγω τεχνολογίας. :ernaehrung004:

Συγκριτικά όμως, η 21.5 είναι αντί της 17 ή της 21, ενώ η 27 είναι αντί της 24.

Οπότε, αν κάποιος κοιτά για το καλύτερο πακέτο, πάει προς 27" κ δυνατό επεξεργαστή συν αρκετή μνήμη.

Χαίρομαι που χαίρεσε για τον υπολογιστή σου. Είναι ότι ακριβώς αισθάνομαι κ εγώ τα τελευταία λίγα χρόνια που ασχολούμε με τα mac, όπου η απλότητα, η σταθερότητα, η ταχύτητα & η αξιοπιστία κυριαρχούν.

χωρίς να υπερβάλλω καθόλου, κάθε πρωϊ που έρχομαι στη δουλειά και βλέπω την 2333 της samsung νομίζω ότι έχω πρόβλημα στην όραση.

Το βραδάκι πάω στον imac (21,5'') και...καθαρίζουν όλα!

Άλλο να στο λέει κάποιος και άλλο να το ζεις.

Αντίστοιχες οθόνες με τα 27ρια και τα 21,5 "σκέτες" υπάρχουν στην αγορά? πόσο κάνουν?

Ψαξε για οθονες με pva/ips panel αντι για tn που εχουν σχεδον ολες οι φθηνες..

22" οθονες με καλο πανελ αρχιζουν απο 230 , 24" με καλο πανελ απο 450 , 27" με καλο πανελ απο 600 .

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Ψαξε για οθονες με pva/ips panel αντι για tn που εχουν σχεδον ολες οι φθηνες..

22" οθονες με καλο πανελ αρχιζουν απο 230 , 24" με καλο πανελ απο 450 , 27" με καλο πανελ απο 600 .

Αντίστοιχες καλές led οθόνες όμως ; Κ αν θέλουμε κ 27" τότε πρέπει να είναι κ ανάλογης ανάλυσης.

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Αντίστοιχες καλές led οθόνες όμως ; Κ αν θέλουμε κ 27" τότε πρέπει να είναι κ ανάλογης ανάλυσης.
Το αν θα ειναι led ή οχι δεν ειναι πανακεια.. Ακομα δεν εχουν παει οι περισσοτεροι κατασκευαστες εκει, γιατι δεν ειναι πολυ σημαντικο στις οθονες desktop.(πχ στους φορητους ειναι πολυ πιο σηματνικο λογω καταναλωσης, μεγεθους, ομοιογενειας)

Υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο αυτο:
πχ τα ηλεκτρονικα, η εγγυηση ή ακομα και η χρηστικοτητα (εισοδοι, εξτρα, Pivot κλπ)

Πχ οι 24" της dell ή της eizo ή της samsung παρολο που δεν ειναι led, ειναι καλυτερες απο την apple 24" led cinema display.

Τωρα για τις οθονες των iMac, μη ξεχναμε οτι ειναι και 16:9, κατι που οι περισσοτερες ποιοτικες και ακριβες οθονες προσπαθουν να το αποφυγουν.

Οπως και να εχει, οι οθονες των iMac δεν πρεπει να συγκρινονται με αυτες των 130 ευρω που βλεπουμε στα περισσοτερα μηχανηματα, ουτε με την παμφθηνη οθονη 20"(κατω απο 130 ευρω) που ειχε ο προηγουμενος iMac 20" παρολο που εδινες 1000+ ευρω!
Ειναι πολυ καλυτερες.
Ενδεικτικα για οποιον θελει μια οθονη παρομοιων επιδοσεων, τα κοστη τα ανεφερα πιο πανω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Τωρα για τις οθονες των iMac, μη ξεχναμε οτι ειναι και 16:9, κατι που οι περισσοτερες ποιοτικες και ακριβες οθονες προσπαθουν να το αποφυγουν.

Γιατί το αποφεύγουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Το αν θα ειναι led ή οχι δεν ειναι πανακεια.. Ακομα δεν εχουν παει οι περισσοτεροι κατασκευαστες εκει, γιατι δεν ειναι πολυ σημαντικο στις οθονες desktop.(πχ στους φορητους ειναι πολυ πιο σηματνικο λογω καταναλωσης, μεγεθους, ομοιογενειας)

Υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο αυτο:
πχ τα ηλεκτρονικα, η εγγυηση ή ακομα και η χρηστικοτητα (εισοδοι, εξτρα, Pivot κλπ)

Πχ οι 24" της dell ή της eizo ή της samsung παρολο που δεν ειναι led, ειναι καλυτερες απο την apple 24" led cinema display.

Οπως και να εχει, οι οθονες των iMac δεν πρεπει να συγκρινονται με αυτες των 130 ευρω που βλεπουμε στα περισσοτερα μηχανηματα, ουτε με την παμφθηνη οθονη 20"(κατω απο 130 ευρω) που ειχε ο προηγουμενος iMac 20" παρολο που εδινες 1000+ ευρω!
Ειναι πολυ καλυτερες.
Ενδεικτικα για οποιον θελει μια οθονη παρομοιων επιδοσεων, τα κοστη τα ανεφερα πιο πανω.

Τελικά η Apple μας κοροϊδεύει όλους εμάς τους mac χρήστες κ μας πασάρει αρχαίο hardware των 50 ευρώ σε πακέτο των 1000 ευρώ. :grinning-smiley-043