Παρουσίαση: top 3 compact ανά κατηγορία τιμής

Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα σας παρακαλω να μου προτεινεται μια απο τις εξης επιλογες μου.Θελω να αγορασω η την sony dsc-w190 η την nikon s230.Ποια προτεινεται η εαν εχεται καποια αλλη προταση σε αυτα τα λεφτα.ευχαριστω πολυ.-bye-

Αν πρέπει ντε και καλά να διαλέξεις ανάμεσα στις δύο, την Sony... αλλά υπάρχουν και καλύτερες λύσεις στα ~120 , όπως η Panasonic FS6.

Ευχαριστω.Θα κοιταξω για αυτη που μου ειπες.Εχω αλλαξει αρκετες φορες καμερα αλλα panasonic δεν εχω παρει ποτε.Πιο πολυ canon και olympus ετυχε να ειχα.Ειπα αυτη την φορα να αλλαξω και να παω μια φορα σε sony h nikon.Εσυ που εισαι ειδικος ξερεις και μου προτεινεις την sony.Μου αρεσε παντως και η pentax 80.Ειμαι πολυ δυσκολος στις επιλογες μου και ειναι κακο αυτο.:frusty:Ευχαριστω παντως για την προταση σου.Τουλαχιστον να παρω κατι που να αξιζει.

Από δελτίο τύπου της INTERSYS

"Η Intersys A.E. (www.intersys.gr) ανακοίνωσε τη διάθεση των τελευταίων μοντέλων της σειράς Canon IXUS. Οι IXUS 130 και IXUS 105 διαθέτουν κομψή, εξελιγμένη σχεδίαση με απαλές γραμμές, συν*δυάζοντας την υψηλής αισθητικής εμφάνιση με την προηγμένη τεχνο*λογία. Συνιστούν πρό*τυπα συνδυασμού υψηλής αισθητικής και υπεροχής στον τομέα της απεικόνισης, για τον οποίο φημίζεται η σειρά IXUS. Η IXUS 130 είναι η λεπτότερη φωτογραφική μηχανή IXUS μέχρι σήμερα, με πάχος που δεν ξεπερνά τα 17,8 χιλ."

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Εννέα DSLR-like super zoom σε συγκριση από το DPReview...

attachment.php

Photo DPReview

Παρεούλα στην πρώτη θέση οι Canon SX20 IS και Panasonic FZ38, ένα σκαλί παρακάτω η Nikon P100 (χμμμ...), και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Περισσότερα εδώ:

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μην τις συμπαθώ (με το συμπάθειο).

Attachments

• intro.jpg
    intro.jpg
    64.8 KB · Views: 497
Η Sony παρουσίασε τρείς νέες compact, τις Cyber-shot DSC-WX5, DSC-TX9 και DSC-T99.
Η πρώτη είναι και η μόνη - κατά την άποψή μου - ενδιαφέρουσα φωτογραφικά, όντας σχεδόν όμοια με την WX1 με περισσότερα modes, video 1080p και - το αρνητικό της υπόθεσης - 12mp αντί για 10 της "παλιάς"... Τώρα κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το "superior auto" που τραβάει ριπές 2 έως 6 φωτό και μετά τις συνδιάζει σε μία με χαμηλό θόρυβο και υψηλή δυναμική περιοχή "όπως οι DSLR" κατά την Sony, μένει να το δούμε...

attachment.php

attachment.php

Photo DPReview

Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/news/1007/10070801sonywx5tx9t99.asp

Attachments

• WX5_Silver_Left-1200-001.jpg
    WX5_Silver_Left-1200-001.jpg
    8.2 KB · Views: 200
  • TX9_DarkGray_Left-1200.jpg
    TX9_DarkGray_Left-1200.jpg
    7.3 KB · Views: 195
Re: Απάντηση: Παρουσίαση: top 3 compact ανά κατηγορία τιμής

Ευχαριστω.Θα κοιταξω για αυτη που μου ειπες.Εχω αλλαξει αρκετες φορες καμερα αλλα panasonic δεν εχω παρει ποτε.Πιο πολυ canon και olympus ετυχε να ειχα.Ειπα αυτη την φορα να αλλαξω και να παω μια φορα σε sony h nikon.Εσυ που εισαι ειδικος ξερεις και μου προτεινεις την sony.Μου αρεσε παντως και η pentax 80.Ειμαι πολυ δυσκολος στις επιλογες μου και ειναι κακο αυτο.:frusty:Ευχαριστω παντως για την προταση σου.Τουλαχιστον να παρω κατι που να αξιζει.

Ειδικός? Ποιός είναι ειδικός? Το χόμπυ μας κάνουμε... να είσαι καλά!

Παρεούλα στην πρώτη θέση οι Canon SX20 IS και Panasonic FZ38, ένα σκαλί παρακάτω η Nikon P100 (χμμμ...), και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Περισσότερα εδώ:

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μην τις συμπαθώ (με το συμπάθειο).

Θα μπορουσες να πεις γιατι;

Σκεφτομαι πολυ την sx20is γιαυτο ρωταω...

Δεν τις συμπαθώ γιατί αφενός ΔΕΝ είναι compact έτσι όπως το βλέπω εγώ προσωπικά, δηλαδή μια μηχανή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου (στην τσέπη ή στην γυναικεία τσάντα), και αφετέρου ΔΕΝ προσφέρουν φωτογραφική ποιότητα εφάμιλη της βαρύγδουπης εμφάνισής τους - ούτε καν την πλησιάζουν...

Εξάλλου τώρα που μερικές "τσεπάτες" superzoom όπως η Samsung HZ35W με φακό 24-360mm (15X), είναι στις πρώτες θέσεις των συγκριτικών review, οι δικαιολογίες τύπου "χρειάζομαι το εύρος του ζούμ" μας τελειώσανε...

Last edited:
Δεν τις συμπαθώ γιατί αφενός ΔΕΝ είναι compact έτσι όπως το βλέπω εγώ προσωπικά, δηλαδή μια μηχανή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου (στην τσέπη ή στην γυναικεία τσάντα), και αφετέρου ΔΕΝ προσφέρουν φωτογραφική ποιότητα εφάμιλη της βαρύγδουπης εμφάνισής τους - ούτε καν την πλησιάζουν...

Εξάλλου τώρα που μερικές "τσεπάτες" superzoom όπως η Samsung HZ35W με φακό 24-360mm (15X), είναι στις πρώτες θέσεις των συγκριτικών review, οι δικαιολογίες τύπου "χρειάζομαι το εύρος του ζούμ" μας τελειώσανε...

Ναι καταλαβαινω πως το λες.

Αν ομως καποιος θελει να εχει manual ρυθμισεις μια μηχανη (για εκπαιδευτικους λογους) και παραλληλα δεν θελει να μπει στη διαδικασια φακων αλλαγης τους κλπ. προς τα που θα επρεπε να κινηθει;

Για να εξηγούμεθα, το ότι εγώ τις αντιπαθώ δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστες. Η Fuji S200EXR είναι εξαιρετική, αν αντέχεις τα 850gr βάρος και τον όγκο. Αν όχι η Samsung που λέγαμε παραπάνω, έχει full manual mode, προτεραιότητα διαφράγματος, χρόνου κ.λ.π. Το ίδιο και η Casio EX-FH100 (πρώτη στο group test του DPReview, και με - αργή - καταγραφή αρχείων Raw), καθώς και η Panasonic TZ10 για πιό mainstream επιλογές...

Το DPReview δημοσίευσε πλήρες τέστ της πολλά υποσχόμενης Samsung EX-1 (TL500). Πολύ καλά λόγια, το γεγονός και μόνο ότι κοντράρεται στα ίσια με την LX3, και μπορεί να προτιμηθεί έναντι αυτής (ή και όχι αναλόγως των κριτηρίων επιλογής), είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό για μια εταιρεία που μέχρι πολύ πρόσφατα την είχα - φωτογραφικά - για τα μπάζα...

attachment.php

Photo DPReview

Αξίζει μια ανάγνωση του αναλυτικού τέστ, που περιλαμβάνει συγκρίσεις σε όλες τις ευαισθησίες με LX3, S90 και G11: http://www.dpreview.com/reviews/samsungtl500/

Attachments

• Front-001.jpg
    Front-001.jpg
    51.9 KB · Views: 228
Last edited:
"Of the two cameras, the more consistent metering and slightly faster RAW performance would still push us towards the Panasonic, but the Samsung only loses out by a whisker."

παρότι δείχνουν να προτιμούν ακόμα την LX3, μπράβο στην samsung για το μεγάλο leap που έκανε στις compact.

Δε ξερω γιατι, αλλα Samsung δε νομιζω ν αγοραζα ποτε...Δε μου καθεται ρε παιδι μου...

Εντάξει κι εγώ νοιώθω κάπως... για σκεφθείτε πρίν 20 χρόνια να σας λέγανε να αγοράσετε φωτογραφικές Panasonic, Sony... "μεγάλε φωτογραφική είπαμε, όχι κασετόφωνα" :hahaha:

20 χρόνια?? πες 5-6 καλύτερα...

για την Panasonic αυτό άλλαξε όταν αγόρασε την Leica...

για την Sony λέμε ακόμα τα ίδια :laugh:

Μια και το έφερε η κουβέντα, υπάρχει έντονη φημολογία για ανακοίνωση της Panasonic LX5 έως τέλος Ιουλίου με άγνωστα χαρακτηριστικά, και μιας m4/3 με πολύ μικρό μέγεθος, και design που οι ολίγοι κι εκλεκτοί που την είδανε "πέσανε ξεροί"... για αυτήν κάτι ακούγεται για Σεπτέμβριο.

παίζει έντονα ναι...LX4 δεν βγαίνει λόγω του αριθμού, οπότε είναι η ώρα τις LX5!

να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά (και κυρίως τον cacau) για το παρον νήμα και την βοήθεια που μου έδωσαν στην επιλογή της αντικαταστάτριας της παλαιάς πλην τίμιας πανυ FX01. :grinning-smiley-043
Tελικά πήρα την F200EXR:a0210:

20 χρόνια?? πες 5-6 καλύτερα...

για την Panasonic αυτό άλλαξε όταν αγόρασε την Leica...

για την Sony λέμε ακόμα τα ίδια :laugh:

αχέμ...

Η Leica (των φωτογραφικών, η Leica Camera AG, γιατί είναι όμιλος τριών εταιρειών) είναι ανεξάρτητη εταιρεία και απλώς συνεργάζεται με την Panasonic. Όπως αντιστοίχως η SONY δεν έχει την Carl Zeiss αλλά απλά κατασκευάζει φακούς με την άδεια και τη στάμπα της, ούτε η Samsung (ή η Kodak) έχουν τη γερμανική Schneider. Αυτές είναι ιστορικές γερμανικές εταιρείες οπτικών, με τεράστια πραγματικά παράδοση και ποιότητα, που ευτυχώς παραμένουν ανεξάρτητες και δεν έχουν κλείσει ή ξεπουληθεί (όπως πχ η επίσης κορυφαία Rollei)

Τώρα για τη Samsung.... ο φακός της έχει και μεγαλύτερο εύρος (φτάνει τα 72mm, άρα μπορεί να καλύψει την καθημερινή γενική χρήση ευκολότερα από τον 24-60 της LX3), και μεγαλύτερη ταχύτητα, 1/3 του στοπ στο ευρυγώνιο άκρο και σχεδόν μισό στοπ στο τέλε (στα 60mm που τελειώνει η LX3 πιθανόν να υπάρχει και ακόμη μεγαλύτερη διαφορά).