Παρουσίαση: top 3 compact ανά κατηγορία τιμής

εχμμ..ναι εχεις ένα δίκιο! κάποιος μου το είχε πει περι εξαγοράς και είχα μείνει με αυτή την εντύπωση ! :bang:

Marketing κολπάκια από την Panny... Διέρευσε για λίγο η LX5:

attachment.php

Photο 4/3 Rumors

Μοιάζει πολύ με την προκάτοχο οπτικά και τεχνικά. Τα βασικά νέα είναι τα εξής:

- Φακός 24 - 90mm f2-3,3
- Power O.S.
- Iso 80 - 12.800
- AVCHD και AVCHD Lite video + HDMI output 1080p
- Εξωτερικό ηλεκτρονικό και οπτικό σκόπευτρο

κατά τα άλλα τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι όμοια με την LX3, τουλάχιστον σαν νούμερα ( αισθητήρας 1/1,63" στα 10mp κ.λ.π.), αλλά αναμένεται να ενσωματώσει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας...

Περισσότερα εδώ:
http://43rumors.com/ft5-panasonic-lx5-leaked/

Τιμή άγνωστη, οι φήμες λένε για 500 ευρουδάκια :bigcry:

Attachments

• lx53.jpg
    lx53.jpg
    9.8 KB · Views: 258
Ανακοινώθηκαν από την Canon τα ανανεωμένα της μοντέλα, σημαντικότερο από αυτά η S95. Ελαφρώς μειωμένες διαστάσεις, ίδιος φακός-αισθητήρας τουλάχιστον σαν χαρακτηριστικά, video 720p, βελτιωμένη συμπεριφορά σε χαηλό φωτισμό, hdr σε τρίποδο (βγάζει 3 φωτό και τις συνδυάζει σε μια), και το κυριότερο: Το πίσω mode dial έχει επιτέλους "κλικ". Περισσότερα μετά τα πρώτα preview...

S95, απο dpreview:
"A High Dynamic Range shooting mode allows the capture of high contrast scenes closer to how they appear to the human eye. Exceeding the limitations of conventional cameras, the PowerShot S95 takes three different exposures of the same scene (tripod required) before analysing and combining shots to create a single image in-camera. The result is an image that captures highlight and shadow detail closer to how the photographer sees it".

Απο περιοδικο, 07/2010:
"In-camera HDR:
Canon has submitted a patent application which proposes a new way to extend the dynamic range of a sensor.
Sensors are not able to record the full brightness range of some subjects - they lose detail in either the highlights or the shadows. One way around this has been to take three or more images with correct, over and underexposure and use a software program (σημ. π.χ. φωτοσοπ) to merge these to include a wider range of detail.

Canon's approach is very different. It appears to use a pre-exposure which is analysed within the camera. The camera then assigns an exposure time to each pixel based on the pre-exposure data. "Image capturing can thus be performed with a wide dynamic range without a loss of highlight detail and a loss of shadow detail", says the patent application".

Κοιτα να δεις που συντομα το HDR, ή κατι σαν αυτο, θα ειναι στανταρ παντου στην Κανον, και στις dSLR. Στα ορια τους οι σενσορες, ολο και περισσοτερα software-ικα τερτιπια.

Last edited:
δεν τα λέει και πολύ καλά το περιοδικό νομίζω... μια χαρά δυναμική περιοχή έχουν οι σοβαροί σένσορες. (πχ raw απο καλή κάμερα με tone mapping)

το μάτι αντιθέτως δεν έχει μεγάλη δυναμική περιοχή, έχει όμως μια ταχύτατη ίριδα.

Είναι πραγματικό hdr γι αυτό και θέλει τρίποδο, σε αντίθεση με άλλα που εκμεταλεύονται την ταχύτητα του αισθητήρα της Sony, αλλά στο pixel peeping έχουν ψιλοθολούρα. Επιμένω πάντως ότι το σημαντικότερο είναι το "κλικ" στο πισω mode dial :-)

Καλημέρα παιδια....

θα ήθελα την βοήθεια σας στο να αγοράσω μια μηχανή.

Σε ένα νήμα που άνοιξα κοίταζα για μηχανή μέχρι 80 ευρώ ,αλλά με βοήθησε ο φίλος drek και διαβάζοντας και μέσα από εδω ,κατάλαβα πως για να πάρω κάτι καλό και προσιτό σε τιμή ,χωρίς να το μετανιώσω αργότερα (μια φορα θα την αγοράσω) ,πρέπει να δώσω σχεδων τα διπλα απ 'ότι υπολόγιζα

Έτσι λοιπών με την βοήθεια την δικία σας μέσα από εδω ,ξεχώρισα κάποιες μηχανές.

PowerShot A1100 IS

SONY CYBER-SHOT W290

Kodak Easyshare Z 950

Δεν γνωρίζω από τεχν. χαρακτ. αλλά όπως διάβαζα από εσάς σαν αρκετα καλες ,ξεχώρισα τις παραπάνω. (Μπωρει να μου διέφυγε και κάποια...?)

Η μηχανή θα χρεισημοποιήτε σχεδόν για τα πάντα π.χ. οικογενειακές φωτο ,φωτο σε αγώνες αυτ/των και θα ήθελα να έχει και εγγραφή video HD ,λόγο που θα τοποθετείτε και καμιά φορα σε καμπίνα αυτ/του για εγγραφή video σε αγώνες.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη

Αυτά και σας ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Αντώνης

Last edited:
Της Canon ειναι το περιοδικο και της Canon η ανακοινωση. Εν ολιγοις: in-camera HDR, το 'παν και το καναν (S95).

Γιώργο, άλλο περιγραφει η πατέντα (1 ληψη με διαφορετικη έκθεση σε κάθε πίξελ) και άλλο κανει η S95 (3 λήψεις και συγχώνευση).

Αυτο που περιγραφει η πατέντα θα είναι δυνατο μόνο σε CMOS αισθητήρες (μονο αυτοι δινουν τη δυνατότητα τυχαίας προσπέλασης).

Φίλε Αντώνη, οι μηχανές που απαριθμείς παραπάνω διαφέρουν αρκετά σε χαρακτήρα και χρήματα:
- η Kodak έχει το ευρύτερο ζούμ 35-350, και είναι αρκετά ογκώδης. Λόγω 350mm είναι ίσως η πλέον κατάλληλη για αγώνες αυτοκινήτων, δεν ξέρω όμως αν είναι αρκετά γρήγορη την δουλειά. Έχει βέβαια επιλογή συνεχούς εστίασης και καθυστέρηση κλείστρου 0.3 sec, οπότε με κάποια προσπάθεια θα τα καταφέρεις. Τώρα για οικογενειακές φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους είναι οριακά επαρκής, λόγω 35mm...
- Η Canon είναι καλή επιλογή, παρ' ότι μοντέλο υπό κατάργηση, αλλά δεν έχει HD video. Το ζούμ όμως 140mm δεν θα σου φτάσει, εκτός αν μπορείς να πας αρκετά κοντά...
- Η Sony καλούτσικη αλλά ισχύουν τα ίδια με την Canon, κι επιπλέον είναι περίπου 50 ακριβότερη από τις άλλες.

Άρα ή μένεις στα 140 περίπου και παίρνεις την Kodak που δίνει εξαιρετικό value for money στο είδος της, ή χώνεις το χέρι πιό βαθειά στην τσέπη όπου:
- στα 190 περίπου παίζει (αν υπάρχει stock) η panasonic TZ6 με video 848X480 (όχι HD δηλαδή), αλλά πολύ καλό φακό 25-300, καλή σταθεροποίηση κ.λ.π.
- στα 230 περίπου η Fuji F80 EXR έχει φακό 27-270mm, video 720p, μεγάλο αισθητήρα exr και πολλά ακόμα...

Και οι δύο εξαιρετικές επιλογές, η δεύτερη λίγο καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό. Ελπίζω να σε κάλυψα...

Last edited:
Δημήτρη σε ευχαριστώ πάααρα πολύ φίλε μου!!!

Για την Kodak σκεπτόμουν και εγώ..απλα ήθελα και την γνώμη καποιου που γνωριζη αρκετα επάνω στο θεμα

...και μάλλον εκεί θα καταλήξω, Kodak.

Τώρα...σε περίπτωση που ΑΝ βρω κάποια καλύτερη τιμή στην pana να προτιμήσω την ΤΖ6 δλδ...

Είναι δικό σου θέμα ποιά θα σε βολέψει καλύτερα. Η Kodak φέρνει λίγο πιό κοντά το θέμα σου, η Panny είναι καλύτερη για φωτογραφίες πλήθους (γιορτές, παρέες κ.λ.π.) και φωτό δρόμου.
Όταν θα τραβάς λάβε υπόψι σου και τον χρυσό κανόνα των τηλεφακών: ο χρόνος σου πρέπει να είναι όσο η εστιακή απόσταση, π.χ. στα 300mm θέλεις 1/300 sec. Με τον σταθεροποιητή ενεργό θα έχεις κέρδος 1-2 στόπ, δηλαδή 1/100 sec περίπου.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση: top 3 compact ανά κατηγορία τιμής

Είναι δικό σου θέμα ποιά θα σε βολέψει καλύτερα. Η Kodak φέρνει λίγο πιό κοντά το θέμα σου, η Panny είναι καλύτερη για φωτογραφίες πλήθους (γιορτές, παρέες κ.λ.π.) και φωτό δρόμου.
Όταν θα τραβάς λάβε υπόψι σου και τον χρυσό κανόνα των τηλεφακών: ο χρόνος σου πρέπει να είναι όσο η εστιακή απόσταση, π.χ. στα 300mm θέλεις 1/300 sec. Με τον σταθεροποιητή ενεργό θα έχεις κέρδος 1-2 στόπ, δηλαδή 1/100 sec περίπου.

οκ φίλε...:a0210:

Αυριο πάω να πάρω την Kodak....:smile: και θα γράψω εντυπώσεις!!!!

Δημητρη και πάλι ενα μεγαλο ευχαριστω φίλε μου για την βοήθεια και μπράβω για την δουλεια που κάνεις μεσα εδω.

Φιλικά Αντώνης

Λοιπών....αν και βρέθηκα σε ένα δίλημμα μεταξύ Kodak Z950 και Olympus SP-600UZ ,τελικά πήρα την Z950, λόγο που το κατάστημα είχε ξεστοκάρη και περίμενε καινούριες παραλαβές της 600UZ από τέλος της εβδομάδος και μου είπε και ο υπεύθυνος ,ότι η kodak έχει καλύτερο και βραβευμένο φακό από την Olympus και μου την πρότηνε ,κατά τα άλλα και οι δυο είναι εξίσου καλές, με 2 - την 600 ως προς το μέγεθος και τις αλκαλικές μπαταρίες και + τα 15χ ζουμ.

Είχε μια 600 εκεί κάποιου πελάτη και την είδα την olympus και μου φάνηκε ποιο καθαρή η εικόνα της στην οθονούλα σε σχέση με την kodak ,τώρα να παίζει ρόλο η οθόνη και στην πράξη να είναι διαφορετικά τα πράγματα.... ? :nounder:
ιδωμεν ,πιστεύω να μην μετανιώσω την Ζ950 σε σχέση με την olympus.
Για την ώρα την έχω και φορτίζει και μετά θα την ''ψαχουλέψω''.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Δημήτρη για την βοήθεια πληροφοριών και συμβουλών που μου έδωσε και τον φίλο drek.....

Καλησπέρα σε όλους.
Επειδή είμαι κι εγώ στην αναζήτηση compact μηχανής όπως ο Αντώνης, βρήκα και 2 εναλλακτικές άλλες: Canon Ixus 105 και Canon Ixus 110. Από ότι βλέπω οι διαφορές τους είναι το 720p video της 110. Πώς θα τις τοποθετούσατε, σε σύγκριση με τις 3 που προτείνει ο Cacau; Φαίνεται να έχουν αρκετά ευρύ φακό επίσης.

Υπάρχουν καθόλου απόψεις;

Ευχαριστώ!

Α, επισης: σε αυτές τις προτεινόμενες μηχανούλες, σε video mode, μπορεί να λειτουργεί ακόμα το optical zoom, ή πάμε σε digital, οπότε άνθρακες ο θησαυρός;

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.
Επειδή είμαι κι εγώ στην αναζήτηση compact μηχανής όπως ο Αντώνης, βρήκα και 2 εναλλακτικές άλλες: Canon Ixus 105 και Canon Ixus 110. Από ότι βλέπω οι διαφορές τους είναι το 720p video της 110. Πώς θα τις τοποθετούσατε, σε σύγκριση με τις 3 που προτείνει ο Cacau; Φαίνεται να έχουν αρκετά ευρύ φακό επίσης.

Υπάρχουν καθόλου απόψεις;

Ευχαριστώ!

Α, επισης: σε αυτές τις προτεινόμενες μηχανούλες, σε video mode, μπορεί να λειτουργεί ακόμα το optical zoom, ή πάμε σε digital, οπότε άνθρακες ο θησαυρός;

Η 105 είναι η "εξέλιξη" της 95, που ήταν προτεινόμενη στην βασική κατηγορία μας. Πάνω στην εξέλιξη, ο αισθητήρας "φορτώθηκε" άλλα δύο mp, το (έστω στοιχειώδες) οπτικό σκόπευτρο εξαφανίστηκε, με όφελος μια ελαφρά μεγαλύτερη οθόνη, και το μόνο πραγματικό όφελος είναι ο ευρυγώνιος (28mm) φακός...
Η 110 είναι στην κατηγορία "χλιδάτες" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακή μηχανή - αντιθέτως για τα κυβικά της μιά χαρά είναι.
Ανάμεσα στις δύο (από οικονομικής πλευράς) υπάρχει η Panasonic DMC-FS10, η οποία έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, τα μενού της είναι εξίσου φιλικά με τις Canon, έχει αμεσότερη πρόσβαση σε κάποιες ρυθμίσεις, ζούμ 28-140 κ.λ.π.
Ζούμ κατά την διάρκεια του βίντεο, από όσο ξέρω, δεν έχει καμία. Μεγάλες διαφορές στην φωτογραφία μην περιμένεις, οπότε ψωνίζεις και με βάση τα γούστα σου...

Τώρα αν μπορείς να ανέβεις στα 190 περίπου, παίρνεις τις δύο "καλύτερες" της κατηγορίας των 250 , λόγω του ότι είναι σε αντικατάσταση από νεότερα μοντέλα. Η μία είναι η Fuji f200EXR χωρίς HD video, αλλά κατά τα άλλα μηχανή που κοντράρεται με πολύ ακριβότερες, και την Sony WX1, με HD video και νομίζω με ενεργό ζούμ. Αυτές έχουν διαφορά στην φωτογραφική ποιότητα από τον "σωρό"...

Πήγαινε εδώ http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet.html βάλε δίπλα-δίπλα τις υποψήφιες σου σε παρόμοιες συνθήκες και ΔΕΣ!!!

Με την ευκαιρία των πολλών φίλων που ζητάνε συμβουλές για αγορά φωτογραφικής, έκανα μια μικρή έρευνα για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον χώρο των compact. Από τότε που ξεκίνησε το παρόν νήμα έχουν περάσει 8 μήνες περίπου. Στο διάστημα αυτό είχαμε κατάργηση όλων των μοντέλων της βασικής κατηγορίας μας των ~150 ! Το ίδιο συμβαίνει και στην επόμενη κατηγορία των ~250 ... Αλλά και στην επόμενη των καλύτερων ανεξαρτήτως τιμής (πρακτικά ~400-450 ), ο μόνος "επιζών" είναι η Canon G11!

Το καλό είναι ότι από αρκετές από αυτές υπάρχει ακόμα stock, συνήθως σε καλύτερη τιμή.

Οπότε σύντομα θα ξεκινήσει μιά ενημέρωση στοιχείων με βάση τα αποτελέσματα των τέστ, αλλά όπως πάντα κατόπιν επίσκεψης σε καταστήματα, για να τις πιάσω στα χεράκια μου...

Προς το παρόν από ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο και μιά επίσκεψη στο Media Markt:

-Panasonic DMC - FS10: Μαζεμένη, με την γνωστή ολομεταλική κατασκευή της Panny, 12mp, φακός 28-140mm, video 720p, αυτόματη, πολύ καλά και εύχρηστα μενού, κουμπιά κ.λ.π. Πολύ καλές κριτικές ( η FS11 έχει 14mp - καμιά άλλη διαφορά οπότε κρατιόμαστε μακρυά).

attachment.php

Περισσότερα στοιχεία και κριτικές:

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/02/12/Panasonic-Lumix-DMC-FS10/p1

http://www.cameras.co.uk/reviews/panasonic-dmc-fs10.cfm

Οι τιμές ξεκινάνε από 125 περίπου, και μάλλον πρόκειται για ότι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.

Για την Canon Ixus 105 έχω να πώ ότι είναι καλοφτιαγμένη, με εύκολα και φιλικά μενού. Τα χειριστήρια είναι τα απολύτως βασικά, με σκοπό να μην μπερδεύονται οι νέοι χρήστες, αλλά μάλλον το παρακάνανε λιγάκι, με απότέλεσμα για οτιδήποτε θες να μπλέκεις στα μενού... 14mp (κακό αυτό),φακός 28-112mm , video 640X480.
Κριτικές συμπαθητικές. Αν βρείτε την 95 προτιμήστε την (εκτός αν χρειάζεστε τα 28mm), θα εξοικονομήσετε και μερικά ευρώ για την κάρτα μνήμης.

attachment.php

Περισσότερα στοιχεία και κριτικές:

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_digital_ixus_105_review/

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/04/25/Canon-IXUS-105/p3

Οι τιμές ξεκινάνε από 145 , και μάλλον πληρώνετε κάποιο premium λόγω ονόματος... Επανάληψη για όποιον δεν το θυμάται: ixus 95 από 110 περίπου.

Θα επανέλθω με περισσότερα. -bye-

Attachments

• panasonic-dmc-FS10.jpg
    panasonic-dmc-FS10.jpg
    11 KB · Views: 381
  • 13136-0ixus105front.jpg
    13136-0ixus105front.jpg
    35.4 KB · Views: 379
Last edited: