Pass labs XA30.5 or X250.5?

Δεν πειράζει.... Αν και οι περισσότεροι δεν το έχουν καταλάβει πραγματικά, η κρίση είναι εδώ, θα είναι μεγάλη και θα έχει διάρκεια (όχι ενα - δυό χρόνια), μόνο όποιος προσαρμόσει τη στρατηγική του στη νέα πραγματικότητα θα επιζήσει...

Απ' όσο ξέρω, ο αντιπρόσωπος της Pass δε δανείζει ούτε με σφαίρες, οπότε μάλλον ατύχησες.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς δεν ξέρω τα Spendor για να προτείνω κάτι, αν και έχω ακούσει από αρκετό κόσμο τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο ηχείο.

Μια καλή αρχή είναι μια βόλτα από το Μασσέλο που τα αντιπροσωπεύει. Νομίζω ότι θα τους πήγαινε και μια καλή λάμπα...

Kαι οχι μονο αυτο.
Μεταφερω αυτουσια προσφατη τηλ επικοινωνια μας:
...Θα ηθελα να ακουσω το (.....) τελικο της pass...
Aπαν : Δεν το εχω , ομως εχω το μικροτερο μοντελο σε ολοκληρωμενο
.....Ναι, αλλα δεν υπαρχουν -λογικα- διαφορες και μαλιστα απο τελικο σε ολοκληρωμενο?
Aπαν : Οχι, ο ηχος της Pass δεν αλλαζει απο μοντελο σε μοντελο. Ακους το ενα και ξερεις πως παιζουν!!!!
...........................................................
Ετσι ακριβως εχασε εναν υποψηφιο πελατη.:grinning-smiley-043

Κατα την γνωμη τον Χ250.2.
Αν θελεις ταξη Α, παρε καποιο μεγαλυτερο μοντελο του Pass, η τον Plinius sa103.
Τα 30 watt του ΧΑ 30.5, δεν ειναι αρκετα για τα ηχεια σου.

εχεις δει μετρησεις του xa30.5 να δεις ποσα watt βγαζει?

Aπαν : Οχι, ο ηχος της Pass δεν αλλαζει απο μοντελο σε μοντελο. Ακους το ενα και ξερεις πως παιζουν!!!!

περιεργο ε?
το οτι ο int150 ειναι ενας x150.5 με προενισχυση δεν συνηγορει σε αυτο?

Re: Απάντηση: Pass labs XA30.5 or X250.5?

Πάντως σ' όλες τις εκθέσεις,ανεξαρτήτως ηχείων,η εταιρεία κατεβαίνει με τα μεγάλα σε ισχύ μηχανήματα κι όχι με τα αντίστοιχα σε τάξη Α...

μηπως μπορεις να υποψιαστεις το γιατι?

περιεργο ε?
το οτι ο int150 ειναι ενας x150.5 με προενισχυση δεν συνηγορει σε αυτο?

Η ερωτηση ειναι αν ο ΙΝΤ150 παιζει σαν Χ350.5 ή και διαφορετικα:
οτι προενισχυτη και να κοτσαρεις πανω σε ενα τελικο, ο παραγομενος ηχος θα μεινει απαραλλαχτος?

Τι ισχυριζεσαι δηλαδη........θα πας στην Αudi πχ ζητωντας ενα test drive για 2.4 quattro και αφου σου δωσουν το 1.6, θαχεις βγαλει ασφαλες συμπερασμα για την αρχικη επιλογη σου?

Last edited:
στον δικο σου χωρο οχι, θα υπαρχουν διαφορες.
εαν πας εκει ομως να αγορασεις pass και ακουσεις ειτε τον int150 ειτε τον χ250.5 με ΟΤΙ προενισχυτη εχουν εκει (φανταζομαι δεν θα σου βαλλουν λαμπα) θα βγαλεις το συμπερασμα που θες. κατα την γνωμη μου τιποτα δεν θα βγαλεις δηλαδη γιατι δεν θα ακουσεις με τα ηχεια σου στον χωρο σου αλλα αυτα δεν μας απασχολει εδω...

Συμφωνω να αγοραζουμε τελικα ο,τι μπορουμε να ακουσουμε σπιτι. Ποσο εφικτο ειναι αυτο?
Εδω, στο υπαρκτο παραδειγμα που ανεφερα υπαρχει ενα demo και αγοραζεις κατοπιν παραγγελιας( αυτο που ΔΕΝ εχεις ακουσει εστω στο μαγαζι)....θα στο δωσει και στο σπιτι? Αστεια πραγματα!

στον δικο σου χωρο οχι, θα υπαρχουν διαφορες.
εαν πας εκει ομως να αγορασεις pass και ακουσεις ειτε τον int150 ειτε τον χ250.5 με ΟΤΙ προενισχυτη εχουν εκει (φανταζομαι δεν θα σου βαλλουν λαμπα) θα βγαλεις το συμπερασμα που θες. κατα την γνωμη μου τιποτα δεν θα βγαλεις δηλαδη γιατι δεν θα ακουσεις με τα ηχεια σου στον χωρο σου αλλα αυτα δεν μας απασχολει εδω...
Παρολα αυτα (που βασικα συμφωνω) ο φιλος μπηκε να ρωτησει και να βρει βοηθεια................απο ανθρωπους με διαφορετικα αυτια, προτιμησεις, εμπειριες........δεν καταλαβα τι ακριβως μας απασχολει εδω......και αφου δεν μας απασχολει γιατι με ρωτας κανοντας quote?

εχεις δει μετρησεις του xa30.5 να δεις ποσα watt βγαζει?

Οχι δεν εχω δει. Τα watt τα αναφερει ο κατασκευαστης στο site του. Αν εσυ εχεις αλλη αποψη γιατι δεν τη λες?

Οχι δεν εχω δει. Τα watt τα αναφερει ο κατασκευαστης στο site του. Αν εσυ εχεις αλλη αποψη γιατι δεν τη λες?

δεν ειναι αποψη ειναι μετρηση.
πηγη stereophile.

Superficially, the XA30.5 appears to be a 30Wpc class-A design. But this is not the maximum output power. The specifications list the amplifier's maximum output voltage as ±35V, which, assuming this is the RMS voltage, is equivalent to 153W into 8 ohms.

Re: Απάντηση: Pass labs XA30.5 or X250.5?

Εγω δεν μπορώ γιατί;;;;
Πάντως όλο με ερωτήσεις απαντάς... καμια απάντηση κανονική;
No offense...

γιατι στις εκθεσεις ο χωρος δεν ειναι ικανος να αναδειξει τα πλεονεκτηματα της ταξης α σε συγκριση με την αβ ενω το επιπεδο θορυβου ειναι τετοιο που οι εντασεις ειναι υπερ των "ισχυρων" μοντελων καθε εταιριας.

Παρολα αυτα (που βασικα συμφωνω) ο φιλος μπηκε να ρωτησει και να βρει βοηθεια................απο ανθρωπους με διαφορετικα αυτια, προτιμησεις, εμπειριες........δεν καταλαβα τι ακριβως μας απασχολει εδω......και αφου δεν μας απασχολει γιατι με ρωτας κανοντας quote?

λαθος. το συγκεκριμενο ατομο επανειλημενα ψαχνει να του πουν τι να αγορασει.
εαν θελει να αγορασει χροιες θα του πουλησουν χροιες.
η επιθετικη μορφη των ποστ μου εχει σαν προθεση να τον προστατεψει.
οποιος καταλαβαινει εχει καλως, οι αλλοι ας αγορασουν...

τελος να πω οτι εχω εναν pass x150.5 και εαν θελει ο φιλος να τon παρει οποτε θελει για ακροαση ειμαι Μελλισια.
η ελληνικη αντιπροσωπεια ειναι απαραδεκτη σε θεματα ντεμο κλπ...
εγω τον πηρα απο audiogon.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pass labs XA30.5 or X250.5?

γιατι στις εκθεσεις ο χωρος δεν ειναι ικανος να αναδειξει τα πλεονεκτηματα της ταξης α σε συγκριση με την αβ ενω το επιπεδο θορυβου ειναι τετοιο που οι εντασεις ειναι υπερ των "ισχυρων" μοντελων καθε εταιριας.

Aύτό βέβαια δεν ισχύει...Τα μισά+ συστήματα που παίζουν σε εκθέσεις είναι λαμπάτα(κι αρκετά τρανζιστοράτα) με μικρή ισχύ.

Προφανώς θα έλεγα εγώ,ο ΝΡ κι οι λοιποί εκθέτες,δεν αρέσκονται τόσο σε μίνιμαλ συστήματα και βατά ηχεία ελάχιστων δρόμων-μεγαφώνων.Σημασία έχει ο εντυπωσιασμός των...μαζών κι ο "μεγάλος-εντυπωσιακός ήχος".:BDGBGDB55:

Ασφαλώς και τα μηχανήματα σε τάξη Α παίζουν πιό φυσικά.Απο δυναμικά κι εντάσεις,όποιος τα πάρει άς φροντίσει και για τα κατάλληλα ηχεία και χώρο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Pass labs XA30.5 or X250.5?

Kαι οχι μονο αυτο.
Μεταφερω αυτουσια προσφατη τηλ επικοινωνια μας:
...Θα ηθελα να ακουσω το (.....) τελικο της pass...
Aπαν : Δεν το εχω , ομως εχω το μικροτερο μοντελο σε ολοκληρωμενο
.....Ναι, αλλα δεν υπαρχουν -λογικα- διαφορες και μαλιστα απο τελικο σε ολοκληρωμενο?
...........................................................
Ετσι ακριβως εχασε εναν υποψηφιο πελατη.:grinning-smiley-043

Kι εμενα ετσι ακριβως με εχασε.

...
η επιθετικη μορφη των ποστ μου εχει σαν προθεση να τον προστατεψει.
οποιος καταλαβαινει εχει καλως, οι αλλοι ας αγορασουν...

ΟΚ Σωστός... :) !!!!!

Βεβαια και αυτό που λέει ο DIPIE παραπάνω είναι σωστό... ο κόσμος θελει να βλέπει και να ακούει μπουγιο...

τελος να πω οτι εχω εναν pass x150.5 και εαν θελει ο φιλος να τon παρει οποτε θελει για ακροαση ειμαι Μελλισια.
η ελληνικη αντιπροσωπεια ειναι απαραδεκτη σε θεματα ντεμο κλπ...
εγω τον πηρα απο audiogon.

Και καλά έκανες αν είναι έτσι όπως τα λές...

Κάποιοι μάλιστα λέγανε.. ΕΙΝΑΙ ΤΑΔΕ, ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ? ΜΩΡΕΕΕΕ.... (ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΥΝΑΛΙΩΝ)... και τώρα τους βλέπεις να αγοράζουν με 20 ευρώ ΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ για ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ!.

Last edited: