Αχ αυτοί οι ερασιτέχνες!
Ας δούμε λίγο και μερικούς αυτοαποκαλούμενους επαγγελματίες.
Ρισκάρουν τα χρήματά τους στη δουλειά αυτή και πρέπει να βγάλουν και τα προς το ζην.
Αυτό είναι σεβαστό (δείχνεις μεγάλη κατανόηση γιατί διακυβεύεται το ψωμί της -ενδεχομένως- πολυμελούς οικογένειας του άλλου).
ΜΤΖ Κωνσταντίνε , μπορείς , να αναφέρεις ευθαρσώς , χωρίς υπεκφυγές ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ???
Από την άλλη, βαρέθηκα σε αυτό το χόμπυ, που είναι 1000% επιστημονικό αντικείμενο (ηλεκτρολόγου μηχανικού-υπομηχανικού ή συναφών θετικών σπουδών με περαιτέρω ειδίκευση) να μου κάνουν θεωρία αγράμματοι που όταν πήγαιναν λύκειο, στη φυσική (επαγωγή, πυκνωτές, εναλλασόμενο ρεύμα) έπαιρναν με το ζόρι τη βάση και τώρα θέλουν να συμβουλέψουν εμένα τον ερασιτέχνη περί μετ/των και πυκνωτών.
MTZ Δέν υπάρχει τίποτα π[ιο εύκολο σε αυτό τον κόσμο απο τήν ειρωνία , χορτάσαμε πλέον
Ας περιοριστούν στο ρόλο τους: Εμπορία προϊόντων. Αν το κάνουν με συνέπεια, ΟΛΟΙ θα τους στηρίξουμε, γιατί εξυπηρετούμεθα κι εμείς αν μη τι άλλο.
ΜΤΖ Δέν ξέρω ποιούς εννοείς οπόρε επιφυλάσσομαι να απαντήσω μόλις και οταν εξηγησεις ....
Σέβομαι επίσης και την εμπειρικά αποκτηθείσα γνώση, όταν γνωρίζει τα όριά της:
ΔΕΝ ρωτάω τον πωλητή του πολυκαταστήματος ποια τηλεόραση είναι καλύτερη. Θα μου πει τις βλακείες που του δίνει το τμήμα προώθησης. Αντίθετα τον ρωτάω π.χ. αν μέχρι τώρα το χ προϊόν έιχε βλάβες, επιστροφές. Αν είναι ειλικρινής, κερδίζουμε και οι δύο.
MTZ Εδώ κάνεις λάθος , φίλε μου ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και επειδή μου αρέσει να αποδεικνύω πάντα , ενα θα σου πώ , οτι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ , πρίν μερικά χρονάκια ΜΕ ΡΩΤΑΓΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (και επι σειρά ετών μάθαιναν τι είναι στερεοφωνική εικόνα , τι είναι ανάλυση , τι είναι πόλωση , τι είναι OTL ...κλπ κλπ ) απο το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο , ΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΕΛΥΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ανευ αμοιβής φυσικά ) Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΡΟΣΦΈΡΕΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΙΛΙΑΣ και ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ...
Αμα δέν πιστεύεις ρώτα ...ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ κι ΑΓΑΠΑΣ
Ετσι για να λέμε και μερικά πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ
Το φίλο χομπίστα τον ρωτώ για τις ακουστικές εμπειρίες του, για το τι έχει δοκιμάσει, όχι για πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν ξέρει. Αν μου πει "η 300Β δεν παίζει" και ξέρω ότι δεν μπορεί να στήσει μια αντικειμενικά σωστή σύγκριση, απλά δεν το λαμβάνω υπ'όψη. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός με εμένα, όταν αποφανθώ ότι το τάδε δεν παίζει και οι συνθήκες δοκιμής είναι διάτρητες.
ΜΤΖ Αυτό είναι αναυθαίρετο δικαίωμά σου και ουδόλως απασχολεί το θέμα
Για τους μετ/τες τώρα:
Όταν παραγγέλνω 6βολτ 5 αμπερ μετ/τη και ήδη από τα 3 αμπέρ (εναλλασόμενο! ούτε ανορθώσεις ούτε τίποτα) η τάση είναι 5,5 δεν φταίω ο ταλαίπωρος ερασιτέχνης, φταίει ο "επαγγελματίας".
Επειδή γνωρίζω την προέλευση των μετ/των του θέματός μας, δηλώνω ευθαρσώς ότι έχω κομμάτια που είναι σωστά και έχω δει και άλλα που είναι απλώς λάθος. Και δεν φταίει ο "ερασιτέχνης" που τα παράγγειλε.
Εν κατακλείδει:
Τον άσχετο, τον καταλαβαίνω εγώ ο επίσης άσχετος από 2 πράγματα:
Από την ευκολία με την οποία βγάζει συμπεράσματα και από τις γενικότητες και αοριστίες που σερβίρει όταν του ζητηθεί να εξηγήσει κάτι.
Συνήθως χρησιμοποιεί και την τεχνική ορολογία (δεν καταλαβαίνει για τι μιλάει) για να ψαρώσει εμένα τον αδαή.
Ο εφιάλτης του:
Όταν του λές "πάρε χαρτί, μολύβι και υπολογισέ το εδώ και τώρα".
Εκεί ξεγυμνώνεται. Ζητήστε του να γίνει σαφής και συγκεκριμένος και παρακολουθήστε τα "δηλαδή... ναι μεν αλλά και όχι", "και άλλα που παίζουν ρόλο" που ψελίζει.
Συγγνώμη συνάδελφοι για τη λογοδιαρροια, φταίει που τώρα τελευταία δεν γράφω τακτικά.
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
Υ.Γ. Οι χαρτοκλέφτες στο far west έλεγαν: "κάθε πρωί ξυπνάει ένα κορόιδο, το θέμα είναι να το βρεις"