Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Για τον μετασχηματιστή έχω κι εγώ πικρή εμπειρία απ τον συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Εχω απ όλα τα είδη. Κάποιους που μουγκρίζουν, κάποιους είναι rated 1A και τραβώντας 60mA βουτάνε καμμιά 10αριά Volt και κάποιους που είναι όπως θα έπρεπε.
Μάλλον εξαρτάται απ την θέση της σελλήνης η επιτυχία ή τα συμτώματα.

Αρα λοιπόν , τήν επόμενη φορά τής παραγγελιάς θα χρειαστεί και ωροσκόπιο ....:flipout::flipout::flipout:

PS
Πρόεδρε , τώρα τελευταία , βλέπω ανακατεύεσαι πολύ με τήν Σελήνη και τα αστέρια ..... :) :)

Last edited:
Αρα λοιπόν , τήν επόμενη φορά τής παραγγελιάς θα χρειαστεί και ωροσκόπιο ....:flipout::flipout::flipout:

PS
Πρόεδρε , τώρα τελευταία , βλέπω ανακατεύεσαι πολύ με τήν Σελήνη και τα αστέρια ..... :) :)

Αλλαξα προμηθευτή
icon10.gif

Μ αυτά που βλέπω, διαβάζω και ακούω χρόνια τώρα, με τι περίμενες ν ασχοληθώ;
Ημαρτον με τους ερασιτεχνισμούς πια. Η καλύτερα με τους ψευτο-επιστημονο-επαγγελματισμούς.

Last edited:
Αλλαξα προμηθευτή
icon10.gif

Μ αυτά που βλέπω, διαβάζω και ακούω χρόνια τώρα, με τι περίμενες ν ασχοληθώ;
Ημαρτον με τους ερασιτεχνισμούς πια. Η καλύτερα με τους ψευτο-επιστημονο-επαγγελματισμούς.

Τσ ..τσ.. Υπερβολές -υπερβολές , σιγά τα χρόνια !:flipout::flipout::flipout:

Για πείτε κάποια δοκιμασμένη εναλλακτική λύση προμηθευτή σε παρόμοιες τιμές (δεχόμαστε και πμ).

Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Για πείτε κάποια δοκιμασμένη εναλλακτική λύση προμηθευτή σε παρόμοιες τιμές (δεχόμαστε και πμ).

Καλησπέρα
Ξεκαθαρίζοντας τήν θέση μου , θέλω να τονίσω πώς : Πιστεύω οτι στο 99% τών περιπτώσεων το σφάλμα είναι του ερασιτέχνη και ΟΧΙ του οποιοδήποτε βιοτέχνη
Είμαι δε κάπως απόλυτος σε αυτό , γιατί τα ματάκια μου έχουν δεί ούκ ολίγα τα οποία συνεχίζονται ανα τα χρόνια , ιδια και χειρότερα

Το πρόβλημα κυρίως ανάγεται στο οτι ο ερασιτέχνης τίς περισσότερες φορές , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Καλησπέρα
Ξεκαθαρίζοντας τήν θέση μου , θέλω να τονίσω πώς : Πιστεύω οτι στο 99% τών περιπτώσεων το σφάλμα είναι του ερασιτέχνη και ΟΧΙ του οποιοδήποτε βιοτέχνη
Είμαι δε κάπως απόλυτος σε αυτό , γιατί τα ματάκια μου έχουν δεί ούκ ολίγα τα οποία συνεχίζονται ανα τα χρόνια , ιδια και χειρότερα

Το πρόβλημα κυρίως ανάγεται στο οτι ο ερασιτέχνης τίς περισσότερες φορές , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ
Αυτό το εκλαμβάνω πως θεωρείς πως ο συγκεκριμένος είναι ΟΚ.
Με κάλυψες απόλυτα! -bye-

Στο 1% (?) ο ερασιτέχνης κάνοντας τα ίδια "λάθη" αυτά μαγικά αυτοδιορθώνονται. Και η μαγεία είναι ... άλλος προμηθετής του μετασχηματιστή.

Επίσης δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα μετασχηματιστή σε επώνυμη συσκευή να μουγκρίζει στο βαθμό που να είναι ακουστός. Και οι κάτοχοι των συσκευών αυτών πιστέψτε με δεν παίρνουν τους δρόμους με βρεγμένο κεφάλι.

Στο 1% (?) ο ερασιτέχνης κάνοντας τα ίδια "λάθη" αυτά μαγικά αυτοδιορθώνονται. Και η μαγεία είναι ... άλλος προμηθετής του μετασχηματιστή.

Επίσης δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα μετασχηματιστή σε επώνυμη συσκευή να μουγκρίζει στο βαθμό που να είναι ακουστός. Και οι κάτοχοι των συσκευών αυτών πιστέψτε με δεν παίρνουν τους δρόμους με βρεγμένο κεφάλι.

Ναι δυστυχώς 1% το πολύ
Εγώ , δέν ξέρω απο μαγείες , ξέρω όμως τι έχω συναντήσει 20 χρόνια τώρα

Για το μούγκρισμα θα σε γελάσω, και δέν θέλω :grinning-smiley-043

Αχ αυτοί οι ερασιτέχνες!
Ας δούμε λίγο και μερικούς αυτοαποκαλούμενους επαγγελματίες.
Ρισκάρουν τα χρήματά τους στη δουλειά αυτή και πρέπει να βγάλουν και τα προς το ζην.
Αυτό είναι σεβαστό (δείχνεις μεγάλη κατανόηση γιατί διακυβεύεται το ψωμί της -ενδεχομένως- πολυμελούς οικογένειας του άλλου).

Από την άλλη, βαρέθηκα σε αυτό το χόμπυ, που είναι 1000% επιστημονικό αντικείμενο (ηλεκτρολόγου μηχανικού-υπομηχανικού ή συναφών θετικών σπουδών με περαιτέρω ειδίκευση) να μου κάνουν θεωρία αγράμματοι που όταν πήγαιναν λύκειο, στη φυσική (επαγωγή, πυκνωτές, εναλλασόμενο ρεύμα) έπαιρναν με το ζόρι τη βάση και τώρα θέλουν να συμβουλέψουν εμένα τον ερασιτέχνη περί μετ/των και πυκνωτών.

Ας περιοριστούν στο ρόλο τους: Εμπορία προϊόντων. Αν το κάνουν με συνέπεια, ΟΛΟΙ θα τους στηρίξουμε, γιατί εξυπηρετούμεθα κι εμείς αν μη τι άλλο.

Σέβομαι επίσης και την εμπειρικά αποκτηθείσα γνώση, όταν γνωρίζει τα όριά της:
ΔΕΝ ρωτάω τον πωλητή του πολυκαταστήματος ποια τηλεόραση είναι καλύτερη. Θα μου πει τις βλακείες που του δίνει το τμήμα προώθησης. Αντίθετα τον ρωτάω π.χ. αν μέχρι τώρα το χ προϊόν έιχε βλάβες, επιστροφές. Αν είναι ειλικρινής, κερδίζουμε και οι δύο.

Το φίλο χομπίστα τον ρωτώ για τις ακουστικές εμπειρίες του, για το τι έχει δοκιμάσει, όχι για πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν ξέρει. Αν μου πει "η 300Β δεν παίζει" και ξέρω ότι δεν μπορεί να στήσει μια αντικειμενικά σωστή σύγκριση, απλά δεν το λαμβάνω υπ'όψη. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός με εμένα, όταν αποφανθώ ότι το τάδε δεν παίζει και οι συνθήκες δοκιμής είναι διάτρητες.

Για τους μετ/τες τώρα:
Όταν παραγγέλνω 6βολτ 5 αμπερ μετ/τη και ήδη από τα 3 αμπέρ (εναλλασόμενο! ούτε ανορθώσεις ούτε τίποτα) η τάση είναι 5,5 δεν φταίω ο ταλαίπωρος ερασιτέχνης, φταίει ο "επαγγελματίας".
Επειδή γνωρίζω την προέλευση των μετ/των του θέματός μας, δηλώνω ευθαρσώς ότι έχω κομμάτια που είναι σωστά και έχω δει και άλλα που είναι απλώς λάθος. Και δεν φταίει ο "ερασιτέχνης" που τα παράγγειλε.

Εν κατακλείδει:
Τον άσχετο, τον καταλαβαίνω εγώ ο επίσης άσχετος από 2 πράγματα:
Από την ευκολία με την οποία βγάζει συμπεράσματα και από τις γενικότητες και αοριστίες που σερβίρει όταν του ζητηθεί να εξηγήσει κάτι.
Συνήθως χρησιμοποιεί και την τεχνική ορολογία (δεν καταλαβαίνει για τι μιλάει) για να ψαρώσει εμένα τον αδαή.

Ο εφιάλτης του:
Όταν του λές "πάρε χαρτί, μολύβι και υπολογισέ το εδώ και τώρα".
Εκεί ξεγυμνώνεται. Ζητήστε του να γίνει σαφής και συγκεκριμένος και παρακολουθήστε τα "δηλαδή... ναι μεν αλλά και όχι", "και άλλα που παίζουν ρόλο" που ψελίζει.

Συγγνώμη συνάδελφοι για τη λογοδιαρροια, φταίει που τώρα τελευταία δεν γράφω τακτικά.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Οι χαρτοκλέφτες στο far west έλεγαν: "κάθε πρωί ξυπνάει ένα κορόιδο, το θέμα είναι να το βρεις"

Αχ αυτοί οι ερασιτέχνες!
Ας δούμε λίγο και μερικούς αυτοαποκαλούμενους επαγγελματίες.
Ρισκάρουν τα χρήματά τους στη δουλειά αυτή και πρέπει να βγάλουν και τα προς το ζην.
Αυτό είναι σεβαστό (δείχνεις μεγάλη κατανόηση γιατί διακυβεύεται το ψωμί της -ενδεχομένως- πολυμελούς οικογένειας του άλλου).

ΜΤΖ Κωνσταντίνε , μπορείς , να αναφέρεις ευθαρσώς , χωρίς υπεκφυγές ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ???

Από την άλλη, βαρέθηκα σε αυτό το χόμπυ, που είναι 1000% επιστημονικό αντικείμενο (ηλεκτρολόγου μηχανικού-υπομηχανικού ή συναφών θετικών σπουδών με περαιτέρω ειδίκευση) να μου κάνουν θεωρία αγράμματοι που όταν πήγαιναν λύκειο, στη φυσική (επαγωγή, πυκνωτές, εναλλασόμενο ρεύμα) έπαιρναν με το ζόρι τη βάση και τώρα θέλουν να συμβουλέψουν εμένα τον ερασιτέχνη περί μετ/των και πυκνωτών.

MTZ Δέν υπάρχει τίποτα π[ιο εύκολο σε αυτό τον κόσμο απο τήν ειρωνία , χορτάσαμε πλέον

Ας περιοριστούν στο ρόλο τους: Εμπορία προϊόντων. Αν το κάνουν με συνέπεια, ΟΛΟΙ θα τους στηρίξουμε, γιατί εξυπηρετούμεθα κι εμείς αν μη τι άλλο.

ΜΤΖ Δέν ξέρω ποιούς εννοείς οπόρε επιφυλάσσομαι να απαντήσω μόλις και οταν εξηγησεις ....

Σέβομαι επίσης και την εμπειρικά αποκτηθείσα γνώση, όταν γνωρίζει τα όριά της:
ΔΕΝ ρωτάω τον πωλητή του πολυκαταστήματος ποια τηλεόραση είναι καλύτερη. Θα μου πει τις βλακείες που του δίνει το τμήμα προώθησης. Αντίθετα τον ρωτάω π.χ. αν μέχρι τώρα το χ προϊόν έιχε βλάβες, επιστροφές. Αν είναι ειλικρινής, κερδίζουμε και οι δύο.

MTZ Εδώ κάνεις λάθος , φίλε μου ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και επειδή μου αρέσει να αποδεικνύω πάντα , ενα θα σου πώ , οτι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ , πρίν μερικά χρονάκια ΜΕ ΡΩΤΑΓΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (και επι σειρά ετών μάθαιναν τι είναι στερεοφωνική εικόνα , τι είναι ανάλυση , τι είναι πόλωση , τι είναι OTL ...κλπ κλπ ) απο το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο , ΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΕΛΥΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ανευ αμοιβής φυσικά ) Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΡΟΣΦΈΡΕΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΙΛΙΑΣ και ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ...
Αμα δέν πιστεύεις ρώτα ...ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ κι ΑΓΑΠΑΣ
Ετσι για να λέμε και μερικά πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

Το φίλο χομπίστα τον ρωτώ για τις ακουστικές εμπειρίες του, για το τι έχει δοκιμάσει, όχι για πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν ξέρει. Αν μου πει "η 300Β δεν παίζει" και ξέρω ότι δεν μπορεί να στήσει μια αντικειμενικά σωστή σύγκριση, απλά δεν το λαμβάνω υπ'όψη. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός με εμένα, όταν αποφανθώ ότι το τάδε δεν παίζει και οι συνθήκες δοκιμής είναι διάτρητες.

ΜΤΖ Αυτό είναι αναυθαίρετο δικαίωμά σου και ουδόλως απασχολεί το θέμα

Για τους μετ/τες τώρα:
Όταν παραγγέλνω 6βολτ 5 αμπερ μετ/τη και ήδη από τα 3 αμπέρ (εναλλασόμενο! ούτε ανορθώσεις ούτε τίποτα) η τάση είναι 5,5 δεν φταίω ο ταλαίπωρος ερασιτέχνης, φταίει ο "επαγγελματίας".
Επειδή γνωρίζω την προέλευση των μετ/των του θέματός μας, δηλώνω ευθαρσώς ότι έχω κομμάτια που είναι σωστά και έχω δει και άλλα που είναι απλώς λάθος. Και δεν φταίει ο "ερασιτέχνης" που τα παράγγειλε.

Εν κατακλείδει:
Τον άσχετο, τον καταλαβαίνω εγώ ο επίσης άσχετος από 2 πράγματα:
Από την ευκολία με την οποία βγάζει συμπεράσματα και από τις γενικότητες και αοριστίες που σερβίρει όταν του ζητηθεί να εξηγήσει κάτι.
Συνήθως χρησιμοποιεί και την τεχνική ορολογία (δεν καταλαβαίνει για τι μιλάει) για να ψαρώσει εμένα τον αδαή.

Ο εφιάλτης του:
Όταν του λές "πάρε χαρτί, μολύβι και υπολογισέ το εδώ και τώρα".
Εκεί ξεγυμνώνεται. Ζητήστε του να γίνει σαφής και συγκεκριμένος και παρακολουθήστε τα "δηλαδή... ναι μεν αλλά και όχι", "και άλλα που παίζουν ρόλο" που ψελίζει.

Συγγνώμη συνάδελφοι για τη λογοδιαρροια, φταίει που τώρα τελευταία δεν γράφω τακτικά.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Οι χαρτοκλέφτες στο far west έλεγαν: "κάθε πρωί ξυπνάει ένα κορόιδο, το θέμα είναι να το βρεις"

MTZ
Δέν ξέρω στο τέλος γιατί το αλλάζεις και μιλάς για δικαιολογημένους και ειλικρινείς αγνοούντες χομπίστες , ΟΤΑΝ απο τήν αρχή λέμε οτι υπάρχει και 1% που γνωρίζει τι θα κάνει ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΝΩΜΗ και καλά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ απο ΞΕΝΑ FORA ή απο μιά ΚΑΙ μονον ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με ένα μονο αντικείμενιο (και καλά...!!! εξειδικευμένοι)

Χαιρετισμούς Μανώλης

Υ.Γ.
Αυτό περί χαρτοκλεφτών ξαναπέστο , ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ , ανάμεσα σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ , επαγγελματικά και κοινωνικά

Last edited:
Το Σαββατο που μας περασε, ειχα τη χαρα να φιλοξενησω σπιτι μου τον Αργυρη Μ. , τον Αργυρη Λ. και το "θηριο" του (διοτι περι θηριου προκειται), για να παρουμε μια μικρη γευση του Ζεν, παρεα με τα Φοστεξ.

Η κατασκευη που εχει κανει ο Αργυρης ειναι πολυ στιβαρη και ομορφη, η συναρμογη των αλουμινενιων κομματιων πολυ καλη, εξαιρετικη η ανοδιωση, ενω, απ οσο μπορεσα να δω μεσα απο τις γρυλλιες, ομορφο και τακτοποιημενο ειναι και το εσωτερικο του ενισχυτη.

Απο το λιγο που ακουσα μεσω συζητησεων και καφε, ο Ζεν μου αρεσε πολυ,εχοντας ηχητικη φυσιογνωμια και παρουσια που θυμιζε εντονα λαμπατους ενισχυτες, ενω σε καποιους τομεις (πριμα) ισως ειναι και καλυτερος.
Εντυπωση μου εκανε οτι με το αυτι κολλημενο κυριολεκτικα στο μεγαφωνο δεν ακουγεται τιποτα. Πιο ησυχος απ ολα τα ΣΣ που ετυχε να ακουσω με τα ηχεια μου.
Η συνεργεια του με τα Φοστεξ, μου τοσο καλη, που πιστευω οτι ο Νελσωνας οταν σχεδιαζε τα Ζεν, στο βαθος του μυαλου του ειχε μονοδρομα και ευαισθητα ηχεια :grinning-smiley-043.

Ελπιζω καποτε να βρω το χρονο και το κουραγιο να ξεκινησω και γω ενα Ζεν....

Αργυρη, συγχαρητηρια για την κατασκευη και καλη συνεχεια στο προξεκτ των ηχειων σου ....

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη γιά την φιλοξενία, την καλή παρέα και τα καλά σου λόγια. Εγώ ακόμα είμαι (και θα είμαι πολύ πολυ καιρό ακόμα) στο στάδιο που μαθαίνω από εσάς. Πραγματικά συγχαρητήρια στον Mr. Nelson Pass γιά την άριστη σχεδίασή του. Εγώ απλά το κατασκεύασα/συναρμολόγησα.

Ραντεβού σε λίγες ημέρες όπου θα είναι έτοιμα και τα ανοικτής μπάφλας 15'' με 95db ευαισθησία. Θα έχουμε αρκετό κουβάλημα προς και από το σπίτι σου, αλλά θα γίνει χαμός!! Pass Zen v4 + 15'' ανοικτής μπάφλας και κυρίως συν τον υπέροχο χώρο σου... Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει!
:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Αργυρη, συγχαρητηρια για την κατασκευη και καλη συνεχεια στο προξεκτ των ηχειων σου ....

Πάντως Δημήτρη τα δικά σου τα Fostex, τα ...ερωτεύθηκα σφόδρα!!
:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Ήταν ώραία βραδυά με πολύ κουβέντα και λιγότερη -και μάλλον casual- ακρόαση.

Ο τελικός είναι πολύ ψαρωτικός από κοντά, δεν είχα εκτιμήσει το μέγεθος του από τις φωτογραφίες. Ο ήχος του μου ήταν σχετικά γνώριμος μιας και είχα φιάξει κάπου στα μέσα των 90 τον πρώτο που είχε δημοσιεύσει ο Pass στο τότε Audio Amateur. Μαζί και τη νύφη του, τον προενισχυτή (bride of Zen) που είχα κρατήσει αρκετά χρόνια.
Για τον τελικό τότε δεν είχα δυστυχώς τα κατάλληλα ηχεία για να τον εκτιμήσω, όπως και οι λαμπάτοι με χαμηλό df απεχθένεται τα βαρειά κροσσαρισμένα πολύδρομα ηχεία.
Με τα φοστεξάκια βρίσκει τη χαρά του και έπαιξε υπέροχα.
Με την ευκαιρία Δημήτρη, είσαι πολύ τυχερός που έχεις έναν τόσο όμορφο ακουστικά χώρο, και τα μηχανήματα ιδιαίτερα τα ηχεία δείχνουν με τη μία τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν είχα ξανακούσει τα ιεριχώ να παίζουν τόσο καλά :firstprize:

Άντε, και καλά μας κουβαλήματα στη συνέχεια ...

Re: Απάντηση: Re: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Καλημέρα φίλε Τάκη. Τις πλακέτες μου τις έστειλε μέλος του DIYAudio.com (Αμερικανός). Εξυπηρετικότατος (ιδιώτης όχι μαγαζί). Έχει και άλλες αν θές σου στέλνω το e-mail του. Περί τα 20-30$ το ξευγάρι. και είναι ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας PCBs δοκιμασμένα αφού έχω κολλήσει/ξεκολλήσει στο ίδιο σημείο 4-5 φορές (με 40W κολλητήρι) και δεν καταλαβάινει τίποτα η πλακέτα.

Και εγω ενδιαφερομαι για τις πλακετες αν μπορεις στηλε μου p.m.
πως θα μπορεσω να τις αποκτησω !!

Ευχαριστω πολυ!!!