Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

μα κανονικά την κίνηση που κάνεις με τούς 2 διακόπτες την κάνει και το
soft-start !!!
μήπως δεν πάει κάτι καλά με το κύκλωμα του soft star που χρησιμοποιείς ?
για δες και εδώ..

Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Το σχέδιο και το Project θα το βρείς εύκολα στο esp Audio pages/ Projects.

Είναι του Elliot, στον οποίο ανήκει και το site και κράζει ατελείωτα τον Pass και τις σχεδιαστικές επιλογές του. Είναι μια "by the book" υλοποίηση που φυσικά μετρητικά υπερτερεί κατά κλάσεις του Zen, εξ'ου και το Death στο όνομα του κυκλώματος.

Θα συμφωνούσα απόλυτα αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως λες, αλλά δεν
είναι (τουλάχιστον όχι επίσημα)! Άξίζει τον κόπο να το ψάξει πάντως ο
φίλος. Το Death δεν αναφέρεται μόνο στις μετρήσεις, αλλά και στον
ήχο. Όπως και να έχει και οι 2 είναι κορυφαίες υλοποιήσεις, δεν τίθεται
θέμα!

Ωραιος ο Αργυρης :SFGSFGSF:
πολυ σταυροβελονια εχεις ριξει ρε φιλε
με την πρωτη ματια επαθα πλακα με την πλακετα μετα καταλαβα την προελευση της και ηρεμησα
συνεχισε και με αλλες κατασκευες τωρα που εχεις ιστρο, γιατι μεταααααα.

Θα συμφωνούσα απόλυτα αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως λες, αλλά δεν
είναι (τουλάχιστον όχι επίσημα)! Άξίζει τον κόπο να το ψάξει πάντως ο
φίλος. Το Death δεν αναφέρεται μόνο στις μετρήσεις, αλλά και στον
ήχο. Όπως και να έχει και οι 2 είναι κορυφαίες υλοποιήσεις, δεν τίθεται
θέμα!

Ο "Death of ZEN" ΔΕΝ είναι του Pass, αλλά όπως γράφει και παραπάνω ο Κώστας του Rod Elliott.
Ο αξιότιμος κος Elliott γράφει στην εισαγωγή "The Zen - along with Zen improved, son of Zen, Bride of Zen, Second cousin of Zen (or did I imagine that one?) Class-A amp designed by Nelson Pass seems to have become popular. (See references.) I cannot imagine why, since the very concept is flawed in many ways."

Morfea, επίσημα αυτό δηλώνει ο Κος Elliott, αλλά ανεπίσημα ο ενισχυτής
που θίγει κατά αυτόν τον τρόπο στην ιστοσελίδα του, αποτελλεί και τον
κυρίως ενισχυτή αναφοράς του. Πάνω σε αυτόν βασίστηκε και σχεδίασε
τον δικό του. (το ξέρω από πρώτο χέρι, που λένε)
Οι διαμάχες μεταξύ σχεδιαστών δεν είναι κάτι ασύνηθες!
Γιά να επιστρέψουμε στο θέμα, είναι κορυφαίοι στο είδος τους και οι 2
και θα ήθελα γιά άλλη μιά φορά να δώσω συγχαρητήρια γιά την αψεγάδιαστη
κατασκευή του Αργύρη, επαγγελματική δουλειά από κάθε άποψη!
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Last edited:
Αναφέρθηκα μόνο και μόνο για να μην μείνει η εντύπωση ότι ο DoZ είναι σχεδίασης του Pass.

Για το πως παίζουν έχω γνώμη μόνο για τον ΖΕΝ και είναι πολύ καλή. Τόσο που σκέφτομαι μια αντίστοιχη θερμάστρα SS κι εγώ.

Δώστε θερμάστες στον λαό.:devil-smiley-029: Ευτυχώς οι μεγάλες Fischer ψύκτρες φαίνεται ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Να δούμε τώρα το καλοκαίρι με θερμοκρασίες κοντά στους 38 τι θα κάνει!

Δώστε θερμάστες στον λαό.:devil-smiley-029: Ευτυχώς οι μεγάλες Fischer ψύκτρες φαίνεται ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Να δούμε τώρα το καλοκαίρι με θερμοκρασίες κοντά στους 38 τι θα κάνει!

Αργύρη με την ψύκτρα αυτή δεν έχει ανάγκη και σε μεγαλύτερη απο 38. Εκτός αν στην θερμική επαφή υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς όμως να πάρεις μετρήσεις και να υπολογίσεις τις θερμοκρασίες.

Καλημέρα!! Έχω φροντίσει τα mosfets να έχουν καλή επαφή με τις ψύκτρες και επίσης τα έχω σφίξει με άλεν βίδες κατόπιν της αρχικής (αν θυμάσαι) σύστασης του Πάνου. Ελπίζω να είναι ΟΚ όλα αυτά αλλά θα πάρω μετρήσεις θερμοκρασίας και βλέπουμε. Πάντως μέχρι στιγμής και μετά από 2-3 ώρες λειτουργίας, μπορώ να πιάνω τις ψύκρες χωρίς να καίγομαι (με τις μικρότερες ψύκτρες δεν θα μπορούσα να τις ακουμπίσω!!). Είναι βέβαια πολύ ζεστές αλλά σε φυσιλογικά γιά τάξη Α επίπεδα.

Ευτυχώς πάντως που την τελευταία στιγμή, παράγγειλα τις μεγαλύτερες ψύκτρες SA200 και όχι τις πιό μικρές SA150.

Γιατί να μην παίζει;

Οταν δεις τον λογαρισμό της ΔΕΗ να δεις ενθουσιασμό ...

Αυτό ξαναπές το...
Τον ενισχυτή μου ήθελα να τον στρώσω τον πρώτο μήνα.
Μετά ήρθε ο λογαριασμός και αποφάσισα ότι δε γ@μ....ται; Ας πάρει τον χρόνο του! :flipout:

Δεν νομίζω να σας επιβαρύνει περισσότερο από 50 ε το χρόνο … χωρίς πλάκα…
Είπαμε ενεργόβόρα η τάξη Α, και καλοριφέρ αλλά πραγματικά πόσο σας κοστίζει ρε παιδιά?

Και μιας και όλα αυτά τα συζη´τμε στο Thread του υπέροχου zen…

Ontopic:
Πόσα watt καίει ο Zen σε κατάσταση αναμονής?